Ibrahimovic: ‘Kijk maar terug, hij sprong tegen mijn elleboog aan’

Zaterdag, 4 maart 2017 om

Met de kraker tussen Liverpool en Arsenal nog op het programma had Manchester United zaterdagmiddag goede zaken kunnen doen in de strijd om plaatsing voor de Champions League. The Red Devils speelden echter gelijk tegen AFC Bournemouth en na afloop ging het vooral over de verbeten duels tussen Zlatan Ibrahimovic en Tyrone Mings.

De verdediger raakte voor de rust een liggende Ibrahimovic tegen het hoofd, waarna de Zweed wraak leek te nemen met een rake elleboogstoot. Hij zag dit zelf echter anders: “Luister, wat er op het veld gebeurt, blijft ook op het veld. Jullie hebben allemaal tv, dus jullie kunnen de beelden terugkijken. Ik spring op en kom hoog en hij springt tegen mijn elleboog aan. Het was niet mijn bedoeling iemand te raken, ik weet niet wie er op mijn hoofd ging staan. Als hij het was, was hij het”, reageerde Ibrahimovic na de wedstrijd tegenover de BBC.

José Mourinho dacht na afloop het zijne van de incidenten: “Ik ben een voetbalman, ik zit al jaren in de voetballerij en ik praat niet graag over wat er tijdens wedstrijden is gebeurd. Wat gebeurd is, gebeurde. De scheidsrechter was erbij. Als je me vraagt of ik vind dat Mings drie, vier of vijf wedstrijden moet worden geschorst, houd ik me daar niet mee bezig. Hij weet wat hij heeft gedaan, dat weet hij beter dan wie dan ook. Hij weet beter wat zijn intentie was dan de scheidsrechter, het kan mij niets schelen”, reageerde de trainer tegenover Sky Sports.

BI-ZAR! Wat een slotfase van de eerste helft bij Manchester United. Zlatan Ibrahimovic ontsnapt na een elleboogstoot aan rood, maar zal überhaupt blij zijn dat hij nog een hoofd heeft... ????

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 4 maart 2017


Poll

Ben jij het eens met de uitleg van Zlatan Ibrahimovic?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door gooner4)
4 maart 2017 om 17:36

Zlatan komt met veel weg, omdat het "een baas" is. Maar dit soort vunzigheid hoort niet op een voetbalveld thuis. Ook Zlatan is de here Jezus niet. Laat hij zijn frustraties lekker op de spiegel loslaten. Zure vent.

4 maart 2017 om 20:22

Eh? Zlatan is ook een baas en dit was een heerlijke elleboog. Als er iemand op je hoofd gaat staan (met noppen, een atleet die gewoon over je heen kan springen) en de scheids doet niks. Dan geef je diegene toch een elleboog? Kom op. Volledig terecht. Al helemaal als je zulke ellebogen kan geven als Zlatan. Ik geef 5 sterren voor de uitvoering en nog eens 5 sterren voor de amusementswaarde van deze elleboog.

Zlatan is inderdaad de here Jezus niet. Gelukkig niet zeg. Jezus zou waarschijnlijk blijven liggen, zich omdraaien en de andere wang toekeren naar Mings. Had hij daar ook nog even op kunnen trappen.

Mings 1 - Zlatan 1. Maar Zlatan mist de penalty, dus ja, Mings wint.

4 maart 2017 om 20:40

En het moment dat zlatan op het been van Mings probeert te gaan staan? Gemist?

4 maart 2017 om 21:09

@mentalist

Waar komt Zlatan veel weg omdat het een baas is, ben benieuwd naar jouw lijst....?

Verder, kijk eerst het gehele interview eens alvorens je hier iemand zure vent noemt!

5 maart 2017 om 01:11

Ik had het idee dat Mings het niet expres deed. Maar dat zal wel aan mij liggen.

5 maart 2017 om 01:33

Leideshood jij bent echt niet goed bij je hoofd. Als je zo'n bagatelliserend betoog schrijft dan kun je wat mij betreft iemand anders zoeken om op te reageren, 5 sterren voor de weerzinwekkendheid. "Terechte elleboog" doei doei. Wedjat. Volg jij zlatan? Dat is altijd een viezerik. Jeugdspelers schoppen op de training bij Milan, Toivonen bedreigen, tikjes op hoofden, natrappen, gefrustreerd doen tegen teamgenoten. En nog veel en veel meer.

Tjonge jonge. 2 enorm smerige overtredingen en in beide gevallen spelen ze vermoorde onschuld. Zeker deze elleboog... Wat een kracht zette hij daarachter zeg.

4 maart 2017 om 20:29

"zeker deze elleboog." Hoe krijg je het uit je toetsenbord? Een volledig terechte wraak elleboog van een speler als Zlatan vergelijken met een totaal onnodige laffe trap op het hoofd van een nobody als Mings. Als Zlatan die trap incasseert zoals hij doet, lijkt me die elleboog een kwestie van Mings had it coming. Een beetje zoals Ruud van Nistelrooy die juicht voor de neus van een tegenstander. Alleen was Mings nu degene die als laatste lachte, gezien de eindstand.

5 maart 2017 om 20:59

Boeit toch geen reet wie het is? Een nobody of Zlatan, het boeit geen reet.

Zlatan moet weer liegen. Deze man zwaait vaak genoeg met zn ellenbogen.

Als dat niet bewust is dan heeft Zlatan nog nooit bewust een doelpunt gemaakt. Hij kijkt eerst, hij weet waar Mings is en haalt dan uit. Minstens 3 wedstrijden schorsen.

Vlak na die stamp keek je, je wist natuurlijk heel goed wie het was. En naast die elleboog dan ook nog die judogreep. Zlatan is 35 en laat zijn team toch weer eens in de steek. En zo'n krachtige elleboog man, dat is levensgevaarlijk. Elk 10 wedstrijden schorsen (en een paar maandjes gevangenis) maar het zal wel de standaard 3 zijn.

4 maart 2017 om 17:25

Hahahaha gevangenis. Niet wat overdreven? Ik vind in dit geval dat ze allebei een vuile actie hebben begaan, en dat streept t tegen elkaar weg. Zoals Zlatan zei; wat op t veld gebeurd blijft op t veld. Niemand is naar t ziekenhuis dus is de zaak afgedaan wat mij betreft. Maar wie ben ik he :-PP

4 maart 2017 om 17:54

Die paar maandjes gevangenis is natuurlijk een grapje Maar ze mogen wel erg lang geschorst worden. Er is inderdaad niemand naar het ziekenhuis maar ik ben het niet met jou eens dat we hun acties moeten bagatelliseren omdat de gevolgen meevallen. Zlatan had immers makkelijk Mings oogkas kunnen breken met die elleboog. Dit hoort niet thuis op een veld.

4 maart 2017 om 17:58

Prima toch, iemand gaat op zijn hoofd staan. Dan kan diegene ook wel verwachten daar niet mee weg te komen als je dat bij Zlatan doet. Incasseren en uitdelen heet dat.

4 maart 2017 om 18:04

Dan moet je maar naar boksen kijken.

4 maart 2017 om 18:08

Vroeger toen er nog geen cameraâ´s op elke hoek van het veld stonden gebeurde dit zo vaak in een wedstrijd. Ik heb liever dit gedrag dan wat je altijd ziet in Spanje dat ze zich om elke scheet laten vallen en net doen alsof er een aanslag op hun is gepleegd. Liever wat boksen zoals jij zegt dan toneelspel.

4 maart 2017 om 18:25

Wat een onzin weer, ik ben ook geen fan van die bloedirritante schwalbes e.d. acties. Beiden horen niet thuis op een veld.Het is niet omdat ik vind dat ellebogen not done zijn, dat ik schwalbes en gemekker oke vind.

4 maart 2017 om 18:45

Ik vind ellebogen ook not done. Maar ik vind het een ander verhaal als iemand eerst schijnheilig zoiets bij jou heeft gedaan. Dan is het gewoon gerechtigheid. En ik ben blij dat er nog zulke voetballers rondlopen met een beetje karakter. Anders krijg je een soort Nederlands elftal waar geen enkele kuitenbijter meer in speelt. Alleen Strootman zie ik daar wel voor aan. Vroeger had je van Bommel die zulke dingen ook goed kon inschatten.

4 maart 2017 om 19:11

@BonJovi. Dat is een als situatie die je daar voorschetst. Op t moment dat iemands oogkas wilt breken met een elleboogstoot hij er een veel grotere zwaai aan die elleboogstoot moeten meegeven. Maar dan is die elleboog van Zlatan te opzichtig en zou hij sowieso van het veld gestuurd worden. Zlatan wou gewoon wraak nemen om hem een elleboog te geven om te laten voelen van,; Hee doe dat nooit meer! Zijn intentie was niet om een oogkas te breken. Maar inderdaad het hoort niet thuis op een voetbalveld. Die trap op z'n hoofd idem dito!

4 maart 2017 om 20:19

Wat een complete waanzin zeg, Denn01. Dus we moeten ons maar als een stel kinderen misdragen? 'Hij deed het ook, dus mag ik het terug doen'. Zlatan is 31 jaar! Hier hoort hij boven te staan. Echt een walgelijke actie van een speler die denk dat hij Jezus van Nazareth is. Je hoort je collegiaal op te stellen en niet iemand in gevaar te brengen met een bewuste , harde elleboog. Zlatan laat zichzelf weer eens kennen en dat vind ik zo enorm triest. Laat je voeten spreken dan.

4 maart 2017 om 20:53

Leeftijd doet er niet toe. Wraak zit in je karakter of niet. En bij Zlatan zit dat er wel in. Ik heb zijn interview net op ziggo gezien van Mings. Hij gaf zelf aan dat het gewoon een duel was. Zlatan doet t natuurlijk met opzet maar niet met de intentie om hem de ziekenhuis in te rammen. Dus vandaar dat ik de actie gerechtvaardigd vind

4 maart 2017 om 20:53

Btw als scheids rood had gegeven had ik t zwaar terecht gevonden hoor! Zelfde geldt bij Mings

5 maart 2017 om 03:02

Ik respecteer jou mening @therazer. Ik hoop dat Zlatan zijn kinderen zijn mentaliteit zal meebrengen en niet die van jou. Als hij zijn kinderen jou visie zal meegeven dan zullen zijn kinderen overlopen worden in deze wereld. Als een ander kind zijn kind een trap op z'n hoofd geeft moet hij volgens jou zeggen: ach kan gebeuren volgende keer hoop ik dat je dat niet doet.

Nee Zlatan zou zeggen: Laat niet over je heen lopen. En daar hoef je niet Jezus van Nazareth te zijn. Iemand met een beetje karakter zal in die situatie hem een tik terug geven. En om dan over collegiaal opstellen beginnen, sinds wanneer trapt een collega je op je hoofd?

5 maart 2017 om 03:07

@champp90 Jij snapt het. Het heeft helemaal niks te maken met leeftijd, maar 100 te maken met je karakter.

Geef ze beide maar een flinke schorsing. Al zal het wel weer afgedaan worden met 3 wedstrijden.

Ja ja, zlatan. En bij de judoworp had hij last van omgekeerde zwaartekracht zeker?

4 maart 2017 om 20:25

Is toch ook weer puur genieten zo een judoworp? Ik vond het prachtig. Een jongen van 2 meter even naast je neer leggen.

Nu maar hopen dat hij niet wordt geschorst, want alleen voor hem kijk ik naar Man United....

4 maart 2017 om 18:37

Dus??? Overtreding is overtreding en ik hoop dat hij hiervoor wel bestraft wordt. Dus voor jou even een paar wedstrijden geen United kijken dus haha

Beide acties waren niet om aan te gluren, beide schandalig en te licht bestraft

5 maart 2017 om 02:54

Welke straf?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

2218 fans
Aanvaller, 37 jaar
SeizoenClubW
2019 Los Angeles Galaxy 13 11 4 0
2018 Los Angeles Galaxy 27 22 5 1
2017/2018 Manchester United 5 0 0 0
2016/2017 Manchester United 28 17 7 0
2015/2016 Paris Saint-Germain 31 38 1 0
Laatste voetbalnieuws

Ajax werd aangenaam verrast: ‘Hij had veertig benzinestations verkocht’

Jeroen Slop is komende vrijdag voor het laatst werkzaam voor Ajax. De financieel directeur neemt na een dienstverband van ruim twintig jaar afscheid van de Amsterdamse club. Slop zat bij de...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 27 juni
De onderhandelingen tussen Jay-Roy Grot en Vitesse bevinden zich in een vergevorderd stadium. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren