Treffer Balotelli niet genoeg voor Nice, Marseille wint eenvoudig van Angers

Door een 2-2 gelijkspel tegen Caen dreigt OGC Nice verder op achterstand te komen van koploper AS Monaco. Les Aiglons kwamen in eigen huis terug van een 0-2 achterstand, onder meer door een treffer van Mario Balotelli, maar konden in de slotfase de comeback niet bekronen met de winnende treffer. Olympique Marseille had weinig moeite met middenmoter Angers en won met 3-0.

OGC Nice – SM Caen 2-2
De bezoekers begonnen brutaal aan het duel en grepen nog voor rust de voorsprong. Ivan Santini trof doel voor Caen. Vlak na rust verdubbelde Yann Karamoh de score voor de Noord-Fransen. Twintig minuten voor tijd begon Nice aan een inhaalrace. Voor het eerst sinds eind januari wist Mario Balotelli weer eens te scoren voor Les Aiglons. Een kwartier voor tijd bracht Anastasios Donis de thuisploeg op gelijke hoogte. Tot de winnende treffer kwam Nice echter niet meer, waardoor het duur puntverlies lijdt in de Franse titelstrijd. Indien AS Monaco van Girondins Bordeaux weet te winnen, loopt de achterstand van Nice op tot vijf punten.

Olympique Marseille – Angers SCO 2-0
Al binnen tien minuten stond Olympique Marseille in het eigen Vélodrome op voorsprong. Florian Thauvin bracht L’OM snel op voorsprong. Tien minuten later zette Remy Cabella de 2-0 op het scorebord en een ruime overwinning hing in de lucht. Olympique Marseille nam echter wat gas terug en produceerde pas een kwartier voor tijd de derde treffer. Thauvin tekende voor zijn tweede treffer van de avond. Door de zege stijgt Marseille voorlopig naar de vijfde plaats in de Ligue 1, maar het speelde wel een wedstrijd meer dan Girondins Bordeaux.

Is OGC Nice door deze remise definitief afgehaakt in de Franse titelstrijd?