Cruijff lapte Maccabi op: ‘Ik nam de verantwoordelijkheid en het risico’

Woensdag, 1 maart 2017 om

Als technisch directeur van Maccabi Tel Aviv stuurde Jordi Cruijff begin januari trainer Shota Arveladze de laan uit. Hij besloot te wachten met het aanstellen van een nieuwe trainer en tot die tijd zelf voor de groep te gaan staan. Na negen wedstrijden niet meer te hebben verloren, deed Cruijff weer een stapje terug.

Lito Vidigal werd naar Maccabi Tel Aviv gehaald en de Angolese oefenmeester gaat verder waar Cruijff als interim-trainer gebleven was: winnen. “Er stonden een aantal lastige wedstrijden op het programma. Het team was in slechte vorm en het was voor een trainer geen goed moment om in te stappen. Ik nam de verantwoordelijkheid en het risico, want ik wist dat de spelers het konden”, zegt Cruijff in gesprek met The Guardian.

De invloed van zijn vader Johan maakte een belangrijk deel uit van de beslissingen die Cruijff maakt. “Mijn vader was een man van principes. Hij zei altijd dat als je twijfelt tussen een menselijke en een professionele keuze, je de menselijke keuze moet volgen. Als je die keuze maakt, komt alles uiteindelijk goed. Hij heeft me daar altijd in gestuurd.”

“Voetbal is een teamsport, maar er zijn 11 broodjes voor 25 hongerige spelers. Er is concurrentie en individualiteit in iedere groep”, stelt Cruijff. “Je moet zorgen dat iedereen in dezelfde richting beweegt. Je weet dat trainers een winnend team niet veranderen, maar spelers willen toch hun kans. Ik vraag mezelf vaker af waarom ik niet liever voor de groep sta dan dat ik technisch directeur ben. Daar heb ik nog niet echt een antwoord op gevonden, ik volg mijn instinct. Ik heb iets van een trainer in me, de ervaring van afgelopen jaren heeft dat gecreëerd.”


Poll

Zie jij Jordi Cruijff ooit nog ergens als hoofdtrainer werken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

2 reacties

Klasse dat hij zelf voor die groep ging staan. Getuigd van lef natuurlijk, en nog goede resultaten ook. Weet iemand hoe lang hij hier nu werkzaam is?

Een echte zoon van zijn vader. Coach ontslaan en zelf voor de groep gaan staan. Dan ben je in mijn ogen echt een geweldenaar. Verlies je paar keer dan is het over en sluiten met de carriere van technisch directeur en coach binnen de gehele voetballerij. Maar een echte Cruijff doet wat hem goed lijkt en hebben altijd gelijk. Ik hoop Jordi toch nog eens binnen Ajax of Barca te zien ooit. Misschien ooit met Koeman mee als assistent-coach om te beginnen in Barcelona? Het zou o zo mooi zijn...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Maccabi Tel Aviv

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. MichaMiddenvelder123
Y. CohenAanvaller115
C. OfoeduAanvaller104
I. ShechterAanvaller102
DanielKeeper130
N. BlackmanAanvaller70
Jair AmadorVerdediger120
Voor de complete selectie: Clubpagina Maccabi Tel Aviv.

Georgië
18 fans
Coach, 46 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 december
Voorzitter Florentino Pérez van Real Madrid wil in januari verrassen met het binnenhalen van Phil Foden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren