‘Als je tekort schiet voor Oranje, zou ik aanraden om Curaçao te kiezen’

Maandag, 10 april 2017 om

Sinds een jaar is Jarchinio Antonia international voor Curaçao. De 26-jarige aanvaller van Go Ahead Eagles speelde tot dusver zeven interlands voor het eiland, waarmee hij komende zomer deelneemt aan de Caribbean Cup en de Gold Cup. De keuze voor Curaçao was geen gemakkelijke voor Antonia.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moeten meer Nederlandse spelers ervoor kiezen om voor Curaçao te spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door oranjeman)

Zoals het er nu naar uitziet gaat Curaçao nog eerder naar een WK dan Nederland...

En gelijk heeft hij. Toch blijf ik het niks vinden die dubbele nationaliteiten

10 april 2017 om 18:59

Afgezien van zijn Surinaamse nationaliteit zijn de Curaã§aose en Nederlandse nationaliteit gewoon een. Niks dubbels aan.

10 april 2017 om 19:28

Hoezo dubbele nationaliteit? Curacao is onderdeel van het koninkrijk. Alle spelers van Curacao hebben de NL nationaliteit.

10 april 2017 om 20:49

Hij heeft de Surinaamse nationaliteit niet, alleen de Nederlandse (waarmee hij ook voor Curacao uit kan komen. Daniel Rijaard deed dat ook, is gewoon een geboren Rotterdammer alleen van blanke, Papiaments sprekende Antilliaanse ouders).

Goed dat het gezegd word. Maar die antillianen zoals kuwas hebben geen eer meer. Ze zien duidelijk dat ze nl elftal nooit gaan halen maar toch forceren. Jammer dat we konden wel een leuk elftal opstellen

Dit begrijp ik niet van hem. Waarom kiest hij dan niet voor Suriname als de band met zijn vader ontbreekt? Ik vind dat een onlogische keuze. Maar het zal er wel mee te maken hebben dat hij de Surinaamse nationaliteit niet heeft of zo. Buiten dat vind ik deze jongen overigens wel goed. Hij heeft alleen de pech niet de fysieke kracht en bouw te hebben die benodigd zijn voor het echte topvoetbal. Ik heb overigens nooit begrepen waarom ADO Den Haag hem nooit een eerlijke kans heeft gegund. Die club is zooo incompetent, ze kunnen daar echt niet met hun eigen jeugd omgaan. Mooie talenten worden daar altijd kapotgemaakt.

10 april 2017 om 21:05

Dubbele paspoorten zijn een probleem in suriname dacht ik. Vandaar dat vele surinaamse voetballers die niet in aanmerking komen voor nl elftal ook niet voor suriname spelen. Volgens mij zijn ze wel aan het proberen het aan te passen zodat het in de toekomst mogelijk is

10 april 2017 om 22:37

Volgens mij niet. Er zijn zat Surinamers (mensen die in Suriname geboren zijn) met een Nederlands paspoort en ook Surinaamse Nederlanders (mensen van Suriname achtergrond die in NLD geboren zijn) met paspoorten van beide landen. Hoe zit het dan precies met de Suriprofs? Of is dat meer een promotieteam? Persoonlijk kan het mij geen zak schelen welke paspoorten iemand heeft. Je moet doen waar je je zelf het meest prettig bij voelt. Dat het voor verwarring zorgt is wel een waarheid als een koe.

10 april 2017 om 21:56

Dat seizoen had Ado gewoon een goed team en was er geen enkele reden om hem een kans te geven want de vleugels Kubik en Verhoek waren dat seizoen gewoon sterk. Zijn bouw en fysiek zijn totaal niet het probleem dat is door zijn slechte techniek daardoorzat er niet meer in want hoewel hij klein is is hij wel zeer snel, wendbaar en noet zo heel makkelijk van de bal te zetten.

10 april 2017 om 22:44

Lol, dat waren ook van die eendagsvliegen. Verhoek heeft in zijn hele carriere maar een goed seisoen gehad en van Kubik is nadien nooit meer wat vernomen. Na de winsterstop had iedereen hem wel door trouwens. Het blijft een laagvlieger, dat onbeduidende en incompetente clubje in Den Haag. Ze hadden Antonia gewoon moeten houden ipv zo gefixeerd te zijn op de korte termijn. Kastaneer gaat zeker zijn conclusies trekken en vertrekken, en het is nog maar de vraag hoe lang ze Duplan nog vast weten te houden want die drukt ook te zwaar op de begroting. Wat dat betreft leeft ADO boven diens stand. Als je Antonia had gehouden had je dat allemaal kunnen ondervangen want Becker is niet goed genoeg en daar achter zit niks. Maarja toen wisten ze natuurlijk nog lang niet waar ze nu zouden staan. Ik vind het iig heel destructief hoe die club omgaat met de eigen jeugd. En dan vinden ze het daar gek dat het ene na het andere talent vroegtijdig wordt weggeplukt?

10 april 2017 om 23:27

Nou Verhoek heeft Ado wel mooi 1,5 miljoen opgeleverd. Daarnaast zo veel beter dan Becker is hij niet die stellen alle 2 niet veel voor en het is een beetje overdreven aangezien het 6 jaar geleden is. Volgens mij is het meer haat van jou richting Ado want zo veel groot talent wordt daar niet verprutst. Ado heeft als rechterrijtje club toch nog aardig wat geld binnen gekregen de laatste 7 jaar aan transfers en als je nu ziet dat Immers, Kramer en Toornstra in de Nederlandse of Belgische top spelen bewijst toch wel dat ze iets goed doen want dat kunnen ook niet alle clubs uit de eredivisie zeggen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Curaçao

FIFA ranking: 80
16 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Curaçao.

10 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 oktober
Ozan Kabak is bij Liverpool een kandidaat om Virgil van Dijk tijdelijk te vervangen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren