Real Madrid gaat na zorgeloze middag Barcelona weer voorbij

Zaterdag, 4 maart 2017 om

Zinédine Zidane gunde Cristiano Ronaldo, Toni Kroos en Marcelo zaterdagmiddag rust tegen SD Eibar, terwijl Gareth Bale wegens een schorsing niet beschikbaar was. Dit bleek in Baskenland echter nauwelijks tot een verzwakking bij de Koninlijke te leiden, want Real Madrid was veel te sterk voor de verrassende nummer zeven van LaLiga. Dankzij doelpunten van Karim Benzema, James Rodríguez en Marco Asensio stopte de teller uiteindelijk op 1-4, waardoor Real de koppositie weer overneemt van Barcelona.

Real had vanaf het eerste fluitsignaal weinig te duchten van de thuisploeg en na een kwartier werd het eerste gat geslagen. Benzema stuitte in eerste instantie nog op doelman Yoel, maar stond op de goede plek om zelf de rebound binnen te werken. Tien minuten later stond de Fransman opnieuw op precies goed toen James een vrije trap het zestienmetergebied in slingerde en Benzema eenvoudig af kon ronden.

Vier minuten later waren de rollen omgedraaid: Benzema knalde de bal voor het doel langs en James kon het leer vervolgens binnen glijden. Het was vervolgens te wijten aan de spits dat Real in de eerste helft niet nog verder uitliep. Benzema mocht op slag van rust na een goede actie nog een keer aanleggen, maar mikte net langs de verkeerde kant van de paal.

Real Madrid heeft nu twee punten meer dan Barcelona, dat zaterdagavond in actie komt

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, waarbij Eibar zich slechts met de grootste moeite een fris en aanvallend spelend Real van het lijf kon houden. James leek met nog een halfuur te gaan voor zijn tweede van de middag te gaan tekenen, maar hij trof slechts het houtwerk. Asensio bevond zich echter precies op de juiste positie om met een acrobatische poging het lege doel te vinden.

Hierna liet Eibar zich toch ook nog even zien en Gonzalo Escalante dacht ruim twintig minuten voor tijd de eer te redden. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Ruben Peña had vlak daarna echter meer geluk en hij kon een scherpe voorzet van Pedro León achter Keylor Navas werken. Eibar probeerde daarna nog druk te zetten om zo tot een tweede treffer te komen, maar werd niet echt meer gevaarlijk.


Poll

Denk jij dat Barcelona (dat Celta de Vigo treft) Real Madrid zaterdagavond weer gaat passeren?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door r.madridista)
4 maart 2017 om 18:43

Danilo heeft me verrast. Geen dommen fouten

4 maart 2017 om 18:46

die tegen goal?

4 maart 2017 om 18:48

Beter dan een eigengoal. En het was een fout van Nacho. Zijn schwalbe leek op WWE.

4 maart 2017 om 19:06

WWE is denk wel beter dan dat

5 maart 2017 om 15:00

Kamalmadrid, ik vond dat meer een fout van Nacho die ging liggen in plaats van het meehelpen met verdedigen. Het was niet de schuld van Danilo, want ik kon begrijpen dat hij Pena niet zag aankomen en de bal rustig wilde wegwerken, maar opeens was daar Pena...

uit is celta zeker niet zo sterk dus barca zal wel gewoon winnen en ja ik weet dat real thuis heeft verloren van celta

Voordat mensen hier weer over Ronaldo beginnen en hoe ze hem niet missen en dat het allemaal beter gaat als hij er niet bij is.
Vergeet even niet dat we ook zonder Kroos stonden die al weken uit vorm is, Marcelo die al weken ruimte weggeeft achterin en Bale, die zijn team benadeelde en heel veel wedstrijden mist.

Achterin stond het centraal goed, Pepe en Ramos gewoon vast duo aub. Danilo moet verkocht worden want dat wordt niks en Nacho is toch een solide vervanger gebleken. Voorin waren Benzema en Asensio heerlijk bezig maar ook James speelde een goede wedstrijd. Benzema moet constanter worden maar toch de Motm voor mij.

Hopen dat Real deze lijn door kan trekken, Modric Casemiro James misschien ook tegen Napoli en voorin kijken wat er mogelijk is, misschien Asensio vaker laten invallen.

Op naar de CL.

4 maart 2017 om 18:16

Klopt. Ook Kroos is belachelijk overbodig aan worden. De ploeg brengt veel meer met Rodriguez of Kovacic op zijn plek.

4 maart 2017 om 18:21

Ik las zelfs dat Real fans op basis van deze wedstrijd Ronaldo verkocht moet worden echt belachelijk dat kan je geen Real Madrid fan meer noemen...

4 maart 2017 om 18:25

Hoezo niet? Ik ben een die hard Real fan maar waarheid is dat Ronaldo het spel belemmert en teveel aandacht eist. Niemand is groter dan Real. Hij heeft veel goed gedaan maar hij moet ook inzien dat hij niet meer zo goed is.

4 maart 2017 om 18:49

Ronaldo legt ballen af speelt goed is juist minder ego geworden en eist juist minder aandacht op. Ik vind dat hij meer ego mag worden geeft te veel af waar Benzema en anderen missen niet meedoen.. hij is meer een teamspeler dan voorheen...

4 maart 2017 om 19:08

Spalato87, de afgelopen wedstrijden niet gezien? Ronaldo speelt Juist minder zelfzuchtig. Zelfs op momenten dat hij beter voor eigen succes had kunnen gaan, geeft hij af op zijn medespelers. Hij is nu juist meer een teamspeler en Realfans hekelen het nu juist, omdat hij niet meer zo gretig voor het doel is.

4 maart 2017 om 18:32

Vergeet Modric niet! Speelde een uitstekende wedstijd.

4 maart 2017 om 18:47

Klopt, was ook sinds tijden weer de oude. Hopelijk kan hij deze lijn doortrekken.

4 maart 2017 om 18:58

Eens, maar Casemiro vond ik niet zo goed vandaag. Al een lange tijd niet. Met een Kroos had de uitslag hoger uit kunnen vallen. Ik pleit voor een volledig aanvallend middenveld. Dat hele ''je hebt een sloper op het middenveld nodig om verdedigend sterker te zijn'' is voor mij onzin. Verdedigen moet je gewoon met het hele team doen en die taak moet je niet afschuiven op een simpele sloper.

Benzema kreeg meer lucht vandaag, omdat hij een vrijere rol had door de afwezigheden van Bale en Ronaldo. James speelde goed, omdat Zidane hem eindelijk opstelde op zijn plek, namelijk de 10-positie. James heeft de de laatste tijd steeds hangend op rechts gespeeld a la Vasquez. Dat is niet zijn plek net als Isco. Die twee worden niet op de juiste manier gebruikt en dat moet Zidane inzien. Heb genoten van die heerlijke balletjes die James gaf.

5 maart 2017 om 11:58

En toch ga ik daarover beginnen
Ik heb het vaker gezegd in draadjes..dat ik mij enorm verheug op een Real madrid zonder Cr...daarmee bedoel ik niet te zeggen dat CR nu weg moet want zolang hij er is zal ik hem en Real onvoorwaardelijk steunen. Maar 1 ding weet ik gewoon vrij zeker.
Als Real zonder CR speelt zal je merken dat het spel beduidend leuker is om aan te zien..en mensen die denkend dat Real zonder CR lost zal zijn.. CR is niet groter dan Real madrid en ik ken het Real madrid nog van ver voor CR kwam.

Gister weer het zoveelste voorbeeldje hoe het ook zou kunnen.
Men kan zeggen wat men wilt maar het is wel opvallend he dat het er gewoon leuker uitzag..commentator zelfs sprak er vol lof over.
Besef ook dat Real zonder CR practsch elke keer won heus geen toeval mensen.

Moet wel ook toegeven dat CR zich de laatste weken enorm leuk presenteert hij werkt kei en keihard en imo was hij afgelopen maand zowat de beste man.

Maar ik blijf er bij dat zonder hem zal Real beter uit de voeten komen dan met hem..(wordt me trouwens ook vaak genoeg bewezen)..
en wat goals betreft? Ach als CR er niet is zal je zien hoe leuk de goals onder verdeeld zullen worden. Bij Real madrid kunnen zelfs de backs scoren.
Het is nu nog (lang) niet zover dat CR verkast maar ik zie het niet bepaald als einde van de wereld als Real zonder hem verder moet...sterker nog ik verheug me er gewoon op.

Dan hopelijk wel met Zidane nog want die hoop ik nog minimaal 3 jr bij Real te zien.

Real is zoveel beter zonder Ronaldo. Die houdt het spel echt alleen maar op. Assensio is echt een verademing op zijn positie

4 maart 2017 om 18:45

Ik kon helaas de wedstrijd niet kijken, maar dat zeg ik ook vaak. Ronaldo is een fenomeen, daar is geen twijfel over mogelijk, maar het is vaak zo dat hij het combinatie (team)spel belemmert, omdat hij altijd zo gretig is naar het doel toe en helaas in combinatie niet zo goed is (in vooral kleine ruimtes).

4 maart 2017 om 18:55

Wat een onzin was hij maar meer gretig naar doel. Hij legt veel af waar niets meegedaan wordt veldspel is weken al goed. Napoli al vergeten typisch me mede fans.

4 maart 2017 om 19:00

Eens met Aqua1. Ronaldo speelt de laatste tijd juist meer in teambelang en schiet nauwelijks nog zelf op doel tenzij dit de beste optie is. Hij is in mentaliteit enorm veranderd. Mensen die roepen dat Real nu veel beter speelt zonder Ronaldo praten anderen overduidelijk na en hebben Ronaldo niet gevolgd de laatste tijd.

Wat een opluchting. Real streed werkelijk om elke meter, het was hecht en dat resulteerde in een 1-4 overwinning. Benzema stond op zie je wel Ronaldo is een belemmering voor Benzema en misschien wel voor heel Real, begrijp me niet verkeerd Ronaldo is m'n lievelingsspeler maar de realiteit is dat Real 10 wedstrijden zonder Ronaldo heeft gespeeld en ze alle 10 won. Wel stoorde het mij dat Real de lange bal speelt, waarom niet over de grond? Daar heeft Real immers wel de spelers voor en als je de lange bal speelt weet je dat je 7/10 keer de bal verliest. Op naar Napoli.

4 maart 2017 om 18:27

Jezus wat een conclusies allemaal na deze wedstrijd. Als je ziet hoeveel geweldige ballen Ronaldo heeft gegeven op Benz en hoeveel hij er onbegrijpelijk miste, ga je me niet zeggen dat het allemaal aan Ronaldo ligt. En kom op: Zidane passeert Ronaldo voornamelijk in de relatief makkelijke wedstrijden. Real heeft geen koekenbakkers op de bank. Niet heel onlogisch dat ze die wedstrijden dan ook winnen.

4 maart 2017 om 18:27

Op Benz dit jaar*

4 maart 2017 om 18:49

Het is volgens velen dus wel de schuld van Ronaldo. Ik snap dat nooit. Je speelt tegen Eibar dat je met alle respect gewoon moet oprollen als Real zijnde. We moeten nu niet doen alsof Real altijd zo speelt zonder een Ronaldo, Bale of Kroos.

Tegen Napoli was het voetbal wel van hoog niveau en het tempo ook maar toen hoorde je niemand.

4 maart 2017 om 18:51

Raar Ronaldo speelde weken kei goed veldspel is naar behoren.... Ronaldo denkt in teambelang en een motivator. daardoor won Portugal het EK....

4 maart 2017 om 18:52

Ik baseer op feiten, en die zeggen dat in de wedstrijden waar Ronaldo niet speelt ze winnen. En die vervelende manieren helpen ook niet mee. Ronaldo is minder voetballer en meer doelpuntenmachine geworden, je zou denken dan moet hij in de spits toch? Maar daar komt hij ook op heden niet tot z'n recht. Het is lastig als flankspeler moet je snelheid hebben en acties maken, iets wat Ronaldo de laatste tijd ingeleverd heeft. Daarom zie je vaak dat Benzema naar de flanken gaat in de hoop dat Ronaldo meer ruimte krijgt in de zestien.

4 maart 2017 om 18:58

topvoetbal duidelijk kijk je geen Real wedstrijden dan zou je zien dat zijn veldspel weken goed is en dat hij veel aflegd en nauwelijks meer voor eigensucces gaat. Het ligt aan Ronaldo dat Benzema pass voor goal 100% kansen mist?

4 maart 2017 om 19:02

@arsen(e)al, mensen die dit roepen hebben Ronaldo de laatste tijd nauwelijks gevolgd en praten elkaar maar na. Ronaldo is Juist de laatste wedstrijden veel minder zelfzuchtig en speelt meer in teamverband. In de vorige wedstrijd alleen al heeft hij zeker 3 assists op zijn naam kunnen krijgen als de grensrechter niet had afgevlagd voor buitenspel en Benzema die 100% kans niet had verprutst.

4 maart 2017 om 19:10

@aqua

Ik kijk alle wedstrijden van Real. Ja de laatste wedstrijden speelt hij meer in dienst van het team, maar kijk wat hij doet als hij eens overgeslagen wordt. Nogmaals ik vind Ronaldo ge-wel-dig maar ik ben een Real fan en heb het beste voor met Real.

4 maart 2017 om 19:11

Waarom worden 10 wedstrijden genoemd? Alsof Real die andere 40 wedstrijden verliest als Ronaldo meedoet. Volgens mij is hij vaak de reden geweest dat Real wedstrijden won. Dat ze dan in 2017 zo dom punten verspelen heeft niet alleen met Ronaldo te maken maar gewoon collectief falen.

Ik vind dit gewoon lachwekkend worden.

4 maart 2017 om 20:52

Misschien heb je wel gelijk. Ronaldo heeft Real veel gebracht en hij heeft ons veel laten juichen, een van de beste spelers ooit. Maar wat ik wil aankaarten is dat de spelers te veel in dienst van Ronaldo spelen, althans zo lijkt het soms. Vandaag zag je de spelers vrij spelen en dat resulteerde in mijn optiek tot een grote overwinning. Maar goed blijkbaar zijn sommigen meer fan van Ronaldo dan van Real.

4 maart 2017 om 22:24

Ik ben Fan van Madrid maar met Ronaldo in het team hebben ze iets meer zoals tegen las palmas

4 maart 2017 om 23:41

Ik ben groot fan van Ronaldo maar meer van Real Madrid en ik wil altijd dat Real Madrid wint, wie er ook scoort of assists geeft.

Alleen is het gewoon vreemd wat mensen zeggen, natuurlijk zijn spelers vrijer als Ronaldo niet meedoet, dan moeten ze namelijk zelf iets creã«ren. Ronaldo schiet er per jaar 50 in, natuurlijk zullen ze in de aanval vaker naar hem spelen en het mag gezegd worden dat dit soms ten koste gaat van andere spelers die er misschien beter voor staan.

Ik vind alleen dat mensen te snel dit soort dingen roepen. Oh Real wint met 4-1 zonder Ronaldo dus dat zal wel aan zijn afwezigheid liggen maar men noemt andere afwezigen niet. Een Bale die op een goede dag gewoon iedereen eruit loopt of een Kroos die splijtende ballen geeft en een Ronaldo die op een slechte dag nog 3 goals weet te prikken.

Vandaag was de aanvoer perfect met James op 10 en een super Modric. Asensio is toptalent die zichzelf al heeft bewezen en verdient ook meer speeltijd en Benzema kreeg vandaag de ruimte en vrijheid om iets in de 16 te forceren maar ik heb hem vandaag ook vaak genoeg vanuit achteren zien spelen. Als je Ronaldo en Bale zo'n aanvoer geeft als vandaag dan zal de score ook hoog uitpakken, zie nog met Ancelotti en dan zullen spelers vrijer spelen.

Ronaldo en Bale verdedigen niet echt mee en vandaag zag je dat wel bij Vazquez en Asensio, die hebben veel dichtgelopen en de verdediging goed geholpen waardoor er achterin weinig fout ging.

Ik zeg niet dat ik 100% gelijk heb of iets, het zou gewoon fijn zijn als men naar Real Madrid kijkt en niet alleen naar de aanwezig/afwezigheid van Ronaldo.

5 maart 2017 om 12:05

Ik heb zelf ook hierboven eerder een comment genoteerd,,,
En ik ben van mening dat ik helemaal niet dat te snel zeg..als je in archieven gaat bladeren kan je zelfs comments van mij tgeen komen van jaren en jaren terug dat ik dit al riep...
ik volg zowat elke wedstrijd van Real en ik volg Real langer dan de meeste hier..ook gaat het me nieteens perse om dat Real wint zonder hem.. het gaat me ook vooral om het veldspel..het is imo gewoon aantrekkelijker..dat ze dan ook steeds winnen maakt het alleen maar mooier.
En men moet eerlijk wezen..als men mij 50 kansen mag geven en ik mag 49 missen...en 1 scoren..dan is het niet bepaald gek dat men op 50 uitkomt..bedenkende ook dat bijna alles op hem " Moet"
Een ander iemand die 49x mist zou worden gewissseld..cr mag nagenoeg altyd blijven.
Leuk 50 goals..vind ik ook geweldig maar men moet het wel in verhouding blijven zien.
Zo mag hij ook 9 van de 10 vrije trappen nemen terwijl andere het beter kunnen..maar CR mag 20 vrije trappen nemen...en alles missen..bale hoeft maar 2 vrije trappen te missen en hij mag vervolgens niks meer nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4239 fans
Stand
Actuele wedstrijden

363 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Real Madrid 11 9 0 0
2018/2019 Real Madrid 36 21 1 0
2017/2018 Real Madrid 32 5 0 0
2016/2017 Real Madrid 29 11 0 0
2015/2016 Real Madrid 27 24 1 0

In de wandelgangen

Zondag 17 november
Manchester City wil Dani Olmo overnemen van Dinamo Zagreb. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren