‘Het kampioensfeest was al begonnen, we waren slechts een figurant’

Zondag, 7 mei 2017 om 19:10Dominic Mostert • Laatste update: 18:40

Excelsior blijft voor het vierde jaar op rij in de Eredivisie. De Kralingers hadden een punt nodig, maar pakten er zondag drie tegen Feyenoord: 3-0. Nigel Hasselbaink maakte het eerste doelpunt en staat na afloop lachend de pers te woord. "Vandaag kan Feyenoord geen feest vieren", concludeert de aanvaller.

Handhaving leek al vrijwel zeker voor Excelsior, maar Hasselbaink aasde op meer. "Je wilt hier gewoon winnen, zeker in eigen stadion. Dat hebben we vanaf minuut één laten zien. Van tevoren waren we in principe al afgeschreven, het kampioensfeest was al begonnen. We waren slechts een figurant. Maar we hebben met ons hart en ziel gespeeld."

Bij rust stond het 0-0 en merkte Excelsior dat het niets onderdeed voor Feyenoord, zegt Hasselbaink tegen FOX Sports. "In de counter zijn wij dodelijk en het is lekker dat het dan lukt. We zijn nu veilig, dus we gaan een klein feestje vieren in de kleedkamer." In de laatste speelronde kruist Excelsior in Den Haag de degens met ADO.Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door frtorres)

Nigel Hasselbaink is wel een baasje en hikken echt zeker goed voetballen hoor. Deze jongen is sws een aanwinst voor clubs als Groningen Twente Utrecht env.

Ik had al zo'n vermoeden dat de spelers van Excelsior met ergernis alle artikelen hebben gelezen. Een extra thuiswedstrijd waarbij het merendeel van de kaarten was verkocht aan Feyenoord. De spelers van Excelsior werden in hun eigen stadion uitgenodigd om mee te mogen doen en netjes pootje geven. Dit was een logisch gevolg.

Mischien dat Feyenoord nu gaat over wegen om de kosten te betalen als ze als nog CL spelen door een kampioenschap om echt gras aan te leggen bij hun kleine broertje. Want dit willen ze lijkt mij volgend jaar niet nog een keer op kunstgras zon belangrijke wedstrijd spelen.

7 mei 2017 om 20:25

Dit is sarcasme? Of geloof je echt dat Feyenoord gaat betalen voor echt gras bij Excelsior? Als ze dat doen kan je ook even financiële hulp geven aan Heracles, PEC, Roda, VVV, ADO en Sparta. Evengrote kans dat je daar ooit nog een kampioenswedstrijd speelt.

7 mei 2017 om 20:33

Ja want het lag echt aan het gras.... Feyenoord moet elke wedstrijd volle gas gaan anders krijgen ze het overal moeilijk, vandaag deden/konden ze dat niet en dan kan je ook van Excelsior verliezen , of ligt het aan het kunstgras dat Feyenoord Excelsior niet onder druk zet?

7 mei 2017 om 20:49

Het was toch goed te merken dat het een klote veld was - en niet gesproeid - dus anders spelen. Naar alles volgens de regels, moet je je maar tegen wapenen. Maar zelfs op een ander veld: Excelsior speelde beter dan Feyenoord en verdiende als enige 3 punten.

Mooi om te zien dat Excelsior er gewoon alles aan gedaan heeft om te winnen. Heel goed gedaan. Volgende week wordt Feyenoord 'gewoon' kampioen, al zal de gedachten aan Armenteros en de manier waarop hij vertrokken is nog wel door wat kopjes gaan spelen

Alle media hield geen rekening met excelsior. Fox sports had het NON Stop over excelsior alsof het niks was. Zeker de laatste periode is excelsior uitstekend bezig geweest en hebben ze vandaag uitstekend bewezen thuis te horen in de eredivisie. Volgende week heracles hetzelfde?

Excelsior speelt al weken uitstekend voetbal en is in vorm. Ik hield er ergens wel een beetje rekening mee dat Feyenoord wel een moeilijke middag zou krijgen. Maar een 3-0 zege is buitengewoon natuurlijk, hoewel je dat factor stress bij Feyenoord daarbij niet moet onderschatten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. ÓmarssonAanvaller3319
J. ZwartsAanvaller2910
T. VerhaarAanvaller130
A. DamenKeeper300
D. SeysAanvaller100
D. van DelftAanvaller60
A. AberkaneVerdediger141
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

2 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 16 april
Jack Grealish heeft een vastgestelde afkoopsom in zijn contract bij Aston Villa en Manchester City is komende zomer bereid om het bedrag op tafel te leggen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren