‘Kwetsend, ik zou nooit bewust op het hoofd van een collega stampen’

Vrijdag, 10 maart 2017 om

Tyrone Mings en Zlatan Ibrahimovic kregen het afgelopen weekend in de wedstrijd tussen AFC Bournemouth en Manchester United meerdere malen met elkaar aan de stok en dat heeft voor beide spelers voor een vervelend staartje gezorgd. De Zweed moet drie weken toekijken vanwege een elleboog die hij in het gezicht van Mings plantte, terwijl Mings zelf vijf wedstrijden geschorst werd nadat hij op het hoofd van de op de grond liggende Ibrahimovic ging staan.

De verdediger van the Cherries houdt echter vol dat er geen opzet in het spel was: “Ik ben extreem teleurgesteld door de beslissing van de FA om mij vijf wedstrijden te schorsen na wat een onopzettelijke botsing met Zlatan Ibrahimovic was. Op geen enkel moment was er een bewuste trap of een beweging die opzet suggereerde. Mijn voet veranderde niet van koers en op geen moment heb ik geprobeerd om mijn voet op zijn hoofd te zetten”, leest een verklaring die Mings via sociale media openbaar maakte.

“Mijn enige focus was om naar achteren te sprinten en te verdedigen, dergelijk gedrag hoort niet bij mijn spel. Dus als mensen oordelen dat ik expres op het hoofd van een collega zou stampen, kwetst mij dat”, gaat hij verder. “Dat is een actie die nergens acceptabel zou zijn, laat staan op een voetbalveld. Zoiets zou nooit door mij heen gaan. Ik wil Bournemouth en de fans bedanken voor hun steun en kan niet wachten om weer op het veld te staan.”


Poll

De schorsing van Tyrone Mings is...


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door sirius)

5 voor mings terwijl niemand de opzet kan bewijzen vind ik werkelijk nergens op slaan, geef ze het voordeel van het twijfel en ga niet als een stel moraal ridders elk moment aanpakken om 'een voorbeeld te stellen'.

Waar de FA te kordaat optreed tegen alles en iederen vind ik de Fifa(lona) weer te slap. Het kan ook nooit eens een keer goed zijn

De Fa moet eens schwalbes gaan aanpakken en je maakt mij al een stuk meer tevreden.

10 maart 2017 om 12:45

De beelden zijn toch duidelijk? Hoeveel meer bewijs moet je hebben?

10 maart 2017 om 12:50

Lezen dude, "niemand kan de opzet bewijzen" en na het meermaals zien van de beelden kun je niet met zekerheid zeggen of het met opzet gebeurde.... ook jij niet.

10 maart 2017 om 12:55

Ik heb het prima gelezen. De beelden zijn duidelijk bewijs van opzet. Hij kijkt nota bene eerst naar het hoofd van Zlatan voor hij er een trap op geeft.

10 maart 2017 om 13:27

Hij kijkt niet eens naar het hoofd. Daarbij zou het ontzettend knap zijn om in die sprong zijn hoofd te raken, terwijl hij toen allang omhoog keek. Ik zeg niet dat het niet met opzet was, maar dat van het kijken vind ik te zwak om een oordeel te vellen

10 maart 2017 om 14:58

@Xyzz sorry maar ik vind je oordeel veel te slap en gemakkelijk. Dat wij het honderd keer in slowmotion kunnen zien betekent niet dat het echt zo traag ging. Alsof hij in een halve seconden even bedenkt iemand even levensgevaarlijk op z'n hoofd te gaan staan.

10 maart 2017 om 15:14

Dit soort overtredingen worden vaak in de heat of the moment gemaakt ja. Zonder voorbedachte rade. Dit deed hij omdat Zlatan 2 seconden daarvoor een trappende beweging maakte naar de op de grond liggende Mings.

Zoek op youtube naar het filmpje met de titel 'mings stamps on Ibrahimovic face & Ibrahimovic elbows Mings Man Utd v Bournemouth" en dan zie je het allemaal heel duidelijk in beeld.

10 maart 2017 om 16:55

Duuhhhh niemand kan de opzet bewijzen. Maar iedereen kan het beoordelen, en dat is het enige wat nodig is voor een schorsing. Het is beoordeeld, Mings had daarvoor al een tuggle met Zlatan, kijkt niet om nadat hij zijn voet op iemands hoofd plant, het spreekt niet in zijn voordeel allemaal. Jouw argument slaat nergens op, want dan kun je niemand meee schorsen want je kunt nooit in iemands hoofd kijken

10 maart 2017 om 12:51

Totdat zo'n speler hem wel goed raakt en de schade niet beperkt blijft tot een schrikmoment. Uiteindelijk ziet hij wat er op de grond gebeurt en dan maakt het niet meer uit of er sprake van intentie was. Het is in weze gewoon een bijna levensgevaarlijk moment en dat dient flink bestraft te worden. Als hij het hoofd van Zlatan frontaal had geraakt, was de schorsing waarschijnlijk veel hoger geweest, en terecht.

10 maart 2017 om 12:53

Tja, dingen als opzet kan je nagenoeg nooit bewijzen. Ik begrijp waar je vandaan komt; als het echt zonder opzet is, is het wel een hele forse schorsing. Anderzijds kan je dit argument dan altijd opgooien waardoor zware overtredingen, ellebogen etc. ook niet zwaar meer bestraffen omdat opzet bijna nooit 100% te bewijzen is.

10 maart 2017 om 13:09

Hij ziet Zlatan daar toch liggen? De opzet mag dan niet duidelijk zijn en niemand beweert volgens mij ook dat hij dit met kwade intentie heeft gedaan, maar hij is er zich toch in elk geval van bewust dat hij over hem spring, waarmee hij hem dan ook in gevaar brengt (want iemand op die manier raken kan erg nare gevolgen hebben, je moet maar iets meer pech hebben...).

Het is een lastig geval, vooral ook omdat Ibrahimovic daar wraak voor neemt en uiteindelijk met een mindere straf wegkomt, waardoor het enkel nog discutabeler wordt, maar er is voor mij geen twijfel mogelijk dat de actie van Mings de gezondheid van een andere speler in gevaar brengt. En in dat geval maakt het volgens mij ook niet meer uit of er al dan geen opzet is, want het risico viel te vermijden en het was onnodig om er op die manier over te springen/walsen.

5 wedstrijden is erg veel, maar als Ibrahimovic niet meer was recht gestaan en nu nog in het ziekenhuis lag, had je er niemand over horen klagen.

Daarbij denk ik ook dat de FA enkele vaste richtlijnen hanteert bij het uitdelen van straffen, zo verklaar ik enigszins het verschil in de straf voor beide heren. Ik vermoed dat ze een vaste schorsing van 3 speeldagen uitdelen aan een het uitdelen van een elleboog, terwijl ze bij Mings een andere maatstaf lijken te hebben hanteert (bv het onnodig in gevaar brengen van de gezondheid van een tegenstander met de mogelijkheid tot zware gevolgen), waardoor hij een straf van 5 speeldagen heeft gekregen. Dit is echter slechts een vermoeden, hiervoor zou een rapport van de FA meer duidelijkheid kunnen brengen, geen idee ook of dat ergens openbaar wordt gemaakt, maar het lijkt me in elk geval de meest 'logische' verklaring.

11 maart 2017 om 00:12

fifalona?? serieus ...fifa heeft niet zo veel met clubteams te maken

Wat ik niet begrijp je zegt dat je niet expres op ze hoofd trapt, waarom ga je dan niet gelijk naar Zlatan toe om te kijken hoe het met hem gaat hij rent gewoondoor terwijl ie Zlatan bijna in coma schopt

10 maart 2017 om 12:46

In coma schopt. Kom op zeg. Je suggereert dus maar even dat hij het expres deed. Hij schampte z'n hoofd, ging er niet vol op staan. Misschien voelde hij het niet eens direct aangezien er ook een harde zool tussen zit. Geen idee.

10 maart 2017 om 13:00

Je vergeet erbij te vermelden dat Zlatan zijn hoofd ook nog wat draaide om niet frontaal geraakt te worden. Als hij dat niet had gedaan, was hij waarschijnlijk wel vol op zijn hoofd geraakt. Verder merk je echt wel als je iemand raakt met de voetbalschoenen. Ze zijn niet van ijzer, maar gewoon van dun leer. Ook dat is dus geen excuus.

Verder gaat het hier niet eens zozeer meer om de intentie. Het is een potentieel levensgevaarlijke situatie en aan de hand van de camerabeelden is duidelijk dat Mings naar de grond kijkt. Die twee feiten zijn genoeg om een speler voor een langere tijd te schorsen naar mijn mening. De FA heeft hier gewoon goed gehandeld...

10 maart 2017 om 13:02

Gast wat er gebeurde was levensgevaarlijk misschien deed ie niet expres maar hij moet het gevoeld hebben dan ga je niet doorrennen dan stop je gelijk en kijk je hoe het met je collega gaat

10 maart 2017 om 13:07

Ik zie Mings, voordat hij op het hoofd stapt, nog snel naar Zlatan, die op de grond ligt, kijken. Vervolgens gaat zijn voet nog op het hoofd van Zlatan.
Hij moet Zlatan daar op grond hebben gezien, want hij staat (uiteindelijk letterlijk) er bovenop. Vervolgens, zoals hij zelf zegt, veranderd zijn voet niet van koers.
Dan weet ik voldoende hoor! Als hij namelijk zn voet van koers had veranderd, wat normaal is wanneer je iemand op de grond ziet liggen en jij erover heen moet sprinten, had hij m minder of zelfs niet geraakt..... Niets aan de hand.

Overigens, mag je Zlatan voor zn elleboog stoot bestraffen maar ook voor zn judoworp....

10 maart 2017 om 14:55

In slowmotion had ie daar misschien over na kunnen denken maar op de volle snelheid kan hij daar echt niet over nadenken. Hij komt in de kluts, hij veranderd z'n voetrichting niet of zo om hem te raken. Maakt verder ook geen echte trappende beweging, hij valt half. Dat wij 100x in slowmotion kunnen kijken is niet te vergelijken met die daadwerkelijle situatie. Iedereen praat elkaar maar na dat het bewust was maar heb het al tig keer bekeken en zie er weinig bewusts in. En alsof iemand zo ziek zou zijn om daadwerkelijk iemand in levensgevaar te brengen. Alsof Mings dacht: Goh, laat ik hem eens lekker op z'n hoofd gaan stampen. In een halve seconde.

Die FA is echt het mislukte broertje van alle andere bonden. Wat een amateurs zitten daar, zeg. Ongelofelijk.

10 maart 2017 om 12:55

De camerabeelden tonen toch aan dat hij naar beneden kijkt voor hij op het hoofd van Ibrahimovic staat. Dan wek je sowieso al de indruk dat je bewust bent van de omgeving. De schorsing is gewoon terecht en had veel hoger kunnen zijn als hij het hoofd frontaal had geraakt. Het zou niet de eerste keer zijn dat een speler 'loses his cool'. De schorsing is gewoon terecht. Gezien de camerabeelden is het genoeg reden om een Mings voor 5 wedstrijden te schorsen.

10 maart 2017 om 13:04

Ik snap ook niet helemaal waarom Mings zo nodig precies over Zlatan heen moet gaan springen.

Het is ook niet alsof hij al aan het rennen was en niet meer kon stoppen. Hij valt, staat op, kan er aan twee kanten langs lopen maar hij maakt toch de keuze om op een hele gevaarlijke manier over een liggende speler heen te springen.

10 maart 2017 om 14:57

Omdat het de kortste weg naar de bal was. Neymar met Meunier, die gaat toch ook niet denken: Goh, laat ik er even netjes een halve meter omheen lopen.

10 maart 2017 om 15:03

En juist die denkwijze is totaal de verkeerde als je weet dat er een speler op de grond ligt. Of loop jij ook over het hoofd van een ander om eerder bij de bal te komen? Sorry hoor, maar ongeacht de belangen of frustratie komt het mij niet in het hoofd op om zo'n actie uit te voeren en al helemaal niet als ik me bewust ben van wat er op de grond gebeurt. Deze actie is gewoon niet goed te praten. Zelfs niet als het niet de intentie was. Hij keek naar de grond en zag wat er gebeurde, klaar.

10 maart 2017 om 15:14

Tja, als je het alleen maar vanuit gaat dat 'ie het bewust doet kan ik je verhaal wel begrijpen. Ik denk niet dat hij het bewust doet. Dat 'ie het in deze snelheid niet eens bewust zou kunnen doen. Dus mijn verhaal is totaal anders.

10 maart 2017 om 17:48

Dat is mijn punt niet. Het gaat erom dat hij naar beneden kijkt en zich dus bewust is van zijn omgeving. Dan maakt het niet meer uit of het zijn intentie is. Het hoofd is zeer kwetsbaar op dat soort momenten en is de situatie dus potentieel levensgevaarlijk.

Verder vergeet je dat Mings eerst opstond en daarna weer de sprint inzette. Op dat moment was er dus geen snelheid in zijn eigen spel waardoor hij de situatie met gemak had kunnen inschatten. Dus of het nou bewust of onbewust ging, de hele situatie spreekt niet in zijn voordeel.

ze hadden naar mijn mening allebei even zwaar gestraft moeten worden, of allebei 3 of allebei 5. wat Mings doet hoort niet op een voetbalveld maar ik vind het 'terugpakken' van Zlatan misschien nog wel erger. wow wow wat stoer ik pak hem even terug..terwijl je weet dat alle ogen op je gericht zijn. is gewoon met opzet iemand pijn willen doen

Hoe kan je iemand 5 wedstrijden geven zonder bewijs dat het met opzet was? En iemand die een elleboog overduidelijk expres geeft maar 3 wedstrijden krijgt, licht wdenk ik aan de naam van zlatan en dat het man united was..

Belachelijk van de FA. Als je Mings al wilt schorsen dan zeker niet langer dan Ibrahimovic.

Ik heb de beelden nu ongeveer tien keer gezien en ik denk dat Mings de waarheid spreekt dat er geen sprake is van opzet. Hij kijkt voordat hij springt en daarna draait hij zijn hoofd weg en daarnaast maakt hij geen rare beweging met zijn been richting het hoofd. Echter vind ik de schorsing wel terecht omdat hij wel een riskante sprong maakt waarbij hij het risico loopt om iemand te raken. En hij raakt Zlatan dan ook. Al met al een juiste beslissing (naar mijn mening) van de bond.

Ben absoluut geen fan van Manchester United en Zlatan en heb een bepaalde sympathie voor Bournemouth, maar dit is belachelijk. De beelden zijn zo duidelijk als het maar zijn kan. Je springt over een speler heen, raakt hem op zijn hoofd en gaat verder alsof er niets is gebeurd. De beweging die zijn been maakte is ook verdacht. Gaat op een gegeven moment lijnrecht naar beneden met zijn been. In zowat elke studio vonden ze het opzet, Ibrahimovic leek het opzet te vinden, gezien zijn reactie. Ibrahimovic stampte zelf ook op Mings seconden voordat het voorval zich aandiende, dus er is ook nog een bepaalde voorgeschiedenis. Kan me niet voorstellen hoe je de beelden kan bekijken en niet tot de conclusie kan komen dat het met opzet was.

Maar zelfs als we dat in het midden laten, we hebben het nog steeds over een stamp op het hoofd van een medespeler. Dat is sowieso een overtreding en ook nog eens extra gevaarlijk, dus dan verdien je wel een lange schorsing.

10 maart 2017 om 19:48

Heb de nabeschouwing bij MOTD niet gezien, maar wel opmerkingen van analisten die fel tegen deze actie waren. Verder had je Mourinho die Mings ook hierop aansprak en toen had Mings ook een bepaalde boze blik als reactie erop ipv eentje van verbazing. Zal gerust dadelijk nog wel een kijkje nemen naar MOTD, maar ik geloof niet in "het was een ongeluk" op dit moment. Niet dat Mings zich had moeten omdraaien, want je moet doorspelen als verdediger zijnde, maar hij keek heel snel naar Zlatan op de grond vlak voor het contact en als zoiets gebeurt, dan zou je uit reflex toch wel een reactie hebben. Of een bepaalde beweging kunnen maken met je been dat je hem ontwijkt, daar heb je geen omweg voor nodig in dit geval, gewoon ergens anders landen. Maar goed, misschien had hij de balans niet. Dat Mings Zlatan niet vol raakt, haalt ook niet helemaal het element van opzet weg. Zlatan deed namelijk hetzelfde vlak daarvoor en ook hij raakte Mings niet vol. Verder kan je je ook rustig houden in een wedstrijd en in dat ene moment ijzig koud je ding doen. Dus tsja, we staan lijnrecht tegenover elkaar in deze kwestie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AFC Bournemouth

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren