Maradona hervat trainerscarrière bij tweededivisionist na vijf werkloze jaren

Zondag, 7 mei 2017 om

Diego Maradona pakt zijn trainerscarrière na vijf jaar weer op. De voormalig topvoetballer maakt zondag bekend aan de slag te gaan bij Al Fujairah Sport Club, een tweededivisionist uit de Verenigde Arabische Emiraten. De laatste trainersklus van Maradona was eveneens in de VAE: vijf jaar geleden vertrok Pluisje bij Al-Wasl.

Maradona heeft voor één jaar getekend. De Argentijn heeft tot nu toe een teleurstellende trainersloopbaan achter de rug. In 1994 en 1995 was hij kortstondig werkzaam bij Mandiyú de Corrientes en Racing Club, om het trainersvak vervolgens dertien jaar achter zich te laten. Tussen 2008 en 2010 was Maradona bondscoach van Argentinië, waarmee hij reikte tot de kwartfinales van het WK 2010.

In mei 2011 ging Maradona aan de slag bij Al-Wasl, maar na ruim een jaar werd de voetballegende ontslagen. Onlangs liet Maradona weten graag trainer van zijn voormalig club Napoli te worden, als 'de mensen dat willen'. Voorlopig lijkt dat niet te gebeuren, temeer omdat Maurizio Sarri tot medio 2020 vastligt.


Surprise! Maradona is de nieuwe trainer van Al Fujairah Sport Club, tweededivisionist uit de Verenigde Arabische Emiraten. #sportieveuitdaging

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) op


Poll

Doet Maradona er goed aan zijn trainersloopbaan te hervatten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

6 reacties (laatste reactie door hangover96)

Zijn geld is blijkbaar op

7 mei 2017 om 21:30

Ja denk ik ook. Ooit zo'n grootheid en nu trainer van een 2e divisieclub in de zandbak. In Argentinië zal hij wel altijd een grootheid blijven, maar ik denk dat ze hem elders nergens meer serieus nemen, nou ja op de zandbak na dan....

7 mei 2017 om 22:15

En Napels

Gelukkig maar. Het zou zonde zijn als zo'n trainers talent verloren zou gaan. On: het is natuurlijk zonde dat zo'n grote voetballer zichzelf niet normaal kan gedragen en zichzelf constant voor gek zet.

Hier heeft de Knvb toch een topkandidaat over het hoofd gezien. Oud voetballer met ervaring als bondscoach van Argeninie, zomaar voor het grijpen.

Beetje naamsbekendheid voor Al Fujairah. Na enkele wedstrijden staat hij weer op straat, valt niet serieus te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

184 fans
Coach, 59 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren