Koeman reageert: ‘Zijn leven en gezondheid zijn belangrijker dan voetbal’

Vrijdag, 5 mei 2017 om

Aaron Lennon krijgt alle benodigde steun en hulp van Everton in zijn herstel, zo verzekert manager Ronald Koeman op de website van de club. De aanvaller werd afgelopen week opgenomen in het ziekenhuis met een stressgerelateerde aandoening. Koeman benadrukt dat de situatie een privéaangelegenheid is.

“Wij steunen Aaron waar we kunnen en zullen hem helpen om weer te herstellen. Als dat tijd kost, dan is dat maar zo. Het allerbelangrijkste is nu dat hij weer de oude wordt, want zijn leven en gezondheid zijn belangrijker dan voetbal”, stelt Koeman. Everton bevestigde eerder dat Lennon met een stressgerelateerde aandoening kampt. “Verder is het een privéaangelegenheid. Wij hebben contact met zijn familie en alles blijft tussen ons, de speler zelf en zijn familie.”

Lennon werd afgelopen week door de politie aangehouden nadat hij in de buurt van een snelweg liep in zijn woonplaats Salford. Na een ondervraging van twintig minuten werd hij overgebracht naar het ziekenhuis. Dit seizoen kwam Lennon maar mondjesmaat in actie bij Everton en zijn laatste optreden dateert alweer van februari. Koeman achtte de vleugelaanvaller ‘fysiek niet in orde om deel uit te maken van het team’.Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Heel vervelend.. We leven in een wereld die alsmaar sneller gaat, waar we steeds meer inpulsen van alle kanten te verwerken krijgen en waar er alsmaar meer van ons wordt verwacht op het werk. Met steeds meer van dit soort gevolgen vandien. Ik heb artikelen gelezen waaruit blijkt dat in de nabije toekomst het aantal stress gerelateerde aandoeningen het aantal fysieke aandoeningen zal overtreffen.. Hopelijk wordt hier meer en meer aandacht aan geschonken door de overheid en medische instellingen, want vanuit werkgevers (generaliserend) zal er weinig initiatief worden genomen.

5 mei 2017 om 10:48

Steeds meer druk, alles onder een vergrootglas en bij voetbal is dat al helemaal zo, zeker in Engeland, dat de pers echt overal bovenop zit. Tot irritant aan toe. ik kan me voorstellen dat dat mensen aantast in hun prive sfeer. Altijd maar het moeten en de hoge verwachtingen. Tja, hoort er deels ook bij, maar ieder mens is anders.

5 mei 2017 om 10:53

Wens hem veel sterkte. Stress veroorzaakt binnen de familie sfeer is ontzettend erg. Werk gerelateerde stress kun je over t algemeen voorkomen door o.a. van baan te wisselen. Maar als je een bepaalde standaard gewend bent en enorm veel vaste lasten hebt...ben je de sjaak. Daarom ook dat depressie, verslaving, eenzaamheid, scheidingen, zelfmoord vaker voorkomt onder de rijken (en beroemden) dan onder de armen. Het kunnen omgaan van trauma is heel belangrijk. Zo verloor een miljardair uit Duitsland enkele tientallen miljoenen waarop die zelfmoord pleegde terwijl er armen mensen die door een overstroming hun kinderen en al hun bezit verliezen en toch weer er boven op komen. Als het even tegenzit en je down bent...kijk dan altijd naar de minderbedeelden en je dankbaarheid groeit enorm. Heb je ruzie met de baas omdat je beoordeling niet hoog genoeg is, zie je onderweg naar huis een zwaar invalide of blinde man met veel hulp de trein betreden....dan besef je dat je behoort tot de rijken ter aarde.

5 mei 2017 om 10:55

Natuurlijke selectie, je moet mee anders blijf je achter.

Elk afzonderlijk geval is natuurlijk zeer triest, maar de realiteit is dat deze ontwikkeling voorlopig nog niet zal stagneren. En aangezien we met alleen maar meer op deze wereld gaan zijn, zullen er ook veel meer van dit soort gevallen bij komen.

Ik wens Lennon en zijn naasten alle kracht en sterkte toe die nodig is om hier doorheen te komen.

5 mei 2017 om 11:44

Natuurlijke selectie? Wat zeg je me daar? Dat is net als zeggen dat de klimaatverandering er ook bij hoort en maar te accepteren valt. Nee dit zijn negatieve ontwikkelingen die wij als maatschappij zelf veroorzaken en waar we oplossingen voor moeten zoeken.

In eerste wereld landen zijn het psychische problemen veroorzaakt stress ed. Dat kun je geen natuurlijke selectie noemen. Net zomin als we dat kunnen bij ziektes en aandoeningen in derde wereld landen ten gevolge van slechte geneeskunde. Wat een Trumpiaanse en harteloze uitspraak zeg

5 mei 2017 om 11:54

Dit is van alle tijden en zal altijd blijven bestaan. Het klinkt misschien hard wat ik zeg, maar toen ze de stoomtrein en electriciteit uitvonden bestonden dit soort problemen ook al. Het wordt alleen maar erger en juist zichtbaarder omdat we als wereld directer met elkaar in contact staan.

Ik vind mijn uitspraak totaal niet te vergelijken met de klimaatverandering en hongersnood e.d.

5 mei 2017 om 13:16

Meer geld naar medische instellingen is puur symptoombestrijding. Je kan beter de oorzaken van stress en dergelijke aanpakken zodat minder mensen hier last van krijgen. Een kortere werkweek en een lagere werkdruk zou voor de gewone mensen al een hoop schelen. Voor voetballers kan de druk misschien verlaagd worden door minder geld in dat wereldje te stoppen omdat hierdoor de belangen veel te groot zijn.

BBC had laatst ook een schitterend interview met Rio Ferdinand over hoe hij samen met zijn kinderen de dood van zijn vrouw (gestorven aan k***) probeert te verwerken. Ook een treurig, maar mooi en menselijk verhaal. Dat klinkt misschien gek, maar het maakt op mij altijd extra indruk als dat soort dingen mensen overkomt die je al bijna heel je leven bewondert om wat ze presteren week in week uit. Door te zien dat ze naast het veld ook mensen zijn die moeite hebben met het leven maakt dat ik ze eigenlijk nog extra ga bewonderen. Natuurlijk doen ontzettend veel mensen heel erg knap werk, maar bij hoeveel mensen wordt elk foutje op het werk uitgelicht op social media, in kranten en in talkshows waar miljoenen mensen naar kijken?

Ze zijn in Engeland inmiddels gaan kijken hoe clubs spelers mentaal begeleiden en of dat misschien voor verbetering vatbaar is. Komen de laatste jaren steeds vaker verhalen over voetballers met mentale problemen naar de oppervlakte. Met dit onderzoek wordt, voor alle duidelijkheid, niet de schuld of de verantwoordelijkheid bij de clubs gelegd, maar wordt er gewoon gekeken of clubs het misschien beter of anders kunnen doen. Kan geen kwaad lijkt me. Clubs kennen die spelers vaak door en door, al helemaal als ze ze zelf hebben opgeleid. En voetballers zijn nou eenmaal als jeugdspeler en als prof grotendeels pubers en adolescenten, dus over het algemeen vrij vatbaar voor (mentale) problemen, maar ook leergierig en volop in ontwikkeling. Clubs spelen een grote rol in de ontwikkeling van een voetballer als mens. Net als hun zaakwaarnemers, al hebben die dat zelden door volgens mij.

5 mei 2017 om 11:47

Haha je kan k*** gewoon voluit typen hoor. Het is een ziekte, geen scheldwoord. En de mensen in Nederland die het wel als scheldwoord gebruiken tonen vooral niet al te verstandig te zijn

5 mei 2017 om 12:01

Omdat mensen dit woord als scheldwoord gebruiken, kun je het niet gebruiken. Dit is op heel veel forums.
Ik hoop iig dat Lennon snel beter wordt.

5 mei 2017 om 12:53

Dat doet vz automatisch

5 mei 2017 om 14:49

Oh wauw, dat is gewoon ridicuul zeg. Wat is dit nou weer voor onzin. Kun je niet eens een ziekte bij naam noemen? Belachelijk dat vz dat censureert

Had geen idee hoe het met Lennon ging, zag op de facebookpagina van Leeds United zijn naam genoemd worden en dan dit. Die man leeft al 13 jaar in the picture als PL-ster en Engels international. Misschien dat hij zich realiseert dat hij zeer jong gestart is en nu in zijn "beste jaren" (net 30 geworden) enkel een bijrol speelt in de PL.

Gewoon terugkeren naar Elland Road, terugkeren op het oude nest. Als die week in week uit mag spelen voor al die fans zal die zich snel terug top voelen..

Ik lees over natuurlijke selectie, en veel empathische reacties. Voor beide valt iets te zeggen. De beã¯nvloeding van producten, diensten, media, marketing is psychologisch zo groot dat je geestelijk in een zwart gat terecht kan komen. Wat mij wel opvalt (dit zijn uiteraard enkel aannames) is dat zo'n situatie als waarin Lennon nu verkeerd ook een besef kan creã«ren dat de materiã«le wereld niet de bevrediging zal opleveren waarnaar je opzoek bent. Net zoals dat we aandacht besteden aan ons uiterlijk (verf/make-up) en fysiek (trainen, gym) zou je dit ook met je geest kunnen doen. Zo niet, dan krijgen symptomen van mentale disbalans makkelijker ruimte zich uiten in een mentaal defect (error)/depressie. Of je het doet door over je gemoedstoestanden te praten, te lezen, te schrijven, religieus te worden, de filosofie in te duiken, of bepaalde diepgaande muziek te luisteren is je eigen keuze. De momenten dat je even stilstaat en echt contact maakt met wie je bent, wat je voelt en wat je omgeving daadwerkelijk betekent is echter van cruciaal belang in deze. Zijn situatie kunnen we hopelijk zien als een moment van ''verlichting'' en vooral besef. Verschillende (bekende) mensen hebben dezelfde weg bewandeld en delen deze ervaringen (las laatst over: Frank Ocean, Jim Carrey, Bill Murray, Brad Pitt, Russel Simmons bijvoorbeeld). Sterkte!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Actuele wedstrijden

88 fans
Coach, 56 jaar
SeizoenClub
2018- Nederland
2016-2017 Everton
2014-2016 Southampton
2011-2014 Feyenoord
2009-2009 AZ
Laatste voetbalnieuws

Brands weet miskoop van Koeman voor zestien miljoen euro te slijten

Nikola Vlasic verruilt Everton definitief voor CSKA Moskou, zo maakt de Russische club via de officiële kanalen bekend. De 21-jarige middenvelder zet bij de nummer vier van het afgelopen Premjer Liga-seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 20 juni
PSV aast op Toni Lato, linksback van Valencia. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren