Update: Overname Palermo door Amerikaanse investeerders van de baan

Zaterdag, 1 juli 2017 om

De wegen Maurizio Zamparini en Palermo scheiden na vijftien jaar, zo maakt de huidige nummer achttien van de Serie A maandag bekend via de officiële kanalen. Zamparini was sinds 2002 actief als voorzitter op het Italiaanse eiland en stond vooral bekend om zijn grillige wijze van beleidsvoering.

Palermo veranderde onder de inmiddels 75-jarige Zamparini liefst 47 maal van hoofdtrainer, verdeeld over 38 verschillende oefenmeesters. In het seizoen 2015/16 voerde de beleidsmaker de meeste wijzigingen door: liefst negenmaal veranderde Zamparini van coach in het jaar waarin i Rosanero maar ternauwernood ontsnapten aan degradatie.

Palermo groeide onder Zamparini uit tot een stabiele Serie A-club. Na de promotie in 2004 speelde de vereniging met uitzondering van het seizoen 2013/14 onafgebroken op het hoogste Italiaanse niveau. Palermo, dat momenteel een achterstand van zeven punten op een veilige plek heeft, geeft op de officiële website aan binnen vijftien dagen een nieuwe preses te willen presenteren.

Update 6 maart 15.14 uur - Voormalig radiomaker nieuwe voorzitter van Palermo
Paul Baccaglini wordt de nieuwe voorzitter van Palermo en volgt daarmee Maurizio Zamparini op. De 35-jarige Baccaglini neemt samen met zakenman Frank Cascio de Siciliaanse club over. De nieuwe voorzitter van Palermo is in Italië bekend als voormalig radiomaker bij RTL 102.5 en vj bij het televisieprogramma La Iene. Baccaglini is de afgelopen jaren zakenman geworden en heeft diverse investeringsfondsen opgezet.

Update 1 juli 16.27 uur - Overname Palermo door Amerikaanse investeerders van de baan
Maurizio Zamparini blijft toch de eigenaar van het gedegradeerde Palermo. De excentrieke preses leek de club in eerste instantie over te doen aan een Amerikaans consortium onder leiding van tv-persoonlijkheid Paul Baccaglini. De nieuwe eigenaren lieten de deadline van 30 juni om de afgesproken geldsom over te maken echter lopen, waarna Zamparini in een verklaring duidelijk maakte dat hij een streep heeft gezet door de overname.

Maurizio Zamparini is afgetreden als voorzitter van Palermo. Hij voerde 47 (!) trainerswissels door sinds 2002. #palermo #calcio #zamparini #rosanero #dybala #seriea

Una publicación compartida de Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone) elGerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door nonahans)

Had niet verwacht dat dit ooit nog ging gebeuren; met elke wissel verkondigde hij dat hij ging stoppen en de boel ging verkopen.

27 februari 2017 om 20:41

En net zo vaak werd er beweerd dat er een koper gevonden was. Zou me totaal niet verbazen dat de verkoop opnieuw afketst en hij zichzelf opnieuw mag aanstellen ofzo.
Helaas voor Zamparini is de beoogde nieuwe eigenaar geen Italiaanse investeerder (misschien in de verre roots...). Dat had ik hem nog wel gegund, met zijn flamboyante gedrag.

1 juli 2017 om 20:04

Haha ze hebben het hier vaak over glazen bollen, maar kijk hier!

Het is het beste dat deze club maar degradeert naar de Serie B en dan fris terug keert op het hoogste niveau wel zonde voor zo'n club in een mooie stad

Zou wel eens willen weten wat deze man aan oprotpremies betaald heeft met zijn 47 ontslagen trainers...

Is dit niet een wereldrecord in het voetbal?

Zou ergens toch zonde zijn als hij vertrekt. Heeft enkele pareltjes op de europese velden afgeleverd door de jaren heen, met hun hoofd bij de europese topclubs maar hun hart in het mooie Sicilië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Palermo

Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Palermo.

In de wandelgangen

Vrijdag 15 november
Zlatan Ibrahimovic heeft zijn zinnen gezet op een hereniging met AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren