NEC wint na zwakke reeks weer eens en verlaat gevarenzone

Zondag, 5 maart 2017 om

NEC heeft na vijf nederlagen op rij weer eens een competitiewedstrijd weten te winnen. Het elftal van Peter Hyballa kwam zondag voor eigen publiek tegen Heracles Almelo een vroege achterstand te boven en hield de drie punten uiteindelijk in De Goffert: 3-1. NEC komt door de overwinning qua puntenaantal op gelijke hoogte met Heracles, dat eveneens 28 punten heeft na 25 duels, maar Heracles staat vanwege een beter doelsaldo een plaats hoger.

NEC was uit op eerherstel, nadat het zijn vijf laatste wedstrijden had verloren. De ploeg begon aanvankelijk prima aan de krachtmeting, maar moest na een klein kwartier spelen een pas op de plaats maken. André Fomitschow beging in zijn eigen strafschopgebied een overtreding op Brandley Kuwas, waarna Samuel Armenteros Heracles vanaf elf meter op voorsprong schoot: 0-1. Het betekende voor de spits alweer zijn vijftiende doelpunt dit seizoen in alle competities.

Samuel Armenteros benut een strafschop.

Fomitschow ontving een gele kaart voor zijn overtreding en was even later dicht bij zijn tweede prent. De Duitse verdediger werd echter gespaard door scheidsrechter Pol van Boekel, maar trainer Hyballa had genoeg gezien en besloot zijn landgenoot nog binnen het half uur naar de kant te halen ten faveure van Lorenzo Burnet. NEC sloeg vervolgens in een tijdsbestek van slechts zeven minuten tweemaal toe. Eerst tikte Julian von Haacke binnen na een goede actie van Michael Heinloth, waarna laatstgenoemde vlak na de gelijkmaker zelf de 2-1 achter Bram Castro vuurde.

De voorsprong voor de thuisploeg was verdiend te noemen. NEC deelde de lakens uit in de eerste helft en kwam zelf nauwelijks in de problemen na de openingstreffer van Armenteros. Na de onderbreking hielden de twee teams elkaar qua spel meer in evenwicht en vielen er lange tijd geen grote kansen te noteren. NEC werd nauwelijks in de problemen gebracht door Heracles en verdubbelde de marge halverwege het tweede bedrijf uiteindelijk. Een vrije trap van Von Haacke leek door Wojciech Golla tegen de touwen gekopt te worden, maar uiteindelijk bleek het laatste zetje gegeven te zijn door Heracles-verdediger Justin Hoogma, die daarmee de eindstand bepaalde: 3-1.Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door henkpierlo)

Dikverdiende, broodnodige overwinning. Juiste tactiek gekozen en Heracles kwam er door een strijdend NEC niet aan te pas. De magie van de wissel van het pak van Hyballa helpt ook weer Hadden we niet gewonnen dan zaten we dik in de shit. Breinburg voor mij de man of the match, aanvoerder en de man die voorop in de strijd ging. Groeneveld viel me ook positief op, nadrukkelijk aanwezig voorin met goede acties en kansen die er helaas niet ingingen. Erg dynamische voorhoede samen met Rayhi. Heracles had aan Castro te danken dat de marge niet vergroot werd. Volgende keer mag Burnet ook wel weer spelen, ben de domme verdedigende acties van Fomitschow inmiddels wel zat.

Wel knap van Hyballa om zich met dit vreemdelingen legioen veilig te spelen! Want dat kun je nu wel zeggen.

5 maart 2017 om 19:00

Er speelden vandaag 7 Nederlanders... maar goed, als elke nationaliteit al een vreemdeling is... noem Bikel, Dumic en Golla bijvoorbeeld geen vreemdeling meer, maar toch.

5 maart 2017 om 20:18

Nee, vandaag is misschien een uitzondering, maar meestal spelen er meer buitenlanders dan Nederlanders bij jullie.

5 maart 2017 om 20:45

Is het dan erg als je met meer buitenlanders dan Nederlanders speelt? Dat is toch geen vereiste om te winnen? Voor de supporter gaat het er om dat je spelers op het veld wilt zien waar je iets mee hebt. Die je kan waarderen om hun goede spel of inzet/persoonlijkheid. NEC heeft met Golla/dumic/von Haacke/delle een paar buitenlanders in het team die om deze reden populair zijn bij het publiek. Ik heb veel liever dit soort jongens dan zo'n slappe zak als Koolwijk die in de 60e minuut bij een 0-2 achterstand het al opgeeft. Die clown heeft een Nederlands paspoort en was nog wel aanvoerder. Moet er niet aan denken om zulke types ooit nog bij NEC te zien.

5 maart 2017 om 20:46

Je weet ook dat Hyballa dit elftal mede heeft samengesteld? En dus zelf ook gezorgd heeft voor 3 spelers die vandaag in de basis stonden met Heinloth, Von Haacke en Fomitschow?

vind het knap van de trainer om van deze longens een elftal te maken .by elkaar houden en da volgd jaar naar de middenmoot .dus niemand weg. laat de kapitaalen clubs hun spelers maar in het buitenland halen ,misschien krygen we dan een betere competiie want ieder jaar halen zy de beste spelers by de kleine clubs weg 0m ze voor goed geld te verkopen zie cillesen. dus N.e.c. Houde DIE Jongens .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
15.NEC00
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

31 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Maandag 22 juli
Arsenal heeft een nieuwe poging gedaan om Wilfried Zaha los te weken bij Crystal Palace. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren