Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Babel leidt tien man van Besiktas met dubbelslag naar kwartfinale

Besiktas heeft donderdagavond een plek veiliggesteld bij de laatste acht in de Europa League. Na de 1-1 remise bij Olympiacos werd de klus geklaard in Istanbul, ondanks een domme rode kaart voor Vincent Aboubakar: 4-1. Ryan Babel was met twee doelpunten de grote man. Jean-Paul Boëtius bekerde door met Racing Genk, terwijl Celta de Vigo zich ontdeed van FC Krasnodar.

Besiktas - Olympiacos 4-1
Voor het eerst in anderhalve maand kwam Babel weer tot scoren voor Besiktas. Vanaf de rechterflank werd hij bereikt door Ricardo Quaresma, waarna doelman Nicola Leali de inzet van de Nederlander te eenvoudig liet glippen. Babel zorgde daarmee voor de 2-0; Aboubakar had de score in de openingsfase reeds geopend. Via een fraaie omhaal van voormalig sc Heerenveen-aanvaller Tarik Elyounoussi deed Olympiacos wat terug. De Grieken werden vervolgens geholpen door Aboubakar, die met rood bestraft werd voor een oliedomme kopstoot aan Panagiotis Retsos. Toch wisten de bezoekers na rust geen vuist te maken. Sterker nog: Babel maakte er in de slotfase 3-1 van na opnieuw slecht ingrijpen van Leali en de eindstand werd bepaald door Cenk Tosun.

FC Krasnodar - Celta de Vigo 0-2
In een zeer saaie eerste helft had de thuisploeg ietwat meer balbezit, maar de Russen creëerden amper kansen. Celta, dat het heenduel met 2-1 had gewonnen, had de grootste kans in de eerste 45 minuten. Andrei Sinitsin blonk echter uit met een redding op een goed schot van Pione Sisto. Daarna had Sergio Álvarez een goede reactie op een vrije trap van Mauricio Pereyra. Zes minuten na rust verscheen de 0-1 op het scorebord: een bal viel in het strafschopgebied voor de voeten van Hugo Mallo, die hard raak schoot. Krasnodar zette vervolgens flink druk op de defensie van Celta, dat tien minuten voor tijd weer scoorde. Iago Aspa lobte de 0-2 binnen, na een pass van John Guidetti.

Mauricio Pereyra in duel met Pione Sisto.

Racing Genk - AA Gent 1-1
Gent had na de 2-5 thuisnederlaag een wonder nodig, maar dat bleef uit. Genk greep meteen de controle over de wedstrijd en beloonde zichzelf na twintig minuten. Na een goede pass van Boëtius verschalkte Timothy Castagne doelman Lovre Kalinic vanuit de korte hoek. Zeven minuten daarna volgde de eerste kans voor Gent, maar Kalifa Coulibaly kopte nipt voorlangs. De tweede helft was aanvankelijk voor de neutrale toeschouwer niet meer interessant. Gent geloofde niet meer in een ommekeer en Genk maakte weinig aanstalten om de score verder uit te breiden. De slotfase was wel vermakelijk: Boëtius trof de paal en Louis Verstraete strafte aan de overzijde slap verdedigend werk van Genk af.

Verdient Ryan Babel een kans bij Oranje?

1
2

Zo, de nummer 11 van Spanje schakelt de nummer 4 van Rusland(wat ook een aardige competitie heeft) uit. Zijn we trouwens de vorige ronde ook vergeten waarin Celta de nummer 1 van Oekraïne(dat 16 punten voor staat op nr 2 Kiev en als enige ploeg in Europa al haar groepswedstrijden won) uitschakelde? Voor degene die zeggen dat alleen de top van Spanje goed is... Ga eens opzoeken wat de Spaanse clubs in de EL(niet alleen Sevilla) hebben gepresteerd. Cijfers spreken boekdelen. Al heeft Athletic zich wel geblameerd tegen Apoel in de vorige ronde en ging Villarreal hard onderuit tegen Roma. Op de lange termijn is het in ieder geval duidelijk.

16 maart 2017 om 21:00

Joh, Ajax speelde Celta in groepsfase ook 2x weg, maakt dat de top van de Eredivisie ook goed?

16 maart 2017 om 21:05

Celta ging onverdiend door tegen Shakhtar door een schwalbe van Guidetti, maar zowiezo is het over het algemeen een gevaarlijke ploeg, dat mensen nog serieus denken dat Ajax een kans maakt om de EL te winnen, zie ze zowiezo als ze doorkomen de volgende ronde eruit getikt

16 maart 2017 om 21:20

Heb je het toevallig meegekregen dat Celta in de EL tegen Ajax met 8 andere spelers speelde dan in de competitie? Hetzelfde gold voor de andere groepswedstrijden. Pas na de groepsfase speelde Celta met de sterkste opstellingen.

16 maart 2017 om 22:14

De eredivisie wordt sowieso onderschat. PSV gewoon pech gehad dat ze totaal uit vorm waren voor de winterstop en Feyenoord in een erge goede poule zat (waar we met 10 punten niet eens door gingen).

En Ajax straks in de kwartfinale. (als het goed is )

Wat is dat toch om elke mogelijkheid te pakken om de Spaanse competitie op te hemelen?

16 maart 2017 om 21:07

Deed het pijn dat andere mensen wat over de spaanse competitie zeiden?

16 maart 2017 om 21:27

En Leicter city die onder in de PL speelt schakelde in de CL nog Sevilla uit de nummer 3?? Hou op kinderachtig te doen en heb het over de wedstrijd.

16 maart 2017 om 21:32

Je kan er ook wel aan toevoegen dat deze ploegen nog steeds aan hun winterstop bezig zijn, en daardoor volledig uit hun matchritme zijn. Dat maakt wel een groot verschil uit, zie ook naar Anderlecht dat met een B-team van Zenit won...

16 maart 2017 om 23:16

Dat past niet in zijn straatje, hij zoekt drogargumenten om La Liga op te hemelen.

16 maart 2017 om 23:30

Spijtig inderdaad, want daar zijn geen drogargumenten voor nodig.

Keeper natuurlijk niet vrijuit .. man zeg.. maar Babel wel weer belangrijk voor Besiktas... dat erg sterk speelde. Eigenlijk helemaal met 10 man. En wat een publiek ook daar he.. indrukwekkend..

Was babel opgeroepen voor het nl elftal? Deze man is echt in vorm, fysiek heel sterk, snel en een killer schot. Hij beleefd zijn 2e voetballente.

edit: beleeft

16 maart 2017 om 21:50

Ik vind Babel niet echt in vorm. Vandaag was hij redelijk maar de laatste wedstrijden speelt hij juist erg matig.

16 maart 2017 om 21:55

Inderdaad, vandaag was hij ook niet super, het is dat die keeper er weinig van bakt.

Wat een strijd van de spelers. Ik had er eerlijk gezegd niet meer gedacht dat het zo 'eenvoudig' zou gaan na die rode kaart. Maar Olympiakos was de tweede helft werkelijk nergens te bekennen. Met een beetje hulp van hun keeper bracht Babel de rust terug met zijn derde goal en na die goal van Cenk was het natuurlijk helemaal klaar.

Overigens mag het bestuur Aboubakar een dikke boete uitdelen. Je kan jouw team niet zo in de steek laten.

Heerlijke overwinning. Nu moet de volledige focus op Antalyaspor, want die wedstrijd wordt tien keer zo moeilijk als vandaag. Die wedstrijd wordt nog spannender dan vandaag, want de spelers hebben vandaag een hoop energie verspeeld. Als je tegen Antalya niet wint dan vergeet echt iedereen de wedstrijd van vandaag.

16 maart 2017 om 21:24

Helemaal mee eens. De strijd van de voetballers was heerlijk om te zien. En vergeet ons publiek niet. Die bleven maar gaan.

Aan de andere kant vind ik ook het weekend wel belangrijker dan vandaag. Een off day en je bent de pineut tegen Antalya. Zeker nu Basaksehir steeds harder begint te hijgen in ons nek.

16 maart 2017 om 21:52

Ik snap niet dat je de competitie belangrijker vindt. Als ik mocht kiezen voor El of competitie was het voor mij wel duidelijk. Besiktas heeft 1 concurrent en dat is Ibb.

Ik hoop echt als Fener supporter dat Bjk de El wint.

16 maart 2017 om 22:00

Hoe groot is de kans dat we de EL pakken? We hebben geen selectie om voor beide te gaan, als ik moet kiezen ga ik ook voor de competitie. Want die inkomsten hebben we heel hard nodig.

Er zijn nog 10 wedstrijden te gaan. Zondag wacht Antalya, als we daar verliezen en de rest wint, staan we opeens 2e en is het verschil met GS maar 5 punten. Met nog uitwedstrijden tegen Trabzon, IBB en Bursaspor voor de boeg.

Opvallend dat Celta weer doorbekert, al is Krasnodar natuurlijk niet de allersterkste tegenstander. Zou wat zijn als zij wel in de kwartfinales staan en Ajax niet.

Als je een hele helft met elf tegen tien staat, en je weet niet te scoren en geeft zelfs twee doelpunten weg hoor je als Olympiacos zijnde niet thuis in Europa. Babel een goede wedstrijd gespeeld met hulp van de doelman.

Olympiakos is geen goede ploeg, dat is duidelijk geworden na deze 2 wedstrijden. We hebben uit in de tweede helft goed gevoetbald en vandaag het eerste half uur en dat was meer dan genoeg. Als het aan mij ligt nemen we in de zomer afscheid van Aboubakar. Ook al vraagt Porto 4-5 miljoen. Je kreeg tegen Kiev een stomme rode kaart, dat zagen we door de vingers. We zijn in de beker uitgeschakeld omdat een andere speler ook een domme rode kaart kreeg. En nu doe je het weer in een Europese wedstrijd, wat zomaar onze uitschakeling kon betekenen. Kan me niks schelen hoe goed die het doet de laatste weken, oprotten.

Die keeper van Olympiakos bakt er trouwens ook niet veel van. Beide doelpunten van Babel kon die makkelijk hebben. Dit is zeker niet het Olympiakos van een paar seizoenen terug. Daarom moeten we niet te hard van stapel lopen en het over de finale hebben. Eerst kijken wie we morgen loten.

Waarom worden Lens en Promes boven Babel verkozen? Babel is toch de man in vorm?

16 maart 2017 om 21:48

Promes doet het anders ook gewoon goed.
Daarnaast weet hij al hoe het is om in Rusland te spelen.

16 maart 2017 om 21:53

Babel is zeker niet in vorm. Mss dat hij dankzij deze 2 doelpunten wat beter gaat ballen.

Hoogtepunt was voor mij toch wel dat zorba de Griek werd afgespeeld na de 4-1, wat een heerlijke troll is die stadionspeaker van besiktas.

Babel begon sterk bij Besiktas maar zwakte wat af en werd vorige wedstrijd zelfs gewisseld. Zo'n wedstrijd had hij nodig voor zijn zelf vertrouwen en om critici de mond de snoeren.

Verder hebben we als team behoorlijk gedomineerd, wat me wel zorgen maakt is dat we ook makkelijk doelpunten tegen krijgen. Olympiakos is letterlijk 2 x bij ons doelgeweest in 2 wedstrijden en 2 doelpunten.

En onze lieve griekse vriend die altijd actief is op de topics van galatasaray en die dacht dat Olympiakos wel even zou winnen van Besiktas.. zien we hier natuurlijk niet terug!
Aboubakar zal wel een schorsing krijgen van minimaal 3 wedstrijden voor zijn kopstoot. Weet iemand toevallig of Demba Ba is ingeschreven voor de Europa Legeau, want met alleen Cenk Tosun gaan we het niet redden!