‘Ik blijf volgend seizoen bij Ajax, als ik mag blijven althans’

Vrijdag, 12 mei 2017 om 10:45Robin Bruggeman

Kasper Dolberg werd de afgelopen weken in verband gebracht met een vertrek bij Ajax en onder meer Everton en Olympique Lyon, donderdagavond de tegenstander van de Amsterdammers in de Europa League, zouden uit zijn op de handtekening van de Deen. Dolberg, die Ajax in Frankrijk het zo belangrijke uitdoelpunt bezorgde, stelt de fans van zijn club echter gerust.

“Ik blijf volgend seizoen bij Ajax. Althans, als ik mag blijven… Ik wil de lijn van dit seizoen doortrekken. Ik wil beter worden en meer goals maken”, liet hij na de wedstrijd optekenen door ELF Voetbal. “Het is een ongelooflijk seizoen geweest, in vele opzichten. Ik besef nauwelijks hoe snel het is gegaan. Mijn doorbraak in Ajax 1, mijn debuut voor Denemarken. Al die Europese duels. En dan straks ook nog die finale in Stockholm.”

Dolberg stond onlangs een tijd aan de kant met een liesblessure en zag in die periode Bertrand Traoré de spitsrol met verve invullen. Vrezen voor zijn basisplaats deed hij echter niet: “Na mijn rentree heb ik het best wel even lastig gehad, moest ik weer ritme zien te krijgen. Maar dat hoort bij het vak van spits: je moet op iedere situatie zijn voorbereid.”

Kasper Dolberg doet het ook in Lyon! ??

Geplaatst door voetbalzone op donderdag 11 mei 2017


Poll

Denk jij dat Kasper Dolberg volgend seizoen topscorer van Nederland gaat worden?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

86 reacties (laatste reactie door hectormoreno)
12 mei 2017 om 10:59

Huntelaar moet terugkeren en Ajax moet dan in een 2 spitsen systeem spelen. Huntelaar en Dolberg in de spits gaan samen zeker meer dan 50 goals maken in de Eredivisie en deze 2 voetballers vullen elkaar goed aan. Een 4 mans middenveld met Neres en Kluivert aan de zijkanten en Ziyech en van de Beek in het midden zou ook erg goed zijn. Ik weet zeker dat Ziyech volgend seizoen veel assists kan geven op Huntelaar en Dolberg.

12 mei 2017 om 11:02

Ajax haalt de finale van de Europa League maar moet het systeem omzetten? Huntelaar mag prima komen voor backup en ervaring maar dat tweespitsensysteem mag lekker buiten de deur. We zijn geen Psv.

12 mei 2017 om 11:10

Huntelaar had vorig jaar mogen komen. Toen wilde hij liever banken bij Svchalke..schande.
Nu hoeft ie niet te komen, want stilletjes banken kan hij ook niet.
Ik las laatst een echt hele goeie: ik zou Armenteros een contract in het vooruizticht stellen bij 2 goals tegen feyenoord. Prima spits voor de eredivise, prima backup en 3x goedkoper dan Huntelaar.

12 mei 2017 om 11:25

Volgens mij speelt Ajax erg goed voetbal in het huidige systeem, niet veranderen dus, wel zie ik Huntelaar graag als mentor, leermeester, ervaren kracht en pinchhitter terugkeren. Dolberg heeft toch wat moeite een heel seizoen op topniveau te presteren en Huntelaar krijgt daarmee ook wat minuten, Sierhuis is de ideale derde spits dus je zult Casseirra en Zivkovic nog een seizoen moeten verhuren.

13 mei 2017 om 22:49

Dat Marokkaanse gastje die de eerste seizoenshelft bij Sparta speelde moeten we ook nog zien te slijten. Zivkovic ook lekker verkopen, pak je verlies, en Cassierra een seizoen bij Zwolle o.i.d proberen te stallen.
Sierhuis als derde spits lijkt me inderdaad een goeie.

12 mei 2017 om 11:03

En niet nog 1 jaar, het liefste nog 2 of 3 jaar!

12 mei 2017 om 11:04

Zou je denken ja? Maar serieus, heel groot talent.

Enige wat hij echt moet gaan verbeteren is zijn fysiek. Tegen sterke spitsen zoals die van Lyon wint hij geen enkele lange bal terwijl hij toch redelijk lang is. Maar verder is hij compleet.

12 mei 2017 om 11:36

Dan heb jij niet de hele wedstrijd van gisteren en vorige week gezien. Hij verloor zeker een aantal duels maar won er ook behoorlijk wat. Mede door zijn soms zeer athletische manier van aannemen.

Dit is 1 van de allergrootse spits talenten die ik in NL sinds Kluivert heb gezien. Niet alleen balvast, technisch goed, en scorend vermogen, maar als je op 19 jarige leeftijd met 60.000 uitzinnige supporters op de tribune van het Stade Gerland, alleen op de keeper afloopt en de bal zo afmaakt.... dan wordt je een hele hele grote...

12 mei 2017 om 10:50

Vond van Nistelrooij wat beter. Die heeft ook buiten Nederland op topniveau gepresteerd bij Real Madrid en vooral bij Manchester United. Meer dan Kluivert heeft laten zien bij o.a. Milan en Barcelona. Ook hebben we van Persie nog gehad bij Arsenal en Manchester waar die weergaloos was.

12 mei 2017 om 10:54

van Nistelrooij was een minder groot talent, die heeft zich naar de top geknokt. Kluivert deed alles op talent, heeft er geen seconde voor gewerkt naar mijn idee. Dat heeft hem een kwart van zijn carriere gekost door blessures.

van Persie was bij Feyenoord een nummer 10 die vaak op links gezet werd. Wenger heeft ooit van hem een spits gemaakt.

12 mei 2017 om 10:54

sorry atleticofc, het spijt me...maar zelfs van nistelrooij zelf wist dat hij minder talent had dan Patje. Die gast was gewoon gemaakt voor de nr 9 positie van Ajax en had alles. Dat Ruud met zn super mentaliteit een moooiere carriere heeft gead, geef ik je. Voor de rest, mond spoelen!
van Persie was niet echt echt eeen spits, meer een nr 9,5. wel geweldige alround voetballer en stylist.

12 mei 2017 om 11:03

Van nistelrooij is een totaal ander type speler. Die heeft geen techniek maar wel een neus voor de goal. Hij was het type inzaghi makaay maar geen kluivert of bergkamp.

12 mei 2017 om 11:04

Manchester united bedoel je,van the man heeft alleen bij united real en malaga gespeeld in het buitenland. Nee maar dolberg moet gwn zo door blijven gaan lkkr hoofd leeg laten. Hij heeft indd een bepaald rust in zn spel wat je niet vaak ziet bij jonge spelers.

12 mei 2017 om 11:34

Minder groot talent? Ruud van Nistelrooy barstte van het talent. Hij had snelheid, goede techniek en een neusje voor de goal. Ik vind dat altijd zon dooddoener, net zoals dat veel mensen zeggen dat Messi de man van het talent is en Ronaldo van het harde werk. Wat een onzin, je komt niet in de top als je niet ongelooflijk getalenteerd bent. Van Nistelrooy was een geweldige spits en maakte vele ongelooflijke goals. Heerlijke stiftjes of heerlijke aannames en dan gelijk onhoudbaar inschieten. Man, ik hoop weer op een spits als Rvn. Tegen het einde aan werd hij steeds slomer inderdaad en zag het er wat minder gepolijst uit. Maar als we iets niet kunnen zeggen over Ruud, is dat hij geen of weinig talent had. Hij werkte altijd keihard om zichzelf te verbeteren. En dat vind ik op zich ook al een talent.

12 mei 2017 om 12:18

Wat een rare vergelijking. Van Nistelrooy speelde op 29 jarige leeftijd geen halve finale EL. Ook niet bij een topclub op die leeftijd. Als Dolberg straks 26/28 is kun je weer een keer vergelijken .. nu niet

12 mei 2017 om 12:32

Tja.. zal de leeftijd wel zijn dat je zijn zin niet begrijpend kan lezen. Ruud van Nistelrooij begon pas te bloeien toen hij 22 was, bij PSV speelde en dat was in 1998. Parrick Kluivert had toen al talloze prijzen gewonnen en strandde in de jalve finale van het WK. Van Persie was een aamvallende middenvelder, omgeturnd tot spits. Hij spreekt over talent! Niet over de gehele carriere, die pas na NL kwam. Dolberg schiet als een komeet omhoog en het is aan hem te bewijzen dat hij geen Castaignos of Janssen is.

12 mei 2017 om 12:32

19 jarige leeftijd bedoel je waarschijnlijk. We kunnen niets zeggen oever zijn toekomst, maar Dolberg is nu 19 , volgens mij speelde Van Nistelrooij op die leeftijd nog bij Top Oss. Ruud was sowieso een laatbloeier, mooie carriere gehad en super slimme spits geweest. Onmogelijk om tussen deze nu een vergelijking te trekken.

12 mei 2017 om 12:41

De vergelijking gaat over Kluivert en van nistelrooy. Ik denk wanneer je op dat niveau speelt altijd talent hebt , maar wanneer je Ronaldo en messi vergelijkt heeft messi meer talent. Iedereen weet dat Ronaldinho veel harder traint en er veel meer voor moet doen dan Messi, maar dat maakt voor mij juist Ronaldo de betere speler. Kluivert was een technischer dan van nistelrooy, ruud je was de afmaken, maar Kluivert was echt fantastisch, YouTube heeft nog wel beelden man wk 98, die kopbal tegen Brazilië. Van nistelrooy was toen nog helemaal niet in beeld terwijl ze wel dezelfde leeftijd hebben. Beide een fantastische carrière maar ik vind Kluivert de, meningen verschillen nou eenmaal.

12 mei 2017 om 10:51

Hij is zo ongelofelijk koel, niet alleen voor het doel maar in alles. Onverstoorbaar. Hij is nog wel wat fragiel, dat mag op je 19e natuurlijk. Maar door zijn zware blessure in de jeugd durf ik niet met zekerheid te zeggen dat het een topper gaat worden. Dat zou puur speculeren zijn. Maar hij is zeker onderweg.

12 mei 2017 om 10:55

19 jaar... Als hij niet zo een jong gezichtje had zou je het bijna niet kunnen raden. Hij speelt zo volwassen.

Heerlijk hoe nuchter hij is. Zo koelbloedig in het afronden, en dan ook nog zo minimaal juichen. Ook na de wedstrijd werd hij door Ajaxtv geinterviewd en was hij zo kalm.

Hebben we de nieuwe iceman in handen?

12 mei 2017 om 11:28

He learns from the best.. Bergkamp.. Ik denk dat die twee het samen wel goed kunnen vinden, denk wel dat Dolberg qua techniek er nog het een en ander van kan leren, dat lobje verradde wel met wie hij aan het trainen was.

12 mei 2017 om 11:53

Nou dan mag Ziyech ook naar Bergkamp sturen. Echt precies hetzelfde situaties maar Dolberg is ijskoud. Dat juichen van Dolberg is te geniaal. Zo ingetogen. Doet me denken aan Anelka vroeger.

12 mei 2017 om 12:47

Toch weet ik soms niet of t 'koelbloedig' is of dat het...tja...wat eigenlijk....'dromerigheid', 'afwezigheid'? Het doel is scoren....juichen en al die mensen om je heen hoort erbij, maar liever niet....doorvoetballen!!

12 mei 2017 om 10:59

Laat het duidelijk zijnd at ik Dolberg ook geweldig vind!

Maar precies gisteren was hij juist niet geweldig. Voegde niks toe aan het spel en verloor al zijn duels. Heel knap doelpunt dat zeker, maar fysiek verloor hij nog te veel.

Laat het duidelijk zijn dat deze jongen zich gewoon nog lekker 2 jaar zeker moet ontwikkelen bij Ajax. Hier gaan ze dannogveel plezier aan beleven en daarna toch ook flink op cashen. Spitsen zijn altijd al de duurste spelers dus het zou ideaal zijn voor Ajax.

En dan mooi vasthouden aan Porto/benfica prijzen! Als hij zich zo blijft ontwikkelen kan hij heel ver komen!

12 mei 2017 om 11:06

Enige wat hij echt moet gaan verbeteren is zijn fysiek. Tegen sterke spitsen zoals die van Lyon wint hij geen enkele lange bal terwijl hij toch redelijk lang is. Maar verder is hij compleet.

12 mei 2017 om 11:45

Ben ik even blij dat hij weinig duels met spitsen hoeft uit te vechten.

12 mei 2017 om 11:58

@ tubes

Dat moest hij gisteren dus wel... en daarin kwam hij vreselijk tekort.

Geen schande voor een jochie zoals hij met die leeftijd, maar doordat hij geen duels won, kreeg de verdediging van Ajax de ballen weer net zo hard terug en kwam Ajax er praktisch niet meer uit.

Dus trainen op z'n fysieke gesteldheid is wel een doel lijkt me.

12 mei 2017 om 13:02

Ik heb dolberg en lacazette niet zien dueleren hoor......

12 mei 2017 om 11:19

Nou, Zlatan kon er ook wel wat van.
Ik vond Kluivert overigens beter dan deze Dolberg. Op 18 jarige leeftijd.
Ik vind dat Dolberg nog wel e.e.a. moet leren, dus hij is zeer realistisch met deze uitspraak. Dat het zeker een groot talent is die de top kan gaan halen is zeer goed mogelijk.

12 mei 2017 om 11:30

Zlatan was in zn begintijd niet best bij Ajax, en erg inconsistent.

12 mei 2017 om 13:29

Mja, das waar. Maar het ging hier over talent, niet zozeer hoe dat er al uit kwam. Dat komt er bij Dolberg ook nog lang niet altijd uit.

12 mei 2017 om 11:54

Stade de Gerland is verleden tijd helaas voor Lyon. Ze spelen tegenwoordig in het Parc Olympique Lyonnais.

Nu die cup nog even winnen, dan heb je je debuut in de CL ook te pakken

Superblij dat hij wilt blijven!

12 mei 2017 om 13:19

CL kan ook zondag al binnengesleept worden hé.

12 mei 2017 om 13:25

Haha precies

Prachig nieuws!
Een parel voor Ajax en voor de eredivisie.

Hahah.. Nou, ik denk dat je vast nog wel mag blijven van de club. Fijn dat hij zich niet gek laat maken door de geruchten en weet dat hij bij Ajax goed op zijn plek zit. En hij is ook pas 19, dus hij hoeft ook geen haast te maken om de stap naar het buitenland te maken.

Ajax levert zelden de topscorer. Suarez was de laatste. Ik denk wel dat hij een mooi aantal haalt. Met de juiste rechtsbuiten kan hij wel topscorer worden.

12 mei 2017 om 11:19

En misschien een andere linksbuiten, zoals Younes gister speelde heb je er niks aan als spits, zelfs al staan er 6 verdedigers trekt ie alsmaar naar binnen voor eigen succes, hoogstens irritant terwijl hij dat eindelijk leek te doseren de laatste weken

12 mei 2017 om 13:26

Tja, dit jaar lijkt het Jorgensen te gaan worden, die moet het stellen met een wisselvallige Elia en Berghuis naast zich. En als je het hebt over een ploeg die zelden topscorers levert. De laatste was Kuyt, paar jaar ervoor Pierre, maar die daarvoor was in de jaren 80. De stadionspeakert. Dus als dat je argumenten zijn, verlies je 'm wat mij betreft. Ik denk dat hij gerust een favoriet genoemd mag worden. Misschien zelfs de favoriet.

Beste spits bij Ajax sinds tijden, en ook nog een onomstreden spits wat ook lang geleden is. Hopelijk heeft hij zijn dipje gehad en knalt hij volgend seizoen er dertig in.

Heerlijk nuchter. Kijkt langs het grote geld af naar de langetermijn. Heeft het goed naar z'n zin en is nog jong. Die voetbalt gewoon nog een jaartje bij Ajax, gelukkig!

12 mei 2017 om 11:30

Inderdaad, hij zit helemaal op zijn plek en ontwikkeld zich als een komeet. Donyell Malen, wie? Dat is een spits die ajax voor het geld verliet en nu bij Arsenal niet aan de bak komt, Dolberg is daardoor mede gehaald, goed werk van Overmars en Steen Olsen en wederom een uithangbord voor andere talenten om gewoon bij Ajax te ontwikkelen.

Waarom zouden ze jou willen houden als ze goaltjesdief traore hebben ? Super spits. Gister zie je hem niet veel. Maar hij doet wat hij moet doen, scoren.

Dat is goed nieuws. En eigenlijk was dit ook wel te verwachten. Want bij ons krijgt hij alle tijd om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen tot een topspits. Die buitenlandse clubs en vette contracten komen vanzelf wel.

Hopelijk denkt Sanchez precies hetzelfde erover.

De zomer moeten we op zoek naar een nieuwe rechtsback - 2e keeper - extra linksbuiten - extra linksback.

Ervan uitgaand dat Klaassen - Veltman - Tete (helaas) - Riedewald (helaas) - Boer - Dijks vertrekken !

12 mei 2017 om 10:56

Ik hoop dat Bosz met Tête in gesprek gaat en hem een basisplek beloofd volgend seizoen. Veltman mag het seizoen afmaken, met Ajax de EL winnen en dan in de zomer proberen te verkopen.

12 mei 2017 om 12:08

Als je het interview met Overmars gisteren hoorde denk ik dat dat ijdele hoop is. Het kwam zelfs een beetje over dat het al langer wat stroef gaat tussen beide partijen. Zal mij ook niks verbazen met Raiola als zaakwaarnemer, bij de vorige verlenging ging het ook bijzonder stroef. We zullen het nooit weten maar misschien is zelfs dat wel de reden dat hij er naast staat?

12 mei 2017 om 14:56

Ik hoop dat Onana, Tete, Sanchez, de Ligt, Viergever, Riedewald en Sinkgraven blijven. Dan heb je nog minimaal één rechtsback nodig en eventueel een linksback/cv. Al deed Zeefuik het ook aaardig.
Veltman mag van mij dat stapje 'hogerop' maken.

Op het middenveld hoop ik dat iedereeen blijft, maar het vertrek van Klaassen is realistisch. Ik heb vertrouwen in Donny, Ziyech, Schone, Frenkie en Nouri, maar ik hoop ook dat er een klasbak zoals Sanchez uit de toverhoed kan komen.

Voorin verwacht ik dat alleen Traore niet meer terugkeert. Ik hoop ook hier dat de rest blijft. Met Neres, Kluivert, Dolberg en Younes heb je een aardige bezetting, maar ik vind het niet erg als er een nieuwe Finidi George komt en/of een Nwanko Kanu/zlatan 2.0.
Er moet wel nog een aanvaller bijkomen als ze CL gaan spelen.

Graag zelfs, Kasper! Ongelofelijk, wat een talent. Die koelbloedigheid, het ijskonijn, zo rustig voor het doel. Je weet gewoon dat als hij 1 op 1 komt het 9 van de 10 keer een doelpunt is.

Hopelijk mogen we nog jaren genieten van hem.

Natuurlijk mag die blijven. Evenals de rest van Ajax op 3 uitzonderingen na; Veltman en Viergever... En Schöne op de bank ipv van de Beek

12 mei 2017 om 11:06

Waarom wil je viergever zo graag weg hebben is meest stabiele kracht gebleken dit seizoen.

12 mei 2017 om 11:18

In de eredivisie misschien. Voor Europees niveau is het pure middelmaat. Gister ook. Schalke uit ook. De tegengoals in beide wedstrijden begonnen veelal bij de backs.

12 mei 2017 om 11:20

Tegen Schalke was hij juist 1 van de betere! En hij zorgde er dan ook voor dat we door gingen naar die halve finale! Ik snap die haat jegens Veltman heel goed, die is ook terecht, maar komop joh Viergever is heel belangrijk gebleken dit seizoen

12 mei 2017 om 11:26

Viergever was Schalke uit juist de beste man van het veld. Gister wat ongelukkig maar Riedewald is echt niet beter hoor. Dan Dolberg.. fantastische goal natuurlijk maar ik vind hem nog niet balvast genoeg en zou iets meer pit moeten hebben in de duels. Maar hij gaat er zeker komen en goed nieuws dat ie bij Ajax wil blijven.

12 mei 2017 om 11:09

Viergever moeten ze nu een nieuw contract geven, met een mooie strik eromheen, en een vrijkaartje voor yab yum.

En dan niet eens alleen voor Schalke, al was dat al genoeg geweest. Die jongen is een stille kracht, dat is gewoon heerlijk om erbij te hebben.

12 mei 2017 om 11:23

Kan het wel met je eens zijn, alleen had het beter geweest dat hij net als Veltman tijdig gewisseld was.

Na de domme eerste kaart en het kaartvraag gedrag van Lyon, zou Bosz wel beter Riedewald op de plek van Viergever kunnen zetten.

Jammer dat hij de finale moet missen.

Mooi dat Dolberg het ook naar zijn zin heeft bij Ajax.

12 mei 2017 om 11:47

Yab yum bestaat niet meer ben ik bang.

Ik als zeer fanatieke Feyenoorder moet toch heel eerlijk zeggen dat ik gisteren heb genoten van deze klasbak. Zou hem graag zien in een volledig wit shirt en dan in plaats van Benzema. Mijn verstand zegt dat hij voorlopig in Nederland moet blijven maar mijn hart zegt dat hij zo snel mogelijk naar een echte Europeesche topclub moet zodat wij komend seizoen geen last van hem hebben. Dit succes van gisteren is jullie gegund, gun ons Zondag gewoon die titel. Zeg voor mijn part dat jullie hele selectie de schijterij heeft zodat jullie niet kunnen spelen of ga met de B4 naar Tilburg. Maakt mij niet uit hoe......

12 mei 2017 om 11:48

Ik denk dat er vele Ajacieden zijn die jullie de landstitel gunnen, inclusief ikzelf! Wat ik dan wel wil is dat wij de Europa League mee naar huis nemen . Voor mij is het seizoen voor Ajax al behoorlijk geslaagd. Deze finale plek en het voetbal dat Ajax de laatste weken met vlagen laat zien, genieten. Uiteraard hoop ik nog wel op een kers op deze taart d.m.v. een prijs. OT: Ik ben helemaal weg van Dolberg, echter heb ik het gevoel dat hij niet heel veel voelt voor Ajax helaas. Maar zolang hij zo blijft voetballen, dan maakt het mij ook niet zoveel uit.

Man man man, dat stifje gisteren.. smullen. Dan mag hij de hele wedstrijd alle ballen van z'n voet laten stuiteren maar als je dan zo koel zo'n ontzettend belangrijk uitdoelpunt weet te maken dan ben je een klasbak van de bovenste plank. Kasper jij mag niet alleen volgend jaar bij Ajax blijven als t aan mij ligt de komende 15 jaar.
Ajax moet ervoor zorgen dat ze hem tot z'n 23e / 24e kunnen behouden. Dan heb je het ook niet meer over transfersommen van 20 miljoen maar over 50 miljoen. Laat toptalenten als Onana, Sanchez, De Ligt en Dolberg maar flink door het salaris plafond breken. Ze verdienen het gewoon.

Kasper, we zullen er even over nadenken.

Ok, je mag blijven

12 mei 2017 om 11:30

'nipte' meerderheid heeft 'voor' gestemd.

Ik denk dat ze gezien voor het geld niet verkocht hoeft te worden Ajax iig meer als 60 moet vragen en clubs die niet willen betalen zeg je superdoei en fuck jullie.

12 mei 2017 om 11:21

Bieding komt toch

Jammer had gehoopt dat Sanchez dit zei... Bij Dolberg heb ik al wel het gevoel dat hij blijft, bij Sanchez weet ik het niet zo. Komt omdat Sanchez niet er veel over gezegd heeft en door al die berichten over de grootmachten die achter hem aan zitten...

12 mei 2017 om 11:31

Sanchez heeft al 30 keer aangegeven te willen blijven, aangezien hij met Ajax de CL in wilt.

"als ik mag blijven"

Je mag niet weg. Dat is wat anders.

12 mei 2017 om 11:29

Hahaha lekker he, die valse bescheidenheid

graag zelfs, ajax zou dom zijn om jou te laten gaan en dit geld ook voor sanchez

Ik ben benieuwd wie er allemaal zullen vertrekken bij Ajax. Van de vaste basisspelers, verwacht ik dat Veltman (wat ik niet erg zou vinden), Traore (zal waarschijnlijk terugkeren naar Chelsea) en Klaassen zullen vertrekken. Van spelers als Ziyech, Sanchez, Dolberg en Onana (gaat zijn contract verlengen), verwacht ik dat ze volgend seizoen nog bij Ajax spelen.

Eigenlijk hoop ik dat Ajax alleen Veltman weet te verkopen, dat Klaassen zijn contract met 1-jaar verlengd (zodat hij na volgend seizoen een stap kan maken, dan heeft hij dus nog een 2-jarig contract), dat Tete alsnog blijft en z'n contract verlengd en dat Ajax een aantal versterkingen binnenhaalt, want aangezien bijvoorbeeld Boer vertrekt, hebben ze een nieuwe 2de doelman nodig, ook zou ik overwegen om een extra linksback aan te trekken en een extra aanvaller erbij te halen.

Sinkgraven doet het beetje bij beetje steeds beter als back, maar persoonlijk heb ik toch liever Riedewald aan de linkerkant. Een extra aanvaller zal ook wel nodig zijn, aangezien Traore zal vertrekken en ik zou een aanvaller halen die dus met de rest van de aanvallers kan rouleren.

Het liefst zie ik volgend seizoen deze opstelling bij Ajax (zie opstelling). Ervan uitgaande dat Veltman dus verkocht wordt, Klaassen zijn contract met 1-jaar verlengd en nog 1 seizoen bij Ajax blijft, Tete ook gewoon blijft en op de 6-positie heb ik liever van de Beek, dan Schone en als stand-in van van de Beek kan je dan (in de Eredivisie) Schone gebruiken en verder heb je dus ook nog Eiting rondlopen en als het Ajax inderdaad lukt om vrijwel deze selectie bij elkaar te houden, dan zie ik het zeer positief in voor Ajax volgend seizoen.

Onana
Tete
Sanchez
Viergever
Riedewald
Klaassen
vd.Beek
Ziyech
Neres/Kluive
Dolberg
Younes/Kluiv
13 mei 2017 om 23:26

Ik zou in dit geval inderdaad een aanvaller erbij halen. Neres en Kluivert zijn beiden zeer talentvol maar van hen kan echt nog niet verwacht worden dat ze elke wedstrijd een 7 halen.
Een aanvaller van het niveau Traore is niet moeilijk te halen, maar ik neem aan dat je je ploeg ook wil verbeteren en daarom is het prima als hij vertrekt. Hirving Lozano zou een perfecte vervanger zijn. Verder is het huren van spelers altijd een optie, al helemaal nu Ajax zo lekker op de kaart is gezet. Een speler als Jese Rodriguez bijvoorbeeld, die bij PSG niet aan de bak komt en is uitgeleend aan Las Palmas. Een absolute speler van de buitencategorie voor Ajax, heb alleen geen idee of het haalbaar is.

Gewoon een hele goede voetballer Maar ik denk niet dat hij topscorer wordt

Als Dolberg blijft, moet r een nieuwe spits bij komen. Het liefst Traore. Daar zit nog veel groei in. Anders Huntelaar. Sowieso moeten ze Casiera dan een jaar verhuren!

Nee Kasper, je mag absoluut niet blijven! De afgelopen jaren heeft Ajax zulke goede spitsen gehad, dat jij uit de toon valt!

12 mei 2017 om 13:36

Je moet kijken naar het nederlands voetbal

Gewoon n te gekke avond niet zo goed voor n hart patiënt maar uit eindelijk toch goed gekomen

Beste spits van Ajax sinds Suarez. Ben er bijna zeker van dat hij niet gaat floppen, omdat hij zich al na een moeilijke fase goed heeft herpakt. Goeie mentaliteit ook. Gister was hij redelijk matig, maar hij had zeker veel beter kunnen spelen als Younes en Traoré beter hadden gespeeld. De enige keer dat Younes een fatsoenlijke pass gaf scoorde hij ook echt heel mooi en koel. Over 2 jaar is hij meer waard dan nu, dus hou hem nog maar even.

Of ik nog mag blijven, hahaha wat een heerlijk bescheiden jongen is dit toch, kan alleen maar genieten van dit soort spelers. Hij blijft altijd kalm, laat zich niet gek maken en scoort veel.
Geweldig talent dat het heel ver kan gaan schoppen. Heeft alles in zich om een wereldtopper te worden. Als je op deze leeftijd al zo volwassen bent, respect!
Vooral nog even blijven en niet te vroeg een stap maken.

Perfecte instelling en hiermee geeft hij dat nog eens aan. Geen geldwolf die zich gek laat maken. Sterker, ik ken volgens mij geen voetballer die zo stoïcijns blijft. Zowel in als buiten het veld. Mooi dat hij er zo in staat. Gewoon nog twee seizoenen schitteren bij Ajax, volgend jaar je klasse laten zien in de Champions League en dan ligt de wereld aan zijn voeten. Dan zullen de allergrootste clubs in de rij staan om minstens 50 miljoen neer te tellen. Die hoeft echt de interesse van een provincieclubje als Olympique Lyon niet serieus te nemen. Laat me niet lachen zeg!

"als ik mag blijven althans...". Zo kenmerkend voor Dolberg, hij is een van de grootste talenten die Ajax ooit heeft gehad en blijft toch zo lekker gewoon en bescheiden. Dat kan ik wel waarderen en uiteindelijk zie je dat dat soort jongens de top vaker halen dan jongens die vol overtuiging dingen over zichzelf zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3414
L. TraoréAanvaller127
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper200
C. RaatsieKeeper00
D. ReizigerKeeper00
K. ScherpenKeeper20
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

113 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren