Meulensteen ontslagen in Israël: ‘Samen besloten afscheid te nemen’

Maandag, 13 februari 2017 om 10:34Chris Meijer • Laatste update: 15:13

Maccabi Haifa heeft René Meulensteen op straat gezet vanwege de tegenvallende resultaten, zo meldt de club op zijn website. Van de laatste negen wedstrijden, werd er slechts één gewonnen. De Nederlandse oefenmeester kreeg maandagochtend zijn congé bij de Israëlische topclub, waar hij vanaf augustus werkzaam was.

/

“Het was een eer en voorrecht om bij zo’n grote club te mogen werken. Helaas waren de resultaten niet goed, de club en fans verdienen meer. Maccabi Haifa zal voor altijd een plaats in mijn hart hebben. Ik wens de club en het publiek alle succes en geluk in de toekomst”, zegt Meulensteen op de website van Maccabi Haifa. De oefenmeester was sinds deze zomer werkzaam in Israël. Voorheen werkte hij als hoofdtrainer bij Fulham, Anzhi en Brøndby IF, maar verwierf faam als assistent van Sir Alex Ferguson bij Manchester United.

“Zelfs bij de grootste clubs komt er een tijd dat als de resultaten teleurstellend zijn, de trainer weg moet. Zo is het ook bij ons. Samen met René hebben we besloten om afscheid te nemen. We waren van hem gecharmeerd, als coach en mens. Hij heeft ons wat dingen geleerd die we in de toekomst mee zullen nemen”, reageert Jacob Shahar, voorzitter van Maccabi Haifa. De 0-3 nederlaag in de derby tegen Hapoel Haifa vormde voor de club de druppel.

René Meulensteen is weg bij Israëlische Maccabi Haifa. De club maakt maandag bekend dat de Nederlandse coach ‘in goed overleg’ is vertrokken. #maccabihaifa #meulensteen

Een foto die is geplaatst door Voetbalzone (@instavoetbalzone) opPoll

Denk jij dat René Meulensteen bij een club in de Eredivsie aan de slag zou moeten gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door malloot)

Deze man is simpelweg niet geschikt voor het hoofdtrainerschap. Hij doet me een beetje denken aan Jan Wouters. Ideale veldtrainer maar als 1e man niet de juiste kwaliteiten.

13 februari 2017 om 10:57

Mag ik vragen waarom jij dat denkt? Welke eigenschappen komt hij volgens jou tekort als hoofdtrainer?

13 februari 2017 om 11:04

Klaarblijkelijk het motiveren van een team, het leiden van processen die tot resultaten moeten komen. Je kan een keer pech hebben, je kan een paar keer pech hebben maar je kan niet 4 keer binnen enkele maanden ontslagen worden bij alle vier de clubs waar je hoofdcoach geweest bent omdat de resultaten zo goed zijn. Bij al zijn clubs heeft hij te weinig punten behaald en dan hoef je er niet eens in te zitten om deze conclusies te kunnen maken. Dus of hij is over het algemeen niet imenad die iets kan aanreiken en verbeteren bij teams, of hij is zoals Ferguson vond, wel een goede veldtrainer, maar gen man die aan de touwtjes trekt en het team neerzet zodat er prestaties komen. Vind het een logische conclusie van Cyberize7x

13 februari 2017 om 11:02

Op basis van wat? Als je je een beetje in hem verdiept hebt weet je dat alle clubs waar hij hoofd coach is geweest voor Maccabi Haifa al een rotzooi binnen de organisatie waren. Van Maccabi Haifa weet ik eerlijk gezegd helemaal niks maar er wordt over hem altijd maar gedaan of hij alleen assistent kan zijn. Nou als je jarenlang samenwerkt met Ferguson kun je heus wel ergens in de eredivisie bijvoorbeeld een hoofdtrainerschap aan.

13 februari 2017 om 11:16

Dat denk ik ook wel, al was het gedeelte peoplemanagement natuurlijk in handen van Sir. Alex en laat dat nou een van de belangrijkste dingen zijn aan het hoofdtrainerschap. Secondant zijn is natuurlijk iets heel anders. Ik zou deze man graag bij Oranje betrokken zien worden, iemand met een schat aan ervaring.

13 februari 2017 om 11:25

Nogal onzin om te stellen dat een coach niet zou kunnen presteren omdat het een rommel is binnen de organisatie. Bij Ajax was bijvoorbeeld van alles aan de hand ten tijde van Frank de Boer, toch werd hij keer op keer kampioen.

Dat iemand jarenlang heeft samen gewerkt met Alex Ferguson wil nog niet zeggen dat zo iemand ook zomaar ergens hoofdtrainer zou kunnen zijn. Meulensteen heeft dat tot op heden nog niet bewezen. Niet zo gek dus dat er wordt gedaan dat hij alleen maar assistent zou kunnen zijn. Misschien zit daar gewoon een kern van waarheid in.

13 februari 2017 om 11:56

Bij Ajax was het inderdaad een rommel binnen de organisatie maar Frank de Boer genoot het volledige vertrouwen en vertrouwde mensen als Overmars, Bergkamp en Jonk natuurlijk ook want dat waren zijn oud teamgenoten. Daar kwam nog is bij kijken dat hij voor het publiek een geweldige coach was vanwege zijn Ajax verleden. Ook zie je dat Frank de Boer zo'n rommel bij Inter ook niet draaiend kreeg. In het buitenland is dit toch anders bij Anzhi mocht hij na 2 wedstrijden al weg, bij Fulham ook 2 maanden nadat de club al in degradatienood zat en zo'n bestuur dus gewoon een andere trainer aanstelt en bij Brondby is hij er zelf mee gestopt omdat hij de situatie daar niet goed vond. Bij Maccabi zal het dan wel aan hem liggen. Maar je gaat mij niet wijsmaken dat deze gast nergens in de eredivisie coach zou kunnen zijn! Er zijn genoeg trainers die ik lager in schat dan hem bijvoorbeeld die trainer van willem 2 of van Ado.

13 februari 2017 om 12:16

Frank de Boer was een geweldige coach omdat hij presteerde, niet omdat hij toevallig een Ajax-verleden had. Met een Ajax-verleden kan je ook gewoon mislukken als Ajax-coach. En als je als coach presteert krijg je vertrouwen, niet omdat collega's toevallig oud-teamgenoten waren.

Een goede veldtrainer is nog altijd niet zomaar een goede coach, dat is echt iets anders, zelfs als je onder Ferguson hebt gewerkt. Dat zegt nog niets, zoals nu blijkt met Meulensteen. Tot op heden heeft hij als coach nog niets gepresteerd, dan kun van de huidige trainer van Willem II onmogelijk zeggen, die heeft al eens een prijs gepakt en doet het nu wederom prima.

13 februari 2017 om 11:16

Dit lijkt me de ideale manier om naast Blind te zetten. Zoveel ervaring. Een goede veldtrainer en iemand die zijn plaats kent.

Mooi! Meteen in de Knvb opnemen en intensief betrekken bij het Nederlands Elftal!! Deze man is volgens Ferguson 1 van de beste veldtrainers ter wereld, dus zet deze man alsjeblieft naast Blind neer om mee te sparren!!

13 februari 2017 om 11:53

Hij heeft al gesprekken met KNVB gehad, maar toen werd gekozen voor Advocaat. Vraag is dus of die dit nog zou zien zitten, en of KNVB het nog zou willen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Maccabi Haifa


7 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. TchibotaAanvaller121
J. CohenKeeper330
R. FuchsKeeper00
I. IsraeliKeeper00
R. MishpatiKeeper10
M. AlphonseVerdediger140
Voor de complete selectie: Clubpagina Maccabi Haifa.

2 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 18 mei
Juventus wil Paul Pogba graag terughalen naar de club. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren