Update: ‘Schwalbekoning’ Strootman vecht schorsing zonder succes aan

Donderdag, 4 mei 2017 om 15:23Dominic Mostert • Laatste update: 15:24

Kevin Strootman hangt een schorsing boven het hoofd. De Italiaanse voetbalbond FIGC onderzoekt de schwalbe van de AS Roma-middenvelder in de stadsderby tegen Lazio van zondag, zo meldt de Corriere dello Sport. Strootman versierde in de slotfase van de eerste helft een strafschop voor zijn ploeg.

Bij een 0-1 achterstand liet de Nederlander zich vallen in het strafschopgebied. Er was geen sprake van contact met Wallace, maar desondanks mocht Daniele de Rossi met succes aanleggen vanaf elf meter. Roma zou uiteindelijk met 1-3 verliezen. De wedstrijd krijgt een staartje, daar aanklager Giuseppe Pecoraro van de FIGC al een rapport naar de tuchtcommissie verstuurd zou hebben.

Op basis van camerabeelden kan Strootman alsnog geschorst worden. Daardoor komt de kraker tegen AC Milan in gevaar voor de basisklant van Roma. Zondag gaat Roma, dat tweede staat in de Serie A, op bezoek in San Siro. Strootman was dit seizoen in 31 competitiewedstrijden goed voor 4 doelpunten namens de hoofdstedelingen.

Update 2 mei 18.15 uur: Strootman moet na schwalbe streep zetten door krakers
AS Roma zal het in de wedstrijden tegen AC Milan en Juventus moeten doen zonder Kevin Strootman. De Nederlander maakte afgelopen weekend een opzichtige schwalbe in de Derby della Capitale met Lazio en dat komt hem nu duur te staan. De Italiaanse bond heeft de Oranje-international een schorsing van twee wedstrijden opgelegd.

Update 4 mei 15.23 uur: 'Schwalbekoning' Strootman vecht schorsing zonder succes aan
AS Roma ging in beroep tegen de straf van Kevin Strootman, maar dat haalde niets uit. De middenvelder van AS Roma moet de wedstrijden tegen AC Milan (uit) en Juventus (thuis) definitief laten schieten.


Poll

Hoeveel wedstrijden schorsing verdient Kevin Strootman?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door lazio1900)

Mooi moeten ze veel vaker doen dit belachelijke gedrag bestraffen.

1 mei 2017 om 19:00

In de Serie A is het vrij gebruikelijk om schwalbes met schorsingen te bestraffen. Dan gaat het wel om de extreme gevallen zoals deze, wat dat betreft vind ik de regelingen qua schorsingen wel goed geregeld in Italie.

Volgend jaar is er ook video referee in de hele Serie A. Dit jaar hebben ze het al in de Coppa Italia en Serie B (sommige wedstrijden) en dat is enorm goed bevallen.

1 mei 2017 om 19:06

Wat wordt gezien als een extreem geval? Het is een goed begin, maar van wat ik begrijp is dit verre van goed geregeld.

Nu lijkt het er eerder op dat 'extreme gevallen' degenen zijn die de meeste publieke aandacht krijgt. Denk je dat dit bij een wedstrijd tussen Palermo en Pescara ook gebeurt? Ik weet de details niet, maar het lijkt me niet.

1 mei 2017 om 19:11

Ik denk dat 'helemaal geen contact' als een extreem geval geldt, maar er zijn natuurlijk ook genoeg duikelingen waar er een klein beetje contact is. Dat is lastig bestraffen, ook met videoref.

1 mei 2017 om 19:23

Extreme gevallen zijn inderdaad 'contactloze schwalbes'. In Italie bestraffen ze dit al jaren, maar het blijft inderdaad nog wel een beetje inconsequent. De uitgemeten gevallen hebben een grotere kans op bestraffing dan degene die (zogenaamd) over het hoofd worden gezien.

De exacte getallen kan ik niet vinden op het internet, maar ik weet dat Berardi en Mertens hier ook weleens voor zijn bestraft.

1 mei 2017 om 20:17

Nee, ze moeten de scheidsrechters en lijnrechters bestraffen die dit overduidelijke schwalbe niet zien. Wel raar dat de meningen ongeveer gelijk zijn in de poll. 0 wedstrijden schorsing? Nee geef hem nog een lintje ook.

1 mei 2017 om 20:34

Ik vind dit eerlijk gezegd simpel gezegd, vooral als je als kijker talloze keren naar herhalingen kan kijken om tot een dergelijke conclusie te komen. Hetzelfde geldt tevens voor buitenspelgevallen, met herhalingen kunnen wij wel makkelijk zeggen dat het buitenspel was, maar voor de scheidsrechters is het lastig om zulke gevallen in een fractie van een seconde te beoordelen.

Deed hij dit vorig jaar niet ook al? Of dat hij in ieder geval met vreselijk theater toen naar de grond ging.
Toch een vies mannetje op momenten.

Edit: zie nu ook nog een filmpje dat hij eerder dit jaar in de derby al water gooide in het gezicht van een Lazio speler. Daarna gaat hij naar de grond als er aan zn shirt word getrokken alsof hij een pak slaag heeft gehad. Apart ventje toch.

En terecht, als het aan mij ligt heeft ie zn laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld

2 mei 2017 om 20:01

Ik vind het anders behoorlijk overdreven. In 1e instantie vond ik het ook een schwalbe maar bekijk de beelden is goed. Er is geen contact oke, maar kijk goed, hij tikt de bal weg en springt op om de tackle te ontwijken. Hij is gewoon eerder bij de bal, springt hij niet op wordt hij vol geraakt. Ik neem toch aan dat roma in beroep gaat, de jurist van Feyenoord had hier in ieder geval wel raad mee geweten

2 mei 2017 om 20:30

Hahaha dat meen je toch niet he? Hij zou helemaal niet vol geraakt worden? Wat een onzin zeg. Hij ziet die tackle inkomen, en ipv hem op zn dooie gemak te ontwijken tikt hij de bal buiten bereik van de verdediger en gaat ie neer alsof hij onderuit gehaald wordt. De verdediger hield zelfs in toen hij zag dat de bal weggetikt werd, hij had Strootman zelfs nooit ofte nimmer onderuit kunnen halen, hij kon nooit zijn standbeen raken en ging gewoon onder zijn linkerbeen door. Strootman's linkervoet is opgetild na het wegtikken van die bal en zijn rechtervoet is buiten bereik. Als hij gewoon zo bleef staan had hij zelfs 0,0 hinder van die verdediger. Om je te schamen die duik

Hij tikt die bal zo weg met maar 1 ding in gedachten, een strafschop versieren. Schandelijk

2 mei 2017 om 22:16

Hij tikt de bal gewoon naar rudiger hoor en is daar eerder dan de verdediger met z'n lompe tackle en roma houdt daardoor de bal

1 mei 2017 om 19:00

Al jaren worden er spelers in Italië geschorst voor schwalbes. En helaas gaat 't gewoon door. Ik denk dat 't pas echt zal verminderen wanneer er gebruik wordt gemaakt van een videoscheidsrechter.

1 mei 2017 om 20:20

Zolang de videoref er niet is moet er niet gezeurd worden. Want meestal zie je het pas in een herhaling of het een schwalbe is.

Mag het volgens de regels wel? Een scheidsrechter heeft het toch beoordeeld? Zeker aangezien hij een strafschop gaf..

4 mei 2017 om 16:42

Andere bond, andere regelgeving. Ik weet dat ze dit systeem in Schotland en Italiã£â« toepassen. Bij mijn weten is de FA ook aan het kijken of dit in Engeland toegepast kan worden. Van mij mogen ze volgend seizoen in het 'vooruitstrevende' Nederland hier eveneens mee starten.

Prima dat hij geschorst wordt. Dit is de enige manier om dit soort onsportieve onzin uit te bannen. Een videoscheidsrechter zou helemaal top zijn zodat je ooknogeens geen penalty tegen krijgt.

Ik vraag me af of iedereen de beelden wel heeft gezien. Toen ik ze zag vond ik het niet een typische schwalbe, eerlijk gezegd.. Ja, hij springt op en wordt niet geraakt. Hij springt op om te ontwijken, dat is duidelijk te zien. Daarna valt hij en staat hij op. Ik snap echt niet hoe mensen dat niet kunnen zien! Dat die scheidsrechter fluit, daar kan Strootman weinig aan doen. De schwalbe van Robben tegen Mexico was 100x erger. Moest hij dan niet ook lang geschorst worden? Of had dat ons niet zo goed uitgekomen?

1 mei 2017 om 20:21

En nee, ik praat schwalbes niet goed. Heb er een bloedhekel aan, echt. Maar in mijn ogen is dit gewoon geen standaard schwalbe en ik heb het idee dat iedereen z'n mening vormt op basis van gelezen teksten en de mening van alles en iedereen, in plaats van de beelden gewoon zelf te beoordelen.

1 mei 2017 om 20:22

Ik snap wat je bedoeld. Spelers springen soms raar om juist een tackle te ontwijken waardoor het lijkt of ze een schwalbe maken terwijl ze soms idd gewoon opstaan alsof er niks is gebeurd maar de scheids dan dit anders ziet.

Een strafmaat van 1 a 2 wedstrijden lijkt mij voldoende. Met misschien nog een flinke geldboete.

Dat zouden ze in Europees verband ook maar een keer moeten invoeren, schorsingen voor extreme schwalbes. En dan ook maar direct gelegen kaarten voor zeiken bij de scheidsrechter. Maakt het voetbal een stuk eerlijker en harder.

Waarom zijn de straffen in de voetballerij nooit in verhouding? Nu krijgt Strootman 2 wedstrijden voor een schwalbe. Weet je wie ook 2 wedstrijden kreeg? Neil Taylor toen hij het been van Seamus Coleman brak met een schandalige tackle. Een schwalbe is dus net zo erg als iemand zijn been breken?

2 mei 2017 om 20:27

Je kan je dan eerder de vraag stellen waarom Taylor dan maar 2 wedstrijden krijgt...
Hoedanook speelt de aanwezigheid van de intentie om iets dergelijks te doen wel een rol bij de strafmaat. Schwalbes zijn altijd intentioneel en zijn puur spelbederf en dienen naar mijn mening zwaar bestraft te worden.

Een been breken gebeurt gelukkig niet altijd opzettelijk, dus snap ik dat je daar soms licht bestraft wordt. Omgekeerd, wanneer je iemand echt heel vies ziet inkomen zonder oog voor de bal en waarbij iemand gekwetst wordt (voor mijn part ook zonder kwetsure), moet men natuurlijk veel harder ingrijpen.

IOn topic: Ik vind twee matchen vrij licht, het is niet de eerste keer dat Strootman zich zo aanstelt.

Hupsakee en nu deze lijn doortrekken. Graag ook bij dat aanstellerige gedrag wanneer twee spelers in een 'opstootje' zijn. Straffen en dan zal op den duur geen speler er aan denken om op die manier vals te spelen.

Goed dat Strootman geschorst is. Hopelijk kan hij van zijn fout leren. Schwalbes straffen met schorsingen moet imo overal gedaan worden.

4 mei 2017 om 15:34

Heb jij het fragment wel gezien? Hij springt uit schrik op in een fractie van een seconde en valt. Daarna staat hij direct weer op en rolt hij niet door of iets dergelijks. Een penalty was helemaal niet z'n insteek en als de scheids niet gefloten had weet ik bijna zeker dat er geen schorsing was gekomen.

4 mei 2017 om 15:48

Dus dan kan hij niet uit respect toegeven dat het geen penalty zou moeten zijn en expres missen?

4 mei 2017 om 15:58

Moet dat dan? Hij doet het niet met de intentie om een penalty te veroorzaken dus probeert ook het spel niet te vervalsen. Dit is gewoon geen schwalbe, punt uit. Waarom zou Strootman dan iets moeten verantwoorden? Omdat de scheids iets verkeerd ziet?

Jouw opsomming is dus: Strootman springt op en valt (geen schwalbe) + Scheids fluit verkeerd en geeft pingel = Strootman moet excuses aanbieden en toegeven.

Hoe is Strootman fout in dezen? Kom op.

Dus omdat de scheidsrechter iets niet goed heeft gezien wordt Strootman 2 wedstrijden geschorst? Vind ik eigenlijk raar. Als de scheids het wel had gezien had hij namelijk een gele kaart gekregen voor de schwalbe. Komt zo niet helemaal eerlijk op mij over. Zit wel een groot verschil tussen een gele kaart of 2 wedstrijden schorsing. Dan moet er vanaf nu standaard rood gegeven worden voor schwalbes.

Er gaan natuurlijk altijd twijfel gevallen zijn en een speler kan ook daadwerkelijk struikelen, maar zoals hier moeten ze straks met videoref eigenlijk de strafomkeren. Krijgt de speler die de overtreding maakt een kaart en penalty tegen maar blijkt het een schwalbe? Dan wordt het dezelfde kleur kaart + een penalty.

En terecht! Harde tackles, schwalbes en onsportief gedrag moet altijd achteraf bestraft kunnen worden!

Ik hoop dat Strootman hier een keer wat van leert. Vorige keer ook tegen Lazio met dat gooien van water. Daar maak je je in Italie niet populair mee. Ga nou eens voetballen.

Dus ik neem aan dat een schwalbe voortaan met rood word bestraft tijdens de wedstrijd.

5 mei 2017 om 09:46

Lukaku werd gevloerd en kreeg geen penalty en asroma's duik van Strootman werd beloond. Live leken het mij goede beslissingen maar met de hulp van de tvscheids had Strootman geel gekregen, voor onsportief gedrag, en Fazio rood omdat hij als laatste man Lukaku omver schopte..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AS Roma

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Napoli94
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
IbañezVerdediger30
R. KarsdorpVerdediger30
G. ManciniVerdediger30
M. ViñaVerdediger30
B. CristanteMiddenvelder31
H. MkhitaryanMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina AS Roma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AS Roma.

352 fans
Middenvelder, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 september
Lautaro Martínez gaat zijn contract bij Internazionale verlengen tot medio 2026. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren