Update: Reservedoelman Sutton United vertrekt na ‘pie-gate’

Dinsdag, 21 februari 2017 om 17:02Chris Meijer • Laatste update: 17:03

De beelden van Wayne Shaw ging maandagavond de hele wereld over. De reservedoelman van Sutton United at tijdens de wedstrijd op de reservebank een zogenaamde pie. De actie van Shaw zorgde voor hilariteit, maar het lijkt erop dat het om een vooropgezet plan gaat.

Er kon in aanloop naar het FA Cupduel tussen Sutton United en Arsenal namelijk door gokkers worden ingezet op het vraag of Shaw op de bank een pie zou gaan eten. Als hij dit zou doen, zou je acht keer je inzet terug kunnen krijgen. The Sun Bets liet direct nadat de reservedoelman uitgegeten was, weten dat het veel geld kwijt was door de actie van Shaw.

Op Twitter werden direct verdenkingen geuit van ‘bet fixing’. De actie zou een marketingstunt van The Sun zijn geweest. ‘Bet fixing’ is echter wel strafbaar, het is vooralsnog onduidelijk of de Engelse voetbalbond FA actie gaat ondernemen. “Voor de wedstrijd vroegen een paar teamgenoten mij: Wat is er met die weddenschap over een broodje eten? Ik antwoordde dat ik er niets over gehoord had, maar dat ik de hele dag nog niks had gegeten en dat later misschien nog zou doen”, reageerde Shaw tegenover The Independent.

“Dus toen we 0-2 achter stonden en alle wissels waren gebruikt dacht ik: laat ik het spelletje meespelen. Maar ik denk niet dat er veel mensen zijn die hier veel mee hebben gewonnen. Wij als spelers sowieso niet, want wij mogen niet gokken op wedstrijden”, besluit de reservedoelman van Sutton United.

Update 17.02 uur: Reservedoelman Sutton United vertrekt na ‘pie-gate’
Het eten van een pasteitje op de bank tijdens het FA Cup-duel met Arsenal is Sutton United reservedoelman Wayne Shaw duur komen te staan. De cultkeeper werd na het incident, dat in de Britse media als snel omgedoopt werd tot ‘pie-gate’, in verband gebracht met fraude rond weddenschappen, waarna Sutton om het ontslag van Shaw heeft gevraagd. De doelman is hier vervolgens mee akkoord gegaan, zo bevestigt trainer Paul Doswell.


Poll

Denk jij dat het hier om een vooropgezet plan gaat?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door kwakzalvers)

Nou, deze man heeft zijn aandacht ook weer gehad. Zullen we het weer over voetbal gaan hebben.

21 februari 2017 om 11:24

Ja, beetje triest van deze keeper. Hij wist dat de camera's op hem waren gericht en kijk wat hij dan doet. Hij mag van mij wel een flinke boete krijgen.

21 februari 2017 om 11:32

keepertje??


Aggg niet zo aanstellen, de jongens zouden het er onderling over gehad hebben, niets meer niets minder.. Als je zon domme bet plaatst als bureau zijnde kun je dr vanuit gaan dat hierover wordt gesproken in de selectie. Het gaat hier ook om een 5e klasser in Engeland ofterwijl semi profs..

21 februari 2017 om 12:04

Met het woord keepertje is niet zoveel mis, behalve dat het in dit geval om een flinke doelman gaat, met het aanwijzend voornaamwoord 'deze' des te meer... Erger me niet snel aan grammaticale missers, maar 'deze keepertje', kom op man...

Achja, die keepertje moet toch gewoon die broodje kunnen eten? De mensen van dat betkantoor moeten zich vooral achter de oren krabben, want wat verwachten ze nu met dit soort acties? Het brengt ze vooral veel publiciteit, daar zal het wel om te doen zijn. Ligt ook aardig voor de hand als je de opdruk van het Sutton-shirt bekijkt.

21 februari 2017 om 12:11

Dat keepertje, verdorrie.

Voor de rest heb je natuurlijk gewoon gelijk, snap ook niet dat sommigen hier de link niet kunnen leggen dat het betkantoor wat de weddenschap aanbied het best wel is voor publiciteit kan hebben gedaan en de keeper heeft aangespoord de 'pie' te eten.

21 februari 2017 om 13:12

MitchM ik weet dat het een grap is op Soccerrino, maar die broodje en die keepertje in een zin plaatsen is te veel voor mijn brein

21 februari 2017 om 13:17

Haha, het viel me niet eens op. Ik viel enkel over Die keepertje en toen stopte ik al half met lezen. Scherp.

21 februari 2017 om 21:04

Waarvoor zou hij dan een boete krijgen? Voor een broodje eten? Wat een onzin.

22 februari 2017 om 01:00

Maar om als wedbureau iemand voor eigen gewin zo in de zeik te zetten is wel normaal?
Komop zeg... In zijn situatie had ik het ook gedaan, maar dan ook wel heel duidelijk aangegeven waarom. En natuurlijk iedereen vooraf oproepen om vooral dik te wedden.

Zie niet in waarom mensen hem verdenken van bet fixing. Moet je als gok kantoor maar niet zo iets doms erop zetten en dan met zo een hoge quotering.

21 februari 2017 om 11:28

Exact. Als je als gokkantoor zoiets opzet, en er de publiciteit mee wil halen, moet je niet gaan zeuren als het terugslaat. Als hij leest dat er mensen zijn die geld inzetten op de kans dat hij een broodje gaat eten heeft hij alle recht om zo'n broodje te gaan eten. Eigen schuld, zeikerds.

21 februari 2017 om 11:30

Je ziet toch duidelijk dat The Sun Bets de sponsor is van Sutton United? The Sun Bets krijgt op deze manier, door deze onwaarschijnlijke weddenschap uit te laten komen, heel veel extra aandacht. Het is dus niet onwaarschijnlijk dat het hier gaat om een marketingstunt van The Sun Bets gaat en dat de bet van te voren gefixed was.

21 februari 2017 om 11:48

Aan de andere kant hoor je dit soort bedrijven niet wanneer zij veel geld verdienen met een vreemde weddenschap. Het zit er dik in dat dit een geregisseerde actie is maar door de publiciteit krijgen ze dat uitgekeerde geld dubbel en dwars terug. Wanneer Shaw voet bij stuk houdt heeft de FA geen poot om op te staan tenzij hij nagetrokken wordt en de bond uitkomt bij Sunbet. Dan is hij wel degelijk schuldig.

Ach The Sun heeft in Engeland natuurlijk al snel de schijn tegen, omdat het een ronduit asociale roddelkrant is.. Dom van die keeper om dan "het spelletje mee te spelen".. Ik hoop niet dat ze hem hierop pakken, dat zou voor mij toch afdoen aan de leuke avond die Sutton me gister bezorgd heeft

Heerlijke actie van Shaw! The Sun dacht gratis promotie te kunnen krijgen door over zijn rug een belachelijke weddenschap online te zetten i.v.m. zijn gewicht.
Dit is gewoon een promotiestunt die averechts uitpakt omdat Shaw slimmer is, ik hoop dat The Sun bakken met geld moeten uitkeren.

21 februari 2017 om 11:34

Wedden op je eigen wedstrijden of iets waarop je zelf invloed kan hebben is niet echt iets wat mag, dus zeer onwaarschijnlijk dat hij er ook maar iets aan overhoud.

21 februari 2017 om 11:38

Als hij slim is geweest heeft hij ook zelf niet de daadwerkelijke weddenschap geplaatst maar heeft hij dit laten doen door een kennis/vriend, in principe is het dan amper te traceren.

21 februari 2017 om 11:46

Niet echt een Masterm1nd reactie lijkt mij. Dan is het nog steeds gokfraude en dat maakt je vergrijp niet lichter en geloof je nu zelf dat het niet te traceren is? Ik denk dat er in Groot-Brittannië ook wel een meldpunt ongebruikelijke transacties is en dat de financiã«le organisaties zich daaraan dienen te houden.

21 februari 2017 om 11:52

Hoe wil je dit ooit bewijzen dan? Als ze het beide ontkennen, er niet via telefoon over praten en als er geen overboekingen per bank worden gedaan kan je het bijna niet bewijzen.

21 februari 2017 om 11:56

Oke wat dat betreft heb je een punt, maar in de meeste gevallen wordt gokfraude altijd wel een keer achterhaalt en het zou erg dom zijn om je (verdere maatschappelijke) carriã¨re op het spel te zetten voor een paar pond. Het valt namelijk natuurlijk wel erg op als iemand 500 pond erop inzet, dat doe je niet zonder insider information.

21 februari 2017 om 12:14

Nu moet ik wel zeggen dat het me nu pas opvalt dat The Sun Bets de hoofdsponsor is van deze club. Het zou me daarom ook niks verbazen als dit hele verhaal ook weer is opgezet door hun als marketingstunt.

21 februari 2017 om 12:21

Dat beargumenteer ik ook hierboven in een tweetal reacties, haha. De keeper zal nu in ieder geval onder een vergrootglas liggen en verdenkingen zijn makkelijker hard te maken dan in een geval als Kargbo, waarbij het nog steeds totaal niet duidelijk was of het fixing was of niet.

21 februari 2017 om 13:03

Ik zou je eigen reacties even nalezen, in geen een heb je het erover dat dit ook zijn hoofdsponsor is. Jij hebt het puur over het morele aspect.

21 februari 2017 om 13:16

Zie mijn reactie op Bellepartita, waarin ik wel degelijk dat zeg.

21 februari 2017 om 13:27

Klopt inderdaad, maar ik lees niet iedereens reactie en in onze discussie had je het er niet over.
Maaja, je had inderdaad gelijk.

22 februari 2017 om 01:01

Precies. Ik hoop dat alle aanwezige supporters flink hebben ingezet!

Ik hoop dat de keeper van Sutton enige familie aangespoord heeft om op deze belachelijke weddenschap geld in te zetten.
als je als wedkantoor zo'n weddenschap uitschrijft dan vraag je er gewoon om.

Ik denk niet dat het betfixing is. Maar wel een vooropgezet plan. Hij stond in aanloop naar de wedstrijd al in de belangstelling en weet gewoon dat de camera's ook continu op hem gericht zijn. Vandaar zijn actief, ik geloof echt niet dat hij opeens trek had en daarom een broodje at. Neemt niet weg dat het een geweldig beeld was !

Nou zeg, wat een onzin om het ontslag van die keeper te eisen... Dit is toch volledig de schuld van dat gokkantoor.

Vind het belachelijk dat hij wordt onderzocht als Sun Bets zo een stomme bet plaatst om zelf wat publiciteit en banter op te doen. Dit is een voorbeeld van overbescherming.

Als je als speler zijnde zoiets hoort of leest dan is het toch logisch dat je het doet. Dat er een wedkantoor is dat dusdanig triest is om zo'n weddenschap te bedenken, dan zou ik er ook vol voor gaan. Laat ze maar op de blaren zitten met zoiets achterlijks...

Toch zonde dat ie wegmoet, dr zal nu een hele leegte in de selectie opgevuld moeten worden Wat mij betreft overdreven om hem te ontslaan, dat gokkantoor heeft nu ook vast wel zn lesje geleerd. Maar goed, het blijft goede reclame natuurlijk!

Kom op zeg, wat vind ik dit zuur voor die gozer.
Heerlijk dat echte amateur voetbal in Engeland. Denk dat het beter zou zijn voor hem om een salade te eten, maar iedereen geniet van het leven op z'n eigen manier.
Vond het een leuke vent, nog lekker stofzuigen voor de wedstrijd.
Heel klote van dat gokkantoor zeg.

Frappant dat de keeper wordt ontslagen voor deze weddenschap die notabene door een andere partij is georganiseerd. Die keeper kan daar toch ook vrij weinig aan veranderen? Weliswaar had hij achteraf misschien niet moeten eten op de bank maar dat vind ik desondanks geen reden voor een ontslag.
Op basis van wat wordt hij ontslagen? Lijkt me dat je dit op juridisch gebied ook hard moet kunnen maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sutton United


0 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
H. BeautymanMiddenvelder145
C. EastmondMiddenvelder142
D. BouzanisKeeper140
T. Sho-SilvaAanvaller142
R. MilsomMiddenvelder120
J. BardenVerdediger130
Voor de complete selectie: Clubpagina Sutton United.

In de wandelgangen

Maandag 18 januari
Fenerbahçe wil een poging wagen om Eden Hazard te huren van Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren