Update: Zaakwaarnemer Ruiter ontkent afslaan contractaanbieding

Maandag, 27 maart 2017 om 16:00Chris Meijer • Laatste update: 16:03

FC Utrecht is er niet in geslaagd om het met Robbin Ruiter en Nacer Barazite eens te worden over een nieuw contract, zo meldt de club op zijn website. Het tweetal is in het bezit van een aflopende verbintenis en loopt zoals het er nu naar uitziet komende zomer transfervrij de deur uit. De mogelijkheid bestaat dat FC Utrecht in een later stadium nog om de tafel gaat met Ruiter en Barazite.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Zijn Robbin Ruiter en Nacer Barazite toe aan een stap hogerop?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door tomqm)

Ruiter had na het 1e jaar verkocht moeten worden toen had utrecht de hoofdprijs kunnen krijgen de seizoenen erna heeft hij zich na mij idee niet veder ontwikkeld denk dat een az echt de top voor hem is , barazite lekker wissel houden labyad een basisplaats geven talent heeft hij zeker maar hij is ontzettend lui en vind het ook wel ondankbaar zonder fcu had die nu bij almere city gespeeld en voelt zich nu te groot voor de club zodat we niks aan hem verdienen rot dan maar lekker weg op de bank

Barazite vind ik een goeie voor Feyenoord. Geld overigens ook voor Ayoub. Beide gedreven spelers

27 maart 2017 om 14:24

Hahahaha, 2 zielen 1 gedachte. Zag je reactie pas na het posten.

27 maart 2017 om 14:28

hahaha zeker, Ik hoop het niet maar denk dat je wel rekening moet houden met een mooie transfer van Vilhena. Dan is Barzaite zeker een optie

27 maart 2017 om 15:36

Ayoub vind ik wel een goede maar Barazite mag van mij wegblijven. Ik heb het idee dat er bij Ayoub rek in zit, maar Barazite haalt er volgens mij al het maximale uit

27 maart 2017 om 14:26

Ayoub zou ik wel bij Feyenoord willen zien, Barazite vind ik te wisselvallig voor een topclub.

27 maart 2017 om 14:39

Ik vind hem als die speelt voeballend erg aanwezig en rustig aan de bal. Misschien iets te licht voor in de basis maar zeker een goeie invaller ipv Veijnovic of Gustafson

27 maart 2017 om 14:46

Daar heb je wel een punt, maar ik vind hem nog wel is een te lakse houding hebben. Denk ook dat dat problemen gaat veroorzaken op de bank.

27 maart 2017 om 15:34

Ik vind ze allebei zeer wisselvallig. Utrecht mag het dan boven verwachting doen dit seizoen, maar zo geweldig zijn Ayoub en Barazite niet. Als je een topclub wilt zijn, moet je naar mijn mening hoger mikken dan deze twee spelers. Ayoub is nuttig in de kleine ruimtes en heeft een goede pass, maar verder heb je niet veel aan hem. Barazite heeft voor een aanvallend ingestelde speler een laag rendement, terwijl de druk om te presteren bij Utrecht nou niet bepaald hoog ligt.

27 maart 2017 om 18:06

Ik zou Ayoub nu juist wel bij Ajax willen zien. Een speler met een goede techniek en tenminste een drive iets wat nu ook wel mist bij Ajax.

28 maart 2017 om 08:58

Denk je niet dat hij dan Ziyech in de weg loopt. Bij eventueel vertrek van Klaassen kan je hem halen. Maar volgens mij is het niet echt een Ajax man.

Denk dat zo'n Barazite interessant wordt voor Feyenoord en omgekeerd . Het vooruitzicht volgend jaar een paar Champions L wedstrijden te spelen is vast onweerstaanbaar.

Dit was te verwachten natuurlijk. Ruiter speelt al jaren bij FC Utrecht en wil zijn geluk ook wel ergens anders beproeven, dit heeft hij zelf ook al meerdere malen aangeven

Van Barazite had ik toch wel meer verwacht. Heeft de kans bij FC Utrecht gekregen om zich opnieuw in de kijker te spelen, en gaat nu weg zonder een transferbedrag op te leveren.

27 maart 2017 om 14:28

Vind ik zo'n onzin . Het is gewoon zakelijk. Barazite moet proberen zoveel mogelijk te verdienen , in relatief korte tijd en tegelijkertijd proberen sportief het hoogst haalbare te bereiken . Als hij niet was bevallen had hem hetzelfde lot gewacht als een paar andere teamgenoten. Contract opgezegd en dan onderhandelen over hoe nu verder.

27 maart 2017 om 15:37

Ik zou niet weten waarom Barazite bij zou moeten tekenen. Club en speler tekenen met hun volle verstand een contract. Als zo'n contract eenmaal afloopt, is het een speler zijn goed recht om niet bij te tekenen. We praten hier niet over een jongen van de club, maar over een ambitieuze voetballer.

27 maart 2017 om 15:46

Die toch dankzij Utrecht weer in de picture is komen te staan. Maar ik begrijp je punt ook wel ergens.

28 maart 2017 om 00:30

Zoals ik al zei, het gaat om het contract. De tijd van gunnen is inmiddels al een hele poos voorbij. Tegenwoordig draait het om geld en eigen belang. Dat kan je het als supporter een speler niet kwalijk nemen, hoe frustrerend het ook is

Dit nieuws komt voor de Utrecht-fans niet als een verassing. Beide spelers konden afgelopen zomer al een transfer maken, maar dat is toen niet gebeurd. Zuur dat ze nu voor niks vertrekken. Vooral bij Barazite vind ik dat jammer. Hij heeft toch wel wat te danken aan FC Utrecht.

De vervangers zijn in ieder geval wel in huis met Labyad en Jenssen.

Ruiter vertrekt transfervrij naar AZ in de zomer, daar kan je vergif op innemen. Is gelukkig al op ingespeeld, door Jensen aan te trekken. Jensen vooral lekker laten staan! Ruiter heeft een keuze gemaakt en zal er mee moeten leven. Daarnaast kan Utrecht het zich niet veroorloven om 1 van de twee nog langer op de bank te houden.

Barazite is erg jammer, maar is verschrikkelijk wisselvallig. Labyad gewoon laten staan nu, is jonger en ik vind dat hij meer potentie heeft. Barazite wil gewoon lekker cashen, is zijn goed recht. Zal bij ons niet enorm veel verdienen.

Verder hoop ik nog dat Braafheid blijft, kan enorm belangrijk zijn met zijn ervaring. Ludwig is een prima 12e man, maar niet onvervangbaar. Voor de linksback positie hebben we genoeg opties, dus Conboy kan je best missen. Heeft verder geen verpletterende indruk gemaakt.

27 maart 2017 om 14:38

Of een andere stap zijwaarts voor Ruiter naar Heerenveen zie ik ook wel gebeuren

27 maart 2017 om 15:04

Helemaal met je eens!!

2 keepers van het kaliber Jensen en Ruiter is ook teveel van het goede. Jensen doet het uitstekend sinds hij de geblesseerde Ruiter heeft vervangen. Jensen terug op de bank is zonde. Ruiter op de bank is ook zonde, daar zullen ze allebei te duur voor zijn.

Barazite is idd jammer, maar met Labyad loopt zijn opvolger nu al in huis. Altijd mooi als je wat verdient aan een speler die het prima doet, maar af en toe loopt er een gratis weg. We doen nog mee om de prijzen, dus ik zou nu zeker geen oorlog maken door hem niet op te stellen ofzo. Dat zie ik Ten Hag ook zeker niet doen. Proberen om met een 4e plek en winst in de play-offs afscheid te nemen. Zou voor Barazite mooi zijn als ie daarna lekker kan cashen in de woestijn.

Las hierboven ergens de suggestie Feyenoord icm het woord 'gedreven', maar dat vind ik echt niet op hem van toepassing. Ben fan van Nacer, maar hij heeft niet de gedrevenheid om echt iets toe te voegen aan een club als Feyenoord. Zelfs bij Utrecht is hij niet de grote man die vak beslissend is.

Vwb Braafheid hoop ik ook van harte dat ie nog een jaartje bijtekent nu hij weer bijna fit is.
Ludwig is een leuke 12e man, maar op zijn leeftijd (26) is dat geen ideale situatie voor hem en zie ik ook liever een nieuwe aanwinst, waar je altijd nog de hoop kan hebben dat ie verder doorgroeit tot een speler met meerwaarde.

Dat ze Hardeveld verlengen en Conboy niet vind ik ook positief. Nu alleen Hardeveld ook in de basis zetten ipv Conboy...

27 maart 2017 om 15:15

Conboy staat geen basis. Daar staat van der Meer en die doet het aardig.

27 maart 2017 om 16:09

Van der Meer is geblesseerd en ligt er een poosje uit.

Conboy verving hem in de wedstrijd thuis tegen Ado in de rust toen vd Meer uitviel, stond basis tegen Heracles uit (kon ik nog begrijpen; uit op kunstgras met in het achterhoofd blessure Hardeveld) en stond ook in de basis uit tegen nec ipv Hardeveld.

Vd Meer ligt er nog wel een paar weken uit, wat mij betreft staat Hardeveld die wedstrijden in de basis. En naar mijn idee is een fitte Jeff ook beter dan een fitte vd Meer, dus mag ie daar blijven staan. Maar dat laatste zullen we zien als Hardeveld weer daadwerkelijk heeft gespeeld

27 maart 2017 om 20:11

Sorry. Ik vind van de Meer echt de slechtste van de 11.

Ruiter is een middelmatige keeper. Laat maar gaan als hij niet wilt bijtekenen. Niemand is groter dan de club. Wegwezen en niet meer opstellen daar Jensen het ook prima doet. Barazite gewoon gebruiken tot het einde. Die heb je nog wel nodig. Maar als er een gelijkwaardige is met doorlopend contract (labyad) dan die opstelleb

27 maart 2017 om 15:40

Dus als een speler niet bij wil tekenen, denkt de betreffende speler ineens gelijk dat hij groter is dan de club volgens jou? Speler en club hebben gewoon contractuele verplichtingen. Utrecht heeft genoeg kansen gehad om hem te verkopen. Ruiter heeft zich altijd ingezet voor Utrecht, dus dit soort reacties vind ik onrespectvol richting de betreffende speler.

27 maart 2017 om 15:59

Ze tekenen niet bij, omdat ze niet meer geld krijgen. Dus als het niet past, lekker laten gaan. Niemand is groter dan de club. Altijd ingezet: nogal logisch voor 250k per jaar. Is gewoon een middelmatige keeper die in zijn handjes mag wrijfen als Utrecht hem een contractverlenging doet

28 maart 2017 om 00:33

Deze jongen heeft inmiddels genoeg voor Utrecht gedaan. Met alle respect, maar Utrecht is nou niet bepaald een stabiele subtopper. Gezien de aanbiedingen en de prestaties in het verleden, is het niet vreemd dat hij nu voor andere opties kiest. Objectief gezien, kan deze jongen inmiddels meer verdienen dan bij Utrecht, zijn contract loopt af, dus wat zou het ervan moeten weerhouden om eieren voor zijn geld te kiezen?!

Ik denk dat het voor geen enkele FCU supporter als een verrassing komt.

Ruiter is nu al voorbij gestreeft door Jensen die ik echt heel goed vind keepen. Het is alleen ontzettend zonde dat hij dan nu gratis de deur uit loopt.

Barazite zelfde verhaal, wisselt hele goede wedstrijden af met hele slechte. We hebben nu Labyad, wat mij betreft meer potentie als Barazite. Maar ook hier, zonde dat die gratis de deur uit wandelt.

Kevin Conboy gewoon lekker laten gaan, met hardeveld & van der meer heb je 2 prima backs.

Andreas Ludwig is zoals hierboven ergens vermeld een prima 12e man, maar die zal toch ook wel een x willen gaan spelen.

Edson Braafheid zou ik nog een jaartje erbij houden. Denk dat die echt nog wel van toegevoegde waarde kan zijn.

Belachelijk dat er "supporters" zijn die direct verkondigen dat ruiter op kan rotten. Hij heeft zoals gezegd niks afgewezen. Hij is gewoon toe aan een andere uitdaging hij heeft lang genoeg voor Utrecht gespeeld. De club is zelf niet slim geweest om hem niet eerder te verkopen. Jenssen is een prima vervanger maar op niveau ruiter zit die zeker nog niet. Eerlijk is eerlijk hij heeft nog vrij weinig te doen gehad. Lijkt wel alsof alle fans vergeten hoe belangrijk ruiter is geweest denk alleen al aan de bekerwedstrijd tegen Twente prachtige reddingen! Ik ben hem erg dankbaar voor zijn inzet en dat hij al eens een keer had bijgetekend. Helaas heeft het hem niet meegezeten de afgelopen tijd, maar hij heeft genoeg talent voor een stap hogerop. Gun hem het allerbeste en bedankt ik ben zeer tevreden wat je voor m'n clubie hebt gedaan. En hoop dat we inderdaad met Jenssen een goede vervanger hebben.

Barazite ook erg jammer als hij vertrekt! Kan zeker begrijpen dat ook hij voor het grote geld gaat. Mijn clubliefde voor Utrecht is heel groot maar ik zou ook in hun positie voor het geld gaan. Als jullie elders het dubbele kunnen verdienen met een mooie uitdaging kan je mij niet vertellen dat je het niet zou doen..?!

Braafheid zie ik nog graag even blijven. Is erg belangrijk ook en heb nog te weinig van m kunnen genieten

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Ajax31
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. DouvikasAanvaller10
V. BarkasKeeper10
B. DostAanvaller12
M. MahiAanvaller10
D. RedanAanvaller10
M. SyllaAanvaller10
A. ZagréAanvaller00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

Denemarken
11 fans
Verdediger, 34 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 9 augustus
Orkun Kökcü is mogelijk de volgende Feyenoorder die de stap naar het buitenland gaat maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren