Wenger verdedigt theatrale Sánchez: ‘Fuchs trof hem met opzet’

Donderdag, 27 april 2017 om 09:25Dominic Mostert

Arsène Wenger neemt het op voor Alexis Sánchez. De aanvaller van Arsenal kreeg woensdagavond de hoon van voetbalminnend Engeland over zich heen, na theatraal gedrag in de blessuretijd van het duel met Leicester City (1-0). Sánchez kreeg de bal op zijn schouder na een ingooi van Christian Fuchs en greep na enkele seconden naar zijn gezicht, om vervolgens het gras op te zoeken.

Volgens Wenger treffen ook de arbitrage en Fuchs blaam. "Waar Sánchez precies werd geraakt, zag ik niet. Maar bij de eerste twee pogingen van Fuchs om in te gooien stond Sánchez naast hem. Hij wist niet dat hij verder weg moest staan", legt de Fransman uit in de Engelse pers. "De scheidsrechter (Mike Jones, red.) vertelde hem dat niet. Daarna kreeg hij een gele kaart omdat hij de regel niet volgde. Dat accepteer ik. Hij stond niet ver genoeg weg. Maar de scheidsrechter of de grensrechter had het moeten vertellen."

Fuchs mocht 'van geluk spreken' dat hij geen gele kaart overhield aan het incident, vindt Wenger. "Want hij gooide de bal opzettelijk tegen Sánchez aan." Trainer Craig Shakespeare van Leicester schaart zich achter zijn linksback. "Fuchs moet de ingooi gewoon kunnen nemen. Arsenal moet zich bezighouden met Sánchez. Het is niet juist om over spelers van andere clubs te spreken. Ik moet het over mijn eigen spelers hebben."Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door domburg)

eerst irritant een inworp blokkeren, en dan theater gaan maken als hij de bal op je schouder gooit, een speler als Alexis zou dit helemaal niet nodig moeten hebben. kinderachtig gedrag !

Als ze hem hiervoor zouden schorsen(wat denk ik niet kan/niet gaat gebeuren) zou ik het wel terecht vinden

27 april 2017 om 09:50

Houd toch op man dat is gewoon een beetje irriteren wat ieder team doet als ze voorstaan in de laatste minuut. Moet die Fuchs maar niet zo dom zijn om hem expres te raken, wat volgens de regels trouwens op zijn minst geel is.

27 april 2017 om 10:00

Nee dat heb ik echt nog maar zelden gezien. Geel voor Sanchez is op zijn plaats, en iedereen kent de regel wel dus daar moet Wenger het niet op steken.

27 april 2017 om 10:04

Fuchs had idd ook een gele kaart moeten krijgen.

De scheids was sowieso een aanfluiting. Geen rode kaart voor Leicester na een vieze bewuste trap in de rug van Giroud, Huth die als een dolle stier stond te verdedigen en bij aanvallende situaties continu liep te beuken, alle 50/50's in het voordeel van Leicester fluiten, 6 minuten extra tijd terwijl er 4 aangegeven werden, ontzettend lang de tijd nemen bij vrije trappen om zijn lijntjes te trekken en iedereen te vertellen dat ze van elkaar af moeten blijven (en vervolgens altijd in het voordeel van Leicester fluiten)...nee, kansloos optreden van de beste man.

27 april 2017 om 12:02

Hoezo is dat geel? Je mag toch gewoon tegen iemand aangooien?

27 april 2017 om 12:30

O ja? Dat staat in jouw boekje niet als onsportief, als je van een kleine meter uit frustratie bewust en met volle kracht tegen iemand aangooit?

27 april 2017 om 13:35

Nee lekker sportief om zo voor hem te gaan staan... en te doen alsof die val ib je gezicht kont terwijl diet op ze schouder komt.. dat is lekker sportief

27 april 2017 om 13:39

Weet niet hoe het in engeland is maar in nederland moet je 2 meter afstand houden van degene die ingooit.. dus ja sanchez zit gewoon fout

27 april 2017 om 14:24

De bal kwam eerst op zijn schouder en daarna in zijn gezicht, is in de herhaling goed te zien. Wel een typische Barca supporter, wijzen naar een ander. Ik zeg nergens dat het sportief was van Sanchez, heb zelfs aangegeven dat ik het onsportief vond in dit topic.

27 april 2017 om 15:31

Hahaha een Arsenal supporter, die een Barça supporter beticht van het wijzen naar een ander 😂😂😂 het kan verkeren

27 april 2017 om 11:16

Beetje irriteren en de bal blokkeren omdat het team 1-0 voorsprong heeft; begrijpelijk natuurlijk vanuit Sanchez' oogpunt en terecht een gele kaart, máár daarbij vind ik wel dat ook Fuchs een kaart verdiende voor het opzettelijk raken van zijn gezicht. Hij heeft zijn gezicht namelijk wel degelijk geraakt zoals ook al viel te zien in Sanchez' story op Instagram, hij had een snee aan de binnenkant van zijn lip en zijn gezicht was aan 1 kant rood. Maar goed, dit alles hoort ook bij het voetbal.

27 april 2017 om 11:46

Hij raakte idd eerst zijn schouder, maar in de herhaling kan je zien dat ook zijn gezicht geraakt wordt.

27 april 2017 om 12:26

Die bal kwam vol op z'n hoofd man en die Fuchs kan hard gooien. Hij had een gescheurde lip en een deel van z'n gezicht was rood.

27 april 2017 om 13:11

Als medespelers zijnde lach je zo'n speler in de kleedkamer toch uit of niet dan? Wat een theatraal gedrag van Sanchez zeg. Ik vind het een geweldige speler, maar dit heeft hij niet nodig. In mijn ogen ben je dan gewoon een pussy eerste klas.

Schorsen die Sanchez, irriteer me wekelijks aan veel spelers met hun theater! Keihard aanpakken!

"Waar Sánchez precies werd geraakt, zag ik niet"

Dat is wel weer typisch Wenger. De meest belastende momenten mist hij op een of andere manier altijd.

27 april 2017 om 10:05

Typisch Wenger of typisch een coach die zijn speler wil verdedigen?

27 april 2017 om 10:28

Natuurlijk zullen de meeste coaches hun eigen spelers verdedigen. Wenger staat in Engeland echter bekend om zijn "I did not see the incident". Vaak weet Wenger precies wat de scheidsrechter fout heeft gedaan. Is het in zijn nadeel, dan heeft hij nooit iets gezien.

27 april 2017 om 11:45

Ik hoor hem nu niets over de scheidsrechter zeggen, terwijl er genoeg op zijn functioneren aan te merken is. Jammer dat hij het nu niet ook doet, al zou het zijn naam als 'klager' toch niet minder maken.

27 april 2017 om 12:49

Volgens mij gaf Wenger hier juist wel de arbitrage de schuld.

27 april 2017 om 12:54

Hij accepteert het dat Sanchez een kaart kreeg, maar geeft aan dat hij door de arbitrage niet verteld werd dat hij verder weg moest gaan staan. Al met al is het Sanchez die irriteert en hierdoor tijd afsnoept, dus ik vind het prima.

Ik had alleen wel graag gezien dat Wenger nu er gewonnen werd ook had gezegd dat de scheids veel fouten gemaakt heeft.

27 april 2017 om 13:01

Echt he. Wenger ziet altijd de 'belangrijke' momenten niet. Meestal als het in zn nadeel is. Het lijkt me inderdaad gespeeld want ongelooflijk hoeveel dingen hij wel niet ziet en aan de andere kant dan weer wel ziet.

Dat Sanchez irritant doet, dat klopt, maar dat Fuchs geen gele kaart krijgt, is belachelijk. Het hoort je geen vrijbrief te geven om over de schreef te gaan.

Eigenlijk moet je de volgende keer dat iemand dat bij ons doet de bal recht in iemand z'n gezicht douwen tot bloedens toe. Misschien krijgt de tegenstander rood met wat geluk, dankzij kleurassociatie.

Voor de mensen die Sanchez absolute top vinden, dit is dus ook Sanchez. De Chelsea fans die hem daar zouden willen hebben, tja. Zou Pedro voor geen goud ruilen tegen deze jongen. Niet alleen door dit, heb het al wel vaker verkondigd. Pedro is een echte teamplayer, iemand waarmee je prijzen wint.

27 april 2017 om 10:40

Maar het gaat uiteraard niet om pedro hier. Vond Sanchez sinds de steeds hardnekkiger wordende geruchten al steeds minder spelen. Het is een beetje de Sanchez show, maar niet alleen in positieve zin helaas. Geweldige voetballer hoor, dat staat buiten kijf. Maar er is een reden dat hij bij Barcelona bijvoorbeeld geen absolute basisspeler is geworden ondanks dat hij er wel de kwaliteiten voor lijkt te hebben en zeker fysiek top is. Wat zal het dan zijn?

Tuurlijk meneer Wenger. Sanchez staat voor het eerst van zijn leven op een voetbalveld en weet niet hoe afstand nemen bij een inworp werkt. Geef maar weer lekker de schuld aan de arbitrage voor dit zielige acteerwerk om je tegenstander een kaart aan te naaien. Dit soort gedrag moeten ze eens tegen Arsenal doen, dan ben jij de eerste die erover begint.

27 april 2017 om 11:44

Ik vermoed dat jij dan de eerste bent die zegt dat het lekker voor Wenger is, als het andersom het geval zou zijn. Zomaar een gevoel...........

27 april 2017 om 12:18

Dat andersom wat precies lekker voor Wenger is? Zowel Arsenal als Leicester zijn in dit geval niet bijzonder benadeeld. Het is vooral onsportief, maar op het eindresultaat heeft het geen invloed gehad. Ik ben tegen onsportief spel, dus als iemand tegen Arsenal net zo'n act gaat opvoeren vind ik het ook verwerpelijk en niet lekker omdat toevallig Arsene Wenger daar trainer is.

27 april 2017 om 12:33

En je vond de actie van Fuchs niet onsportief dan? Of mag dat als je belemmerd wordt?

27 april 2017 om 12:52

De actie van Fuchs was erg onsportief. De actie van Sanchez was erg gênant. Het feit dat Wenger zijn actie verdedigd is in en in triestst. Was er volgers jou echt een reden om zo te gaan liggen en naar het gezicht te grijpen?

27 april 2017 om 12:55

Ach ja, de ene keer wordt zoiets uitgelegd als slim en de andere keer vindt men het verwerpelijk.

Hij verdedigt zijn actie overigens niet, goed lezen.

Dat hij zo gaat liggen rollen is natuurlijk overdreven, maar hij werd wel degelijk in zijn gezicht geraakt, was in de herhaling al te zien en blijkt ook wel uit het feit dat de zijkant van zijn gezicht rood was en zijn lip kapot.

Een speler die zo lang, zo hoog voetbalt die de regels niet kent? En dan de schuld bij de arbitrage leggen? En een naaistreek om je tegenstander een kaart te laten krijgen? En dat dan maar eventjes niet gezien hebben en alle details die in een wedstrijd voorkomen die in jouw nadeel zijn feilloos kunnen opnoemen? Wenger ten voeten uit.

Mensen spreken van theatraal gedrag, maar Sanchez heeft wel een behoorlijk opgezwollen mond overgehouden aan dit incident. Zijn een paar foto's op sociale media te vinden waar hij in de kleedkamer zit en het duidelijk te zien is.

de enigste reden dat Sanchez voor Fuchs gaat staan is om de lange ingooi eruit te halen of de concentratie uit Fuchs zijn actie te halen om de krappe voorsprong te verdedigen en vooral om tijd te winnen .....dat op zich is al onsportief en verdiend dus geel ....net als het geel voor de reactie van Fuchs...

dit zijn acties die je geregeld ziet....de ene om tijd te winnen en de andere gefrustreerd omdat hij niet vlotjes zijn ding kan doen in de hoop die bal zo snel mogelijk voor doel te brengen.

wat Sanchez daarna doet is nogmaals onsportief en zelfs belachelijk, deze actie tast toch enigszins zijn imago aan en de bedoeling is nogmaals om het tempo uit de wedstrijd te halen ....
dus als de ref de blessure tijd langer dan voorzien liet uit spelen spelen is dan weer correct .

vreemd dat er zoveel arsenal supporters en zelfs Wenger de actie van sanchez trachtten te verdedigen terwijl ze steeds aan de klaagmuur staan als het andersom is ..... je ziet , arsenal haalt net dezelfde trucjes uit wanneer het hen even goed uitkomt ..... menselijk zou ik zeggen .

27 april 2017 om 16:01

Op je laatste alinea na ben ik het volledig met je eens. Maar dan noem je het eerst vreemd dat ze hem verdedigen -wat ik nergens uit opmaak, het gros noemt het ook onsportief- en daarna noem je het menselijk. Dat spreekt elkaar tegen.

27 april 2017 om 18:24

ik zeg dat het onsportief is en dat het vreemd is dat arsenal supporters en Wenger nu plots zulke acties gaan verdedigen..... terwijl ze anders om de haverklap staan te wenen omwille van zulk onsportief gedrag, in hun nadeel, dat is toch opmerkelijk.

de acties van beide spelers zijn onsportief , zeker .....maar wel menselijk.... wanneer 2 individuen strijden op het scherp van de snee in hun drang om de overwinning binnen te halen.
er gebeuren ergere zaken dan dit hoor , .....niettemin is het niet goed te keuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Arsenal10-5
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
E. Smith RoweMiddenvelder71
B. SakaAanvaller71
A. LokongaMiddenvelder60
P. AubameyangAanvaller62
A. Maitland-NilesMiddenvelder50
M. ØdegaardMiddenvelder51
N. PépéAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

230 fans
Aanvaller, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren