Feyenoord stalt talent opnieuw in JL: ‘Nieuwe stap in mijn ontwikkeling’

Woensdag, 31 mei 2017 om

Feyenoord verhuurt Faris Hammouti ook komend seizoen aan Almere City, zo meldt de Jupiler League-club op zijn website. De verdediger annex middenvelder speelde afgelopen halfjaar al op huurbasis in Almere en heeft daar indruk gemaakt op trainer Jack de Gier. Hij is dan ook blij dat Hammouti nog een jaar deel uitmaakt van zijn selectie.

“Hij heeft een goede indruk gemaakt tijdens de wedstrijden die hij heeft gespeeld en is bovendien op meerdere posities inzetbaar. Wij zijn content met feit dat we ook komend seizoen over Faris kunnen beschikken”, zegt De Gier over de twintigjarige Hammouti. Hij kwam sinds januari tot vijf wedstrijden in de Jupiler League en speelde verder hoofdzakelijk voor Jong Almere City.

“Ik ben er blij mee dat ik nog een jaar in Almere kan voetballen. Ik ben nog jong en dan is het belangrijk om veel aan spelen toe te komen. Het is mooi dat ik vast mag aansluiten bij de A-selectie”, stelt de jongeling zelf. “Dat is weer een nieuwe stap in mijn ontwikkeling. Ik hoop veel wedstrijdminuten te gaan maken en met Almere City opnieuw mee te strijden om promotie.”

Al in een vroeg stadium heeft Hammouti ervoor gekozen om zijn interlands voor Marokko te spelen. Mark Wotte, bondscoach van Jong Marokko, is lovend over hem in gesprek met RTV Rijnmond. “Bij ons heeft hij onder hele moeilijke omstandigheden in Afrika een aantal keer heel goed gespeeld. Hij heeft een uitstekende mentaliteit, een echte Feyenoord-mentaliteit. Constant stroopt hij zijn mouwen op en gaat hij duels aan. Dat hebben we nodig in Afrika, ik ben blij met hem.”


Poll

Denk jij dat Faris Hammouti nog door gaat breken bij Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

8 reacties (laatste reactie door doncoxxx)

Ook al bekend wat er met Schuurman gaat gebeuren? Stond toch te boek als een van de grotere talenten binnen Feyenoord. Zijn verhuur aan Willem II afgelopen seizoen was echter redelijk teleurstellend. Ben benieuwd of Feyenoord hem nog een keer gaat verhuren of dat hij aankomend seizoen wat kansjes bij het eerste gaat krijgen.

31 mei 2017 om 14:24

Krijgt sowieso een kans in de voorbereiding en dan is het afwachten. Ook al is het sportief gezien qua minuten teleurstellend toch denk ik dat het heel leerzaam voor Schuurman en ook Verdonk was.

Bij Feyenoord waren zij altijd 1 van de betere en alles liep perfect. Nu is het wel eens goed dat ze wat tegenslagen te verwerken krijgen. Hierdoor merken ze dat niet alles vanzelf gaat, ze moeten er hard voor werken.

Het is aan hen om te laten zien dat ze wel degelijk over veel talent beschikken gecombineerd met een verbeterende mentaliteit.

31 mei 2017 om 17:39

Het probleem met Verdonk was dat het simpelweg geen linksback is. Het is een jongen met een goede trap, maar de snelheid ontbreekt om op de flank te spelen en de lengte ontbreekt om in het centrum te spelen. Daarom zien ze bij Feyenoord meet een verdedigende middenvelder in hem. Bij Zwolle helaas niet.

Schuurman is echt een klassieke nummer 10 ala (jari) Litmanen. Die een goed gevoel heeft wanneer hij bij de goal moet komen. Bij Willem II hebben ze op het middenveld echter meer aan kracht. Iets wat er bij hem (nog) niet in zit. Al heb ik het gevoel dat hij tegen het eind van het seizoen een basisplaats afgedwongen had. Miss omdat Willem II nergens meer om speelde maar ik ga liever van iets positievers uit.

31 mei 2017 om 18:58

@jorisdijk, het enige wat Schuurman en Litmanen gemeen hebben is de naam, want Schuurman is geen aanvallende middenvelder à la Litmanen. Hij is meer een aanvallende middenvelder van het type Davy Klaassen. Schuurman moet het hebben van zijn loopvermogen.

Hoe heeft deze jongen het gedaan bij Almere City? Iemand die deze ploeg fatsoenlijk gevolgd heeft die daar wat over kan vertellen?

31 mei 2017 om 15:01

Hij was de laatste wedstrijden zelfs uitblinker. Jong en staat fysiek zijn mannetje heeft een goed overzicht, begin was wennen en was het aanhaken aan t niveau maar hij heeft t goed opgepakt. Ik ben zeer blij dat hij nog een jaar bij almere speelt!

31 mei 2017 om 16:25

Goed om te horen. Is het geen optie om bij Almere City wat meer talenten te stallen nu wij voorlopig nog geen JL team hebben? Wel mooi om in de achtertuin van onze rivaal onze talenten te laten rijpen.

zo jammer dat Feyenoord niet de kans heeft gepakt om met een Jong team in de JL te gaan spelen. Dan konden al dit soort talenten in eigen omgeving "rijpen"

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almere City FC

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 13 november
Josep Guardiola dringt erop aan dat Manchester City een bod van vijftig miljoen euro neerlegt bij Real Madrid voor Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren