Fans fluiten Ojo weg: ‘Wij zijn geen aapjes die een kunstje moeten doen’

Woensdag, 5 april 2017 om 13:45Yanick Vos • Laatste update: 14:42

Willem II neemt na dit seizoen afscheid van Funso Ojo. De middenvelder kon zijn contract verlengen en was blij met het voorstel dat de Eredivisionist hem deed, maar mede door de Tilburgse aanhang wil Ojo vertrekken uit het Koning Willem II Stadion.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Funso Ojo is klaar voor een stap hogerop


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door rudeboy65)

Ojo, was bij Vvv ook al een hele zwakke schakel. Ik heb hem niet beter zien worden

Ojo is een speler die past bij de onderste 8 teams van de Eredivisie, of bovenin de Jupiler League. Dus een stap hogerop zie ik zeker voor hem niet echt zitten...

5 april 2017 om 14:08

Ik gok dat Heracles hem ophaalt. Bruns vertrekt en als ik het goed heb is Ojo dan transfervrij. Op de een of andere manier komen deze spelers bij Heracles altijd wel weer uit de verf en zo niet is het een goedkope gok.

5 april 2017 om 14:57

@psvnumber1: Misschien wil Hendrix wel verhuurd worden aan Heracles, haha. Even zonder gekheid. We hebben ooit interesse gehad in Ojo, dus het zou mij niets verbazen dat we in de zoektocht naar een opvolger voor Bruns bij hem uitkomen.

5 april 2017 om 14:12

Als je ten koste van alles wil winnen dan mogen wij als supporter ook wel wat meer verwachten van jou ojo ipv balletje breed en tikkie terug , want het is om moedeloos van te worden van dat getreuzel van jou , je voegt helemaal niks toe op het middenveld . Geef mij maar lieftink of schuurman want die hebben al meer laten zien in de tijd dat ze hier zijn dan jij . Snap ook niet dat je je eigen nog king durft te noemen . Maar ga maar lekker je heil ergens anders zoeken en vertoon je zeer zeker niet meer met je psv broekje aan in tilburg , pipo !

Wat een belachelijke uitspraak. Wij zijn geen aapjes? Nee jullie verdienen bakken met geld door een spelletje te spelen wat de supporters in hun vrije tijd doen. Ben ontzettend blij dat je überhaupt prof-voetballer bent. Als je er niet tegen kunt dat iemand gaat fluiten als je slecht speelt dan moet je lekker gaan badmintonnen.

5 april 2017 om 14:08

Draai het eens om, als je er niet tegen kan dat niet iedereen het niveau haalt dat jij verwacht, bij met alle respect Willem 2, dan ga je toch lekker bij Barca kijken.

5 april 2017 om 14:11

Denk jij dat supporters van Willem-II verwachten dat iedereen speelt als Iniesta, Neymar en Suarez? Als je bij Willem II wordt uitgefloten dan doe je gewoon iets verkeerd en dan heeft dat eerder met je instelling te maken dan met je kwaliteiten.

5 april 2017 om 14:39

Wat een belachelijke uitspraak. Je doet net of supporters er verplicht moeten zitten. Ze kiezen er zelf voor hoor. En hij zegt toch ook niet dat hij niet blij is profvoetballer te zijn?

Als ik jou moet geloven moet hij alles maar slikken en mag hij niet eens teleurgesteld zijn dat hij wordt uitgefloten. Veel voorkomend supportersgeneuzel.

5 april 2017 om 14:40

Bij Willem II verdien je geen bakken met geld. Dat gaat voor hooguit een stuk of 6 clubs op.

5 april 2017 om 15:19

Probeer jij op je 25e maar eens hetzelfde salaris te vangen wat zo'n jongen bij Willemii vangt. Ik wens je veel succes.

5 april 2017 om 18:09

Nou, en? Alsof dat rechtvaardigt dat fans spelers stelselmatig uitfluiten. Ik vind het bijzonder moedig van Ojo dat hij dit uit, en op doordachte wijze uitspreekt. En wat hebben deze 'fans' nu precies bereikt? Deze speler loopt weg en die anderen, zijn die beter gaan spelen? Compleet irrationeel frusto-gedrag van supporters waar je club alleen maar slechter wordt.

Ik herinner me nog een wedstrijd van Twente waar Castaignos in de tweede helft inviel. De supporters wachtten niet eens af totdat hij iets fout deed, maar begonnen meteen al te fluiten. Nou, dan weet je zeker dat hij geen bal meer raakt.

Supporters mogen best hun frustraties uiten, als ze het idee hebben dat spelers niet alles geven. Maar je moet ook nadenken over wat je wil bereiken en of dit dan het meest geschikte middel is.

6 april 2017 om 08:21

Dat is voor mij iets te laat, ik ben al 2 x zo oud. Hahahaha.
Maar het zal je verrassen, maar heel wat voetballers verdienen ongeveer hetzelfde of zelfs minder als iemand met een aardige kantoorbaan.
Dat elke voetballer in de ED en Jupiler League zich zomaar binnen kon spelen is al best lang geleden.
Maar zoals ik zei, bij een stuk of 6 clubs kun je je al aardig binnen spelen, maar b.v. PSV en Ajax kennen een (makkelijk te omzeilen) salarisplafond van ik meen 1 mln bruto, dus dat komt heel voorzichtig in de buurt van bakken met geld.
Maar de echte bakken met geld kun je alleen in de grote competities verdienen.

6 april 2017 om 12:20

Gemiddelde eredivisie-speler – 290.000 euro
Het gemiddelde loon van een speler in de Eredivisie mag dan bijna drie ton zijn (volgens Forbes en The Daily Mail), de helft van de voetballers verdient ‘slechts’ maximaal 50.000 euro. Leroy Fer kwam er in zijn tijd bij FC Twente achter dat hij van zijn salaris makkelijk een paard kon kopen (28.000 euro), maar vergat dat hij geen plek voor het dier had. Na drie dagen verkocht hij het paard weer. Inmiddels speelt Fer in Engeland, waar de salarissen ruim tien keer hoger liggen dan in Nederland en hij nu ongetwijfeld wã©l ruim genoeg woont om een ‘huisdier’ te houden.

Ard van Peppen – 240.000 euro
Roda JC degradeerde afgelopen zomer naar de Jupiler League en de salarissen van een aantal spelers zouden daardoor niet meer te betalen zijn. De club kreeg het echter niet voor elkaar om verdediger Ard van Peppen te slijten, wiens salaris van 240.000 euro dan ook absoluut niet karig genoemd kan worden. In ieder geval tot aan de degradatie kon hij rekenen op deze dik belegde boterham. Met dit jaarsalaris kan Van Peppen op iedere oudejaarsavond éã©n fles Heidsieck 1907 nuttigen. De duurste champagne ter wereld kost precies evenveel als het jaarloon van de linkspoot.

Gemiddelde Jupiler League-speler – 35.000 euro
Ruim een derde van de spelers in de Jupiler League moet het doen met minder dan 25.000 euro bruto per jaar. Het gemiddelde ligt rond de 35.000 euro, wat neerkomt op zo’n 3.000 euro per maand. Rekensommetje: een club in de Jupiler League bestaande uit 22 spelers met een gemiddeld salaris is op jaarbasis 770.000 euro kwijt aan loonkosten. Op basis van deze berekening zou Arjen Robben (9,5 mln) garant kunnen staan voor de salarispost van twaalf Jupiler League-clubs over een heel jaar. Wellicht een leuk speeltje voor later….

Bron: Betweters.

6 april 2017 om 12:23

De spelers salarissen in Nederland zijn stukken lager dan in de grote voetballanden van Europa zoals Engeland, Spanje en Duitsland. Dat wil niet zeggen dat je ook in Nederland een heel dik belegde boterham kunt verdienen met het trappen tegen een balletje. Het gemiddelde salaris in de Eredivisie komt in 2015 uit op ongeveer 250.000 euro bruto per jaar. Dit is al jaren dalende en komt mede doordat de grootste Nederlandse clubs salaris-plafonds aan het invoeren zijn waardoor een salaris boven de miljoen euro echt een uitzondering aan het worden is.

Spelers die in Nederland voetballen maar geboren zijn buiten de Europese Unie moeten van dermate ‘hoge kwaliteit’ zijn dat hier automatisch een minimum salaris tegenover moet staan. Op deze manier wil men voorkomen dat men spelers uit exotische orden gaat halen voor minimumlonen. In 2016 zijn deze minimum salarissen voor spelers buiten de Eu:

Spelers van 18 en 19 jaar: 197.308 euro
Spelers van minimaal 20 jaar: 394.616 euro

Er zijn uiteraard ook mindere goden dan Cristiano Ronaldo, Lionel Messi of Wayne Rooney die hun geld proberen te verdienen met voetballen. Een gemiddelde speler in de eerste divisie in Nederland verdient op dit moment ongeveer 25.000 euro per jaar en dat is dus minder dan Jan Modaal! Er zijn maar 4 handenvol aan spelers die meer verdienen dan 50.000 euro bruto per jaar en dit is dus zeker geen vetpot. Het moge dan ook geen wonder zijn dat veel spelers naast het spelen van professioneel voetbal er niet onderuit komen om nog een extra baantje te nemen.

Bron: Onetime.

5 april 2017 om 15:32

Dus vanaf een bepaald salaris mag je publiekelijk slecht behandeld worden? Bij welke salarisgrens ligt dat dan precies? Dan denk ik dat ik mijn baas ook maar eens ga uitfluiten met wat speeekkoren, hij verdient genoeg...

5 april 2017 om 16:16

Jij staat zeker ook op de banken te klappen en te juichen als je salaris wordt gestort? Wat een kul vergelijking, alsof supporters nooit eens hun onvrede mogen laten blijken wanneer er slecht wordt gespeeld of wanneer men onvoldoende inzet toont. Sterker nog ik vind dit het recht van een supporter, zolang het maar niet te cynisch wordt zoals ooit bij van der Wiel gebeurde.

5 april 2017 om 19:05

Natuurlijk mogen ze hun onvreden uitten, maar het gaat er hier om dat jij (afcavosje) het een belachelijke uitspraak van Ojo vindt, iets waar zo te lezen de meeste mensen hier het niet mee eens zijn (en ik ook niet). Hij heeft toch het recht om te zeggen dat het uitfluiten heeft meegespeeld in zijn beslissing om zijn contract niet te verlengen? Hij klaagt verder toch helemaal nergens over, en al helemaal niet over zijn beroep als profvoetballer?

5 april 2017 om 15:38

Oh omdat je genoeg verdient, moet je jezelf maar overal voor uit laten maken? Wat een onzin. En bakken met geld valt voor een Willem 2 speler tegenwoordig wel mee hoor. Oke, ze verdienen goed, maar bakken met geld laat maar achterwege. Jouw uitspraak zegt alles over de omgangsnormen tegenwoordig.

5 april 2017 om 19:35

Hij verdient veel geld, hij mag voetbalen voor zijn kost. Dat zijn mooie dingen, maar moeten we daarom vergeten mensen als mensen te behandelen? Er is altijd een vorm van respect nodig voor een goede relatie en die moet van twee kanten komen. Je zal maar worden uitgefloten omdat je gewoon keihard elke dag werkt. Lijkt me echt verschrikkelijk. Gelukkig zijn er ook mensen die meer zien dan geld @afcavosje

Waardeloze uitspraak dit van Ojo! Ik zit werkelijk waar elke wedstrijd bij Willem II, maar heb nog nooit fluitconcert gehoord tegen Ojo persoonlijk. Wel staat de voetballer Ojo bij sommige supporters ter sprake, maar dit komt omdat hij altijd kiest voor een tikkie breed of terug, nooit zit er eens diepgang in zijn spel. Op zijn arbeid en inzet heeft helemaal niemand iets op aan te merken, ook niet persoonlijk, ook niet als mens.

5 april 2017 om 15:27

heeft blijkbaar bij de vorige uitwedstrijden(Groningen en Utrecht) niet eens de moeite genomen om het meegereisde publiek te bedanken.

Begrijp de keuze van deze man helemaal. Alsof het normaal is dat je individueel wordt uitgefloten. Hij traint elke dag en op basis van zijn spel wordt hij opgesteld door de trainer. Hij doet zijn best om met Willem 2 te winnen.

Het is niet specifiek Ojo die uitgefloten wordt, alhoewel hij de koning van de breedtepasses is. Hij moet ook beseffen dat de supporters weliswaar niet naar een aapje komen kijken, maar wel hun geld spenderen om vermaakt te worden met goed voetbal en als het kan met punten. Als dat niet zo is, wordt je inderdaad uitgefloten door een deel van het publiek. Meer kun je als supporter namelijk niet doen om je ongenoegen te uiten.
Beetje zielig om dat als vertrekpunt aan te halen. Gelukkig zijn de spelers passerende acteurs en gaat het om de club.

Stap hogerop zoaks deze meneer dit seizoen speelt is de topklasse nog te hoog gegrepen voor deze diva

Nee....het is echt niet zo. De goede man die zichzelf de middlename "king" heeft gegeven....is nooit uitgefloten. Na vandaag zal dat misschien wel zo zijn...

Het is gewoon niet de middenvelder met de drive naar voren. En dat willen we wel graag zien. Beetje lef, creativiteit...een type Schuurman zeg maar. Vd Looi heeft echter al maanden geleden aangegeven dat een fitte Ojo bij hem altijd speelt. En dan ben je dus getuige van veel zekere balletjes breed en passes terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. KöhnVerdediger90
U. JenssenVerdediger90
D. SaddikiMiddenvelder91
G. SağlamMiddenvelder91
M. KöhlertAanvaller92
C. NunnelyAanvaller93
M. SvenssonAanvaller91
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

2 fans
Middenvelder, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren