‘Lestienne in de problemen: selectie dringt aan op verbanning’

Donderdag, 23 maart 2017 om 12:30Gijs Freriks

Maxime Lestienne maakte in juli voor tien miljoen euro de overstap van Al-Arabi naar Rubin Kazan, maar hij heeft nog maar weinig indruk kunnen maken in Rusland. De aanvaller kwam in tien wedstrijden tot slechts één doelpunt en staat er volgens Sport Business Online niet goed op bij een aantal ploeggenoten.

Rubin verloor zaterdag met 1-0 van FK Ural en de 24-jarige Lestienne kwam in dat duel 21 minuten in actie, maar kon geen potten breken. Een aantal spelers, onder wie de oudgedienden Sergei Ryzhikov, Oleg Kuzmin en Gökdeniz Karadeniz, zouden hun onvrede over Lestienne inmiddels bij de technische staf kenbaar hebben gemaakt. Zij zouden trainer Javi Gracía hebben gevraagd of Lestienne samen met middenvelder Alex Song teruggezet kan worden naar de beloften.

De selectie is ontevreden over de (gebrekkige) inzet van Lestienne en Song en ook over Yann M’Vila is men ontevreden. Zo zou de Fransman eens dronken op de training zijn verschenen, maar omdat hij tijdens die sessies en in de wedstrijden wél zijn best doet, zou hij verder worden ontzien. Gracía zou enkele pittige discussies met de selectieleden hebben gevoerd en heeft Lestienne en Song uiteindelijk een laatste waarschuwing gegeven. Als zij hun leven niet beteren, zullen zij alsnog naar het tweede elftal worden geplaatst.

Verdediger Kuzmin wil tegenover Championat niet bevestigen dat onder anderen hij op de verbanning van Lestienne en Song heeft aangedrongen: “Er is niets gebeurd, er is gewoon een normale vergadering plaatsgevonden. Die meetings zijn heel gebruikelijk wanneer de resultaten tegenvallen. Of wij hebben gevraagd of Lestienne en Song uit de selectie kunnen worden gezet? Geen commentaar”, besluit de rechtsback. Rubin, dat negende staat in de Premjer Liga, speelt volgende week zondag tegen Zenit Sint-Petersburg.


Poll

Denk jij dat Maxime Lestienne volgend seizoen nog voor Rubin Kazan speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door t. alavez)

Haha, dronken op de training. Wie het boek van Fernando Ricksen heeft gelezen weet dat dit vaker gebeurt. Onder invloed en toch presteren, het is mogelijk.

23 maart 2017 om 12:44

Mwah, presteren lijkt me lastig. Heb zelf vaker (half)dronken gevoetbald, maar dat was vaak niet zo'n succes. Je bent toch sneller uitgeput en niet geconcentreerd omdat je reactievermogen ook veel trager is. Eigenlijk idioot dat dit zomaar kan terwijl je miljoenen verdient.

23 maart 2017 om 13:03

Blijven mensen he, op het werk ook aantal keer meegemaakt.. Ze die dag ontzien en zeggen dat het niet te vaak moet voorkomen.. Bijna alle mensen hebben wel zulke dagen dus voetballers ook

23 maart 2017 om 15:48

Tsja, het is mij ook weleens overkomen, maar er zit een groot verschil in neem ik aan dat zij profs zijn en al een betere conditie en basistechniek hebben dan jij (naar ik aanneem) en ik als amateurvoetballers

23 maart 2017 om 17:20

Nec

Oh dan speelde ik net mijn beste wedstrijden haha, kwamen de heupen wat losser van

Na een winstpotje even te lang doorhalen gebeurde vroeger wekelijks als je sommige oud-spelers moet geloven.
Nu gaan de mindere spelers meteen klagen.
M'villa hadden ze lekker naar Engeland moeten laten gaan.
Song denkt dat die beter is dan die werkelijk is.
En Lestienne liet het nergens zien en is mentaal ongeschikt voor topvoetbal.

23 maart 2017 om 12:52

Ja en het voetbal van toen was dan ook een slappe bedoening vergeleken met nu. zonder topconditie kan je nu niet meer meedoen zoals vroeger, dat wordt op het veld direct afgestraft.

23 maart 2017 om 15:44

Tijden veranderen nu eenmaal.
Toen ging het wat langzamer en hadden kleine clubs ontzag voor de grote.
Nu golft het spel op en neer en is die conditie broodnodig.

Erg sneu voor Lestienne natuurlijk. Verliest in korte tijd allebei zijn ouders wat natuurlijk een ontzettende klap is. Je kunt het hem nauwelijks verwijten. Ook bij Psv zat hij na de dood van zijn ouders bijna iedere dag in het casino en was hij wekelijks op het stratumseind te vinden. Hij verwerkt deze mentale klap blijkbaar met een hoop drank en gokken.

23 maart 2017 om 14:52

Precies. Je kunt het hem nauwelijks verwijten. Er waren destijds supporters die liepen te klagen dat hij er onderhand wel overheen moest zijn en gewoon weer even moest komen trainen en spelen. Die mensen heb ik daarna ook nooit meer gesproken. Zo respectloos. Hij heeft beide ouders verloren. Hij mag de tijd nemen die hij zelf nodig heeft. Aan de andere kant gaat hij wel een contract aan met zijn huidige club dus dan moet je er wel wat voor doen. Ik hoop het beste voor hem. Ik zou echt niet in zijn schoenen willen staan.

23 maart 2017 om 16:41

Ik vind het dus een beetje infantiel dat een volwassen man niet verantwoordelijk gehouden mag worden voor zijn inzet, omdat hij in de persoonlijk levensfeer iets vreselijks heeft meegemaakt.

Ik vraag me af hoeveel mensen hier na het verliezen van een ouder of beide ouders maandenlang zonder inzet naar het werk kunnen komen, zonder dat een werkgever of collega een keer aan de bel trekt.

Ik ben recentelijk door een zeer ingrijpende periode gegaan, heb heel veel begrip ervaren op mijn werk, maar vind het ook normaal om na een zekere periode weer met inzet en aandacht mijn werk te doen.

Ik vind niet dat wij als buitenstanders Lestienne moeten veroordelen, maar ik vind het ook overdreven om zoveel begrip te hebben voor de manier waarop Lestienne zijn verlies verwerkt. Ik denk dat zelfs Lestienne daar niet mee gediend is.

Mvilla pffff wat is die jongen toch zijn carrière aant vergooien. Heeft zijn kans gekregen bij inter. Maar al snel wouden ze hem daar weg. Hopelijk kom alles nog goed

23 maart 2017 om 18:00

Denk het niet! Als hij slim was geweest ging hij naar een club als Nice. Maar ook Lestienne heeft hele rare keuzes gemaakt!

Ter aanvulling; ochtend na het verlies tegen Ural is de training niet doorgegaan, men moest dit eerst uitspreken. 2 uur over gepraat. Beide spelers lijken er met de bed naar te gooien en dan draagt het natuurlijk al helemaal niet bij dat je stinkend naar alcohol op de training komt. In het geval van Lestienne hangt er ook een boete van 3 maanden salaris a 375k boven zijn hoofd.

Momenteel trainen ze met het reserve-elftal, de straf zou een permanente verbanning naar het jeugdteam inhouden.

In het verlengde van de dood van zijn ouders, is Lestienne zijn opa begin dit seizoen ook overleden - zijn club gaf vrij om de begrafenis te bezoeken.

Gevalletje Song is ietwat minder schreinend maar die voegt al een tijd niets toe. Hebben ze nog proberen te slijten in de winter maar er zijn weinig ploegen die zijn 4 mil jaarsalaris nog willen betalen..

Misschien een versterking voor Psv? Met een juiste coach en begeleider om hem weer op het rechte pad te krijgen. Al moet je er wel voor waken dat het geen gevalletje Reis wordt. In de CL wedstrijden heeft hij me wel kunnen overtuigen. Daarna heeft hij beide ouders verloren en is zo te lezen op een zijspoor geraakt. Het is een gok waard. Volgens mij is hij pas 25 jaar en dat betekend dat er nog rek in zit. Plus PSV heeft juist vleugelspelers nodig en zal na het seizoen flink moeten re-organiseren.

23 maart 2017 om 16:42

Domme suggestie, PSV is geen filantropische instelling en ook geen sociale werkplaats. Het lijkt er zeer sterk op dat Lestienne zijn carriere nooit meer op de rit zal krijgen. Daarvoor is de topsport tegenwoordig te serieus en het niveau bij PSV ook te hoog.

23 maart 2017 om 16:48

Lestienne speelde bij PSV na zijn terugkeer nauwelijks en toen gingen al de geruchten dat dit iets te maken had met zijn gebrek aan inzet en aan problemen met gokken en alcohol. En ook nu wordt gesproken over gebrek aan inzet en alcoholproblemen. Lijkt me niet verstandig om je te wagen aan zo'n speler, zolang hij z'n leven niet op orde heeft. Zeker niet omdat hij behoorlijk duur is: PSV kon hem vorig seizoen alleen huren omdat ze niet zijn volledige salaris over hoefden te nemen. En Rubin Kazan zal een voor 10 miljoen gekochte speler ook niet al na een jaar voor een schijntje laten vertrekken.

24 maart 2017 om 00:00

@gl: Dus op basis van alleen dit artikel baseer jij dat het een domme suggestie is? Er zijn ook voorbeelden te noemen die wel goed uitpakken. Zoals een Balotelli bij Nice o.a.
We weten allebei niet het fijne van deze situatie. Ik geloof wel in een tweede kans voor voetballers die op een zijspoor zijn geraakt. Maar nogmaals dat moet gepaard gaan met goede begeleiding.
Daarnaast krijgen er genoeg voetballers begeleiding, alleen dan op een ander gebied. Denk aan inburgering etc.. Waarom zou je iemand geen psychologische begeleiding kunnen verlenen als een speler dat nodig heeft?

En als je het zo'n gek idee vind welke betaalbare alternatieven komen er in jou op om de flank posities te vervullen bij Psv? Ze liggen in ieder geval niet voor het oprapen spelers met net wat extra's. Wat Lestienne in mijn ogen heeft/had.

@cabinessence: Ja die geruchten heb ik vaker gehoord over Lestienne en er zal vast wel een kern van waarheid inzitten. Maar dat neemt niet weg dat hij voor PSV toch echt leuke dingen heeft laten zien. Het zou in mijn ogen niet gek zijn als Brands in ieder geval informeert over de vraagprijs of eventueel huur van Lestienne. Mocht het dusdanig weinig zijn zou je een gokje kunnen wagen.

Lestienne was vã³ã³rdat hij naar PSV kwam al een probleem kind. Om het overlijden van zn beide ouders als ook te benoemen voor al de problemen die hij vervolgens in Eindhoven heeft veroorzaakt in het (nachtelijke) uitgangsleven is dus wat te kort door de bocht. Dat blijkt nu dus wel, nu hij ook in Rusland voor problemen zorgt. Deze jongen is een van de ereleden van de groep der probleem-kinderen.

23 maart 2017 om 16:01

Kan het nog denigrerender? Lestienne is een eigenwijze jongen, en geen echt harde werker, maar het is geen probleemkind.

En op jonge leeftijd beide ouders op korte tijd verliezen, tja, wij kunnen ons niet voorstellen hoe erg dat moet zijn. Ik volg hem al van zijn 16e toen hij met Moeskroen Club Brugge helemaal op een hoopje speelde en het klopt dat hij niet de meest professionele en eigenlijk al veel verder had 'moeten' staan maar het is geen probleemkind.

23 maart 2017 om 18:29

Voordat zijn ouders stierven waren er zowel bij Club, Genoa als PSV geluiden te horen dat hij het niet zo nauw nam met het leven als professional.

Overigens vertoef ik vaak in het milieu van topvoetballers, er zijn er maar enorm weinig die leven als een echte profsporter. Uitgaan, zwaar drinken en snuiven tot 6 uur 's ochtends de dag voor de wedstrijd is een redelijk normaal gegeven en heus geen uitzondering.

Per 2 ploegen op topniveau, heb je gemiddeld 1 speler die echt leeft als een prof. Meer is het echt niet.

Dat de tabloids die escapades sowieso oppikken is ook complete onzin, want die gasten zijn nooit op de hoogte. Echt nooit, ik heb al de wildste dingen gezien waar achteraf niets over te vinden was.

Al die spelers zitten daar ook niet om te voetballen lol. Dat roept zo'n club ook op zich af. M'vila, Lestienne en Song waren altijd al probleemgevallen!

Ook opvallend dat precies de drie die genoemd worden Lestienne, song en m'vila alleen maar met elkaar optrekken...

Ben ik de enige bij wie z'n bek open valt van de transfersom? 10 miljoen voor Lestienne? Waaaaaat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Rubin Kazan

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
11.Ural19-6
12.Arsenal Tula19-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Y. DyupinKeeper180
G. OnugkhaAanvaller121
N. MedvedevKeeper00
N. YanovichKeeper00
V. AleksandrovVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Rubin Kazan.

21 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Angeliño staat hoog op het wensenlijstje van Internazionale. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren