Drenthe frustreerde Mourinho: ‘Hij was ’pissed off‘ toen ik terugkeerde’

Zondag, 19 februari 2017 om

Royston Drenthe maakte in 2007 de overstap van Feyenoord naar Real Madrid. De vleugelverdediger werd nooit een onbetwiste basisspeler in het Santiago Bernabéu en bracht het seizoen 2010/11 op huurbasis door bij Hércules. Toen hij terugkeerde in Madrid, was trainer José Mourinho niet blij om Drenthe te zien.

"Mourinho was een beetje pissed off toen ik terugkeerde bij Real", memoreert de inmiddels gestopte Rotterdammer in de Engelse media. "Hércules had mijn salaris niet betaald, dus ik ging in staking. Maar volgens Mourinho had ik Real Madrid veel beter moeten vertegenwoordigen."

"Ik probeerde bij Real Madrid een ster te worden en mensen hadden me moeten respecteren, omdat ik het probeerde", vertelt Drenthe, die in het seizoen daarna werd gestald bij Everton. "Maar Mourinho schilderde me af als een lastige jongen. Ik had geen goede verstandhouding met hem. Hij vergeet dat ik mijn salaris niet kreeg bij de club waar ik aan verhuurd werd."


Poll

Betreur je het dat Royston Drenthe is gestopt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door e7cantona)

Geen geld geen arbeid, dan kan Mourinho wel leuk liggen doen over "vertegenwoordigen" maar dan slaat hij de plank helemaal mis. Best geinig ook dat Mourinho dit zei, aangezien hij met zijn gedrag bij Real zelf niets anders gedaan heeft dan de club geschaad.

Raar dacht al dat de club die hem verhuurd gewoon het salaris blijft betalen,betaald Heerenveen nu ook het salaris van Odegaard?

19 februari 2017 om 13:22

Ligt aan de afspraak maar ik neem aan dat heereveen niet het hele salaris kan betalen

19 februari 2017 om 13:26

zie het als een detachering. in principe is real de werkgever en dus verantwoordelijk voor het nakomen van de arbeidsvoorwaarden, zoals het betalen van het salaris. Dat Hercules daar een bijdrage aan hoort te leveren, dat zou voor Royston niks uit horen te maken. Is dus een heel vreemd verhaal inderdaad.

19 februari 2017 om 15:48

Waar Drenthe nu op doelt is slecht beleid. In de tijd dat Drenthe bij Hercules speelde, stond Piet Velthuis ook onder contract bij dezelfde club. Door slecht beleid en door grote schulden kon Hercules de salarissen van hun werknemers niet meer uitkeren, waardoor de prestaties ook zwaar tegenvielen. Velthuis stond onder contract bij Hercules, daar waar Drenthe gehuurd werd, dus dat betekend dat Hercules verantwoordelijk was voor het salaris van Drenthe. Sterker nog, Hercules maakte er gewoon een potje van. Er waren destijds meerdere spelers die gestaakt hadden. Velthuis was een van de spelers die niet gestaakt heeft, maar halverwege dat seizoen onderdak vond bij Vitesse. Al kon hij daar nog niet in actie komen. Hercules wilde hem pas vrijgeven zodra hij afstand deed van het salaris dat hij nog tegoed had. Het zou om drie a vier maanden salaris gaan. Nadat Velthuis de Fifa had geraadpleegd, werd hij vrijgegeven om zo voor Vitesse uit te komen.

Zover ik weet had Drenthe nog een hoge boete ontvangen en een schorsing, maar ik kan me niet precies herinneren hoe dat verder afgelopen is. Wat ik wel weet is dat de club dat seizoen nog degradeerde, ook niet heel verrassend natuurlijk.

Nou ik zou ook niet naar werk gaan als ik niet betaalt kreeg Drenthe jammet dat het zo is gegaan zou nu anders met Marcelo en Alaba misschien de beste linksback in de wereld zijn

Drenthe de man die niet met succes kan omgaan. Mourinho de man die overal mening verkondigd zonder na te denken.

Toen Drenthe bij Everton wel zijn salaris kreeg was hij ook een lastige jongen. Was dat ook de schuld van Mourinho of lag het toen weer aan iemand anders? Drenthe heeft de kansen gehad om meer uit zijn carriã¨re te halen, maar door zijn eigen voorkomen en gedrag is dit niet gelukt.

19 februari 2017 om 13:48

Dat is toch niet relevant? Het gaat hier om Drenthe op leen bij Hercules die niet betaald werd, en Mourinho die sakkerde op hem bij zijn terugkeer naar Real. Dan mag iemand een lastig karakter hebben, ook een lastig persoon verdient betaald te worden voor gedane arbeid, zo ook Drenthe. Dat hij nadien moeilijk deed ookal werd hij betaald is totaal buiten de kwestie.

19 februari 2017 om 13:56

Lijkt mij heel relevant. Mourinho schilderde hem af als lastige jongen en Drenthe doet het voorkomen alsof dat alleen kwam vanwege dat salarisgedoe bij Hercules. Bij Everton was hij ook lastig en daar kreeg hij wel salaris. Dan is het heel goed mogelijk dat er los van die salarisperikelen ook nog andere oorzaken zijn voor het lastige gedrag van hem, waardoor Mourinho hem als lastig bestempelde.

19 februari 2017 om 14:02

Sorry hoor, dit is echt totaal niet relevant, Drenthe kreeg gewoon niet betaald, dan houd het op, Drenthe keert daarop terug en Mourinho vind dat Drenthe de club Real niet goed vertegenwoordigd heeft. Zal ik je wat zeggen, geen enkele voetballer blijft voetballen wanneer de centen uitblijven, daar gaat Hercules in de fout en niet Drenthe. Dat Drenthe daarbovenop een moeilijke jongen zou geweest zijn doet er echt niets toe, helemaal niets.

Trouwens grappig dat Mourinho praat over de club Real vertegenwoordigen, Mourinho heeft met zijn kinderachtige en nare trekjes niet anders gedaan dan Real geschaad. Moeilijk serieus te nemen die vent.

19 februari 2017 om 18:58

"maar Mourinho schilderde me af als een lastige jongen. Ik had geen goede verstandhouding met hem"

Dat maakt het relevant. Natuurlijk had Drenthe gelijk in de situatie met Hercules. Maar dat Mourinho hem een lastige jongen vond had niet enkel daarmee te maken, en zo doet Drenthe het hier wel voorkomen. Hij zegt hiermee dat hij geen moeilijke jongen is en dat allemaal door het gezeik bij Hercules kwam. Dat is niet zo. Hij probeert dat een beetje op iemand anders af te schuiven terwijl Mourinho gewoon gelijk had over het karakter van Drenthe. Ook al hadden de meeste van ons hetzelfde gehandeld als Drenthe in de situatie met Hercules.

Geeft drenhte gwn gelijk hij heeft geprobeerd bij real respect daarvoor ,, vele andere voetballers komen niet eens in de buurt van je real

Wat ik niet begrijp.... als zo veel in je zelf geloofd dat je een ster kan worden, dan ga je toch lekker dat bewijzen bij een andere club, en dan kan je iedereen die het niet zag zitten in je het tegendeel bewijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4244 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona5832
3.Sevilla4710
5.Getafe4612
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
K. BenzemaAanvaller2614
Vinícius JúniorAanvaller192
L. JovićAanvaller152
T. CourtoisKeeper240
CarvajalVerdediger221
G. BaleAanvaller142
RodrygoAanvaller122
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

24 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 28 maart
Erling Braut Haaland staat open voor een transfer naar Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren