Roda JC ontsnapt dankzij invallers Rutjes en Van Velzen

Zondag, 21 mei 2017 om 14:21Gijs Freriks • Laatste update: 14:48

Roda JC Kerkrade heeft zich geplaatst voor de derde ronde van de play-offs. De Limburgers keken zondag lang tegen een 0-1 achterstand aan tegen Helmond Sport en maakten zich al op voor de verlenging, maar toen prikte Gyliano van Velzen de bevrijdende gelijkmaker achter doelman Stijn van Gassel. In de volgende ronde moet Roda JC zien af te rekenen met MVV Maastricht of SC Cambuur.

Roda nam donderdag een minimale zege mee uit het Lavans Stadion, maar had dus grote moeite om die te verdedigen. Het team van Yannis Anastasiou begon beter aan de wedstrijd, maar had na tien minuten op achterstand kunnen komen toen doelman Benjamin van Leer een strafschop van Steven Edwards keerde. Laatstgenoemde mocht aanleggen na een overtreding op Robert Braber. De thuisploeg ontsnapte en bleef het in het vervolg lastig houden met de tegenstander. Zo mikte Robert Braber na een kwart wedstrijd over en knalde Jordy Thomassen naast. Het publiek trakteerde Roda JC op fluitconcerten.

WAT EEN ONTSNAPPING! ?? Roda JC Kerkrade flirt met degradatie, maar dan doet Gyliano van Velzen dit! ??

Geplaatst door voetbalzone op zondag 21 mei 2017

Anastasiou was evenmin tevreden en greep na 28 minuten in: hij haalde Christian Kum naar de kant ten faveure van Ognjen Gnjatic. Veel hielp die mutatie niet, want Roda ging niet beter voetballen en moest na 44 minuten plots met tien man verder doordat Mikhail Rosheuvel hard doorging op Jason Bourdouxhe en met een rode kaart moest vertrekken. Met tien tegen elf kreeg Roda vijf minuten na de pauze een tik te verwerken: Furghill Zeldenrust werd in de zestien gevonden door Edwards en schoot binnen. Martin Milec timede daarbij volledig verkeerd en mocht zich de tegentreffer dan ook aanrekenen.

Anastasiou voerde in het kwartier na die 0-1 twee wissels door: Nathan Rutjes en Van Velzen losten Tom van Hyfte en Beni Badibanga af. Beide partijen kregen in het vervolg een goede kans: Ten Den kreeg de bal niet voorbij Van Leer en aan de andere kant stuitte de bedrijvige Abdul Ajagun op de uitkomende Van Gassel. Het leek bij 0-1 te blijven, maar in de slotminuut maakte Van Velzen er toch nog 1-1 van. De voormalig aanvaller van onder meer Manchester United schoof van dichtbij binnen na voorbereidend werk van Rutjes.


Poll

Een terecht gelijkspel?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door gaudi)

Ongelooflijk, echt waar. Kunnen we nooit eens normaal met 2-0 winnen in de play-offs? Moet het nou altijd met rode kaarten en doelpunten in de laatste minuut? Om gek van te worden is het.

Het was niet onterecht geweest als Helmond door was gegaan, wat een zwakke vertoning was dit weer (hoewel de rode kaart zã©ã©r discutabel was). Tegen MVV of Cambuur zal het anders moeten want hiermee ga je het niet redden. En geef van Leer een standbeeld. De enige reden waarom Roda niet allang gedegradeerd is dit seizoen. Wat een ontwikkeling heeft hij gemaakt de laatste twee jaar.

21 mei 2017 om 14:37

Hoe zit het met het contract van Van Leer? Zou zonde zijn als hij in de JL zou moeten gaan keepen, mocht Roda in de finale verliezen.

21 mei 2017 om 14:43

Hij heeft een contract tot 2019, maar ik verwacht dat hij deze zomer sowieso vertrekt, ook als Roda Eredivisie speelt. Ik kan me niet voorstellen dat er komende zomer geen interesse voor hem is.

21 mei 2017 om 14:44

Denk dat mocht Roda degraderen dat van Leer sowieso daar weggaat. Als Mulder weggaat een goede optie voor Heerenveen.

21 mei 2017 om 15:06

Zou hij niet een prima opvolger zijn voor de vertrekkende Ruiter bij Utrecht? Hij komt zelfs uit die streek als ik me niet vergis.

21 mei 2017 om 15:10

Klopt, had vroeger zelfs een seizoenskaart van Utrecht. Mocht hij naar ons komen wordt het een mooie concurrentiestrijd tussen Jensen en Van Leer.

21 mei 2017 om 15:26

Twee waardige Eredivisie keepers. Zonde als eentje zou moeten banken.

21 mei 2017 om 15:48

Dat moet je als Utrecht zijnde niet willen; een van die twee laten banken. Het zou overigens wel goed voor de kwaliteit in de breedte zijn, maar een van de twee zal na een jaar weer weg willen. Daarnaast is Jensen ook een hele goede keeper; daar heb ik me toch wel even over verbaasd in het begin.

21 mei 2017 om 17:34

Dat lees/hoor ik dus elke keer. "Op deze manier gaan we/ze het niet redden. Maar blijkbaar redden ze het op deze manier wel. Je hoeft echt niet goed te voetballen als je wilt winnen. Zeker op dit niveau.

Nu ben ik zeker geen Roda-fan, maar wat was die rode kaart belachelijk zeg. Er was niet zoveel aan de hand, veel te zwaar gestraft.

Wat ongekend slecht van Roda, je vraagt je af of dit nou nog Eredivisieniveau is. Op basis van vandaag zou ik nee zeggen.

Toch hoop ik dat ze het halen. Al is het alleen om de interviews van Nathan Rutjes nog te horen, man wat een heerlijke vent is dat. Net bij dat interview met Fox, heerlijk!

21 mei 2017 om 14:39

Op basis van vandaag was het ook geen JL-niveau

Erg vermakelijke wedstrijd. Zware rode kaart, terechte penalty. Over twee wedstrijden heeft Helmond zichzelf wel erg te kort gedaan, vind ik. Zoals het er nu voor staat lijkt me dit wel uitstel van executie voor Roda.

21 mei 2017 om 14:43

Ze ontsnappen wel vaker op miraculeuze wijze, kan me sowieso sparta en een duel tegen cambuur herninnen dat ze t nog net redde terwijl t er niet op leek.

Vanaf minuut 60 gekeken, maar wat een drama ploeg heeft helmond sport. Konden de bal nog geen 3x rond spelen. Leek wel of helmond een man minder had. Maar beter ook dat roda door is, want helmond zou nog geen 10 punten pakken in de Eredivisie.

Ongelofelijk hoe Roda jaar op jaar weer ontsnapt.

Tegen de nummer dertien van de Jupiler League zo veel mazzel hebben..

Voor Roda is het te hopen dat ze tegen Cambuur / MVV meer inzet tonen, want anders kan het snel afgelopen zijn. Er gaan in ieder geval genoeg dingen gebeuren bij Roda de komende tijd.

21 mei 2017 om 15:50

Hoe vaak hebben Eredivisie ploegen geen moeite met Jupiler League of zelfs Tweede Divisie clubs? Kijk nou naar de bekerwedstrijden bijvoorbeeld. Hierin stunten zulke ploegen ook vaak genoeg. Tevens geldt dat de playoffs, net als de beker, iets heel anders zijn dan normaal competitievoetbal.

Wat een zeer slecht Roda. Gelukkig wel nog kans maar als je zo speelt verdien je het eigenlijk gewoon niet. Hopelijk volgende week beter. Want dit kan gewoon echt niet. Aller slechtste Roda wat ik ooit heb gezien. En zeker dit seizoen.

Roda ontsnapt waarschijnlijk door een betere conditie. Die Rutjes met een eerlijk en leuk interview na de wedstrijd. Voor nu was het genoeg, maar op deze manier komt het dus niet goed.

Wat een mazzel voor Roda. Volgende ronde gaan ze niet halen. Forza Cambuur als ze het dadelijk halen.

Bizar hoeveel geluk Roda toch heeft in het algemeen maar ook in de play offs. Je weet gewoon dat die nog gaat vallen ondanks dat Helmond beter was. Ik denk niet dat Roda het red tegen Cambuur (neem aan dat zij doorgaan). Cambuur is de ploeg in vorm. Ik ben zo blij dat Sparta geen play offs speelt, nog nachtmerries van die Fledderus.

21 mei 2017 om 14:33

Dat moment beleef ik nog vaak in mijn dromen. Maar of dat dromen of nachtmerries zijn... Durf het niet te zeggen. Elke playoff gaat zo spannend. Tegen Cambuur (penaltys, 2008), tegen Sparta, Fledderus in de 90e minuut (2012) en 2 jaar terug tegen NAC, met Van Hyfte in de 112e minuut, en nu dit. Verschil is dat dat allemaal finales waren, dit nogmaar de eerste wedstrijden. Wat er zal moeten gaan gebeuren donderdag zullen we nog maar moeten zien..

21 mei 2017 om 14:36

Ik voorspel een hele zware tweeluik voor Roda. Vind Roda erg apatisch spelen zonder beleving. Kan er ook aan liggen doordat er zoveel verschillende nationaliteiten spelen. Ik weet wat degradatiestress kan doen met je dus sterkte aankomende periode!

21 mei 2017 om 14:41

Dankje, ik weet het sinds een paar jaar ook en het is verschrikkelijk. Ze zullen wel met een andere aanpak moeten en gaan komen, anders weten ze zelf ook dat het echt niet kan, zeggen ze zelf ook. De nationaliteiten valt serieus wel mee hoor, Ajax heeft in de basis meestal evenveel andere nationaliteiten.

21 mei 2017 om 15:08

Dat is niet zo moeilijk voorspellen daar hoef je de glazen bol niet eens voor te poetsen. Rijk ga je niet worden met die voorspelling 😉

21 mei 2017 om 16:14

Haha nouja Roda maakt er wel altijd een feest van dus je weet het nooit

Genaaid door de KNVB. Onterechte pingel (die onze held pakt) en onterechte rode kaart hielpen niet, maar man man man wat slecht. Donderdag was het slecht, dit is echt rampzalig. Helmond raakte na een minuut of 70 wel moe, toen zette Roda iets aan en merkte je dat er aan onze kant wel nog wat in zat - voor de verlenging. Dat-ie dan vandaag nog goed valt.. Man man man wat een geluk. Rutjes bracht echt wat leuks, Van Velzen ook beter dan Rosheuvel o i d. We hebben het gedaan! Nu volle focus op de finale. Benieuwd wat en hoe dat gaat gebeuren, want het moet oh zo anders en oh zo veel beter.

Een beter Helmond met volop ondersteuning van een slechte ( vooraf geinstrueerde) scheidsrechter. Belachelijke penalty en belachelijke rode kaart. Maar goed, eerlijk is eerlijk,met deze vvoetballers en vooral ook uitermate laffe trainer hebben wij niks in de eredivisie verloren

bah, heeft roda het toch weer gered in de laatste minuut... Ik hoop maar dat mvv of cambuur het beter doet tegen ze en dat ze wel gewoon degraderen (zoals ze verdienen na dit walgelijke seizoen van 0-0 gelijke spelen).

Erg teleurstellend dat Helmond sport het net niet heeft gered tegen Roda. Met dat wanbeleid door 9 spelers te kopen in de winterstop die ze nauwelijks gebruiken en het anti verdedigende voetbal dat ze al het hele seizoen spelen verdienen ze gewoon degradatie. Ik hoop en verwacht dat ze in de laatste ronde van deze play offs nog gaan degraderen.

En zo ontsnappen we weer. Onterecht is het natuurlijk ook weer niet. Als je als tegenstander van dit Roda slechts 1x weet te scoren in twee wedstrijden, een penalty mist en ook nog eens ruim 70min tegen 10 man. Dan heb je ook niks te zoeken in de eredivisie.

Edit: NAC was natuurlijk ook spannend, maar dat voelde als de enige echt verdiende zege.

Tjah, Duitsland ligt letterlijk op een steenworp afstand van Kerkrade zullen we dan maar zeggen. Een doelpunt kun je in de laatste minuut altijd van Roda verwachten nu in zulke matches.
Misschien doet Roda er goed aan om haar assistenten een grotere rol boven Anastasiou te geven in de laatste twee play-off wedstrijden. Vraag me namelijk af in hoeverre hij nog echt de motivatie voelt om vol door het vuur te gaan voor dit pover Roda. In ieder geval, als hij de motivatie al heeft, dan reflecteert het absoluut niet op de spelers af.

Weet iemand wie Roda nu bestuurd?

Leek een erg leuk project en had gehoopt/hoop dat Roda echt aan ging sluiten. Er moeten echt mensen bij komen waar wet welk geld? Iemand inzicht in de situatie daar?!

21 mei 2017 om 14:36

Vergoossen zit momenteel achter het roer, samen met Collard.

Zucht iedere keer kijk ik weer met verbazing naar mijn eigen club. Als ik denk dat het niet slechter kan preseteren ze het gewoon om helemaal niet meer te voetballen.
Het enige positieve aan deze wedstrijden is dat we nog leven en we hebben kunnen standhouden met bijna een volledige wedstrijd tegen 11 van Helmond. Niet dat dat iets goed praat, want je hoort de nr 13 van de JL gewoon vast te zetten.
De enige die verdienen om in de eredivisie te blijven zijn de supporters en een handjevol spelers (v Leer, Rutjes). Maar het bestuur, trainer en de meerderheid van de voetballers zou terecht degraderen. Het probleem bij degradatie is alleen dat je mensen straft die echt iets om de club geven en de mensen die het schuld zijn draaien de club de rug toe en gaan doodleuk ergens anders naar toe.

Ik moet denk ik toch maar eens langs de cardioloog. Steeds ontsnappen je went er bijna aan. Het spel moet beter, daar valt heel erg veel op aan te merken. Ik zal donderdag met een 442 syteem aantreden om zo toch voorin meer kracht te krijgen. Schahin en Van Velzen in de spits en start maar eens met Savic en Ajagun! Nu krijgen we MVV of Cambuur. Beide leuk natuurlijk, al hoop ik op MVV de derby natuurlijk. Dat kan de instelling van onze ploeg misschien wel ten goede komen. Tot slot, Van Leer en Ajagun zijn echt de uitblinkers dit seizoen!

Die Benjamin Van Leer verdient nu bijna wel een standbeeld denk ik. Met elke andere eredivisie keeper (misschien op 2 of 3 na) waren ze allang gedegradeerd maar met al die belangrijke reddingen leven ze gewoon nog. Ik hoop dat hij een mooie stap naar een middenmotor kan maken.

Ja gewoon zoals altijd. Volgende wedstrijden gaan net zo en boeit me niets.

Je mag je eigenlijk afvragen of 1 van deze ploegen uberhaupt een aanwinst voor de Eredivisie is. Van de nummer 13 van de Jupiler League zou je dit niveau wel kunnen verwachten, maar niet van een Eredivisionist. Ook in de Eredivisie het afgelopen seizoen was het voor Roda telkens hangen en wurgen en was de 17de plaats eigenlijk een logisch gevolg. De club ligt momenteel op de kop en dan krijg je het in de Eredivisie natuurlijk uiterst lastig. Overigens gun ik het Rutjes wel.

Er zit totaal geen voetbal in de ploeg dus het maakt niet uit of ze tegen Ajax of Helmond spelen, het lijkt nooit ergens op. Het middenveld is waardeloos, de aanval tandeloos en de verdediging bij tijd en wijlen radeloos. De ploeg is los zand en men sjokt maar wat ongemotiveerd over het veld, de aanvoerder huppelend voorop. Van Hyfte is erg belangrijk geweest de afgelopen seizoenen maar buiten zijn doelpunt tegen Ajax heeft hij dit seizoen vrijwel niets laten zien.
Het team heeft behoefte aan weer een grote schoonmaak, de weet-ik-hoeveel-ste van de afgelopen jaren, de vorigen liepen echter allen uit op een nog slechter team. Nou is Caanen weg maar de rest van het bestuur moet ook maar eens kritisch naar zichzelf gaan kijken want er klopt weer geen bal van.

Na de vorige degradatie dacht ik dat men het enigszins op de rails had, het seizoen in de Juup was waardeloos maar daarna leek met de overname van Schroeff en de relatief gemakkelijke handhaving vorig seizoen (wel weer zonder goed voetbal) de zon door te breken. Het is nu afwachten wat er rond Korotaev gebeurd, anders voorzie ik weer een zwaar seizoen met een grote puinhoop, of dat nu in de Eredivisie of de Juup is.

Roda is echt een ontsnappings artiest wat betreft nacompetitie.. mochten wij door gaan tegen MVV zullen we het nog lastig krijgen

Waar moet ik beginnen? Na die penalty (die blijkbaar onterecht was, kon ik van de andere kant van het stadion niet goed zien), rood voor Rosheuvel en de 0-1 (waardeloos gedekt door Milec) zag ik de bui al hangen. Spel van ons was om te janken. Uiteindelijk heb ik ook gejankt in minuut 93 maar gelukkig om een andere reden. Deze kan in het rijtje Cambuur 2009, Sparta 2013 en NAC 2015, en dan moet de finale nog komen. On ge lo fe lijk.

Dat Roda is ook elk jaar droefenis, hoeveel mazzel die hebben in de play offs, die hadden al 3x kunnen degraderen, maar telkens weer vliegt er dan weer een bal in.

21 mei 2017 om 23:16

Zoveel geluk noem je dat? Nee. Dan denk ik er haast aan dat je het afdwingt.

Ik hoop toch echt dat MVV Roda eens eruit knikkert. Te treurig voor woorden hoe die staan te spelen tegen een Helmond Sport. Vergelijk dat eens met NEC dat eenvoudig wint van FC Emmen. Een club die ik toch wel een kaliber of wat hoger inschaal dan Helmond Sport.

Wat een geluk heeft Roda toch steeds in die play-offs. Ze moeten er gewoon een keer uit. Ik vind 3 directe degradanten ook beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Telstar329
11.Jong Ajax26-3
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
N. VossebeltMiddenvelder182
T. GoppelAanvaller181
F. SerrarensAanvaller161
E. FalkenburgAanvaller122
J. HoekstraKeeper80
Y. RoulauxKeeper50
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

24 fans
Middenvelder, 37 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren