Veltman blikt terug: ‘Ik kan moeilijk verdwijnen uit het veld’

Vrijdag, 21 april 2017 om

Joël Veltman leek donderdagavond tot de schlemiel van de wedstrijd uit te groeien. De verdediger kreeg in de tweede helft van het Europa League-duel tussen Schalke 04 en Ajax (3-2) zijn tweede gele kaart en zag hoe zijn team in de verlenging van een 2-0 naar een 3-0 achterstand ging. Veltman zag op een televisie in de catacomben van de Veltins Arena hoe Nick Viergever de revival van de Amsterdammers inleidde.

"Ik heb hier eerst twee televisies vol gescholden", vertelde Veltman aan NUsport. "De materiaalmensen van Ajax waren er ook. Met hen ging ik uit mijn dak toen Nick de 3-1 maakte." Veltman was het niet eens met de uitleg van de arbiter over zijn uitsluiting. "Bij mijn eerste gele kaart zei de scheidsrechter dat het een optelsom was. Dat kan gebeuren. Maar bij de tweede gele kaart kon ik weinig doen. Ik kan moeilijk verdwijnen uit het veld. Nu deed de tegenstander alsof ik hem opving en kreeg ik weer geel."

Veltman besefte als geen ander dat Ajax het moeilijk zou gaan krijgen, zonder zijn aanwezigheid op het veld. "Eigenlijk hoopte ik in eerste instantie dat de ploeg de verlenging zou halen. Het was dichthouden. Het werd toch 3-0 ,maar toen scoorden we dus alsnog. Ik had de ploeg graag geholpen, maar dat het alsnog gelukt is maakt me zeker niet minder blij."


Poll

De tweede gele kaart van Joël Veltman was terecht


Gerelateerd

66 reacties (laatste reactie door hoebie60)

Veltmannetje eruit, en Tete erin Bosz!

21 april 2017 om 07:40

Tete is verdedigend zoveel beter, maar aanvallend ook zoveel slechter. Je komt fris en fruitig binnen tegen een moegestreden ploeg. Bestorm als een gek die rechterkant zeker als je niemand voor je hebt. Ik verwacht dat echt wel van een Ajax back. Gelukkig had hij aanvallend gezien die beslissende voorzet. En ja verdedigen is zijn primaire taak en vandaar dat Veltman van mij part ook mag banken, maar tete moet naar mijn nikszeggende mening aanvallend echt verbeteren.

21 april 2017 om 07:52

Niet mee eens. Misschien is Tete aanvallend niet super goed, maar hij komt in elk geval nog weleens over de vleugelaanvallers heen, waardoor bijvoorbeeld een Traoré (die alleen maar naar binnen trekt) niet tegen 2 á 3 verdedigers aanloopt, maar soms 1 op 1 komt met de optie om de bal aan Tete mee te geven. Veltman daarentegen blijft standaard achter hem staan, waardoor Traoré altijd tegenover een dubbele dekking kom te staan. Ik ben sowieso meer voorstander van Tete..

21 april 2017 om 07:54

Inderdaad nietszeggende mening. Wat denk je van opdracht van de trainer? Wat denkbje van je speelt met 10 man dus niet als een blinde nietszeggende rechtsback naar voren vliegen?

21 april 2017 om 07:59

Yeah right en viergever mocht wel blijven gaan??

21 april 2017 om 08:00

En Sanchez???? Is overduidelijk het gebrek aan aanvallende kwaliteiten bij die jongen. Zag je ook aan zijn matige passing.

21 april 2017 om 09:52

Maar wie stonden uit eindelijk te slapen bij die doelpunten ?

21 april 2017 om 10:01

Wat een onzin! Sinds dat Tete speelde kwam niemand erdoor vanaf links. En hoevaak heb je Veltman zien opkomen gisteren dan? Je doet alsof Veltman een vleugelverdediger is die de hele flank bestrijkt. Hij maakt daarnaast ook altijd domme overtredingen en gaat vaak lomp erin. En je doet ook alsof aanvallen belangrijker is dan verdedigen voor een rechtsback.

21 april 2017 om 09:24

Vind ik al langer. Veltman is zodra er druk komt altijd een hele domme voetballer. En je kan een keer pech hebben maar bij hem is het altijd. Toen het 2-0 stond wist ik al dat het wachten was totdat veltman iets doms ging doen.

21 april 2017 om 11:53

Het meest dom is natuurlijk Bosz. Als je Schöne opstelt, speel je al met bijna een man minder. Puur mazzel dat je nog verder komt. Hoelang mag Arro Pietertje nog door blunderen?

Wat is ie slecht he, die veltman

21 april 2017 om 07:58

Wat laat hij de man achter hem in de steek he, die Traoré..

21 april 2017 om 08:08

Onzin Veltman speelde gisteren een prima wedstrijd en krijgt voor twee lichte overtredingen twee keer lullig geel. Als de scheids consequent was geweest dan hadden er nog zeven rode kaarten gevallen. Compleet onnodig.

21 april 2017 om 08:20

Twee keer lullig ja, maar niet minder terecht.

21 april 2017 om 08:48

@joostfan zeg je nou echt dat veltman een prima wedstrijd speelde, dan heb je echt een hele andere wedstrijd gezien, bij de 1-0 staat hij verkeerd te dekken en kan zijn man vogel vrij de voorzet geven zonder dat er druk op hem word gezet hij kon tot 5 tellen zoveel ruimte kreeg hij van veltman en als je dat prima vind dan weet ik niet hoe jij naar voetbal kijkt met alle respect. Plus hij maakt gewoon een domme overtreding op een plek waar het totaal niet nodig was hij moet gewoon meelopen ipv voor de blok te gaan is gewoon Dom dom en olie dom, Met 10 man speelde ajax nog beter dan met 11 man met veltman erbij, dus ik ben nu overtuigd om Tete te laten staan

21 april 2017 om 09:27

En dat soort dingen gebeuren altind bij veltman. Een grote bek in de pers en meneer maakt een fout.
Nu zag je het ook al aankomen dat er weer iets doms zou gebeuren.
Het is dat schalke geen ballen heeft en ajax wel doorging met alles wat ze hebben.
En een beetje geluk wat ze zelf hebben afgedwongen.

21 april 2017 om 10:04

Joostfan, die Kolasonic kwam iedere keer er doorheen. Toen Tete erin kwam, was het afgelopen. En het is ook echt zo, wanneer Ajax onder druk staat, gaat Veltman vaak domme dingen doen.

21 april 2017 om 11:21

@mvbfan sorry maar die Kolasonic heeft mijn dag nu gemaakt dat woord heb ik nog nooit gehoord maar ik vind hem leuk, de overwinning smaakt naar meer

21 april 2017 om 10:05

Ongelooflijk hã¨. Hij voetbalt al tijden zo laconiek, tijd om hem ernaast te zetten. Bij beide doelpunten ziet Veltman er slecht uit. Bij allebei moet hij een sliding maken om de bal proberen tegen te houden. Maar wat doet meneer; zet alleen een voetje naar voren. Alsof dat genoeg is. Totaal geen strijd en beleving.

En dan zo'n enorm domme tweede kaart pakken en zeggen dat hij niet uit de weg kan gaan. Ja dat snapt een kleuter nog wel als je daarvoor twee stappen naar rechts zet om in de loopbaan van je tegenstander terecht te komen en hij met volle vaart tegen je aan rent. Op een plek waar geen enkel gevaar is. Pannenkoek.
Wat nog het meest ergerlijke is, is dat hij zelf denkt dat het onterecht is. Totaal gebrek aan zelf analytisch vermogen. Maar goed, dat heeft 90 van de voetballerij niet dus zo verwonderlijk is dat niet...

Gelukkig is hij de volgende wedstrijd geschorst en is Ajax door!

Niet verdwijnen maar die stap opzij deed het hem.
Je zocht hem op waardoor je je tweede geel kreeg. En de plek waar je hem kreeg was eigenlijk nog stommer op het middenveld.

Ik snap het aan de ene kant wel het was in de actie dus in spit second maar ja het was onnodig.

21 april 2017 om 08:38

Hij vangt gewoon die speler op, dan moet je niet achteraf proberen je fout recht te praten. Overigens werd hij wel in deze positie gebracht door het niet meelopen van Traore. Bij doelpunten 1 en 2 lieten ook diverse spelers hun man lopen. Laksheid of vermoeidheid, ik weet het niet. Verder een top prestatie om met tien man deze wedstrijd nog over de streep te trekken

Ik had toch de indruk dat je de man bewust zocht meneer Veltman!

21 april 2017 om 07:42

Veltman is gewoon de "domste" speler (lees: tekort aan voetbalintelligentie) uit de historie van Ajax. Elk seizoen weer weet hij zijn team 4/5x te benadelen met een oer domme/simpele fout. Toen hij 21 was had iedereen er nog vertrouwen in dat hij dat uit zijn spel zou halen, maar 4 jaar later doet hij het nog steeds. Ongelofelijk. En ook zo simpel een 2de geel pakken.

21 april 2017 om 09:48

De domste is Bosz. Vooral doorgaan met Schöne opstellen. Je speelt al 70 minuten met 10,25 man. Hoe lang mag dit nog gebeuren?

21 april 2017 om 07:49

100 procent bewust. Veltman is gewoon te dom om dat toe te geven. Denkt hij dat we geen zelfstandig onderdeel kunnen vellen dat hij maar wat uit zijn nek zwamt.

21 april 2017 om 08:06

Je zag al een beetje aan komen dat ie zijn tweede gele zou gaan pakken, net als die dag ervoor bij Vidal en ook bij Casimero.. Tuurlijk zocht ie hem op, Veltman heeft vaak van dit soort kleine overtredingen, dat weet Bosz ook en nu heb je een keer een scheids die het niet laat gaan!

Ach, het voordeel is dat Tete er in de halve finale in staat. Hopelijk beide wedstrijden.

Wat loop je te liegen veltman hahah in de beelden zie je duidelijk dat je naar rechts stapt en hem gewoon compleet blokkeert. Als je gewoon stil stond was het een ander verhaal geweest, maar je ziet toch duidelijk dat je gewoon voor hem stapt.

Tja Veltman, dit is niet de eerste keer. Gewoon een lompe overtreding, en slim gedaan van de tegenstander die hem ook wel een beetje opzoekt. Maar goed Veltman is de meest ervaren verdediger van Ajax. Dan moet je deze situatie anders behandelen. Kennelijk lijkt hij niet van zijn fouten te leren en dupeerd hij Ajax keer op keer. Maar goed hij wil zelf na dit seizoen verder kijken, nou prima wat mij betreft. Kan Tete mooi zijn plek overnemen

Je bakte er werkelijkwaar niks van. Verdedigend en aanvallend pover en die rode kaart op de Middenlijn was ontzettend dom. Mede mogelijk gemaakt door traore die blijkbaar geen proffesionele overtreding kan maken.

21 april 2017 om 07:59

Zei ik al voordat Veltman die overtreding maakte, yo Traoré, loop eens even door nou komen ze achterin in de problemen

21 april 2017 om 08:44

Wat een kwats, Veltman loste echte heel veel fouten van Sanchez wederom op en hij hoevaak moest hij het mannetje van Schone of Justin wel niet overnemen? Kijk nou gewoon straks wanneer alles weer bedaard is de wedstrijd terug dan zie je dat hij helemaal niet zo slecht was. Hij won echt ontzettend veel duels en bouwde goed op.

De rode kaart vind ik echt belachelijk, beide overtredingen zou je geen geel voor te hoeven geven. Beter gezegd zelfs bij de eerste gaf de scheidsrechter aan dat het een optelsom was, wat echt compleet nergens opslaat want hij beging niet dusdanig veel overtredingen dat dat nodig was. Al kijk je over twee wedstrijden dan beging Schalke veel meer van dat soort overtredingen zonder er geel voor te krijgen.

Snap dat gezeik op Veltman niet. Was echt niet de slechtste speler en heeft best wel makkelijke rode kaart gekregen. Vorige week nog fantastisch. Veltman hebben we gewoon nodig, ook in de laatste wedstrijden van het seizoen.

21 april 2017 om 10:44

Helemaal mee eens, dat gebash op Veltman de hele tijd. 4 man (schone, Ziyech, Kluivert en Traore) lieten structureel hun man lopen, Sanchez was gestressed en onzuiver en bij dat 3e doelpunt staat de (terecht) geprezen Viergever gewoon te slapen bijvoorbeeld.

Heel makkelijk om alles dan af te schuiven op Veltman op basis van helemaal niks, hij knapt 90% van het werk voor anderen op. Die 10% de hij niet kan corrigeren/dichtlopen voor iemand anders valt dan op voor iedereen.

Overigens zocht Veltman de man wel enigzins op, het is niet alsof die Duitser voel tegen een stilstaande Veltman opliep

21 april 2017 om 11:07

Mensen zoeken overal een reden om Veltman te bashen, natuurlijk was dit geen geel - dit soort dingen gebeuren honderden keren elk weekend op de Europese velden, zonder kaarten.

Je zag overigens precies hetzelfde met de stemmingmakerij rond Traore, dat is nu langzaam aan het omslaan.

Sowieso onterecht gele kaart, Veltman stond daar en, zoals hij ook al zegt, hij ving hem gewoon op. Die gast liep tegen hem aan, daar kan hij niks aan doen.

21 april 2017 om 07:42

Zeker de beelden niet gezien. Hij deed toch echt een stap naar rechts.

21 april 2017 om 07:48

Is gewoon geel. Een domme actie vooral als je weet dat je al geel hebt gekregen eerder in de wedstrijd.

21 april 2017 om 08:11

Hou toch op, aan de andere kant werd continu een waarschuwing gegeven. Zeker in de eerste helft. Daar zaten een paar zwaardere overtredingen tussen. Dit is gewoon een vrije bal. Veltman loopt door en tegen die jongen aan. Hij gaat bewust niet aan de kant maar zoekt hem ook niet speciaal op.

21 april 2017 om 08:37

Zelfs na zoveel herhalingen zeg je dit?
Hij gaat bewust niet aan de kant nee, hij stapt bewust opzij om die man op te vangen. Loopt door zeg jij, hij stond al stil en zet een stap opzij.

21 april 2017 om 09:21

Ik baal van elke kaart die Ajax krijgt maar zelfs ik kon deze niet goedpraten.

Het is niet de eerste keer dat je je team in de steek laat op een cruciaal moment! Door selecteren ...... maar ik vrees dat Bosz blind is voor de gevolgen van zijn keuzes

Paar minuten voordat Veltman z'n tweede gele kaart kreeg ging een Schalke speler precies op die manier in op een speler van Ajax. Die kreeg niks! Daarna gooide een andere speler de bal weg en die kreeg wel geel. Hoe bedoel je inconsequent. Deed me denken aan Real - Bayern toen Casimiro gespaard werd en Vidal er daarna wel af moest...

Verdween hij maar eens uit de basis. Leuk weetje: Veltman is de eerste speler die voor Ajax 3 rode kaarten pakt in een Europese competitie.

Een keer rood pakken kan, maar het is wel zorgelijk dat hij niet vindt dat hij iets fout heeft gedaan. Hij heeft een overduidelijk gebrek aan zelfreflectie.

21 april 2017 om 08:48

Als je kijkt naar zijn twee overtredingen dan kan je hem het niet kwalijk nemen dat hij niet door heeft dat hij iets fout heeft gedaan. De eerste was een optelsom, wat compleet uit de lucht is getrokken want hij beging echt niet meer overtredingen dan andere spelers. En de tweede kan je geven, maar niet als je Schalke tig van zulke overtredingen laat maken en er geen kaart voor trekt en de wedstrijd "mannelijk" fluit. Het lag echt totaal niet in het wedstrijd beeld om hier een tweede gele kaart voor te trekken.

Veltman was niet 1 keer maar 2 keer dom. Hoe kun je op deze plekken op het veld geel pakken met nog de wereld aan medespelers om je heen? Lijkt me haast les 1 van de cursus: Hoe wordt ik een goede verdediger. Zijn geluk zal wel weer zijn dat Ajax toch door is en Peter Bosz dit weer door de vingers ziet. Daarmee wil ik Bosz niet afvallen want eerlijk is eerlijk. De meeste keuzes van hem zijn prima en hij heeft van het oersaaie Ajax van de laatste jaren een sprankelend team weten te maken. Jammer dat we die sprankeling gisteren niet hebben gezien. Maar de grote winst gisteren is dat als de sprankeling ontbreekt er een vechtmachine opstaat met een enorme mentale veerkracht. Chapeau

Die Veltman dit doet ie toch elke belangrijke wedstrijd die pannenkoek

Eigenlijk kan je wel verdwijnen uit het veld... Zo was je gister ineens verdwenen en als Bosz bijdehand is laat die dat zo. Tete kwam erin en wat een genot was dat, ineens was daar een extra man in de verdediging. Heel Nederland roept om Tete ipv Veltman, ook Bosz kan die roep niet blijven negeren.

Hij blijft een zwakke verdediger achterin ! Vreemd dat Bosz het niet wil zien !

Draait Ajax goed, dan draait Veltman hierin mee. Maar als het niet gaat, zoals gisteren, dan zakt hij als eerste door het ijs. Geeft teveel ruimte weg, niet alert, niet scherp op de man, onnodige overtredingen, zwak in de passing etc.

Tete is de rechtsback van Ajax. Hij mag dan aanvallend minder zijn, maar uit zijn voorzet kwam wel de goal. En daarbij verdedigers moeten eerst verdedigen, daarna komen de voetballende items voor hen.

21 april 2017 om 08:45

Kluivert liet die back ook wel steeds ongehinderd opkomen, logisch dat Veltman het dan moeilijk krijgt. Dat Tete de betere verdediger is, ben ik met je eens. Maar voetballend, niet eens aanvallend, is Tete echt zoveel minder. En dan heb ik het vooral over balaanname, positionering bij balbezit en passing. Ik snap de keuze voor Veltman wel, maar vind Veltman en Tete tekort komen voor het voetbal dat Bosz wil spelen.

21 april 2017 om 09:24

Ondanks dat Kluivert die geweldige linksback niet kon tegenhouden, dan nog had Veltman (zonder echte tegenstander) hem beter moeten verdedigen. Maar met al zijn ervaring was hij nog dom aan het verdedigen en pakte 2 domme kaarten.

Mooi al die lovende kritieken over Veltman. Fantastisch dat hij het allemaal kan. Alleen we hebben er bij Ajax zelden profijt van. Hoeveel assist of voor-assists heeft Veltman op zijn naam staan dan ?

Nee de schorsing in de halve finale komt wel goed uit, geen brokkenpiloot op rechtsachter meer...

21 april 2017 om 10:07

Het gaat niet om assists of voorassists, het gaat om het combinatievoetbal dat Bosz overal op het veld wil zien. Dat doet Veltman gewoon beter dan Tete. Daarbij probeert Veltman meestal een middenvelder in te spelen, en passt Tete 8 vd 10 keer breed of terug. Maar van mij zal je geen lovende kritieken over Veltman horen. Ik vind dat Ajax op zoek moet naar een nieuwe rechtsback.

21 april 2017 om 08:45

Kluivert liet die back ook wel steeds ongehinderd opkomen, logisch dat Veltman het dan moeilijk krijgt. Dat Tete de betere verdediger is, ben ik met je eens. Maar voetballend, niet eens aanvallend, is Tete echt zoveel minder. En dan heb ik het vooral over balaanname, positionering bij balbezit en passing. Ik snap de keuze voor Veltman wel, maar vind Veltman en Tete tekort komen voor het voetbal dat Bosz wil spelen.

21 april 2017 om 10:49

Positionering is ook onderdeel van 'een betere verdediger zijn'. Bij Tete ziet het er vaak spectaculair en goed uit, maar te vaak komt de geweldige sliding er omdat hij positoneel verkeerd stond en dit moet corrigeren met een tackle.

De waarde van Veltman in dit team wordt echt zwaar ondergewaardeerd.

Obstructie = geel. De rest is slap geouwehoer van een puber die zijn gelijk wil halen.

Als hij nou stil bleef staan en de speler liep tegen hem op kon ik het nog wel begrijpen. Maar je ziet hem duidelijk een stap opzij zetten om hem te blokkeren. Met al geel op zak is dat gewoon een ontzettend dom.

Duidelijk geval van obstructie en dat weet hij zelf ook, hij stapte, en heel toevallig de richting uit van de speler.

Vind in zulke belangrijke duels Tete meer de man voor die plek want Veltman is te onstuimig. Moet wel zeggen dat Veltman een beter pass en voorzet heeft, die weer goed te gebruiken zijn tegen tegenstanders waar je het spel kan maken en zelfs tijdens zo'n eerste wedstrijd tegen Schalke.

Maar dat is een beetje hetzelfde liedje met Viergever. Hij was weer lekker actief gisteren maar zo veel foute passes, zoveel domme acties, het is echt een kip zonder kop, maar gelukkig met een hoop doorzettingsvermogen

2e geel was gewoon terecht en dom van hem. Scheids floot een prima wedstrijd.

Veltman jij moet geen excuses zoeken want je hebt een patent op dit soort overtredingen. En achteraf de vermoorde onschuld spelen dat je geen kant op kan. Dan had je anders moeten reageren dan met je armen gekruist.

Na die 2 - 0 had ik zoiets van klaar het is over voor Ajax. Al helemaal toen Veltman van het veld werdt gestuurd. Man man man wat heb ik aan hem geã«rgerd die gast nooit meer opstellen aub! Op dat moment wilde ik dat Ajax niet meer doorgaat, Puur gewoon om Veltman nationaal schandpaal neer te zetten, vanwege zijn domme overtreding en mogelijk uitschakeling. Nog beter zou zijn uitgestoten worden door zijn teamgenoten en niet meer op het Nederlandse velden spelen. Wegwezen! Eerst volgende wedstrijd van Veltman uitfluiten aub!

De tweede gele kaart voor Veldman zag je van te voren al aankomen. Zat totaal niet in de wedstrijd. Werd aan alle kanten voorbij gelopen. Zijn man stond steeds vrij. Twee keer een voorzet van zijn kant leverde voor Schalke een doelpunt op. Diverse keren een foutieve inspeelt pass. Als diverse trainers en voetbal analisten al lange tijd aangeven dat Tête een betere rechtsback is, wanneer gaat Peter Bosz dat eens inzien en gaat stoppen met Veldman als rechtsback. Zijn we van het eeuwige gezeten van Veltman ook af, hij doet het echt zelf en hoeft naar niemand anders te wijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV1518
2.Ajax1313
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

166 fans
Verdediger, 26 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 0 0 0 0
2017/2018 Ajax 30 1 7 1
2016/2017 Ajax 30 0 7 1
2015/2016 Ajax 34 2 4 0
2014/2015 Ajax 25 4 3 0
Laatste voetbalnieuws

Ten Hag hakt knoop door: Veltman geen aanvoerder meer van Ajax

Joël Veltman hoeft dit seizoen niet meer te rekenen op de aanvoerdersband. De verdediger is langdurig geblesseerd, maar ook na zijn herstelperiode wordt hij geen captain van Ajax, zegt Erik ten...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 23 september
Barcelona sprak na het Champions League-duel met PSV met Iñaki Ibánez, de zaakwaarnemer van Ernesto Valverde. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren