Roda JC verspeelt ruime voorsprong en moet genoegen nemen met punt

Het duel tussen Heracles Almelo en Roda JC Kerkrade heeft zaterdagavond in het Polman Stadion geen winnaar opgeleverd. De Limburgers leken lange tijd op weg naar hun eerste zege op vreemde bodem sinds 16 oktober van het vorig jaar, maar Samuel Armenteros gooide in de slotfase met twee doelpunten toch nog roet in het eten voor Roda: 2-2.

/

In een weinig hoogstaande eerste helft slaagden beide ploegen er nauwelijks in het publiek op de banken te krijgen. Na een attractieve openingsfase met kleine mogelijkheden over en weer, zakte het tempo flink en liet Roda het initiatief aan Heracles. De thuisploeg realiseerde echter slechts een optisch overwicht en kwam op slag van rust goed weg toen Thomas Bruns een kopbal van Daryl Werker op de doellijn weghaalde.

Het vormde het hoogtepunt van een verder zeer pover eerste bedrijf, waarin Bruns de Eredivisie-speler werd met de meeste schoten zonder doelpunt deze jaargang. De aanvoerder van Heracles produceerde twee afzwaaiers en staat na 36 inzetten nog steeds droog dit seizoen. Het was typerend voor het inspiratieloze spel van de Almeloërs, die voor de pauze geen enkel schot tussen de palen kregen.

/

Na de onderbreking kwam Heracles aanvankelijk iets beter voor de dag en was het na een uur spelen dicht bij de openingstreffer. Brandley Kuwas werd aan het werk gezet door Peter van Ooijen, maar de paal bracht redding voor Roda. Die misser kwam de Heraclieden vlak erna duur te staan. Eerst zeilde een schot van Mitchel Paulissen op gelukkige wijze binnen, waarna Tom Van Hyfte luttele minuten na de 0-1 met een poging van afstand de voorsprong verdubbelde voor de Kerkradenaren.

Ard van Peppen en Dani Schahin kregen vervolgens uitstekende kansen om het duel definitief op slot te gooien, maar zij faalden in de afronding. John Stegeman bracht voorts centrale verdediger Robin Pröpper binnen de lijnen als stormram en die wissel sorteerde direct effect. De invaller bediende elf minuten voor tijd Armenteros met het hoofd, waarna de clubtopscorer van Heracles succesvol afdrukte. Heracles ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en hield uiteindelijk toch nog een punt over aan het treffen. Brahim Darri schilderde het leer voor het doel van de bezoekers, waarna Armenteros de score met het hoofd nivelleerde.

Verdiende een van beide ploegen meer?

1
2

Vooraf was ik denk ik blij geweest met een punt uit bij Heracles, maar een 0-2 voorsprong met nog 20 minuten te gaan mag je nooit meet weggeven. Zeker niet als je weet dat je gedeeld laatste staat. Ik baal hier echt enorm van, want Roda laat hier gewoon twee hele dure punten liggen. Nu leg je nog meer druk op de wedstrijd van komende vrijdag tegen Go Ahead.

Wel goed dat Paulissen weer gescoord heeft. Zou hij dan eindelijk zijn belofte gaan inlossen?

11 februari 2017 om 20:39

Je merkt dat Kum er niet bij was! Die kan in die laatste fase de rust bewaren en zich niet mee laten trekken in het spel. Nu zag je toch dat dat erg onwennig was. Heb vandaag 1 minpunt gezien de voorsprong vasthouden. Maar veel pluspunten in het aanvallen.

11 februari 2017 om 20:44

Vond je? In de tweede helft ging het iets beter maar zeker in de eerste helft was toch wel onnoemelijk slecht. Nog altijd zit er nauwelijks een idee achter en de meesten weten geen bal op doel te krijgen. Schahin had bijvoorbeeld ook gewoon de 0-3 moeten maken.

Wat een geweldige pot! Eerste helft voetbal wat op en neer ging, maar waar geen goede kansen uitkwamen. De tweede helft wow. Armenteros door Ananou net naast. Vervolgens binnen 5 minuten staat het 0-2. Toen begon het schaakspel, Heracles drukte enorm en wij hadden totaal niet de bal gehad. Vervolgens kregen alle Roda fans een hartaanval, niet te geloven die spanning. Dan wordt het 2-2 voor ons jammer eigenlijk maar ook wel weer mooi dat je een punt hebt. Als je vandaag had gewonnen kom je richting plaats 11. Maar 1 punt is goed, ongeacht het resultaat van Ado GAE.

Stel lamzakken, voor de tweede keer een 0-2 voorsprong weggegeven dit seizoen. Ze speelden niet goed maar als je 0-2 voorstaat mag je dat in het laatste kwartier nooit meer weggeven. Tuurlijk, Prã¶pper begaat een duwfout bij de 1-2 maar Werker laat zich daarna kinderlijk eenvoudig uitspelen. Sowieso stond iedereen op 5 meter te dekken, de tegenstander krijgt alle tijd, Armenteros mag op de 5 een bal vrij inkoppen.

Wat is die van velzen slecht zeg.. Brengt niks, 0 toegevoegde waarde

11 februari 2017 om 21:08

Dan heb jij 5 minuten gekeken! De eerste helft was hij redelijk goed, na rust kwam hij Droste niet voorbij. Hij is nog niet gewend aan de Eredivisie. Hij is nog niet fysiek genoeg!

11 februari 2017 om 21:13

Heb de hele wedstrijd gezien, is Droste toen ook niet voorbij gekomen! Paar leuke acties maar leverde telkens niks meer op dan een hoekschop! Wat je zegt is inderdaad waar, komt fysiek gewoon te kort. Daarnaast twijfel ik aan zijn snelheid op de eerste meters, want zo snel is Droste namelijk niet..

12 februari 2017 om 14:02

Ik geef sepexc hier helemaal gelijk. Ik heb deze van Velzen een aantal keer tegen Telstar zien spelen. (2/3 Weken terug) en wat was die van Velzen slecht zeg.. Vorige week tegen Ajax vond ik ook niet dat hij wat aan dit Roda toevoegt. Dit liet hij gister ook zien..

Jammer voor Roda om dit weg te geven.. als ze iets meer geluk hadden de laatste 2 wedstrijden hadden ze vorige week tegen Ajax een puntje gepakt en vandaag 3 punten. Ik denk wel dat Roda het lukt van Go Ahead te winnen.. Alhoewel degradatie voetbal ligt Go Ahead wel aan gisteren te zien..

12 februari 2017 om 01:20

Vond hem bij Utrecht ook een zeer zwakke schakel.

Zo frustrerend dat je de voorsprong weer weggeeft. Dit zijn twee dure punten ook omdat de concurrenten wel weten te winnen. Jammer dat er bij de 1-2 een overtreding aan vooraf gaat. Wie weet hoe het dan was afgelopen.

Twee duidelijke overtredingen die voorafgaan aan de doelpunten van Heracles... eerst een opzichtelijke duw in de rug... en tweede doelpunt... wat moet ik hier van zeggen... Scheidsrechter en grens zien dat Armenteros een speler van Roda van zich af werpt om ruimte creã«ren maar doen wederom niets.

Buiten het feit dat het oliedom is van Roda, is dit wederom de bevestiging wat de kwaliteit is van het Nederlandse scheidsrechter gilde.

12 februari 2017 om 11:30

Heerlijk, allemaal Anastasiou napraten. Als je een echte verdediger bent, laat je je niet zo aan de kant zetten door een spits. En bij de tweede goal moest een aanvallende middenvelder, van Hyfte, de spits dekken. Daar klopt geen drol van.

Wel frappant dat er met 4 doelpunten en 6 wissels maar 3 minuten bijgeteld werd, 10 keer een halve minuut is in mijn optiek 5 minuten extra tijd.

Verder en terechte uitslag.

12 februari 2017 om 13:16

Anastasiou napraten? Hahaha heb je de beelden bekeken?
Zelfs Armenteros geeft toe dat het een overtreding was... dus? conclusie? Wederom scheidsrechterlijke dwaling die een team de punten kost.

"als verdediger laat je je niet zo aan de kant zetten" mits het conform de regels is dan mag dat niet gebeuren maar de manier hoe Armenteros die speler aan zn arm trekt dat heeft weinig met voetbal te maken. En de scheids moet dat gezien hebben daar is geen twijfel over mogelijk. Maar als zo vaker is het bij scheidsrechters in Nederland hoe de zon erbij staat.

Anastasiou moet niet zeuren over een begane overtreding die vooraf ging aan een van de doelpunten van Heracles. Eerder zou hij het tweepunten verlies bij zichzelf moeten zoeken. Wanneer je met twee-nul twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd voor staat dien je gezien de stand van de ranglijst de boel dicht te timmeren. I.p.v. de schuld bij zichzelf te zoeken gaat hij dan zeuren over een minieme overtreding. Nee man je had na de 0-2 meteen moeten reageren met meer verdediging en dan alsnog op de counter te spelen.

a.s Vrijdag wordt de degradatie "kraker" tegen Goahead Eagels gespeeld. Ik kan mij nog herinneren dat in het jaar dat Roda degradeerde Goahead bij Roda won en wel met de duidelijke cijfers van 1 tegen vier. Ook speelde toen de braziliaan Anita bij Goahead. Hij verkaste na dat seizoen naar Groningen. Inmiddels speelt hij weer voor Goahead. Ook weet ik nog, dat alleen al deze speler de hele defensie van Roda oprolde. Wanneer van Peppen (en ik vind in tegenstelling van velen Ard een goede verdediger) tegenover hem komt te staan, Anita met zijn snelheid van Peppen niet ziet staan. Anita was afgelopen week ook weer de man bij Goahead. Roda wees dus gewaarschuwd. Zorg in ieder geval voor rugdekking voor van Peppen. Deze wedstrijd is n.l. een sleutelwedstrijd voor behoud van de eredivisie. Ik hoop in ieder geval op de drie punten echter eenvoudig wordt dit in geen geval.

Rectificatie van bovenstaand! Het is natuurlijk niet Anita (ex-speler van Ajax) maar het moet Antonia zijn.