‘Een bittere pil voor Mimoun, maar hij verdient alle complimenten’

Dinsdag, 18 april 2017 om 23:00Robin Bruggeman • Laatste update: 22:59

FC Groningen kreeg afgelopen winter een bijna niet te weigeren bod van zo’n 3,3 miljoen euro op Mimoun Mahi, maar de club besloot, na er lange tijd over nagedacht te hebben, toch ‘nee’ te zeggen tegen de aanbieding van Fulham. Voor de aanvaller zelf was dat even een hard gelag, al herpakte hij zich weer snel, zo zag ook technisch manager Peter Jelteman.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Mimoun Mahi FC Groningen in de zomer alsnog gaat verlaten?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door ronaldcowman)

Gaat een mooie toekomst tegemoet als hij zo door gaat! Ik verwacht hem volgend jaar op de engelse velden terug te vinden en daar zn goaltjes mee te pikken!!!

Misschien een interessante speler voor PSV of Feyenoord? Die kunnen komend seizoen wel een buitenspeler gebruiken.

18 april 2017 om 19:08

Dan denk ik dat je Mahi echt overschat. Is een prima speler voor de eredivisie, maar is geen speler voor de traditionele top 3..

18 april 2017 om 19:16

Noem jij dan 1 buitenspeler bij de zogenaamde top 3 die er 14 inschiet?14 goals als buitenspeler bij een subtopper...jij overschat de eredivisie..Mahi is fysiek sterk,technisch en heeft een neusje voor de goal wamt 14 goals als buitenspeler bij een matige team als groningen is gewoon absurd..Als je dat vergelijkt met traoure,youness,bacicoglu,pareiro,bergwijn en locadia...

18 april 2017 om 20:25

Ik weet niet of ik hem overschat, dit seizoen is pas zijn echte doorbraak. Het is de vraag of ie deze lijn vast kan houden, maar dat weet je nooit.

PSV en Feyenoord kunnen in ieder geval wel een scorende buitenspeler gebruiken, hij heeft bij een matig draaiende ploeg de beste statistieken van alle buitenspelers in de Eredivisie, dus ik zou het de gok wel waard vinden.

18 april 2017 om 23:33

Elia! Die heeft zoveel wedstrijden gemist en staat al op 10 goals en 9 assists. Verder absurd dat je Basacikoglu, Bergwijn en Locadia er bij haalt gezien hun speelminuten. Verder met je eens dat 14 goals uitstekend is voor een buitenspeler van FC Groningen, zou interessant zijn om hem een stapje hogerop te zien.

19 april 2017 om 00:31

Hij staat spits nu volgens mij. Dus die vlieger gaat niet op.

19 april 2017 om 00:40

Dit seizoen is gewoon een lucky shot. In het verleden hebben meer spelers een seizoen goed voetbal laten zien, om het vervolgens bij dat ene seizoen te laten

19 april 2017 om 01:15

Het kan zo zijn dat ik de eredivisie dan overschat.. 14 goals is inderdaad knap voor een spits van FC Groningen. Maar als ik hem vergelijk met de huidige spitsen van de top 3, komt Mahi toch veel te kort? Ondanks zijn aantal goals van dit seizoen. Ik denk dat hij nu gewoon in een goede flow zit, maar dat hij dit niet meerdere seizoenen kan opbrengen.. maar wie weet haalt iemand uit de top 3 hem, en bewijst hij toch het tegendeel...

19 april 2017 om 03:20

Je vergelijking gaat wel een beetje mank. Een speler van Groningen krijgt veel meer ruimte dan de buitenspeler van bv psv. De tegenstander heeft het idee van Groningen te kunnen winnen en valt daardoor meer aan. Tegen een top 3 is dat gevoel toch minder en wordt er sneller en beter rugdekking gegeven.

18 april 2017 om 19:16

Beter eerst nog een stapje omhoog zoals AZ, Utrecht of Vitesse. Op dit moment zijn die ploegen echt wel wat verder dan Groningen. En ik denk dat het voor Mahi zelf beter is als hij in een beter team komt te spelen dan nu.

18 april 2017 om 19:21

Die kunnen hem niet betalen, zou een goede aankoop voor Feyenoord zijn.

18 april 2017 om 19:53

Dit jaar ja. Maar structureel gezien doet Groningen niet onder voor Utrecht of Vitesse. Sterker nog, we hebben de afgelopen 10 jaar gezien beter gepresteerd dan laatstgenoemde twee. En dat ook nog eens zonder de tientallen miljoenen die Utrecht en Vitesse wel krijgen van hun eigenaar. Alleen AZ heeft beter dan ons gepresteerd, maar ik denk niet dat zij Mahi tegenwoordig kunnen betalen.

19 april 2017 om 02:40

Az kan veel betalen met de miljoenen van janssen. Maar hebben al goede vleugelspelers en spitsen. Ik Den dat er wel een championship club komt met promotie kansen die 3 miljoen op tafel legt. Ook vind in mahi wel passen in de serie a. Groningen gaat voor menig als opvolger schijnt het.

Kon naar een hoop clubs voordat hij bij groningen tekende, maar zag daar zijn beste kansen voor ontwikkeling. Naar mijn idee "te weinig" gebruikt nog afgelopen twee jaar.

18 april 2017 om 19:13

Excuus, voor hij bij Sparta tekende bedoelde ik.

Leuk spelertje, maar mist nog het constante in zijn spel. Hij soms een 8 en weken erna een 4 daar kun je nog niet op bouwen, maar in de breedte kan dit zeker een versterking zijn voor de top in Nederland. Alleen de 3 miljoen zal een obstakel worden zeker omdat clubs uit de championship ook een loon aanbieden van 800.000 tot 1,5 mil.

Een momentenvoetballer. Hij doet soms geweldige dingen met een bal. Maar als hij het niet op zijn heupen heeft, kan hij ook een wedstrijd helemaal niks laten zien. Voor zijn carriã¨re is het beter om nog een jaartje bij Groningen te blijven. Maar ik ga er van uit dat hij wil gaan cashen, en zodoende aankomende zomer zal gaan vertrekken naar bv een hekkensluiter in de PL.

Is momenteel net als zijn aanvalspartner in uitstekende vorm. Echter is Mahi totaal niet consistent in zijn spel. Hij brengt een hoop show en flair, maar maakt nog heel veel verkeerde keuzes. Leert hij effectiever spelen en eenvoudiger te passeren, dan kan hij nog veel beter worden. Is een momenten voetballer, maar beschikt zeker over de capaciteit om een goede constante winger te worden.

Hij gaat deze zomer ongetwijfeld vertrekken, persoonlijk denk ik dat hij er goed aan doet richting een club als AZ te gaan. Subtop van Nederland, met aanvallend voetbal. De top gaat hij (nog) niet redden en grotere competities in het buitenland is hij ook nog niet klaar voor. Waar zijn plafond ligt, hangt van hem zelf af. Gaat het lampje branden en gaat hij simpeler voetballen, dan denk ik dat hij best eens bij een leuke Europese club terecht kan komen. Doet hij dat niet, kan het best eens een gevalletje 'voetbalt hij eigenlijk nog?' worden. Ergens in het midden-Oosten zegmaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AZ00
2.Ajax00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. BalkerVerdediger
W. DammersVerdediger
D. DankerluiVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

12 fans
Aanvaller, 27 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 31 juli
Real Madrid hoopt dat Martin Ödegaard tot inkeer komt en toch wil blijven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren