Feyenoord maakt miljoenendeal met nieuwe hoofdsponsor bekend

Donderdag, 6 april 2017 om 18:16Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 18:52

Feyenoord heeft in groene energieleverancier Qurrent de komende jaren 'een zeer gewaardeerde nieuwe hoofdpartner gevonden', zo meldt de Rotterdamse club via de officiële kanalen. Vrijdagmiddag geven de directies van beide partijen tijdens een persconferentie meer informatie over de samenwerking en laat de club zien op welke wijze het logo van Qurrent volgend seizoen op de borst van het Feyenoord-shirt staat.

Qurrent is energieleverancier van knalgroene energie tegen inkoopprijs. Qurrent is al drie jaar op rij door de Consumentenbond en Greenpeace uitgeroepen tot groenste energieleverancier van Nederland. Naast energie leveren helpt het bedrijf haar klanten actief met het opwekken en besparen van energie. Volgens de NOS gaat Feyenoord 4,5 miljoen euro per jaar ontvangen, een bedrag dat met bonussen kan oplopen tot 6 miljoen euro.

Opel maakte in november 2015 al bekend na het seizoen 2016/17 te stoppen als shirtsponsor van Feyenoord. Dat besluit werd genomen op basis van de internationale strategie van het bedrijf. Opel volgde in 2013 ASR op als shirtsponsor.


Poll

Een mooie hoofdsponsor voor Feyenoord


Gerelateerd

Meer sportnieuws

90 reacties (laatste reactie door mypos)

Al weer een onbekende energieleverancier, net als Psv. Ben benieuwd hoe lang die dit volhouden.

6 april 2017 om 18:26

Zodra het doel bereikt is, een snelle groei van de naamsbekendheid. Dan gaan ze er weer uit - op zich niet erg, er is altijd wel weer een volgend bedrijf dat snel wil groeien.

6 april 2017 om 19:00

Ja dit dacht ik maanden geleden al psv en er zijn nu genoeg teams die een sponser hebben in deze sector. Persoonlijk vind ik het maar niks het heeft geen uitstraling. Maar geld is geld in de toekomst hoop ik dat unnibet of andere gok merken als sponser mogen dat zal meer geld op leveren.

6 april 2017 om 19:05

Moet zeggen dat ik blijer ben met merken die wat goeds voor de wereld doen, dan een of ander gokmerk wat ervoor zorgt dat er mensen aan de financiã«le problemen worden geholpen, maar dat ben ik dan...

6 april 2017 om 20:38

Gokproblemen de schuld van een ander... lekker makkelijk om geen verantwoordelijkheid te hoeven nemen en lekker een ander de schuld kunnen geven, maar dat ben ik dan...

6 april 2017 om 21:41

Dat is natuurlijk wel heel erg kort door de bocht, die gokbedrijven zorgen ook voor heel veel banen, het is maar net hoe je het bekijkt...

6 april 2017 om 21:56

Sommige mensen hebben de kracht niet op daar zelf nee tegen te zeggen of om op te juiste moment te stoppen...Helemaal eens dat het mensen hun eigen schuld is, maar soms moeten de sterkeren waken voor zwakkeren maat...

En banen halen we overal wel vandaan...hebben we geen gokbedrijf voor nodig

6 april 2017 om 22:26

@richard677 Prostitutie zorgt ook voor banen. Maar is het moreel gezien verantwoord?

7 april 2017 om 11:49

Zorgen voor banen is niet sowieso iets goeds doen voor de wereld. Je hebt ook oplichters zoals bv banken die voor heel veel banen zorgen maar zeker niet goed zijn voor de wereld. Groene energie daarentegen is zeker wel goed voor de wereld.

Goeie sponsor dus!

6 april 2017 om 19:02

Qurrent is op dit moment een van de grootste energieleveranciers en in groene energie de grootste. Niet lullen over zaken waar je niks vanaf weet.

6 april 2017 om 19:05

Jaja groene energie.. niet alles geloven

6 april 2017 om 19:18

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen en is hiermee de tegenhanger van de zogenaamde grijze energie, die wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen. Er zijn tal van bronnen voor groene energie. In Nederland wordt met name gebruik gemaakt van energie uit wind, zon, water en de verbranding van biomassa.

@Rob_S: Hoe valt hiermee te sjoemelen?

6 april 2017 om 19:36

Is allemaal fake nieuws toch

6 april 2017 om 19:46

@Stevie-G: Met name omdat veel bedrijven (de grote in elk geval) zo'n certificaat van groene energie kopen in bijvoorbeeld Noorwegen. De Noorse energieleveranciers hoeven die dingen daar namelijk niet, omdat toch alle energie daar groen is en een groen label dus geen concurrentievoordeel geeft. Dat certificaat is wel geld waard, dus bieden ze het aan op de Europese markt.

Zo kopen de Nederlandse bedrijven alleen een papiertje, maar door dat te kopen wordt er geen Watt meer groene energie opgewekt.

We verkopen inmiddels boven de 50 groene stroom, opwekken zit alleen nog onder de 20, dat kan dus niet want zoveel groene energie halen we niet uit het buitenland. Op papier gebruiken de Noren dus grijze stroom (ze hebben het certificaat verkocht) en de Nederlanders groene. Dat slaat natuurlijk nergens op.

7 april 2017 om 10:18

Wat ik nooit heb gesnapt is dat er genoeg grote Chinese bedrijven zijn die meer kunnen bieden, maar wij in Nederland blijven eigenwijs vasthouden aan Nederlandse bedrijven. Ajax met Ziggo en Feyenoord met Qurrent. Pak eens groters aan en haal merken als Huawei, Oppo, Meizu, Qatar, Turkisch Airline binnen. Meer van dat soort had ik liever gezien op de shirts van deze clubs. Dan roepen ze allemaal ja een Nederlandse club zouden zij nooit gaan sponsoren blablabla. Onzin. Je kan makkelijk 20 miljoen of meer vragen bij deze grote jongens. Je zegt wij spelen Europees, organiseren een leuk toernooi waar clubs als Barcelona, Manchester United en Bayern Munchen langs komen, op Youtube verschijnt ook je logo en op social media. Ja voor naamsbekendheid gaan die gasten ver. Zij willen een van de grootste merken worden, dus dan gaan zij ech t niet gierig doen met een schammele sponsorbedrag. Vooral Huawei investeert als een malle omdat zij binnen een jaar iPhone van de troon wil stoten. Sja beetje research doen en lange termijn denken, dan kan je dat allemaal plannen. Maar ja wij blijven vasthouden aan een ouwe strategie van 20 jaar geleden. Daarom wordt de kloof op het gebied van prestatie en financieel alleen maar groter.

6 april 2017 om 19:17

Qurrent is toch geen onbekende en energie direct ook niet. Verder maakt het toch ook niet uit.

6 april 2017 om 20:13

Qurrent is absoluut geen onbekende meer en is echt ontzettend hard aan het groeien.
Maar had van feyenoord wel een groter bedrag verwacht dan 4,5 miljoen

6 april 2017 om 22:42

weer een bewijs dat we als NL nooit zullen meetellen. Ajax heeft verreweg de beste deal. met bonussen 12 Mio per jaar. dat is dan nog zonder de tribune die ze afhuren qua gasten. Dan PSV met 7 Mio en Feyenoord met 6 bij elkaar 25 Mio... daar gaan clubs in Premier league niet eens voor praten

Vond Opel altijd wel zo mooi op de shirtjes staan. Maarja, er is volgend seizoen geld nodig en deze sponsor zal waarschijnlijk meer geld opleveren.

6 april 2017 om 18:24

Opel stopt als hoofdsponsor. Feyenoord moest een nieuwe hoofdsponsor aantrekken daardoor, deze betaald ongeveer hetzelfde bedrag als Opel.

6 april 2017 om 19:40

Opel is pas opgekocht door peugot/citroen misschien dat dat meespeelt..

6 april 2017 om 22:04

Dat is onlangs gebeurd. Opel riep twee jaar geleden al te stoppen.

6 april 2017 om 18:30

De nieuwe sponsor treft wel één gelijkenis qua logo, ze hebben allebei een rondje, waar er bij Opel, Opel in het logo staat, staat het er bij Qurrent onder. Ben wel benieuwd wat ze met hun kleur geel gaan doen, dat ziet er namelijk niet uit op rood wit...

6 april 2017 om 18:54

Kunnen ze het beste zwart maken zoals nu bij opel het geval is

6 april 2017 om 19:24

Opel mooi? Ja op de europese shirtjes was t mooi in verhouding maar op de eredivisie shirts was het echt veel te groot

Kaliber Energiedirect.nl dus. Jammer toch dat Nederlandse clubs geen mooie bedrijven meer als hoofdsponsor kunnen krijgen.
Ben benieuwd naar het bedrag dat Feyenoord krijgt.

6 april 2017 om 18:30

Da's inderdaad logisch, maar toch wel jammer. Komt toch wat kneuterig over, al die lokale merknamen. Zeker als je bv een Benfica ziet, ook een club uit een klein land, die Emirates weet te strikken.

6 april 2017 om 20:37

Alleen is Benfica natuurlijk commercieel aantrekkelijker. De Portugese competitie is een stukje aantrekkelijker, kwaliteit van spelers en Benfica is een gevestigde naam in Europa.

Niet te vergelijken met Feyenoord!

6 april 2017 om 21:56

De portugese liga is niet zo commercieel interessant hoor, ik zag laatst dat de rechten minder opbrengen dan die van de Eredivisie.

Natuurlijk sponsort een Emirates deels voor de Europese zichtbaarheid, maar bv een Ajax heeft echt niet zoveel minder Europese wedstrijden dan Benfica, en nu Feyenoord de komende jaren ws weer redelijk stabiel elke jaar EL speelt, is er daar toch ook wel wat meer mogelijk.

Er is duidelijk nog een stap in professionalisering nodig in Nederland, ik heb bv nooit begrepen waarom bij Ajax iemand als VD Sar jarenlang commercieel directeur was, ipv een ervaren man uit de reclamewereld.

Helemaal top!! Ben benieuwd naar wat het in het laatje brengt!

Feyenoord ook in het groen spelen volgende jaar...

6 april 2017 om 18:32

Groen voor het uittenue is prima. Het uitshirt van Feyenoord hoort eigenlijk groen te zijn. Groen is de kleur van Rotterdam.

6 april 2017 om 19:40

Daar doelde ik idd op, maar dan als thuis shirt!

Wat een lelijk logo. Vooral als het geel blijft.

6 april 2017 om 18:43

zal wel een zwart logo en tekst worden

6 april 2017 om 19:35

Waar zie jij een logo?

6 april 2017 om 19:40

Google?

6 april 2017 om 20:57

Dat zou je niet een op hoeven te zoeken als voetbalzone geen onvolledige nieuwsberichten zou schrijven

6 april 2017 om 20:13

Ik zie het nu al voor me, totaal geen combinatie als het geel blijft. Wie verzint nu geel op rood en een deel op wit. OF je krijgt een geel vlak met zwarte letters erin, het zal niet subtiel zijn in ieder geval. Ik was net gewend aan het opel logo.

Verrassende keus. Zeker gezien het logo vraag ik me oprecht af hoe dit op het shirt komt. Een heel geel vlak op het rood/witte thuisshirt lijkt me geen gezicht.

Ben ook heel erg benieuwd wat ze gaan betalen aangezien feyenoord steeds meer mee gaat doen in de top. Ze zullen nu een flinke verhoging moeten kunnen krijgen ten opzichte van voorgaande jaren.

6 april 2017 om 19:06

4 tot 6 miljoen is afgesproken. Matig als je bedenkt dat Opel standaard 5 miljoen uitkeerde en je hoogstwaarschijnlijk de Champions League in gaat. Was er dan echt geen buitenlands bedrijf te vinden dat nog een markt aan het ontwikkelen is in Nederland vraag ik me dan af? Vooral logistiek gericht (haven) of iets als Huawei

6 april 2017 om 19:53

Oh wauw dat valt dan erg tegen inderdaad. Zeker met het oog op eventueel een kampioenschap en inderdaad het bijbehorende uithangbord de champions league. Had dan wel wat meer uitgesleept kunnen en moeten worden.

Het logo van Qurrent is gewoon een grote Q, dus ben er best wel blij mee als er een zo minimalistisch mogelijk logo op het shirt verschijnt. Al stond er Slachterij van Klaveren op zou het me niet uitmaken, gewoon naar de hoogste bieder.

6 april 2017 om 18:30

Harry's Tuincentrum was ook wel leuk geweest

6 april 2017 om 18:38

Haha, of Karels Vispaleis! Ook een klassieker

6 april 2017 om 18:41

Ze kunnen beter Slachterij Tielt nemen, die kunnen wel wat positieve naamsbekendheid gebruiken. Dat boezemt de tegenstander ook direct angst in.

6 april 2017 om 21:45

Voor de verdedigers Slachterij Tielt, Voor middenvelders een loopbanden fabriek en aanvallers de rosse buurt.

ben benieuwd of mensen in amsterdam en omgeving hun contract met dit bedrijf gaan opzeggen :-)

Als ze maar voldoende geld sponsoren vind ik alles goed. Daarnaast tuurlijk goed voor het milieu MVO etc.. daar denk Feyenoord denk ik dan aan. Voor de goodwill.

Je hoopt toch op een mooie sponsor met internationale allure. Hopelijk blijft Adidas wel een tijdje als kledingsponsor. Kijk naar psv dat is echt achteruit gegaan. Mis het Nike shirt met Philips nog steeds.

Voor Qurrent een mooie deal. Een onbekende speler die graag naamsbekendheid wilt. Even afwachten wat feyenoord dit gaat opleveren.

De conqurrent vindt het maar niets.

On: Ben er zelf klant. Fijne en goedkope leverancier. Nooit problemen en altijd netjes geholpen. Ze zullen wel een hoop overstappers krijgen komend jaar.

Ik vind het persoonlijk niet van belang wie de sponsor wordt. Wat belangrijker is wat ze betalen. Ben bang dat ze met deze sponsor bij lange na niet in de buurt komen van Ajax. Dit is echter mijn gevoel. Iemand die het bedrag weet wat dit contract gaat opleveren?

6 april 2017 om 18:57

De NOS heeft het over 4.5 tot 6 miljoen per jaar, afhankelijk van bonussen. Hier was toch wel meer uit te halen denk ik

Opel staat veel mooier..

Los van het logo en het bedrag dat de club krijgt is het natuurlijk ook nog eens ontzettend mooi dat ze een duurzame energieleverancier als hooddsponsor hebben. Kan geen kwaad in deze tijd waarin milieubewustzijn wat meer aandacht nodig heeft.

Had toch een hoger bedrag verwacht, 4,5 miljoen wat kan oplopen tot 6 miljoen (staat trouwens op teletekst). Toch wel echt een stuk lager dan Ajax en Psv.

6 april 2017 om 19:26

Helemaal als je bedenkt dat volgend jaar in de CL wordt gespeeld en daardoor en stuk meer Nederlanders zullen kijken is het vreemd dat het zelfs lager kan uitvallen dan voor Opel. Ik vind het wel een mooie sponsor moet ik zeggen, een respectabele bedrijf als marketing voor Feyenoord kan het goed uitpakken. Een paar keer per jaar iets 'groens' doen met de selectie bijvoorbeeld. Je haalt het nieuws en creëert er een goed imago mee.

Zo veel energieleveranciers in de eredivisie:
Als shirtsponsor alleen al,
PSV = Energiedirect
Heerenveen = Groenleven
Twente = Pure Energie
Groningen = Essent
NEC = Energieflex
En dan nu Feyenoord met Qurrent op het shirt, terwijl er nog talloze zijn als subsponsor/stadion sponsor. Prima hoor. meer geld voor het voetbal, maar wel opvallend.

6 april 2017 om 21:58

Consumenten diensten voor de grote massa (primair op mannen gericht) die veel reclame nodig hebben omdat de klanten makkelijk overstappen. Kom je al snel op telecom, energie en verzekeraars uit, dat zijn ook precies de categorieen die je in NL en het buitenland ziet.

Nou, op naar nieuwe prijzen met een nieuwe sponsor zou ik zeggen! Tja, verandert weinig denk ik behalve het logo op de borst en misschien wat nieuwe televisiereclames.

Da's ook een draai van 180 graden die Feyenoord hier maakt: van autofabrikant naar groene energieleverancier. Een beetje alsof je reclame maakt voor Bacardi en een jaar later een campagne begint tegen alcoholverslaving.

6 april 2017 om 19:37

Opel maakt ook elektrische autos he.

6 april 2017 om 20:03

Een alcoholist drinkt ook wel eens een watertje ja.. je snapt zijn punt toch wel neem ik aan? De fabricage van elektrische auto's schijnt daarbij ook verre van milieuvriendelijk te zijn..

Wel toevallig als je nieuwe stadion ook bijna volledig groen moet worden!

Lekker winsten in die groene energie.. PSV Feyenoord. Heerenveen in zonnepanelen.
Iets zegt me dat er wat mis is

6 april 2017 om 21:38

Juist niet, dat betekend dat die business rendabel is en het is ook nog eens goed voor NL, prima dus!

Lekker dan. Nu heb ik dus energie van Qurrent en televisie van Ziggo. Je vraagt je toch af hoeveel goedkoper de energie zou kunnen als ze tot 6 miljoen per jaar kunnen sponsoren.

Mooi dat ze een sponsor hebben, toch vind ik het bedrag laag uitvallen, 4,5 miljoen oplopend tot 6 miljoen voor een club als Feyenoord is vrij weinig als ik eerlijk ben. Kijk naar Ajax, dat is 10,5 miljoen oplopend tot 13 miljoen, meer dan het dubbele.

Is toch ook weinig he, 4,5 miljoen voor Feyenoord. Zo ga je nooit het gat met Ajax dichten. Incidenteel kampioenschappie is dan het maximale.

Toch verbaast het mij dat feyenoord(een ploeg dat kampioen gaat worden, champions league gaat spelen) een sponsor heeft die maximaal 6 miljoen betaald. Veel te weinig natuurlijk! In tegenstelling tot mijn club Vitesse hebben een sponsor die circa 10 miljoen betaald per jaar. Ik verwacht dan ook dat als Feyenoord had gewacht totdat ze zeker waren van champions league deelname ze meer hadden kunnen vangen bij een internationalere sponsor!

6 april 2017 om 22:09

Vitesse krijgt 10 miljoen per jaar? Best veel voor een subtopper. Onlangs konden ze nog niemand krijgen en speelden ze zonder sponsor. Werd het Nike shirt wel mooier van by the way.

Feyenoord moet misschien de sponsornaam en logo wel verticaal op de witte helft plaatsen zoals Ajax had met abn amro. Dan komen de ouderwetse rood-witte banen misschien wel mooier uit.

Denk dat ik morgen mijn baan op ga zeggen, sta op straat Qurrent te verkopen, en vertel daar aan mensen dat ze niet op winst uit zijn en ze van de winst die ze maken duurzame projecten starten. Geven ze even 4,5 miljoen per jaar weg aan Feyenoord. Ga dat nog maar eens aan de man brengen nu.. belachelijk!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder159
J. ToornstraMiddenvelder153
B. LinssenAanvaller1510
L. SinisterraAanvaller147
A. JahanbakhshAanvaller131
J. BijlowKeeper120
C. DessersAanvaller114
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren