Update: Ibrahimovic ontbreekt in kraker na schorsing van drie wedstrijden

Dinsdag, 7 maart 2017 om

Zlatan Ibrahimovic en Tyrone Mings zijn door de tuchtcommissie aangeklaagd voor ‘vermeend gewelddadig gedrag’, zo laat de FA in een statement weten. De aanvaller van Manchester United en de verdediger van Bournemouth hebben tot dinsdagavond de tijd om te reageren op de aanklacht.

Mings ontsnapte zaterdag aan een rode kaart nadat hij op het hoofd van Ibrahimovic was gaan staan, al ontkende hij na afloop voor de camera van Sky Sports dat er opzet in het spel was: “Dat zou ik nooit doen, dat zit niet in mijn spel. Ik houd ervan om harde en sportieve tackles aan te gaan, maar het bewust niet spelen van de bal hoort niet bij mij.”

Ibrahimovic leek later in het duel wraak te nemen op Mings, want hij deelde de back bij een kopduel een elleboogstoot uit. Zowel de Zweed als de Engelsman kreeg geen kaart van scheidsrechter Kevin Friend, maar het valt dus niet uit te sluiten dat het duo alsnog bestraft wordt.

Update dinsdag 7 maart 16.05 uur - Ibrahimovic ontbreekt in kraker na schorsing van drie wedstrijden
Zlatan Ibrahimovic is door de Engelse voetbalbond voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn elleboogstoot tegen Tyrone Mings afgelopen zaterdag tijdens het duel tussen Manchester United en Bournemouth (1-1). De Zweed accepteerde het voorstel van de FA. Hij mist hierdoor de kwartfinale van de FA Cup aanstaande maandag en de competitiewedstrijden tegen West Bromwich Albion en Middlesbrough.

BI-ZAR! Wat een slotfase van de eerste helft bij Manchester United. Zlatan Ibrahimovic ontsnapt na een elleboogstoot aan rood, maar zal überhaupt blij zijn dat hij nog een hoofd heeft... ????

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 4 maart 2017


Poll

Moeten Zlatan Ibrahimovic en Tyrone Mings geschorst worden?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door robeiir)

Ik denk nog steeds dat wat Mings deed niet opzettelijk was, hij heeft zn ogen vooruit en valt half over Rooney heen. Ik ben zelf keeper, bij 1 op 1 duels gebeurt het regelmatig dat iemand bovenop je beland/gaat staan als ze over je heen springen, dat gebeurt gewoon.

Als het wel bewust was mag je hem wat mij betreft 10 jaar schorsen maar hoe bewijs je dat.

6 maart 2017 om 16:37

Dan moet je eens in het veld gaan staan. We zullen het nooit weten maar ik neig toch wel heel erg naar bewust. Ik ben het eigenlijk wel zeker. Hij keek eerst en dan wendt hij inderdaad zijn blik af maar weet echt wel waar Zlatan precies ligt, dat kan ik niet uitleggen maar als je zelf voetbalt snap je wel wat ik bedoel. Zo iets overkomt mij nooit.

En wat hem vooral 'verraadt' (in mijn ogen dan toch) is het feit dat hij na zijn stamp op het hoofd van Zlatan gewoon doorloopt en zich niet bezorgd omdraait van "oei, ik heb iemand geraakt" en zelfs Ãæ’ã¢â¼berhaupt niet verrast reageert of half struikelt door de onverwachte 'hobbel' (zlatan's hoofd dus). Hij loopt gewoon snel weg en onderdrukt net een "oef, niemand heeft het gezien. Erna laat hij ook niet even aan Zlatan weten dat het per ongeluk was of zo.

En als een spits op jou gaat staan, wees maar zeker dat het in 95 procent van de gevallen bewust is. Als ze dat bij jou doen mag je eens flink van je oren maken. Dat gebeurt meestal niet 'gewoon'.

6 maart 2017 om 19:24

United was in de aanval, hij heeft geen tijd om even terug te gaan, hij moet zn team helpen. Daarnaast, op het moment dat hij springt staat Rooney op en daar valt ie half overheen, kijk nog maar is terug.

7 maart 2017 om 16:33

Ja ik had ook wel gezien dat hij Rooney lichtjes raakte. Maar zoals ik zei, hij reageert totaal niet verrast en struikelt niet eens heel lichtjes. Als jij plots iets relatief groots onverwacht onder je voet voelt, zoals een hoofd, zal jij ook een lichte reactie hebben daarop. Mings niet. Hij wist wat zou gebeuren.

6 maart 2017 om 16:38

Dat heb jij dan mis. Kijk de beelden er maar op na. Hij kijkt wel degelijk naar waar zlatan ligt. Het is gewoon een smerige overtreding.

6 maart 2017 om 18:28

Dan nog is het een hele kunst om op zijn hoofd te landen met 1 voet (zonder tijdens de actie zelf te kijken). Ik durf niet met 100 procent zekerheid te zeggen dat het bewust was.

6 maart 2017 om 17:00

Dan moet je de beelden maar even goed opnieuw bekijken. Nadat Mings begint te lopen, kijkt hij (wellicht sneaky) naar beneden naar de richting van Zlatan, vervolgens gaat hij erover heen en trapt vervolgens op het hoofd van Zlatan, op dat moment ja kijkt hij de andere kant op, maar hij heeft dus allang gezien waar Zlatan was en trapt bewust Zlatan op zijn hoofd. Bijna geen twijfel over mogelijk.

6 maart 2017 om 23:38

Hij wordt ook aangetikt door een opstaande Rooney. Volgens mij verliest ie gewoon zn balans

7 maart 2017 om 16:44

Mee eens de wraakactie was duidelijk bewust eigenlijk vind ik 3 wedstrijden nog mild. Bij Mings was het niet duidelijk of het bewust was het leek inderdaad van niet.

Wat mij betreft wordt alleen zlatan gestraft. Heel logische wraakactie, maar met wel bestraft worden. Van Mings geloof ik nog wel dat het niet de bedoeling was, aangezien hij over 2 man heen sprong. Van Zlatan was het zeker de bedoeling, hij wist heel goed wat hij deed en bij wie.

8 maart 2017 om 09:01

Zoals hierboven al werd gezegd. Hij kijkt heel snel even en oogt totaal niet verrast. Plus die twee zaten elkaar al de hele wedstrijd op de huid. Zlatan 3 wedstrijden vind ik niet meer als normaal. Maar mings mag er ook een 5 tal krijgen van mij.

Zwak dat ze zich hiermee gaan bemoeien, want aan de reacties van beide spelers merkte je dat ze de strijdbijl na de wedstrijd al begraven hadden. Leek er zelfs op dat ze er wel van genoten hadden van zo'n strijd, want de gehele wedstrijd was gewoonweg een ouderwetse spannende harde Engelse wedstrijd.

6 maart 2017 om 16:26

Helemaal terecht en wat mij betreft schorsingen voor +5 wedstrijden voor beide heren. Als ik een van beide doe op zaterdagavond op het stratumseind in Eindhoven word ik opgelaaien en kom ik pas na het weekend weer vrij met een aanklacht voor ernstige mishandeling aan mijn broek (en terecht). Ookal begraaf ik strijdbijl met mijn tegenstander. Dit mag gewoon niet geaccepteerd worden.

6 maart 2017 om 16:27

Ja laten we voor al aan gaan moedigen dat spelers eigen rechter gaan spelen en wraak gaan nemen. Dan kunnen we het hele kaarten systeem sowieso beter afschaffen, gewoon oog om oog tand om tand. Nee heel begrijpelijk dat de FA hier gaat ingrijpen. In beide gevallen een dikke schorsing. Over het incident van Mings zal nog het meeste twijfel bestaan qua 'opzet' in het spel. Bij Zlatan z'n elleboog zie je duidelijk de intentie. Laten we hard spel aanmoedigen, zolang de intentie er is de bal te spelen. Niet elkaar ernstig te blesseren.

6 maart 2017 om 17:19

Ik zal alleen op jou reageren omdat je de meeste punten hebt, want ik zal vast nog wel meer reacties aan mijn broek krijgen vol ongeloof.

Natuurlijk anno 2017 kun je spreken van voorbeeldfunctie, agressie=fout, die overtreding hoort in elke wedstrijd een kaart te zijn. Helemaal gelijk en mijn standpunt is misschien onorthodox en volgens de huidige normen en waarden onjuist, maar van de situatie kun je ook de positieve kant bekijken.

Ik vond deze wedstrijd prachtig en zag een echte Keane/vieira battle gaande op het veld en met dat in het achterhoofd kun je de volgende punten misschien wat meer op prijs stellen
- De scheidsrechter fluit met de wedstrijd mee, zoals onze Kuijpers dat zo goed kan en helpt het spelletje in plaats van dat ze het stoppen en dit soort wedstrijden kapot fluiten. Er mag gewoon meer, er gebeurt meer en de scheids mist meer...
- De mentaliteit aan beide kanten was gewoon een voorbeeld voor elke jonge speler. Voetbal is strijd en de wilskracht om te winnen was er aan beide kanten en daar hoort ook soms vuil spel bij en die elleboog leek harder dan dat hij was. Op het randje en soms net daarover zoals sommige oud-voetballers dat zo mooi beschrijven

Ik keur het zeker niet goed, maar ook in het totale plaatje van de gehele wedstrijd heb ik een topwedstrijd gezien, wat iedereen ook zei en vind niet dat de FA hier nadien nog voor moet straffen als beide spelers zo super sympathiek reageren na de wedstrijd (weet niet of je dat gezien hebt, maar dat was ook mooi om te zien)

6 maart 2017 om 18:59

De FA is er om acties die niet door de beugel kunnen in het veld te bestraffen en als men reacties van spelers na de wedstrijd gaat meenemen, dan is het einde zoek. Dan is het bij een elleboogstoot uitdelen, maar hopen dat je tegenstander nog wraak neemt, want dan kan je elkaar na de wedstrijd lekker de hand boven het hoofd houden en een schorsing voorkomen.

Allemaal leuk en aardig dat het een mooi gevecht tussen die twee was, wat het ook zeker was, en dat beide spelers dat ook vonden, maar niet iets waar de FA rekening mee zou moeten houden in dezen. Verder is het gewoon competitievervalsing voor de clubs die in de komende periode tegen United of Bournemouth spelen als ze geen schorsing krijgen waar ze die wel verdienen.

En als je dit 'super sympathiek' reageren vindt, dan leg je dat lat ook niet erg hoog. Als zeggen dat je tegenstander tegen jouw elleboog aanspringt al super sympathiek is...

6 maart 2017 om 23:44

Ik geef de beste man hierboven al gelijk en verklaar mijn standpunt om de sympathie van mij te kunnen begrijpen. Moet er dan nog een keer herhaald worden wat de FA behoort te doen, overdrijven met 'competitie vervalsing' en het interview van mings niet meeneemt als ik het heb over de reactie heb van beide spelers. Schijnbaar wel, maar vind het een beetje bagatelliseren van mijn argumenten door dezelfde argumenten van hierboven te herhalen. Ik zie dan het punt niet echt.

6 maart 2017 om 16:37

Zwak? Mings gaat op Zlatans hoofd staan (volgens mij niet opzettelijk, maar dat terzijde) en Zlatan geeft een ongelofelijke elleboog... Mings kort schorsen voor onoplettendheid en Zlatan dik schorsen voor z'n elleboog, het is niet zo dat wanneer je het zelf even oplost dat het dan afgedaan is.

Volgens mij deed mings het niet expres, dat waa gewoon onhandig en ging inderdaad wel vol op het hoofd van Zlatan staan. Of de elleboog van Zlatan bewust was weet ik niet 100% zeker, maar zo zag het er wel uit.

6 maart 2017 om 16:33

Mings weet het wel hoor... hij raakte hem en liep door. Hij keek ook ff... als ik hem was zou ik wel ff uitkijken hoor. Als ik hem per ongeluk aanraak zou ik stoppen om te kijken... dat deed hij niet en hij ontwijk ook niet.

6 maart 2017 om 23:39

Tuurlijk loopt ie door, heb je de wedstrijd gezien? United was in de aanval, hij moet verdedigen

8 maart 2017 om 09:03

Maar achteraf ga je je verontschuldigen.

Dat mensen nog zeggen dat Zlatan niet geschorst moet worden is toch genant. Over mings werd nog gediscuseerd of het expres was. Over de actie van Zlatan was geen twijfel volgens mij. Ik zeg niet dat een van de 2 geschorst moet worden, maar als je bij mings ja zegt en zlatan nee, dan begrijp je het niet.

Zlatan keek niet naar achter . Kan ook niet bewezen worden dat het een wraak actie was

6 maart 2017 om 16:33

Maar je elleboog zo zwaaien is niet natuurlijk, mings struikelt gewoon.

7 maart 2017 om 08:38

Hij keek idd niet naar achter, maar als je zelf voetbalt of het een beetje volgt weet je goed genoeg dat voetballers zich heel erg bewust zijn van de situatie om hen heen. Zlatan weet dat Mings met hem in duel zal gaan en weet ook wel dat hij daar hangt als hij zijn elleboog naar achter zwaait. Bewuste actie.

Beide moeten een dikke schorsing krijgen. Die trap op het hoofd was zeker weten bewust en niet te zuinig ook. Daarna die elleboog was ook geen klein tikje, maar een keiharde volle slag.

10 wedstrijden zou mooi zijn, maar ik gok op 4.

Beiden verdienen hier een dikke schorsing. Mensen die twijfelen aan de trap van Mings, hebben de rest van de match niet gezien. Die twee lagen al de hele tijd met elkaar overhoop. Vond het overigens wel geweldige duels, waar Mings (met zijn 23 jaar) Ibra volledig in zijn broekzak had!

Het feit dat heel erg lijkt op Payback zal de strafeis van Zlatan terecht verhogen. Ga je misschien wel naar 4-5 duels schorsing als de FA consistent is. (Als) Na het vaak terugzien van de beelden lijkt mings het niet bewust te doen qua lichaamshouding en waar hij naar kijkt.

Je ziet overduidelijk dat mings nog extra kracht bijzet + het feit dat hij echt wel in de richting van zlatan kijkt is het een bewuste overtreding. Zlatan pakt hem daarom terug in de wedstrijd wat zijn goed recht is. Uitdelen = incasseren. Echter omdat er geen kaart is gegeven tijdens te wedstrijd dienen ze gewoon beide te worden geschorst op grond van de beelden. Beide zelfde straf +-3 wedstrijden is prima.

Wel heel bizar om te zien dat de scheids hier beide momenten niet ziet of niet wil zien, er zijn nog collega's om de beste man heen.. Hoe je het draait of keert als de scheids correct had gefloten wat betreft de bewuste actie van Mings, had hij direct rood gehad en had die niet hoeven incasseren en was deze discussie nooit ter plaatste geweest. Nu het zo is als het is mogen beiden heren geschorst worden voor een wedstrijdje of 5. Hard spel en een felle strijd is prima maar dit gedrag hoort niet.

Geaccepteerd - op zich niet zo'n ramp voor United dat Zlatan eens wat rust pakt, aangezien veel mensen al vraagtekens hebben gezet bij het enorme aantal wedstrijden dat hij speelt, en zijn gebrek aan scherpte voor de goal.

Er staat niet bij of Mings ook een schorsing krijgt?

7 maart 2017 om 18:49

Zlatan krijgt de normale straf voor een 1e rode kaart in de BPL dat is 3 wedstrijden... krijgt hij nog keer rood 4 wedstrijden etc.

Mings is gewelddadig gedrag ten laste gelegd, en hij moet dus vrezen voor een zwaardere straf.

7 maart 2017 om 19:13

heeft het ook niets te maken met het feit dat Mings in beroep is gegaan ? ik dacht dat gelezen te hebben op de BBC website

7 maart 2017 om 19:26

Dan zou de strafeis toch al bekend zijn? Ik denk dat Mings hier een beste schorsing voor krijgt overigens..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

2217 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2019 Los Angeles Galaxy 12 11 4 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
2016/2017 Manchester United 28 17 7 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 31 38 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ibrahimovic gaat ex-Eredivisie-spelers voorbij met recordsalaris bij LA Galaxy

Zlatan Ibrahimovic is vanaf komend seizoen de best verdienende speler uit de Major League Soccer ooit, zo blijkt uit cijfers die de Noord-Amerikaanse competitie bekendmaakt. De Zweedse spits krijgt van LA...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 11 juni
Bayern München wil opnieuw een grote binnenlandse transfer realiseren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren