Koeman snapt afwezigheid van Stekelenburg niet: ‘Dat is onterecht’

Zaterdag, 25 maart 2017 om

Ronald Koeman plaatst vraagtekens bij de afwezigheid van Maarten Stekelenburg in de selectie van het Nederlands elftal voor de interlands tegen Bulgarije en Italië. De 34-jarige doelman van Everton was in de laatste drie WK-kwalificatiewedstrijden én de oefeninterland tegen België immers de nummer één van bondscoach Danny Blind.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Had jij Maarten Stekelenburg opgeroepen, als je bondscoach zou zijn?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door cabinessence)

Een keeper die een blunder maakt en vervolgens geen minuten meer maakt, heeft geen recht op Oranje.. simpel zat. Ook al zitten de concurrenten in hetzelfde schuijtje, de feiten zijn er nog steeds

25 maart 2017 om 07:29

Uhm, hij was geblesseerd? Ik heb enkele (Britse) Everton-fans in mijn vriendenkring en die zijn er over eens dat Steek de betere doelman is. Koeman moet gewoon de ballen hebben en Robles weer passeren. Ik bedoel, toen Stekelenburg eerste doelman werd bij Ajax, zat Onana nog niet eens op voetbal. Feit.

25 maart 2017 om 07:42

"Ik bedoel, toen Stekelenburg eerste doelman werd bij Ajax, zat Onana nog niet eens op voetbal"

Sterk punt. Jimmy Floyd Hasselbaink voetbalde ook veel eerder dan Bas Dost. Ik zeg oproepen!

25 maart 2017 om 08:46

Hij was geblesseerd, en daarna? Nu zit hij op de bank, al een hele tijd. En niet om het een of het ander, maar jouw Everton-vrienden? Wat moet ik daar van vinden dan? Die zullen het beter weten dan Koeman ja

25 maart 2017 om 09:23

Hahaha ik snapte er ook al geen zak van. Maar Koeman heeft gelijk. Vooral Vorm is een vage keuze.

Een Koeman meet met twee maten. Hij geeft zijn eerste keeper na een blessure ook geen kans meer om zich terug te knokken in het elftal. Wat dat betreft laat hij zijn keeper net zo hard vallen als dat de bondscoach doet. Hij heeft er vast goede redenen voor hoor, want Robles doet het prima. Maar ga dan niet de bondscoach aanvallen terwijl jezelf eenzelfde soort keuze maakt.

25 maart 2017 om 08:44

Verschil is dat tijdens zijn afwezigheid een andere keeper het goed deed. Na de interlands zijn er geen wedstrijden geweest en Steek had op z'n minst als reserver meegekund

25 maart 2017 om 11:55

Keuze is natuurlijk wel anders hè. Koeman laat zijn keeper die het goed doet staan en geeft de Steek een kans, denk aan trainingen. Blind geeft aan dat zijn gebrek aan minuten grondslag zijn voor zijn keuze, maar selecteert twee keepers die niet als eerste keeper fungeren. Ik zie een groot verschil tussen de switch van nummer een naar nummer twee zoals bij Everton en de switch van nummer een naar nummer vijf. Kan mij niet voorstellen waarom Krul, Zoet, Cillissen en Vorm plots de voorkeur krijgen.

25 maart 2017 om 12:24

Robles doet het juist helemaal niet prima. Everton fans zijn heel erg kritisch op hem en willen Stekelenburg weer een kans geven, maar hebben het liefst allebei niet onder de lat en een nieuwe keeper deze zomer. Koeman is hier dus heel erg hypocriet bezig want hij had heel makkelijk Robles weer op de bank kunnen zetten nadat Stekelenburg weer terug was. Hij neemt het nu voor Stekelenburg op, maar het zal mij niks verbazen als hij dus deze zomer op de uitgaande transferlijst staat.

Koeman is de laagste die hier iets over te zeggen heeft. Leuk en aardig dat hij het passeren van Maarten verantwoordt, maar dàt is de reden van zijn afwezigheid bij Oranje.

25 maart 2017 om 08:22

En vorm en cillessen dan? Keepen toch ook niet bij hun club?

25 maart 2017 om 08:56

Lloris en ter Stegen vind ik even van een andere orde als Robles.
Robles vind ik nou niet echt een wereldkeeper.
Dat je door de andere 2 op de bank gehouden word kan ik begrijpen.

25 maart 2017 om 11:56

Maar dan is het toch vreemd dat de Steek in de voorafgaande interlands goed genoeg was om eerste keeper te zijn en nu wordt gepasseerd door die vier doelmannen?

25 maart 2017 om 12:27

Cillessen heeft in de wedstrijden die hij geeft gespeeld heel goed gepresteerd en wordt nu geprezen door de Barca aanhang. Vooral zijn passing is beter dan Ter Stegen. En alleen maar op de bank zitten is dus wel wat anders dan bv. wel bekerwedstrijden spelen. De ene heeft tenminste wat wedstrijdritme tegenover geen.

Blind had Stekelenburg sowieso nooit zijn eerste keeper moeten maken. Stekelenburg teert nog altijd op de reputatie die hij had toen hij bij Ajax keepte. Maar dat is al zes jaar geleden. Sindsdien heeft hij bij vijf clubs gespeeld, bij alle vijf is hij op de bank beland. Dat zegt wel wat. Bovendien begint hij op leeftijd te raken. Bij het komende WK is hij al bijna 36.

Je mag het Danny Blind zeker verwijten dat hij zonder een logische verklaring Stekelenburg binnen vier maanden heeft laten degraderen van eerste keeper naar niet eens meer vierde keeper. Maar afgezien daarvan vind ik het begrijpelijk dat hij niet meer geselecteerd is.

25 maart 2017 om 12:00

Ben het eens voor mij is Jasper de nummer een. Ik vind het gewoon zo raar hoe Blind tot beslissingen lijkt te komen. Je moet volgens hem spelen bij je club en toch is daar Janssen( zou ik overigens ook doen), Van Persie en Nigel de Jong worden structureel genegeerd en Matthijs de Ligt zit na zeven duels in Ajax 1 bij de selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

88 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Zondag 26 januari
Arsenal en Everton hopen allebei James Rodríguez deze maand nog over te kunnen nemen van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren