Update: FC Utrecht en Ould-Chikh praten over verdere samenwerking

Woensdag, 7 juni 2017 om

Bilal Ould-Chikh is terug in Nederland. De negentienjarige rechtsbuiten heeft zijn tot medio 2020 doorlopende contract bij Benfica laten ontbinden en traint mee bij FC Utrecht, zo laat de club uit de Domstad via de officiële kanalen weten.

De komende periode wordt volgens FC Utrecht benut ‘om te zien of we iets voor elkaar kunnen betekenen’. Het valt dus niet uit te sluiten dat de linkspoot een contract krijgt als hij indruk maakt op de technisch staf van trainer Erik ten Hag. Benfica heeft de contractontbinding overigens nog niet bevestigd.

Ould-Chikh maakte in de zomer van 2015 voor 1,25 miljoen euro de overstap van FC Twente naar Benfica, maar verder dan twaalf wedstrijden in het tweede elftal kwam hij niet. In dienst van Twente kwam Ould-Chikh eerder tot één treffer in negentien officiële duels.

Update 7 juni 07.52 uur - FC Utrecht en Ould-Chikh praten over verdere samenwerking
FC Utrecht is in gesprek met Bilal Ould-Chikh over een contract, zo meldt het Algemeen Dagblad. Beide partijen bekijken of ze elkaar kunnen vinden in een verdere samenwerking, nadat de clubloze aanvaller de afgelopen maanden mee trainde bij de beloften en later bij de hoofdmacht van Erik ten Hag.


Poll

Denk jij dat Bilal Ould-Chikh een contract afdwingt bij FC Utrecht?


Gerelateerd

49 reacties (laatste reactie door phoenixx)

Dit zou wel een stunt zijn als die bij Utrecht komt. Te vroeg vertrokken en kan nu misschien weer zijn talent laten zien.

Weer een typisch voorbeeld van een speler die veel te vroeg vertrokken en is en zichzelf overschat heeft. Had gewoon bij Twente moeten blijven Zou hij volop kansen hebben gekregen.

1 maart 2017 om 11:00

Aan de andere kant heeft die jongen de leeftijd aan zijn zijde. Hij is nog jong, pas 19 jaar, dat is nog altijd jonger dan andere talenten van FC Utrecht zoals Gyrano Kerk of Patrick Joosten. Vergelijk het met alsof hij nu de stap van de A1 naar het eerste maakt, weliswaar met omwegen, maar dat is uiteindelijk ook alleen maar ervaring waar hij van leert. Het is nog niet te laat voor hem.

1 maart 2017 om 12:02

Wel als je op je zestiende word gezien als absoluut toptalent, debuteert bij FC Twente op je zeventiende en daarna twee jaar lang geen enkele wedstrijd speelt op de "oefenpotjes" in de A-tjes van Benfica na. Dat zijn cruciale jaren die je als groot talent niet zomaar even weer haalt. Vergeet niet dat het een kwetsbare speler is.

Ould-Chikh is niet bovengemiddeld snel voor een buitenspeler, maar heeft wel een prima techniek. Fysiek is hij zwak en bovendien is hij erg klein voor een buitenspeler. Bij FC Twente kon hij dat al niet compenseren, maar toen werd het nog een beetje door de vingers gezien vanwege zijn erg jonge leeftijd.

Het is nog niet te laat voor hem, maar het wordt wel erg lastig. Bij FC Twente zou hij basisspeler worden in het seizoen 2015-2016. Dat is twee jaar Eredivisie-ervaring en voor dat soort jongens (getalenteerde buitenspelers) is dat heel erg belangrijk. Dat is een flinke stuk ontwikkeling die hij nooit weer terug gaat krijgen.

1 maart 2017 om 11:38

Volgens mij moest hij weg ivm financiën Twente.

1 maart 2017 om 12:07

Dat is onjuist. FC Twente wou hem heel graag behouden. Hij zou het half jaartje langzaam gebracht worden en de club communiceerde destijds al naar buiten dat hij in het seizoen 2015-2016 voltallig lid van de eerste selectie zou zijn. De bedoeling was dat hij de nieuwe buitenspeler van FC Twente zou worden.

Echter koos Ould-Chikh voor Benfica dat interesse had vanwege zijn prestaties in de jeugd van Oranje. FC Twente was daar absoluut niet blij mee en de 1 miljoen dat men voor Ould-Chikh kreeg, was niet meer dan een schrale troost.

Zo, die zal nog een aardige afkoopsom hebben meegekregen. Kan hij nu weer gewoon aan voetballen.

1 maart 2017 om 11:05

Is het niet juist andersom? Als ze in goed overleg besluiten te ontbinden met wederzijds goedkeuren, krijgt de speler volgens mij niets mee.

1 maart 2017 om 11:17

Denk dat het goede overleg vooral over geld is gegaan. Hij levert 3,5 jaar salaris. Daar zal toch wel wat tegenover staan. Bedoelde niet een extra afkoopsom.

1 maart 2017 om 11:18

Ja en Benfica loopt een eventuele transfersom mis.

1 maart 2017 om 12:22

Das waar. Maar hoeveel denk je dat Benfica verwacht te kunnen ontvangen voor een jongen die na 1.5 jaar pas 12 wedstrijden in het tweede heeft gespeeld? Ik denk dat je dan praat over een vergoeding die niet ver weg zal lopen van een paar maanden salaris van die jongen. Kunnen ze beter ervoor kiezen de 3.5 resterende jaren van de loonlijst te krijgen tegen een eenmalige kostenpost...

Het is Utrecht wel vaker gelukt om spelers die het niet gehaald hebben ergens anders om weer op de rit te krijgen. Ik heb het nog niet helemaal gezien bij Labyad, maar geeft wel aan dat ze de uitdaging niet uit de weg gaan en toch wel wat zien in die zelf overschatte spelers.
Als hij dit als een goede kans ziet zou ik het met beide handen aangrijpen als ik hem was, anders wordt het binnen 2 jaar eerste divisie.

1 maart 2017 om 11:00

Niet alleen Labyad is hier een voorbeeld van ook Barazite bijvoorbeeld. Utrecht heeft altijd wel een oog voor dit soort buitenkansjes. De scouting is echt goed op orde waar dit in het verleden wel eens minder is geweest.

1 maart 2017 om 12:04

Zoals bij Alexander Gerndt, 4,8 miljoen.

Vind het wel leuk dat Utrecht nu de spelers met een krasje een podium biedt.

Nou Ten Hag, hier is je volgende project. Volgens mij kennen ze elkaar ook al uit de gezamelijke FC Twente tijd.

1 maart 2017 om 12:38

Ten Hag is bij Twente weg sinds 2009, Bilal kwam bij Twente in 2012. Dus die 2 kennen elkaar niet daarvan.

Was een erg groot talent en ook internationaal, is razendsnel verder. Hoop dat hij zijn taferelen weg kan zetten en focust op voetbal om toch nog wat uit zn carriere te halen. We hebben al niet zulke hele grote talenten in Nederland en helemaal niet in kwantiteit, maar als jongens als Kishna, Memphis, Ould-Chikh, Zivkovic ook nog uun talent gaan verspelen, wordt het wel heel lastig.

1 maart 2017 om 11:07

Razendsnel op de franse snelweg inderdaad, maar op het veld staat hij toch echt vooral bekend om zn techniek. Ik hoop dat hij zich kan hervinden, Benfica was gewoon een maatje te groot, dat is geen schande, deze jongen kan met lengte van jaren bij een aardige eredivisieclub spelen, en is nog maar 19.

1 maart 2017 om 11:07

Tis een Marokkaan inmiddels. Kon wel aardig ballen ja, maar niet voor het Nederlands voetbal dus.

1 maart 2017 om 11:34

Memphis vind ik echt niet in die categorie horen. Die is gewoon niet goed genoeg voor United, heeft niets met mentaliteit te maken.

1 maart 2017 om 11:49

Ould-Chikh was/is qua snelheid niet meer dan gemiddeld. Hij was destijds erg goed voor zijn leeftijd en zoals jorisdijk al aangeeft, had hij een bovengemiddelde techniek voor iemand van 17-18 jaar. Verder verwacht ik vrij weinig van Ould-Chikh. Hij heeft zichzelf enorm overschat terwijl iedereen dit wel aan zag komen.

Zwaar overschatte voetballer die gewoon in Nederland had moeten blijven om vervolgens in een later stadium misschien de overstap had kunnen maken naar een middenmoter in het buitenland.
Zonde hoe het geld veel van die jonge spelers helemaal kapot maakt.

1 maart 2017 om 11:18

Dat kan nog steeds

1 maart 2017 om 12:33

Hij is pas 19 he. Heeft al ervaring bij Benfica, vooral trainingen dan, maar toch. Op die leeftijd stroomt de gemiddelde jeugdspeler net het eerste elftal in, plus hij heeft zijn zakken goed gevuld en kan nu echt bouwen aan een carierre.

Voor welke positie komt hij in aanmerking? Volgens mij was het een pure rechtsbuiten en die hebben wij bij Utrecht niet.

Kan hij op de nummer-10 positie? Of naast de spits? LCM een optie (vanwege zijn linker)?

1 maart 2017 om 15:53

Links, rechts en op 10

Eerste gedachte die ik heb, waar gaat hij spelen?? Hij is van nature een flankspeler.. Kan hij zich om laten scholen tot spits? Of gaat hij achter de spitsen spelen op 10??

Bij Twente vond ik het een leuke speler, hij is nog jong dus kan zich nog prima ontwikkelen in de Eredivisie na een tijdje geen ontwikkeling in Portugal. Denk dat Twente wel baalt, de bonussen die bij deze transfer zaten worden nu niet meer uitgekeerd lijkt mij.

En weer eentje die te vroeg is vertrokken... Wanneer leren ze nu eens dat ze een paar jaar vast in NL bij een (sub)top club moeten spelen voordat ze naar het buitenland moeten gaan.
Dan kunnen ze ook gelijk veel meer verdienen dan wat ze nu hebben gedaan.

On:
Zou een leuke toevoeging kunnen zijn voor Utrecht, mits hij nog een beetje in vorm is. Al verwacht ik dat hij niet al te veel speeltijd zou krijgen, aangezien het alles behalve slecht gaat bij Utrecht.

Hij is nog maar 19 jaar dus nog steeds een groot talent volgens velen hier is hij nu opeens geen groot talent meer. Dat is onzin Benfica is een ervaring die hij meeneemt ik zie hem nog steeds slagen zeker in de Eredivisie. Wat betreft Labyad die was de vorige wedstrijd echt heel goed en velen vergeten dat hij nog maar 23 is. Hij kan nog steeds voor Oranje kiezen aangezien hij zn debuut voor Marokko nog niet heeft gemaakt.

Ben benieuwd wat we van hem mogen verwachten. Heeft destijds besloten om het buitenland te proberen en dat is iets minder bevallen dan gedacht. Wel een ervaring rijker en nu komt hij, mits hij indrukt maakt, weer terecht bij een subtopper die erom bekend staat jeugd te laten doorbreken. Ik vraag me alleen af voor welke positie hij in aanmerking komt. Er staat bij mij dat dit een flankspeler was en naar mijn weten speelt Utrecht zonder echte wingers.

Goede slag weer van Utrecht. De ploeg draait momenteel ook heel aardig en 'gevallen' talenten lijken zichzelf weer te vinden. Mochten deze jongens zich weer herpakken dan zal Utrecht ook wat overhouden.

Hij maakte bij FC Twente welgeteld 1 wedstrijd indruk tegen Heracles. Over het algemeen was hij telkens de slechtste speler op het veld. Dat werd echter gecompenseerd door zijn jonge leeftijd waardoor hij zelf ook teveel in zichzelf ging geloven. Hij dacht direct aan te kunnen sluiten bij het eerste van Benfica, maar hij kwam er al snel achter dat die koek niet op ging.

Ervan uitgaande dat hij zich niet tot nauwelijks ontwikkeld heeft in het afgelopen anderhalf jaar, heeft Utrecht er wellicht over twee jaar wat aan. Het is een kleine technische speler, maar fysiek zwak en is simpelweg niet goed genoeg om dat te kunnen compenseren. Deze speler heeft cruciale jaren in zijn ontwikkeling gemist en zal dat in een razendsnel tempo moeten inhalen, wil hij nog iets van zijn voetbalcarriere maken.

Voor een 17-jarig talent was hij goed, voor een 19-jarige speler die waarschijnlijk pas minuten gaat maken in het eerste als hij 20 jaar is, is hij niet meer dan een redelijk talent waarvan elke club er wel een paar heeft. Deze jongen werd door Benfica niet bepaald geholpen in zijn ontwikkeling en heeft erg weinig gespeeld. Hij zou veel meer geleerd hebben in de Eredivisie dan bij de A-tjes in Portugal. Ik denk niet dat deze jongen ooit nog richting de top van de Eredivisie gaat al blijft het feitelijk natuurlijk afwachten.

1 maart 2017 om 14:56

Potvolkoffie, waarom moet je die wedstrijd weer aanhalen haha. Ik moest er ook aan denken namelijk. Trapte de ballen vanuit alle hoeken op paal, lat en in de goal (volgens mij als wisselspeler). Dat is tot nu toe wel zijn hoogtepunt gebleken....

1 maart 2017 om 16:02

Haha, wel toevallig dat hij uitgerekend in de derby iets liet zien inderdaad. Verder heeft die jongen erg weinig laten zien en ik vond het destijds vreemd dat FC Twente in hem al een basisklant zag voor het seizoen 2015-2016. Ik denk ook niet dat Ould-Chikh bij Utrecht veel aan spelen toe gaat komen.

Gezien zijn lengte, fysiek en gebrek aan ontwikkeling zal hij twee keer zo hard moeten vechten voor zijn plaats. Hij is dan nog wel jong, maar tegenwoordig zijn ze allemaal erg jong in de Eredivisie en ze hebben allemaal de stempel: "talent". Als hij echt nog steeds zoveel indruk maakte, waren de topclubs wel concreet geweest.

Had beter bij Twente kunnen blijven wedstrijden meepakken, nu moet hij op proef is pas 19 jaar! Zonde vind ik zoiets. fout geadviseerd, maar ja verdiende goed bij Benfica. Hoop dat ie het gaat waarmaken want voetballen kan hij echt. Kan voor Utrecht koopje van het jaar worden

1 maart 2017 om 16:06

Voor hem sowieso erg pijnlijk als hij uiteindelijk niet slaagt. FC Twente sprak het vertrouwen in deze jongen uit terwijl hij nog niets had gepresteerd. Het was namelijk de bedoeling dat hij na de winterstop langzaam gebracht zou worden zodat hij in het seizoen 2015-2016 definitief aan zou sluiten bij de eerste selectie en basisspeler zou worden. Echter koos Ould-Chikh voor een avontuur bij Benfica, omdat hij dacht vrij snel aan te kunnen sluiten bij het eerste.

Je kan zeggen wat je wilt over hem maar dit is toch gewoon een slimme actie van hem im weer in Nederland te komen voetballen. Ik weet zeker dat de meeste jongens gewoon hun contract uit zouden dienen en cashen.

@ Sirius Ik zie heel veel haat in jouw bericht deze speler is een ervaring rijker zo kan je het ook noemen. Bovendien is hij nog jong ondanks dat hij lange tijd niet heeft gespeeld kan hij snel terugkomen op zijn niveau. Kijk maar naar Labyad bijvoorbeeld die nu ook weer zijn oude niveau haalt dat hoeft echt geen jaar te duren. Bij oudere jongens duurt het inderdaad wat langer voordat ze weer hun oude niveau kunnen vinden. Assaidi bijvoorbeeld zie ik niet meer terugkomen Labyad en Ould Chikh zijn veel jonger en zullen sneller op hun oude niveau komen. Als ze weer wat wedstrijden in de benen hebben. We moeten niet vergeten dat 19 nog heel jong is typisch Nederlands om een jongen van 19 af te schrijven. In het buitenland maak je pas op je 20ste je debuut in Nederland al eerder omdat er geen geld is en ze de jeugd wel een kans moeten geven.

1 maart 2017 om 13:54

Zie weinig haat in zijn reactie eerlijk gezegd, vind het wel vrij realistisch wat hij heeft getypt, alleen denk ik niet dat het 2 jaar gaat duren voordat hij weer op niveau is. De jongen is technisch gezien van een hoog niveau, vrij leergierig dus verwacht dat hij begin volgend seizoen een volwaardig selectielid van Utrecht kan zijn, hij is niet de snelste qua lopen, maar zijn handelingssnelheid is voor de eredivisie ruim voldoende. Moet nog wel ff het krachthonk in want nu blaas je hem zo omver.

1 maart 2017 om 16:16

Er zit helemaal geen haat in mijn reactie. Ould-Chikh was bij FC Twente altijd een goede professional voor zijn leeftijd en het is zijn goed recht om het geluk bij een andere club te beproeven. Daarvoor hebben beide partijen contracten en afkoopsommen. Als supporter vind ik het jammer, maar ik neem hem niets kwalijk. Ik beoordeel hem echter op zijn ontwikkeling, speelstijl, fysiek en de prognose voor de toekomst.

Labyad, Assaidi en veel andere jongens hadden al veel meer bewezen in de Eredvisie en waren bovendien een stuk ouder en wijzer. Ould-Chikh was erg jong toen hij naar Benfica ging en voor een groot talent is het dan cruciaal dat de club het beste met de betreffende speler voorheeft. Dat was niet het geval. Je vergeet dat Ould-Chikh het niet van zijn fysiek moet hebben. Hij is behendig, maar ook erg klein en licht voor een voetballer.

Zijn handelinggsnelheid was destijds bovengemiddeld voor iemand van zijn leeftijd, maar als je je twee jaar lang niet ontwikkelt, vraag ik me af of hij op zijn twintigste wel klaar is voor de Eredivisie. Destijds bij FC Twente was hij het in ieder geval (nog) niet. Ik bekijk het niet als FC Twente-supporter, maar ik ben wel iemand die graag in de gaten houd hoe een talent zich ontwikkelt en of er groei in zit. Bij Ould-Chikh vraag ik me af of hij ooit nog belangrijk gaat worden voor een subtopper in de Eredivisie.

Als club moet je een 19-jarige speler die gevoetbald heeft bij Feyenoord, RBC, Willem2, Fc Twente en Benfica helemaal niet willen hebben. Pfff, dan is er iets niet goed gegaan in je carrière (opvoeding, mentaliteit, etc)!

Zojuist werd bekend dat voormalig FC Twente-speler Bilal Ould-Chikh zijn contract bij Benfica heeft laten ontbinden. De vleugelaanvaller vertrok in de zomer van 2015 naar de Portugese topclub en FC Twente bedong bij de overgang dat de club 250.000 euro zou krijgen als hij vijftien wedstrijden zou spelen en een doorverkooppercentage.
Door het ontbinden van zijn contract zal Ould-Chikh dat aantal wedstrijden nooit halen en loopt FC Twente 250.000 euro mis, meldt RTV Oost. De 19-jarige buitenspeler kwam geen enkele keer in actie voor het eerste elftal en slechts twaalf wedstrijden voor Benfica B (het tweede elftal). Ook het doorverkooppercentage van vijf procent loopt FC Twente door het ontbinden van het contract mis.

Twente had het geld goed kunnen gebruiken! Denk dat deze jongen zeker een aanwinst voor Utrecht kan zijn, jong genoeg nog immers.

Dit soort spelers hebben gewoon 0 realiteitszin! Even vlug-vlug een contractje ondertekenen en dan drie jaar niks doen! En nu op hangende pootjes terug.

Nog steeds maar 19 jaar en naar mijn mening een hoop talent. Ik zie hem graag aan de selectie toegevoegd.

7 juni 2017 om 12:28

Laat m maar bij Jong aansluiten. Dan zien we wel verder.

Utrecht laat nogmaals zien een goed beleid te hebben. Spelers met een krasje of die een niveau lager moeten acteren om in de picture te komen worden relatief goedkoop opgehaald en daarna met de juiste tactiek op het veld gebruikt. Mocht er dan iemand transfervrij vertrekken is er geen man overboord omdat de investering minimaal geweest is. Dit doet me denken aan Leister City en Nice.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Utrecht

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AZ4020
5.Vitesse336
8.VVV-Venlo29-10
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Ramon LeeuwinVerdediger10
Edson BraafheidVerdediger10
Robin van der MeerVerdediger10
Sean KlaiberVerdediger10
Willem JanssenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Utrecht.

12 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 19 februari
Justin Kluivert heeft AS Roma nog niet overtuigd van zijn kwaliteiten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren