‘Waarom zou het voor Stekelenburg wel gelden dat hij moet spelen?’

Dinsdag, 14 maart 2017 om

Bondscoach Danny Blind besloot Maarten Stekelenburg buiten zijn voorselectie te houden. In plaats daarvan heeft de keuzeheer om Michel Vorm, Jasper Cillessen, Jeroen Zoet en Tim Krul opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Kenneth Pérez snapt van die keuze helemaal niets.

“Het is toch opvallend dat Stekelenburg niet op de lijst staat. Waarom zou het voor hem wel gelden dat hij moet spelen en voor alle anderen niet? Hij is geblesseerd geweest, ja”, stelt de Deense analist in het programma Natafelen met Kees van FOX Sports. “Michel Vorm speelt haast nooit, behalve in de FA Cup en Cillessen ook niet, behalve in de Copa del Rey. Ik zie het verschil niet met Stekelenburg.”

Jeroen Zoet lijkt nu de belangrijkste gegadigde om tussen de palen te staan in de wedstrijden tegen Bulgarije en Italië. “Die zou je ook niet durven aanwijzen als eerste keeper voor het komende jaar. Er is vaak kritiek op Blind, maar de omstandigheden zijn wel heel moeilijk.”


Poll

Ben jij het met Kenneth Pérez eens?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door rodybboss)

Kenneth geeft zelf toch eigenlijk al antwoord.

Vorm heeft eergisteren nog een wedstrijd mogen spelen en zal ook de komende FA cup wedstrijd(en) in de basis starten.

Cillessen heeft de afgelopen maanden wedstrijden mogen spelen en speelt in ieder geval de finale in mei nog.

Stekelenburg heeft 19 december zijn laatste wedstrijd gespeeld en speelt in zijn huidige situatie ook geen enkele wedstrijd meer dit seizoen.

Tel daarbij op dat Hoek blijkbaar van mening is dat Stekelenburg geen positieve factor in de groep is en dan heb je naar mijn mening toch voldoende valide redenen om niet hem maar de anderen mee te nemen.

Dat het er vreemd uitziet omdat hij vorige keer ineens eerste keeper was, kan ik begrijpen. Maar met bovenstaande argumenten is het toch gewoon te rechtvaardigen.

14 maart 2017 om 12:39

Precies. Mensen denken vaak heel ongenuanceerd dat Blind slechte beslissingen maakt, maar meestal zit daar nog meer gedachte achter dan menig reageerder hier voorspelt. Blind heeft moeilijke keuzes te maken, alleen al omdat er een groep ervaren (internationale) spelers is die nauwelijks speelt en/of niet voor lange termijn op te bouwen is vs. jonge talenten in vorm. Tel daar de geblesseerden bij op en van de selectie die je o.b.v. kwaliteit zou samenstellen.. dan blijven er veel vraagtekens over. Stekelenburg is daar een voorbeeld van.

Blind heeft zelf dit probleem gecreã«erd door zonder duidelijke reden voor Stekelenburg te kiezen, terwijl hij kort daarvoor voor Zoet koos. Had hij vastgehouden aan Zoet dan was er nu niets aan de hand, hadden we de eerste keeper die alles speelt en het niet heel slecht doet. En dat de tweede en derde keeper dan minder spelen was geen enkel probleem geweest.

14 maart 2017 om 12:49

Zoet is niet Oranje waardig dat is het grote probleem, nu hebben we ook nog de slechtste keeper van de Eredivisie erbij genaamd Krul. Een schande dat dit de keepers zijn die in de selectie van Oranje zitten.

14 maart 2017 om 12:52

Zoet heeft zo'n beetje de laagste reddingspercentage van de eredivisie. Die moeten we niet in het NL elftal willen.

14 maart 2017 om 13:15

Zoet is gewoon waardig genoeg. Dat heeft hij inmiddels toch al wel voldoende bewezen.

Krul zit er gewoon bij omdat hij wel weer speelt, hij jarenlang op hoog niveau heeft gekeept en het best logisch voor Hoek en Blind is om zelf te beoordelen wat zijn niveau is door hem bij de voorselectie te halen. Als Krul momenteel echt zo slecht is dan valt hij echt direct wel weer af. Dan weten Hoek en Blind echter wel goed hoe het er echt met hem voor staat.

14 maart 2017 om 12:56

heeft Blind echt uitgesproken dat Stekelenburg zijn eerste man was dan? Volgens mij speelde Steek omdat hij op dat moment in een goede vorm stak en goed presteerde in de PL. Geldige reden om hem op te stellen. Nu dat niet het geval is, kan je verder kijken.

Tim Krul hoort voorlopig gewoon niet in dit verhaal thuis, Stekelenburg laat wanneer die in het doel staat prima dingen zien, Krul heeft bij AZ werkelijk niets laten zien op 1 gestopte penalty tegen Cambuur na. Gewoon Zoet nu in de goal en Cilessen en Stekelenburg op de bank.

Dit is wel het definitieve bewijs: Blind doet maar wat. Stekelenburg was in de laatste wedstrijden eerste keeper en zit nu niet eens bij de eerste vier, omdat hij niet speelt bij z'n club. Dat is op zich nog wel uit te leggen. Maar niet als je vervolgens twee andere keepers selecteert die ook niet spelen bij hun club, plus een keeper die wel speelt maar die in de afgelopen 5 weken 24 ballen door heeft gelaten...

14 maart 2017 om 12:55

Het probleem is dat geen van de keepers die basis spelen goed genoeg is voor het NL elftal. Ben nog steeds voorstander van Stekelenburg op goal.

14 maart 2017 om 16:41

Ja precies, respect voor krul maar die kun je nu echt niet oproepen voor 't Nederlands elftal. Weet je, ze zouden onana moeten polsen of hij misschien een Nederlands paspoort wil. Dat is een keeper voor de toekomst. En hij heeft zelfs een toernooi gewijgerd voor z'n eigen land. Ik vind 't niet heel gek klinken

Het is duidelijk dat Stekelenburg in alles de meest geschikte doelman is, bdhalve dan de speeltijd. Voordelen: Everton, Premier League, veel ervaring (leeftijd, Ajax, Oranje, WK-finale, Roma, Fulham, Southampton, Everton), 1.97m lang, fysiek erg sterk. Tegen: Leeftijd (kan je nog maar twee jaar op rekenen, daarna misschien niet meer), bankzitter (maar wel bij Everton)

14 maart 2017 om 13:39

Ik verbaas me dat zoveel mensen nog beweren dat Stekelenburg de beste keuze zou zijn. De beste man is 5 seizoenen geleden voor het laatst een seizoen lang eerste keeper geweest.

Sindsdien is hij bij Roma gedegradeerd, naar Fulham overgestapt en geflopt, aan Monaco verhuurd en geflopt, naar Southampton gegaan en op de bank gekomen en nu dus bij Everton wederom na een korte periode als eerste keeper weer naar de bank verwezen.

Argumenten als Everton en Premier League als voordeel noemen is toch gewoon onzin? Hij keept niet meer, dus niets geen Premier League. Veel ervaring is leuk, maar ondanks die ervaring kis hij al 5 jaar niet in staat om zich als eerste keeper te handhaven. Wat is die ervaring dan nou echt waard?

Je kan bijna niet anders dan concluderen dat sentimenten van zijn goede WK in 2010 meespelen, want sindsdien heeft hij toch echt niet meer bewezen dat het een topkeeper is. Tegen Frankrijk maakte hij direct ook een flinke ketser waardoor we met 1-0 verloren.

Blind heet niet voor niets blind, jammer dat hij niet doof heet, schijnbaar is de steek zijn instelling bij everton de laatste tijd niet goed, maar ja je zou maar krul of zoet zijn, beter dan blind

Je stelt een reservekeeper toch nooit op, alleen in noodgevallen. Dan ga je voor de keeper(s) van de grotere club. Dit is gewoon zeiken om het zeiken

Reservekeeper van Barca heeft een lichte voorsprong, reservekeeper van Spurs of Everton is echt om het even. Als je Vorm niet selecteert kun je dat ook zeggen tov Stekelenburg, welke streep heeft Stekelenburg nou voor?

En al die zogenaamde voorstanders van Steek vergeten dat de man 30 wedstrijden in 4 jaar heeft gespeeld.. tevens blunder tegen Frankrijk en driemaal bij Everton. Ok, hij speelde ook goede wedstrijden maar Zoet speelde ook gewoon CL wedstrijden. Uiteindelijk gaat het toch om de blunders.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

281 fans
Keeper, 29 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Barcelona 0 0 0 0
2017/2018 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Barcelona 1 0 0 0
2016/2017 Ajax 2 0 0 0
2015/2016 Ajax 33 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou Cillessen aanraden dat als er een kans komt, hij die zeker moet pakken’

Jasper Cillessen stond dinsdagavond weer eens onder de lat bij Barcelona, in het Champions League-duel met Tottenham Hotspur (1-1). De sluitpost liet in het treffen een uitstekende indruk achter. Ronald de...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Manchester United gaat in januari de defensie versterken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren