Pereiro niet verrast door kritiek: ‘Ik kan het me voorstellen’

Zaterdag, 1 april 2017 om 12:12Dominic Mostert

Gastón Pereiro heeft begrip voor de kritiek op zijn spel. De aanvaller van PSV schitterde vorig seizoen in de uitwedstrijd tegen Ajax en scoorde in februari tegen Feyenoord, maar is niet altijd bij de les in de 'kleinere' wedstrijden. "Ik houd van grote wedstrijden", vertelt de Uruguayaan lachend aan het Eindhovens Dagblad.

"Ik kan me die kritiek voorstellen, maar toch doe ik er alles aan om ook dan bepalender en geconcentreerd te zijn", vertelt Pereiro. Hij wil de verwachtingen 'zo graag waarmaken' en hoopt op die manier ook in beeld te komen bij het nationale elftal van Uruguay. Deelname aan het WK is een droom voor Pereiro. "Ik ga er alles aan doen om daar volgend jaar bij te zijn. De komende weken moet eerst alles in het teken staan van een goede afsluiting van dit seizoen met PSV."

Wat er na dit seizoen gebeurt, weet Pereiro nog niet. De 21-jarige vleugelspeler, dit seizoen goed voor negen doelpunten en twee assists, staat tot medio 2020 onder contract in Eindhoven. "Ik wil daar nu niet te veel over praten, omdat ik anders misschien de indruk wek dat ik daar mee bezig ben. Ik kan me goed voorstellen dat ik hier nog een seizoen blijf." Zaterdagavond gaat Pereiro met PSV op bezoek bij Sparta Rotterdam.


Poll

Verdient Gastón Pereiro zijn basisplek bij PSV?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door fcgrun050)

Het is eigenlijk zo vreemd. Je hebt het gevoel dat hij zelden goed speelt, maar hij heeft wel als buitenspeler 9 goals gemaakt. Waarbij ik nog steeds geen idee heb welk systeem en welke positie nu werkelijk bij hem past.

1 april 2017 om 12:51

Hij heeft inderdaad wel wat klasse en vernuft aan de bal, maar dat is het dan ook. Hij is totaal niet snel, zowel niet op de eerste meters als op de lange afstand, en legt ook weinig arbeid in een wedstrijd. Ook qua overzicht en concentratie is het allemaal niet geweldig, hij schuift regelmatig gewoon de bal in de tegenstander zijn voeten.

1 april 2017 om 12:41

Komt ook mede op de positie waar Cocu hem misbruikt. Pereiro is gewoon totaal geen buitenspeler omdat hij daar gewoon snelheid voor mist. Met zijn koelbloedigheid zou hij ook eigenlijk vaker alleen voor de keeper moeten komen. Ik denk dat Gaston het beste is als schaduwspits, een beetje om Luuk de Jong heen.

1 april 2017 om 13:28

Pereiro is een beetje een Van Persie-type. Vleugelspeler omdat hij supertechnisch is, maar als je kijkt naar hem, ligt zijn toekomst in het centrum. Een 4-3-3 is een lastig systeem voor hem, vooral met klassieke vleugelspelers.

Vind het jammer, dat hij altijd op de flank wordt gezet. Wil hem toch een keer kort achter de spits zien spelen.

Zoet
Isimat
Morneo
Guardao
Arias
van Ginkel
Hendrix
Willems
Propper
Pereiro
de Jong

Meest technische speler van PSV. Mooiste is dat Cocu eerst liever vasthield aan Narsing ten koste van Pereiro. Natuurlijk belachelijk. Zulke spelers moet je oneindig veel vertrouwen geven en ze faciliteren. Heeft al vaak genoeg laten zien van grote waarde te kunnen zijn. Ik neem het Cocu ook kwalijk dat Pereiro niet optimaal rendeert.

1 april 2017 om 17:25

Genoeg laten zien van grote waarde te zijn? Kijk jij dan wel televisie. Vooropgesteld dat je echt wel kunt zien dat die man kan ballen, laat hij dat echt bar weinig zien. Uiteindelijk stel je jezelf op door je spel en dat laat Pereiro echt niet zien

1 april 2017 om 18:28

Vriend niet alleen kijk ik een televisie, maar heb ik ook een seizoenskaart. Pereiro heeft meerdere grote wedstrijden laten zien beslissend te zijn.

Wat jij zegt over jezelf op te stellen, is natuurlijk heel makkelijk praten, echter hangt het van veel meer factoren af dan alleen instelling. Je hebt ermee te maken welke opdrachten je meekrijgt van je trainer en hoe je opgesteld wordt. In het eerste jaar besliste Pereiro in zijn eentje met twee goals Ajax - PSV. Kreeg hij vertrouwen? Nee hoor, werd elke wedstrijd als eerste gewisseld als hij al basis stond. Zo'n Narsing en Locadia kregen wel altijd het vertrouwen. Bovendien wordt hij alleen als buitenspeler gebruikt. Zoals iedereen opmerkt, mist hij de snelheid voor die positie. Dan nog is het niet zo slecht als wat Narsing na zijn blessure liet zien. Narsing is een rasechte buitenspeler. Een speler die zo veel techniek heeft, zo'n aanname en zo'n geplaatst schot, moet je meer vertrouwen geven en belangrijker maken. Bovendien draait Propper echt een waardeloos seizoen. Kan je ook een keertje Pereiro aanvallend midden zetten. Maar we weten allemaal dat Cocu geen ballen heeft als trainer. Dus dat zal ook nooit gebeuren.

9 goals en 2 assists is als buitenspeler niet verkeerd, maar ook niet geweldig hoor. Zeker als je bedenkt dat hij als 'buitenspeler' vaak naar binnen gaat en voor eigen kans gaat. Tot nu toe is hij echt een momentenvoetballer, maar dat is gewoon niet voldoende.

Ik had gehoopt dat hij na vorig seizoen een stap kon maken. Constant worden, veel goals en veel assists. Helaas is dat alles er niet van gekomen. Hij heeft zijn goede momenten, maar kan ook verschrikkelijke wedstrijden spelen. Meeverdedigen is echt een zwakke plek van hem.

Als De Jong, Van Ginkel, Guardado en eventueel Propper volgend seizoen weg zijn zou ik hem graag achter de spits zien. Hendrikx en Ramselaar erachter voor wat meer energiek spel en het betere opruimwerk. En dan hopen dat Bergwijn ook een stap kan maken en samen met Locadia vanaf de flanken kan komen. Nog minimaal 1 goede speler erbij voor op de flanken en je bent een heel eind.

1 april 2017 om 17:26

Locadia vanaf de flanken is echt het meest domme ooit. Wat heeft die man nou te bieden als flankspeler? Geen actie, geen goede voorzet en geen schot. Locadia is een echte spits, niks meer niks minder

1 april 2017 om 18:15

Je kraamt onzin uit vriend. Locadia geen goed schot :-) Zegt genoeg over hoeveel je over hem weet. Volgend seizoen staat hij gewoon op het middenveld Gaston.

1 april 2017 om 22:12

Ik durf met recht te zeggen dat ik meer weet over locadia dan jou. Ik heb hem 2 seizoenen van dichtbij mee gemaakt bij Emmen. Dat hij 3/4 afstandschoten maakt, zegt niet ineens dat locadia een fantastisch schot heeft. Hoe
Je het ook went of keert, locadia is een spits.

Jammer dat deze jongen misbruikt wordt op de posities waar hij niet hoort.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.NEC00
12.PSV00
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

41 fans
Aanvaller, 26 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 27 juli
Real Madrid heeft met verbijstering kennis genomen van de vraagprijs van Everton voor Richarlison. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren