Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Erdogan vertolkt hoofdrol in ‘kunstmatig’ sprookje van ‘nieuwe club Elia’

Laatste update:

ISTANBUL - Het is de vierde minuut, maar het staat al 0-3. Een uitzichtloze situatie, zo lijkt het. Niets is minder waar. Puntertje: 1-3. Onvervalste stift in de kruising: 2-3. Schuiver in de verre hoek: 3-3. Uitslag: 9-4. Man van de wedstrijd: aanvoerder Recep Tayyip Erdogan, die slechts enkele minuten nodig heeft om de 0-3 achterstand weg te poetsen. Doelman Volkan Babacan, de enige profvoetballer op het veld, staat als aan de grond genageld. De verdedigers ogen eveneens weerloos. Wellicht zijn ze geïmponeerd door het stadion dat wordt ingewijd, maar waarschijnlijk vooral door de maker van de hattrick. Hoe dan ook: het is op 28 juli 2014 een feestelijke openingswedstrijd van het hypermoderne Fatih Terim Stadion in Istanbul.

DOOR DEMEN BÃœLBÃœL EN DOMINIC MOSTERT

Een jaar na de openingsceremonie staat een belangrijker affiche op het programma in het gloednieuwe stadion. Medipol Basaksehir, toen nog Istanbul BB, speelt in eigen huis tegen AZ in de derde voorronde van de Europa League. Basaksehir kan alle steun gebruiken, want na de 2-0 nederlaag in Alkmaar is het perspectief grauw. Voorafgaand de wedstrijd worden kaartjes uitgedeeld alsof het verkiezingsfolders zijn. De wens is om ten minste de tribunes achter beide doelen te vullen. Er passen 17.800 mensen in het stadion; er zitten er 5289. Kinderen dragen shirts van Galatasaray, Fenerbahçe en Besiktas. Ze juichen gezamenlijk als Istanbul BB vlak voor rust langszij komt. AZ weet de wedstrijd uiteindelijk met 1-2 te winnen door het winnende doelpunt van Joris van Overeem.

Het 'Oranje Team' van Erdogan, bestaande uit tv-presentatoren, oud-voetballers, een verdwaalde basketballer en enkele politici, boekt een glorieuze zege op het 'Witte Team'.

Succes zonder fans
Een opkomst van 5289 man is aan de hoge kant in het Fatih Terim Stadion. Volgens de officiële cijfers zitten er dit seizoen gemiddeld 2689 supporters op de tribune bij Medipol Basaksehir. In alle thuiswedstrijden van het seizoen bij elkaar opgeteld waren 43.021 toeschouwers aanwezig. Ter vergelijking: 44.754 mensen zagen Fenerbahçe op 20 november 2016 met 2-0 winnen van Galatasaray. De aanhang van Basaksehir is traditioneel en religieus aangelegd en koestert een voorliefde voor het militarisme. Niet zelden wordt ter viering van een doelpunt een militaire groet uitgebracht door de ploeg van Abdullah Avci. In 2016 werd Basaksehir in een wedstrijd tegen Galatasaray bijgestaan door mascottes van een jaar of zeven, gehuld in militaire kledij. De enige supportersgroep heet 1453 Basaksehir, een verwijzing naar het jaartal waarin Constantinopel werd veroverd door het Ottomaanse rijk.

"Basaksehir is een kunstmatige club. Als ze het stadion vol willen krijgen, moeten ze in de halve finale van de Europa League spelen en leden van de jeugdorganisaties van de AK-partij thuis ophalen en direct vervoeren naar de wedstrijd", zei een lid van een supportersgroep van Besiktas begin dit jaar in het Duitse voetbalmagazine 11 Freunde. Wie de toeschouwersaantallen erop naslaat, zou inderdaad niet vermoeden dat Medipol Basaksehir nog kans maakt op de landstitel. Maar het Fatih Terim Stadion is dit seizoen een onneembare vesting. Basaksehir is nog ongeslagen voor eigen publiek en hoopt de kroon te zetten op de ontwikkeling die het al jaren doormaakt. De Uilen, zoals de bijnaam van de club uit het Europese deel van Istanbul luidt, maakten zich in 2014 los van omnivereniging Istanbul Büyüksehir Belediyespor en nestelden zich in de twee seizoenen na de promotie naar de Süper Lig onmiddellijk naast de gevestigde orde in de hoofdstad. Onder leiding van succescoach Avci eindigde Basaksehir tweemaal op een vierde plaats.

Het Fatih Terim Stadion voorafgaand de wedstrijd tegen AZ in 2015.

De 'lange arm' van Erdogan
Dit seizoen staat het team van Avci met nog een duel tegoed op vijf punten van koploper Besiktas. Gezien de ruime voorsprong op Galatasaray en Fenerbahçe mag Basaksehir zich vrijwel zeker gaan opmaken voor de voorronde van de Champions League. Het succes kan echter onmogelijk los worden gezien van de betrokkenheid van Erdogan bij de club. Hij was tussen 1994 en 2000 voorzitter van omnivereniging Istanbul Büyüksehir Belediyespor, de voorloper van Basaksehir. Zijn invloed is tot op de dag van vandaag merkbaar, zij het niet altijd direct. Zo is voorzitter Göksel Gümüsdag lid van de Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling, beter bekend als de AK-partij van Erdogan, en prijkt de kapitaalkrachtige ziekenhuisketen Medipol sinds enkele jaren op het tricot van de ploeg. Van Medipol is bekend dat het nauwe banden onderhoudt met diezelfde AK-partij; eigenaar Fahrettin Koca is Erdogans persoonlijke arts. Het geld dat Basaksehir ontvangt via de sponsoring vormt een belangrijke inkomstenbron.

Het bouwcontract voor het Fatih Terim Stadion kwam terecht bij de Kalyon Group, een bouwbedrijf dat evenmin kritisch staat ten opzichte van de president. Kalyon werkt momenteel aan de komst van een derde luchthaven in Istanbul, door velen gezien als een prestigeproject van de overheid, en had plannen om stadspark Taksim Gezi Park op verzoek van de regering te vervangen door een reconstructie van voormalige militaire kazernes. In die kazernes zouden islamitische soldaten in 1909 een mislukt plan hebben gesmeed om de shariawetgeving door te voeren in Turkije. De kazernes werden vernietigd in 1940 en de plannen om ze te reconstrueren werden door sommigen gezien als een kenmerk van het islamistische bewind van Erdogan en de AK-partij. Het plan leidde tot grootschalige demonstraties in Turkije en werd uiteindelijk in de ijskast gezet. Met name supporters van 'de grote drie' uit Istanbul verzetten zich hevig. Het is Erdogan nooit gelukt om een van de topclubs tot satellietvereniging te maken, wat verklaart waarom zijn aandacht uitgaat naar een kleinere club als Basaksehir.

De omnivereniging waar de club deel van uitmaakte, is eigendom van de gemeente. Het is een van de redenen waarom supporters van andere Turkse clubs doorgaans geen sympathie hebben voor Basaksehir: de club is groot geworden met belastinggeld. Sinds de afsplitsing in 2014 staat men formeel los van de lokale overheden, maar in de praktijk blijven de banden bestaan. In noodgevallen kan de club de bureaucratie omzeilen dankzij de goede contacten. "Basaksehir heeft drie relatief moderne trainingscomplexen, wat goed is voor het Turkse voetbal. Als deze door slecht weer of iets anders niet meer bespeelbaar zijn, kunnen ze, sneller dan Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas, van de stad hulp krijgen", noemde Harald Aumeier, kenner van het Turkse voetbal, als voorbeeld in gesprek met VICE Sports.

Modeldistrict
De keuze voor het stadsdistrict Basaksehir was bovendien geen toevallige. Wie er rondloopt, wordt in niets herinnerd aan het Istanbul van de drukke bazaars en de kriskras door elkaar gebouwde huizen. Het is een modeldistrict voor Erdogan: een combinatie van het traditionele gezinsleven, consumentisme en de islam. Er is ruimte voor groen, winkelcentra en moskeeën. Zelfs de metrorit van de Bosporus naar Basaksehir doet aan als een historische rit door conservatief Turkije. Een halte is vernoemd naar Adnan Menderes, een voormalig president die vocht tegen het seculiere karakter van het land; een andere halte is voor Turgut Özal, die de weg vrijmaakte voor het neoliberale populisme in de jaren tachtig.

Tijdens de presidentsverkiezingen van 2014, twee weken na de openingsceremonie van het Fatih Terim Stadion, boekte Erdogan een overtuigende zege in het district Basaksehir. Met 53,5 procent van de stemmen bleef hij de concurrentie ruim voor. Zijn populariteit in de omgeving bleek ook vorige maand, toen een meerderheid in Basaksehir voor de grondwetswijziging stemde die zijn macht de komende jaren zal doen toenemen. De banden tussen de club Basaksehir en de politiek bieden voordelen, maar zijn zeker niet de enige reden waarom Turkije sinds enkele jaren een nieuwe hoogvlieger kent. Het is immers niet zo dat Basaksehir strooit met het geld. De werkgever van spelers als Emmanuel Adebayor en Emre Belözoglu voert al jaren gedegen, verantwoord en toekomstgericht beleid.

Adebayor plaatste deze foto donderdag op Instagram na de zege op Fenerbahçe in de halve bekerfinale.

De geoliede machine van Avci
In een competitie waarin topclubs trainers verslijten alsof het sokken zijn, vormt Basaksehir een merkwaardige uitzondering. Trainer Avci staat al sinds 2006 aan het roer bij de club, afgezien van een periode van twee jaar als bondscoach van Turkije tussen 2011 en 2013. Hij was toen zonder al te veel succes de opvolger van Guus Hiddink. "In Turkije ontbreekt het clubs vaak aan stabiliteit. Het verschil zit 'm in de manier waarop wij gestructureerd zijn", vertelde algemeen directeur Erogut in januari aan ESPN. "Wij zijn een nieuwe club met een moderne aanpak. Andere Süper Lig-clubs denken alleen aan de korte termijn, terwijl wij in staat zijn om achter onze trainer te blijven staan."

Avci wordt soms gezien als een verdedigende trainer, een benaming die hij zelf verafschuwt. Dit seizoen heeft Basaksehir weliswaar het minste aantal tegendoelpunten (27), maar scoort het ook vaak: alleen Besiktas maakte meer doelpunten. Avci heeft een gebalanceerde, gedisciplineerde ploeg opgebouwd en het gebrek aan kwaliteit verhuld door een goede teamgeest te implementeren. Afgelopen zomer besteedde Basaksehir slechts een miljoen euro, maar met Cengiz Ãœnder deed de club wel een van de beste aankopen van het seizoen in Turkije. De pas negentienjarige vleugelspeler scoorde 7 keer in 30 duels en heeft zich ontwikkeld tot Turks international. In januari kwam Adebayor de ploeg versterken en de Togolees maakte al zes doelpunten in negen competitiewedstrijden. Mogelijk wordt Eljero Elia de volgende aanwinst: volgens Turkse media hebben de club en de aanvaller van Feyenoord al een akkoord.

Succestrainer Abdullah Avci, zichtbaar op de achtergrond, vormt een stabiele factor bij Basaksehir.

Ook buiten het veld bouwt Basaksehir aan de toekomst. De club werkt aan de komst van een eigen jeugdafdeling. Men zocht al contact met clubs als Chelsea, Real Madrid en Manchester City om de toekomstplannen door te nemen, liet Erogut weten. Het uiteindelijke doel is om een identiteit te kweken. Basaksehir moet een club worden met diepe wortels in de lokale gemeenschap. "We bezoeken basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en jeugdcentra. We willen dat de komende generatie een band gaat krijgen met hun plaatselijke club", aldus Erogut. Eenzelfde supportersschare als de grote broers uit Istanbul is niet realistisch, maar de schok die een kampioenschap teweeg zou brengen is in ieder geval genoeg om de aandacht op de club te vestigen. Zondagavond gaat Basaksehir op bezoek bij Trabzonspor; op een nog onbekende datum wacht bovendien de bekerfinale tegen Konyaspor.

Denk je dat Medipol Basaksehir kampioen van Turkije wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk stuk, maar waar en verschrikkelijke man.

21 mei 2017 om 10:04

Deze wedstrijd heeft inderdaad niks met voetbal te maken, maar is zoals te lezen een gefabriceerd sprookje (danwel propaganda) te noemen. Dan zie ik liever Maradona die eventjes de "leider" van Tsjetsjenië door de benen speelt. Geen respect hebben voor dit soort figuren, help ze niet met dit soort verheerlijking. Zeker niet over de rug van het voetbal.

Voetbal moet voetbal blijven. Politiek heeft niks met voetbal te maken. Helaas is dat in Turkije bijna niet mogelijk.

Basaksehir heeft amper supporters net als Kasimpasa. Wat voegen zij nou toe aan het voetbal? Ja, leuk dat ze tweede staan en het zo goed doen. Maar voor wie spelen ze? Voor een stel supporters die daar in naam van Erdogan staan, want anders hebben ze helemaal geen supporters.

Ook Osmanlispor, hebben wel supporters maar waarom Osmanli? We leven niet meer in dat tijdperk en ook dat heeft met politiek te maken.

Voetbal is een sport, een spel en een plezier.
Politiek is serieus, er vallen doden en dat is geen plezier. Hiermee haal je het plezier weg bij een neutrale supporter. Want overal waar je komt speel je als het ware tegen links of rechts (helaas)

21 mei 2017 om 10:03

Waarom wil je het weer politiek maken? Alsof kleine clubs geen success mogen beleven. Als Excelsior kampioen zou worden zou je minder moeite mee hebben.. pff.

21 mei 2017 om 10:10

Abdul01, dit is gewoon politiek. Ik weet dat Erdogan vroeger gevoetbald heeft, en dat hij best in staat zou zijn een doelpuntje te maken. Maar dit is gewoon puur in scene gezet om een heldenstatus te verkrijgen. Het is net een wedstrijd "worstelen" in amerika.

21 mei 2017 om 11:05

Je wordt nou eenmaal sneller afgerekend op wat je fout doet, en hij doet genoeg fout. Dat hij de economie groot heeft gemaakt en de leefomstandigheden heeft verbeterd doet er niks op af als iedereen die tegen je is in de gevangenis gooit.

Knap dat bij een artikel waar het hoofdzakelijk over Basaksehir gaat het alweer over Erdogan moet gaan. Basaksehir staat verdienstelijk 2e, ze strijden elke week als leeuwen en ze hebben nooit hulp van de scheids of zoiets gekregen. Het gaat weer om die ene oefenwedstrijd waarin hij 3 doelpunten maakte. 'Wow, de keeper laat 3 goals door, hij moet wel een dictator zijn!!'. Het klopt dat Erdogan wel invloed heeft bij de club, maar men moet meer de prestatie van de club erkennen want als het dit seizoen niet aan de scheidsrechters lag, stond Basaksehir gewoon eerste boven Besiktas, Gala en Fener.

21 mei 2017 om 10:53

Het artikel gaat hoofdzakelijk over de connectie tussen de club en Erdogan. Vandaar dat het over Erdogan gaat...

21 mei 2017 om 10:54

Zonder invloed van Erdogan bestond die hele club niet eens.

21 mei 2017 om 11:14

Als ik dit artikel lees, zijn beide ook erg in elke verworven. Erdogan kan nog wel los gezien worden van die club, maar andersom niet. Het is absurd wat daar gebeurd. Dat jouw reactie niet eens een argument bevat tegen de claims die in dit artikel gedaan worden, is voor mij een bevestiging dat het echt niet kan...

21 mei 2017 om 11:47

De Toekomst, mijn probleem is meer dat men door middel van Erdogan de ontzettend knappe prestatie van Basaksehir teniet wilt doen. Het gaat bijna alleen maar om het verband tussen Erdogan en de club.

21 mei 2017 om 12:31

En wat zou de club bereiken zonder de hand van Erdogan? Als wij hier in Nederland een club hadden gehad die op een soortgelijke manier aan inkomsten zou komen, zou men dat ook zwaar in twijfel trekken.

In Duitsland krijgt RB Leipzig al de volle laag en daar praten we niet eens over een indirecte staatssteun. Zo vreemd is het dus absoluut niet dat de prestaties van de club in twijfel worden getrokken.

21 mei 2017 om 12:54

Nogmaals, welke hand, die 1
Miljoen die ze hebben uitgegeven aan totale transfers? Hahaha wat een vreemde reactie. Erdogan pompt geen geld in de club. Basaksehir is niet rijk en zal dat ook nooit worden. Het enige wat ze doen is transfervrije dertigplussers binnenharken van fener en gala.

21 mei 2017 om 15:10

@robinruiter

Er is een groot verschil tussen inkomsten en uitgaven. Een club kan misschien een miljoen uitgeven aan transfers, maar je hebt ook nog zoiets als een salaris en dat is aanzienlijk hoger dan wat spelers hier in Nederland krijgen. Die transfervrije dertigplussers van Fenerbahce en Galatasaray verdienen toch een behoorlijk salaris.

Verder gaat het artikel niet over de spelers, maar over de manier waarop de club aan inkomsten komt. Dan mag je toch duidelijk spreken van indirecte staatssteun.

23 mei 2017 om 09:48

Wil niet veel zeggen maar in Nederland wordt PSV trouwens ook gesteund op een soort gelijke manier, waar de gemeente geld leent aan de club:
http://www.nu.nl/sport/2523496/gemeente-eindhoven-...
Daarbij is het gewoon knap wat Basaksehir presteert met maar 1 miljoen uitgaven aan transfers. Eindelijk een Turkse club die niet alleen denkt op de "korte termijn" zoals we dat gewend zijn van het belachelijke beleid dat bij Gala en Fener wordt gevoerd. Dus van mij mag Erdogan - als dit allemaal natuurlijk waar is - zo door gaan, als er talenten als Cengiz Under ontstaan vind ik dit alleen maar prachtig.

21 mei 2017 om 12:24

Ik vind het anders erg interessant om te weten. Een erg informatieve tekst waarin toch duidelijk de link wordt gelegd tussen Erdogan en Basaksehir. Waarom zou je de prestatie van de club niet in twijfel trekken als de club toch behoorlijk afhankelijk lijkt te zijn van de staat?

21 mei 2017 om 14:47

Misschien niet direct afhankelijk van de staat, maar zeer duidelijk wel indirect. Ook zou ik in een land waar mensen om zo goed als niks opgepakt worden door Erdogan begrijpen als spelers van andere clubs zich iets inhielden.

21 mei 2017 om 16:10

Draai het eens om! Je kunt toch niet verwachten dat er een artikel over Basaksehir wordt geschreven waarin Erdogan Niet wordt genoemd? Turkije = Erdogan en Erdogan = Turkije. Dat hebben de Turken zelf zo besloten. Dan moet je ook accepteren dat het voortaan altijd over Erdogan gaat. Je kunt als land niet één man de volledige controle geven en vervolgens zeggen: waarom gaat het alleen maar over hem. Sportief heb je gelijk: knappe prestatie van Basaksehir, hoeven we niet teveel aan af te doen. Maar dat Erdogan genoemd wordt, lijkt me logisch. Ik denk dat dat ook interessant is.

Een politieke leider die belangen heeft in een voetbalclub en laat besturen door mensen met nauwe banden met zijn eigen partij en dan nog mensen op VZ die dit proberen te verdedigen ook. Mensen moeten stemmen op wie ze willen maar er zijn zoveel voorbeelden uit de geschiedenis te vinden waarbij duidelijk is dat je sport niet moet misbruiken voor politieke doeleinden maar blijkbaar is iedere vorm van kritiek verboden.
Als mensen het over een gekozen president hebben moeten ze wel weten wat die uitverkiezing inhoud gezien zijn eigen uitspraak hierover: democratie is als een trein, we stappen uit als we aankomen op het station dat wij wensen. Misschien dat Basaksehir het allemaal op eigen kracht doet maar een beetje politiek leider zou ver uit de buurt van belangenverstrengeling moeten blijven anders vertoon je al snel het gedrag van een dictator.

Dat stukje over 'militarisme' is zo'n onzin, ongelofelijk. Een militaire groet na een doelpunt is heel normaal in Turkije, dat doen ze als er in die periode soldaten of agenten zijn omgekomen bij aanslagen of gevechten. Dus dat de aanhang van Basaksehir een voorliefde zou hebben voor militarisme, heeft daar werkelijk niks mee te maken.

Voor de rest is het een goed stuk, al ben ik het niet eens met alles wat er in staat. Zoals het feit dat Erdogan van een van de 3 topclubs een satellietvereniging zou willen maken. Ik volg al bijna 20 jaar de Turkse competitie, maar dit lees ik hier voor het eerst.

21 mei 2017 om 16:15

Ik zou toch zeggen dat het brengen van een militaire groet tijdens een voetbalwedstrijd een perfect voorbeeld is van militarisme. Dat ze dat in heel Turkije doen, doet niets af aan het feit dat het militaristisch is. Wel kan dan gezegd worden dat Turkije als land militaristisch is, als het klopt wat jij zegt, en niet alleen de aanhang van deze club.

21 mei 2017 om 16:47

Dat is ook wat ik probeer aan te geven, dit gebeurt in heel het land. En niet alleen AKP-aanhangers doen dit. Je kan het 'militarisme' noemen, voor mij is het respect tonen voor de soldaten en agenten die omkomen. Turken hebben een bepaalde band met hun militairen, ik verwacht overigens ook niet dat een Nederlander dit zal begrijpen, want de situatie in Turkije is heel anders dan we hier gewend zijn.

23 mei 2017 om 17:48

Ja precies. Dan zeggen we eigenlijk hetzelfde. Ik zou het zeker militarisme noemen. Of ik het begrijp? Het is een andere cultuur. Ik kan me er wel in proberen te verplaatsen en het dan ook wel begrijpen, maar hoe erg ik ook mijn best doe, blijf ik het een beetje een simpele emotie vinden. Maar goed, zo zal een buitenstaander hetzelfde zeggen over bijvoorbeeld het roepen van 'joden' door Ajax aanhangers.

Wat bezielt Elia om voor 3.000 man te gaan spelen. Verder natuurlijk een walgelijke club door de verwevenheid met Erdogan.

Ik vind dit een beetje eng. Je ziet dat de tegenstander niks durft te doen als hij de bal heeft. Dat deze man op zo'n manier in de spotlights wilt komen is echt lachwekkend.
Had er meer respect voor gehad als die gewoon een partijtje voetbalt en leuk meedoet dan op zo'n manier in wedstrijd regisseren. Echt om te kotsen maar toont ook wel zijn persoonlijkheid.

Wat ik niet snap, maar dat kan aan mijn beperkte denkvermogen liggen, is dat een Turkse club gelieerd aan Erdogan, dus een Nederlandse speler haalt. Meende dat we geen vriendjes meer waren en niet meer uitgenodigd werden op kinderfeestjes.

21 mei 2017 om 16:43

Het referendum is voorbij. Dat is het enige wat ik erover zeg.

22 mei 2017 om 09:28

Het referendum is voorbij, hij meende het ook niet toen hij ons nazi-overblijfselen noemde en ging dreigen met oorlog, wil je zeggen? Bah!

21 mei 2017 om 20:47

Die retoriek was puur voor het referendum bedoelt. Nu dat geweest is horen we er niks meer over omdat Erdogan ook wel weet hoe veel het Turkije schaadt om iedereen uit te schelden.

Voetbalzone, wat is dit nou? Bah!! Als Turkse Nederlander vind ik het belachelijk dat deze man op een voetbalpagina staat.

Istanbul buyuk beledigespor = Istanbul Basaksehir
Onder de oude naam hebben zei 10jaartjes in de 2de lig gespeeld en sinds 2006 altijd in de super lig!... op seizoen 2013/2014 na dan..
Ze zijn altijd een sterke middenmoter geweest. Afgelopen jaren zie je dat het minder gaat met Gala en Fener. Basaksehir is in 2014 veranderd maar dat wil niet zeggen dat Erdogan dit allemaal heeft gedaan. Hij krijgt hier zomaar de lof. Daarnaast is het heel slim om allemaal ex spelers van de topteams te halen. Ook zitten er een aantal goede jonge spelers bij. Bestuur doet het prima.
Maar kom op... dat Erdogan overal erbij word gehaald vind ik belachelijk.

Zo dat is toch wel een staaltje techniek van die Erdogan

Mooie lob van hem. Conditioneel was het natuurlijk 3x niets, maar zijn techniek is zeker niet slecht haha.

22 mei 2017 om 11:03

Daar stond ik ook wel even van te kijken inderdaad, ze laten hem met rust natuurlijk maar die stift was geniaal. Of het moet een stand-in zijn geweest maar dan nog!

Verder hebben zulke politiek gemotiveerde clubs natuurlijk erg weinig draagvlak anders dan meer afgunst en irrritatie te creeren. Als je de club dan zo graag als communicatie wilt gebruiken en denkt dat Turken wel supporter van je club worden omdat je de macht hebt, dan vergis je je erg in de traditie van de grote drie in Istanbul. Tevens is Istanbul een zeer Europese stad en gaan daar de meeste stemmen de andere kant op. Dus met die voetbalclub schiet hij weinig op lijkt me, anders dan een speeltje, net als de andere 'grote' meneren in de wereld.

Net als zijn Paleis, de voetbalclub, lijkt het wel erg veel te neigen naar zelfprijzing en minder naar wat goed is voor het land. Soms hebben mensen zichzelf niet meer in de hand en rijkt het succes naar dronkenschap. En dat terwijl de man uit een zeer volks milieu komt. Jammer

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren