VZ Profiel - De koppige ingenieur als droomkandidaat voor de KNVB

Donderdag, 20 april 2017 om

De KNVB zou Roger Schmidt als kandidaat zien om bondscoach van Oranje te worden. BILD meldde deze week echter dat de Duitse oefenmeester geen zin heeft om bondscoach te worden. Maar wie is deze Duitse oefenmeester eigenlijk achter wie de KNVB aan zou zitten?

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Roger Schmidt een goede bondscoach voor Oranje?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door malworld)

Ik ben het eens met degenen die zeggen dat je alleen voor een buitenlander moet gaan als het echt een gelouwerde topper is. Kun je die niet krijgen of betalen, dan kun je net zo goed een Nederlander nemen.

Probleem met de nieuwe bondscoach (wie het ook is) is dat als we onder hem de kwalificatie mislopen, er continu een negatieve sfeer rond hem blijft hangen, zo is het moeilijk bouwen. Ik denk dat het beter is om een korte-termijn trainer aan te stellen met een 1-jarig contract, en dan een figuur als Schmidt voor de periode daarna. Oranje omvormen tot een geoliede pressing-machine doe je niet even in vier maanden tijd.

20 april 2017 om 13:05

Je bent gek als coach als je nu een eenjarig contract wil tekenen in deze puinhoop. Überhaupt wordt niemand echt enthousiast om onze bondscoach te worden, laat staan voor 1 jaar waarin je niets kan bereiken

20 april 2017 om 13:30

Als jonge trainer zou ik sowieso niet instappen op dit moment. Je verliest een jaar waar je een club kan coachen, en de kans dat je het WK mist en de komende jaren door heel Nederland wordt afgezeken is heel groot. De enige (relatief) jonge trainers die het zullen willen doen zijn werkloze trainers die geen fatsoenlijke club meer kunnen vinden - categorie Gullit, Been, Seedorf, etc.

Maar trainers aan het eind van hun carriere zie ik het nog wel doen hoor - neem bv een Advocaat (of een Jol, een Stevens, etc), die zie ik geen drie-en-een-half jaar Oranje meer doen tm 2020, maar een interim job tm zomer 2018 wel. Met een beetje mazzel doe je een WK, en anders is dat een jaartje relatief rustig werk geweest op je oude dag.

Aangezien hij niet wilt, waarom niet een combinatie van Ron Jans/dick Jol met Seedorf en Hasselbaink als assistenten?

20 april 2017 om 14:49

Dick Jol nog wel, als onderdeel van z'n werkstraf dan ofzo?

20 april 2017 om 15:15

Haha, dat moet natuurlijk de goeie ouwe Martin zijn!

20 april 2017 om 16:48

Seedorf en Hasselbaink zijn volwaardige trainers, die willen toch geen assistent meer spelen? Ik snap die roep naar twee of zelfs drie celebrity bondscoaches tegelijk niet zo, we hebben decennia lang 1 enkele bondscoach met zijn vaste assistenten gehad. Nagenoeg elk ander land heeft ook maar 1 bondscoach. Wat is daar nou mis mee?

Wat gek zeg dat gedoe in Munster. Promoveren met een club, het seizoen daarop meteen 4e in een hogere competitie eindigen, en toch zo weinig krediet krijgen in zijn derde seizoen?

Overigens een slechte optie voor de Knvb. Deze man kent 1 tactiek en wil daar niet van afwijken. Een tactiek die ontzettend moeilijk toe te passen is bij een nationaal team omdat je te weinig trainingen met die jongens hebt. Terwijl hij op clubniveau zijn spelers elke dag tot het uiterste pusht waardoor ze in de best mogelijke fysieke vorm zijn en de speelstijl en het druk zetten gewend raken. Dat is nagenoeg onmogelijk om er zo even in te krijgen bij het Nederlandse elftal. Naar mijn mening dus ook een dom van de Knvb om hier naar te kijken, alsof ze niet verder kijken dan hun neus lang is

20 april 2017 om 17:15

Eens, lijkt er op dat deze trainer een beproefd concept heeft voor (jonge) clubteams, dat kopieer je niet zomaar naar een landen team

Ben vooral benieuwd of Schmidt (mede) uit de koker van Van Gaal en Robben komt of dat die naam puur door de media gedropt is op basis van het tweeluik met Salzburg tegen Ajax en het feit dat hij momenteel geen functie bekleedt.

Waarom wordt er nagelaten DDR doping dokter Bernd Pansold te vermelden bij de successen van Schmidt bij Salzburg?

Deze man als bondscoach is zo'n slecht idee, maar de vaderlandse sportjournaille is zo slecht ingevoerd dat men al snel twee wedstrijdjes als maatstaf neemt en elkaar blindelings napapagaait.

Leuk verhaal van vz. Alleen heeft het niks weg van een bondscoach. Vind hem wel een clubtrianer. Zeker. Een spelstijl in laten slijten kost tijd en betaalt zich op clubniveau dan soms terug. Maar deze man als bondscoach? Dan kun je nog beter Hans Kraay jr benaderen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland
2 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 24 augustus
Mede-eigenaar David Beckham wil Luis Suárez verleiden om Barcelona op een dag in te ruilen voor Inter Miami. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren