Stekelenburg terug in de basis: ‘Hij was mijn eerste doelman en deed het goed’

Maandag, 24 april 2017 om

In de wedstrijd tegen West Ham United kreeg Maarten Stekelenburg bij Everton voor het eerst in zeventien wedstrijden weer een basisplaats. Concurrent Joel Robles presteerde niet naar behoren en werd daarom door Ronald Koeman gepasseerd. In het London Stadium hield de Nederlandse sluitpost de nul.

“Ja, ik heb Robles gepasseerd. Het is altijd lastig om zulke knopen door te hakken, maar ik moest dit doen”, zegt Koeman tegenover de Liverpool Echo. “Ik ben het seizoen begonnen met Maarten. Hij was mijn eerste doelman en deed het goed. Toen raakte hij geblesseerde, duurde die blessure langer dan ik had verwacht en was de ploeg goed in vorm.”

“Joel heeft het in de tussentijd goed gedaan. De laatste weken ben ik niet tevreden over zijn niveau, dus het was tijd voor iets anders”, stelt de manager van the Toffees. Overigens zou Koeman komende zomer een nieuwe doelman naar Goodison Park willen halen. Onder meer Joe Hart en Jordan Pickford worden in verband gebracht met een overgang naar Everton.


Poll

Moet Ronald Koeman komende zomer een nieuwe doelman halen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

21 reacties (laatste reactie door schop1989)

Goed voor het Nederlands voetbal als Maarten dit en komend seizoen eerste keus zal zijn bij Everton. Hopelijk haalt Koeman dus geen nieuwe doelman. Vind hem nog steeds de beste keuze onder de lat van het Nederlands elftal. Toch iemand met uitstraling, een echte kerel in het doel.

24 april 2017 om 13:02

Echte kerel in doel? Ik zou de eerste matchen van Everton eens terugkijken dan. Blonk niet echt uit qua zelfvertrouwen toen.

24 april 2017 om 13:12

En hiermee sla je dus eigenlijk de spijker op z'n kop. Vind dat uitstraling gebeuren sowieso overdreven. Het gaat erom of er een keeper staat met vertrouwen. Dat is in mijn ogen een van de, dan wel niet het belangrijkste punt bij een keeper. Als het goed zit in het koppie dan gaat elke keeper anders naar de bal dan wanneer je zonder vertrouwen er staat. Ongeacht of je nou eruit ziet als Jasper, Jeroen, Tim of Maarten.

24 april 2017 om 13:48

Ja maar als je kijkt naar Neuer of Ter Stegen, ongeacht niveau verschil. Neuer straalt echt uit alle ballen te pakken, Ter Stegen straal niks uit vind ik. Daarom zal Ter Stegen niet op Neuers niveau komen. Ter Stegen straalt niet uit de 16 is van mij en ik pak alle ballen vandaag, Neuer wel.

24 april 2017 om 14:20

Dat is ook wel iets voorbarig. Ter Stegen is met 24 jaar gewoon nog hartstikke jong voor een keeper. Neuer heeft in zijn beginjaren ook voldoende ketsers gemaakt en was toen ook niet altijd even zeker.

Die uitstraling heeft hij met de jaren opgepikt. Er is geen reden om aan te nemen dat Ter Stegen dat nooit zou kunnen. Als hij zich door blijft ontwikkelen dan kan hij ook prima op dat punt komen dat hij zich qua vertrouwen onoverwinnelijk gaat voelen zoals Neuer dat hedendaags uit weet te stralen.

Wat Koeman gelijk had moeten doen was een normale keeper halen. Enige foutje dit seizoen. Van het zomer moet dat nu de prioriteit zijn.

24 april 2017 om 12:45

Stekelenburg is toch een prima keeper, wie zouden ze er neer moeten zetten die beter is dan hij en haalbaar is?

24 april 2017 om 13:13

Ze hadden Hart kunnen lenen. Butland raakte geblesseerd, maar is zeker een optie. Jordan Pickford van Sunderland is ook duidelijk een betere keeper en zeker haalbaar. Bij Arsenal wilt Ospina weg, Chelsea heeft Begovic, United heeft Romero, genoeg keepers beschikbaar die beter zijn dan wat Everton nu heeft.

24 april 2017 om 13:16

Mignolet als die alsnog zou moeten vetrekken bij Liverpool. Of een jonkie als Pickford. En Hart zou zeker wel willen terugkeren naar Engeland.

24 april 2017 om 16:31

Stekelenburg werd niet voor niets een half jaar lang gepasseerd. Geen keeper voor dat niveau.

24 april 2017 om 13:39

Het was ook geen geheim dat Everton eigenlijk nog een keeper wilde halen, maar dat is ze destijds blijkbaar niet gelukt. Zou mooi zijn als ze Hart voor komend seizoen aan zouden kunnen trekken. Voor Everton natuurlijk gewoon een topkeeper.

Robles heeft net wat mindere momenten achter de rug, maar sinds hij onder de lat staat hebben ze slechts 3x verloren, namelijk tegen 2x Liverpool (waarvan 1 wedstrijd de wedstrijd was toen Stekelenburg uit viel en Robles in moest vallen) en Tottenham. Dat is natuurlijk absoluut geen schande.

Robles: 18 wedstrijden gekeept, 2,06 punt per wedstrijd, 17 tegengoals en 9 clean sheets.
Stekelenburg: 17 wedstrijden gekeept, 1,24 punt per wedstrijd, 20 tegengoals en 4 clean sheets.

Robles verkeek zich tegen Leicester op een vrije trap van de zijkant, die vol in de kruising van de lange hoek viel en had natuurlijk een knullige overtreding waardoor ze een penalty tegen kregen tegen Burnley, maar beide wedstrijden werden uiteindelijk gewoon met 2 doelpunten verschil gewonnen. Tegen United speelde Robles gewoon nog een sterke wedstrijd.

Ik vind het persoonlijk maar vreemd dat hij na 2 momentjes in gewonnen wedstrijden zo 5 wedstrijden voor het einde ineens weer aan de kant geknikkerd wordt. Zeker als je in ogenschouw neemt dat Stekelenburg het helemaal niet zo goed deed en met met Robles onder de lat veel beter heeft gepresteerd.

Toch jammer dat Stekelenburg wederom toch aardig tussen bank en basis schommelt bij de clubs waar hij na zijn periode bij Ajax heeft gespeeld. Bij Ajax was Stekelenburg echt een zeer goede keeper en was hij ook gewoon de onbetwiste nummer 1 voor het Nederlands elftal, maar na zijn vertrek bij Ajax is zijn carriã¨re toch redelijk in het slop geraakt.

Ik dacht dat Stekelenburg er dit seizoen weer bovenop zou komen, want aan het begin van dit seizoen keepte hij ook gewoon prima. Ik kan me nog herinneren dat hij dit seizoen tegen Manchester City 2 penalty's in 1 wedstrijd wist te stoppen en daarnaast keepte hij die wedstrijd zeer sterk, maar helaas raakte hij daarna geblesseerd.

Misschien is Stekelenburg wel wat voor Ajax na dit seizoen, als Onana zijn contract niet zal verlengen? Ik las net toevallig nog dat de interesse van Marseille in Onana zeer concreet is en om eerlijk te zijn; Onana heeft dit seizoen zeker goede wedstrijden gekeept, maar echt volledig overtuigd, ben ik (nog) niet van hem en ja, hij is nog jong en elke keeper maakt fouten, maar toch ben ik niet overtuigd van hem en ik zou er niet kapot van zijn als Onana vertrekt bij Ajax.

Als Onana vertrekt, dan zou ik misschien Ruiter als nieuwe doelman overwegen, al heb ik dan liever Vorm (als hij bereid is om redelijk wat in te leveren) of Stekelenburg (en naast 1 van deze 2 nog een extra doelman, aangezien Boer ook zal vertrekken). Daarnaast hoop ik dat Overmars Onana en Veltman weet te verkopen, hij ervoor zorgt dat Tete alsnog zijn contract verlengd, dat ook Klaassen nog minimaal 1 seizoen bij Ajax blijft (en zijn contract tot 2020 verlengd wordt, want dan heeft Ajax nog de kans om te cashen op hem), dat hij Anita terughaalt (is vanaf 1 juli transfervrij), een extra linksback binnenhaalt die kan concurreren met Sinkgraven en dat hij nog een extra aanvaller aantrekt en dan heb je op doel, rechtsback en op de 6-positie 3 spelers waarmee je in mijn ogen kwalitatief gezien vooruit gaat, want Stekelenburg is (als hij het vertrouwen krijgt) een betere keeper als Onana, Tete is een veel betere back als Veltman en ja, Tete is aanvallend minder en Bosz speelt graag met aanvallende backs, maar het is nou niet zo dat Veltman uitblinkt in aanvallen als back, want zoveel doet Tete niet onder in aanvallend opzicht en Anita vind ik op de 6-positie beter dan Schã¶ne, die ik liever aanvallender op het middenveld zie.

Stekelenburg
Tete
Sánchez
Viergever
Sinkgraven
Klaassen
Anita
Ziyech
Neres
Dolberg
Younes
24 april 2017 om 13:47

Punt is dat die wedstrijd van Stekelenburg tegen City de beeldvorming heeft gekweekt dat hij het heel goed deed daar. Echter heeft hij ook gewoon veel matige wedstrijden gekeept en de nodige goals om de oren gehad die houdbaar waren. Denk bijvoorbeeld aan de 1-0 in de 5-0 zeperd tegen Chelsea. Die ballen moet je als keeper van Everton gewoon redelijk eenvoudig hebben.

Hij raakte inderdaad geblesseerd, maar dat was al een flinke tijd na zijn goede wedstrijd tegen City. Hij heeft ook maar 3 Premier League duels gemist. Als hij het echt zo goed zou hebben gedaan dan had hij zijn plek wel weer terug gekregen toen hij weer fit was. Dat Robles mocht blijven staan zegt toch ook wel voldoende.

24 april 2017 om 16:58

Bij Ajax was hij ook niet altijd onbetwiste basis speler. Behalve zijn laatste seizoen. Want het was best vaak stokje overdragen met Lobont, en daarna volgens mij ook nog een periode dat van Basten hem passeerde bij Ajax.

Toch beter een nieuwe keeper halen als ook Robles niet voldoet. Stekelenburg blunderde er voor zijn blessure ook lustig op los, maar velen hier lijken, heel handig, enkel maar die match tegen City te herinneren. Bij Oranje liet hij ook steken vallen in die periode. Dat Koeman hier ineens zelf die blessure aanhaalt is wel een beetje sneu ten opzichte van Steek. Koeman heeft hem duidelijk gepasseerd en nu probeert hij hem te rehabiliteren omdat hij geen ander alternatief heeft.

Stekelenburg wordt langzaam een cult figuur he. WK finale spelen, naar Roma, vervolgens bij Monaco op de bank, bij Southampton stand-in, bij Everton stiekem eerste keeper.
Hij zal waarschijnlijk nooit de hoogte halen van Van Der Sar, maar wel een hele goeie keeper als hij in vorm is.
Beter dan Zoet, Cillissen (al is dat moeilijk want hij speelt niet), Vorm is langzaam uit beeld verdwenen en Krul is nog lang niet de oude.

24 april 2017 om 15:31

Dat hij de hoogte van van de Sar niet gaat halen lijkt me duidelijk.

Mislukt bij Roma, Fulham en Monaco. Als stand-in bij Southampton direct weer aan de kant geknikkerd toen Forster weer fit was en ook bij Everton zijn plek verloren. Dat hij hem nu door 2 mindere momenten van Robles terug krijgt is leuk, maar allerminst zelf afgedwongen. Er is in mijn optiek een grotere kans dat hij komend seizoen weer op de bank zit dan dat hij een heel seizoen eerste keeper zal zijn.

Mensen hebben denk ik het goede WK waar hij boven zichzelf uit steeg in hun gedachten, want gezien het feit dat hij al jaren geen vaste plek af weet te dwingen lijkt het me niet dat je kan stellen dat hij zoveel beter zou zijn dan onze andere keepers.

Dat bleek ook wel toen hij bij zijn terugkeer in Oranje direct in zijn tweede wedstrijd een enorme ketser maakte die de nederlaag tegen Frankrijk in de kwalificatie betekende.

Ik heb wel wat potten met stekelenburg gezien zo zwart wit was het ook niet, heeft menig wedstrijd goed gekeept

In het begin onzeker maar binnen 3 wedstrijden lekker bezig geweest tot zijn blessure. Je kunt zijn historie meenemen in je beoordeling, wat ik onjuist vind, want hij heeft goede wedstrijden gespeeld dit seizoen en dat heeft niets te maken met zijn periode bij Roma of Monaco of iets dergelijks

Puik gehandeld van Koeman om Robles te laten staan zolang het goed ging.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal30-2
12.Everton30-7
13.Burnley 30-10
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
D. Calvert-LewinAanvaller2210
RicharlisonAanvaller228
J. PickfordKeeper240
G. SigurðssonMiddenvelder211
T. DaviesMiddenvelder181
M. KeanAanvaller181
L. DigneVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

140 fans
Keeper, 37 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
PSV wil nooit meer samenwerken met Paco Casal, de zaakwaarnemer van de door Cagliari begeerde Gastón Pereiro. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren