Sánchez leidt met nieuwe ‘Hand van God’ zege in

Zaterdag, 11 februari 2017 om

Arsenal is er zaterdagmiddag na twee nederlagen op in de Premier League rij weer eens in geslaagd om de volle drie punten te pakken. The Gunners waren in eigen huis met 2-0 te sterk voor Hull City en mochten niet klagen dat de openingstreffer goedgekeurd werd. Alexis Sánchez werkte de bal na ruim een half uur spelen namelijk met de hand over de lijn. De Chileen verdubbelde vlak voor tijd vanaf de penaltystip de voorsprong, waardoor Arsenal over Manchester City heen wipt naar de derde plaats.

/

Dat was overigens niet de eerste mogelijkheid die Sánchez tegen the Tigers kreeg: na een kwartier spelen miste de sterspeler een enorme kans. De aanvaller mocht van dichtbij uithalen en stuurde de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Hull weerde zich vervolgens kranig en liet duidelijk blijken dat het niet naar het Emirates Stadium was gekomen om afgeslacht te worden. Na ruim een half uur was Arsenal dan toch de gelukkigste, toen de tegenstander de bal na een schot van Kieran Gibbs niet weg kreeg.

Sánchez profiteerde uiteindelijk en werkte de openingstreffer over de lijn. In het tweede bedrijf slaagde de thuisploeg er wederom niet in om zijn wil op te leggen aan de bezoekers en bleef Hull bij vlagen gevaarlijk. Petr Cech moest handelend optreden na een volley van Oumar Niasse, terwijl Kieran Gibbs niet mocht klagen dat hij met nog 35 minuten te gaan wegkwam met slechts een gele kaart. De degradatiekandidaat kwam echter niet meer tot scoren en moest in de slotfase nog een treffer toestaan. Sam Clucas maakte hands in het strafschopgebied en kon gaan douchen, waarna Sánchez het buitenkansje verzilverde.

Alexis Sanchez tekende zojuist met de hand voor zijn zestiende van het seizoen en maakte zo de eerste op een drukke Premier League-zaterdag!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 11 februari 2017


Poll

Vind jij dat Arsenal het verdiende om te winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door arsenal_genius)

Vrij goede wedstrijd van Arsenal, maar ook van Hull, ik denk een leuke wedstrijd voor de neutrale kijker.

Ozil en Alexis waren zwak begonnen, maar kwamen geleidelijk aan beter in de wedstrijd en maakten het verschil, vooral Alexis dan. Ook mogen we niet klagen over de scheids, Alexis zijn goal kon afgekeurd worden en normaal moet Gibbs ook rood krijgen, maar soms heb je de scheids mee, soms niet.

Tevreden met de wedstrijd, op naar Bayern woensdag..

11 februari 2017 om 15:32

Dit was naar mijn mening en erg saai duel als neutraal kijker hoog tempo maar daarmee is ook echt alles gezegd naar mijn mening

11 februari 2017 om 15:44

Tja dat kan natuurlijk, ik als Arsenalfan was best wel tevreden, beide ploegen kregen kansen maar ieder zijn eigen mening natuurlijk. Het is altijd moeilijk om een match van je eigen ploeg te beoordelen voor een neutrale supporter.

11 februari 2017 om 16:29

Dat klopt zeker heb ik ook vaak als ik naar real kijk gefeliciteerd nog met de 3 punten

11 februari 2017 om 17:09

Dank je wel!

11 februari 2017 om 15:56

Goed? Oke we begonnen niet zo slecht als de afgelopen periode, maar voor de rest is alles exact hetzelfde als de rest van het seizoen.

11 februari 2017 om 17:13

'vrij goede wedstrijd'. Het was niet allemaal goed, maar ik was wel tevreden van de prestatie van de spelers. Na 2 nederlagen is het niet gemakkelijk om er direct weer te staan, dus ben ik tevreden met deze prestatie.

11 februari 2017 om 17:40

Ben ook tevreden hoor, maar het loopt allemaal zoals het altijd gaat.

11 februari 2017 om 16:14

De goal 'kan' afgekeurd worden? Die goal 'moet' afgekeurd worden, maar nu hoor ik Arsenal fans en vooral Wenger niet. Je moet de fans en - wederom - vooral Wenger eens zien als ze hier verloren hadden door zo'n goal; dan was de wereld weer eens te klein. Maar goed, Arsenal moet natuurlijk op plek 4 eindigen; dan is een beetje hulp van de FA best te verwachten

11 februari 2017 om 16:23

Waarom moet die goal afgekeurd worden? De regels zeggen dat het een opzettelijke handsbal moet zijn, dat was het niet. De beweging was bal naar hand, niet hand naar bal.

11 februari 2017 om 17:04

LucasAnderson: dit is natuurlijk grote onzin wat je zegt. Ik hoop voor je dat je het als grapje zegt en niet serieus. Die regel geld voor vrije trappen/penalty's maar als het via de hand in goal gaat is het altijd fout en moet hij afgekeurd worden

11 februari 2017 om 17:11

Ik zeg kan, want als Alexis zijn hand daar niet is, botst die bal via zijn gezicht binnen, dus op zich maakt het niet uit dat de hand er is. Hij haalt er wel voordeel uit, dus daarom zou de goal afgekeurd moeten worden, maar zonder die hand was de bal er toch uitgegaan. Een twijfelgeval dus.

11 februari 2017 om 21:18

Kan je me op het artikel in de spelregels waar dit staat wijzen? Ik kan het niet vinden namelijk

11 februari 2017 om 21:21

Volgens mij staat er niets over voordeel in de spelregels hoor.. In de spelregels staat 'deliberate'

11 februari 2017 om 23:37

Normaal is hands altijd fout, en is een opzettelijke handsbal altijd een kaart. Ik denk niet dat er iemand is die vindt dat Alexis een kaart moest krijgen voor hands, maar er zijn er velen die vinden dat het doelpunt afgekeurd moest worden. Ikzelf twijfel, dus is het waarschijnlijk een ongeldig doelpunt, aangezien ik niet echt objectief ben.

Weer een wedstrijd, weer een blunder van de scheids. Gelukkig is Hull zo rampzalig slecht dat je vandaag wint, want het niveau was bedroevend.

Duidelijke fout van de ref bij de 1-0. Maar een echte hand of god was het niet, hij sloeg de bal er niet duidelijk in, de bal komt simpelweg op zijn hand en gaat er zo in, een beetje a la Koscielny v Burnley.

Penalty was terecht, enorme fout van de keeper, en het is nogal hard om Clucas er dan af te sturen, dit was wederom hands, maar niet met de intentie om echt de bal met de hand te spelen, hij had gewoon de pech dat de bal zijn hand raakte op de doellijn.

Arsenal matig, maar op dit moment tellen enkel de punten. Hull gaat, als ze zo blijven spelen, zeker wel in de PL. En Clattenburg moet eens langs de opticien.

11 februari 2017 om 16:06

Gewoon helemaal geen hand van god als je het mij vraagt, was 100 procent zeker een aangeschoten bal, er is totaal geen beweging van Sanchez naar de bal.

11 februari 2017 om 16:38

Voila, ik ben blij dat er toch 1 iemand de regels kent. Toch een beetje weinig voor een voetbalsite.

Mensen oordelen op basis van hun gevoel en mijn initiële, gevoelsmatige reactie was ook afkeuren maar het is niet bewust en dus een terechte goal.

11 februari 2017 om 16:55

De regels kent? Grappig, de regels zijn al weer een tijdje geleden verandert en onopzettelijk hands is ook hands zolang de arm niet gewoon naast het lichaam hangt. Sanchez houdt zijn handen hier eerst wijd en daarna boven zijn hoofd en maakt zich dus groter dan hij is, dan is het altijd een fout. Aangeschoten is eigenlijk alleen van toepassing als de armen op een natuurlijke manier naast het lichaam hangen. Dit was uiteraard onopzettelijk en daarom dus zeker geen kaart, maar wel een onopzettelijke overtreding en dus een ongeldig doelpunt. Maar het was imo wel enorm moeilijk te zien voor de scheids dus ik heb er wel begrip voor

Overigens wel scherp van Sanchez dat ie niet twijfelt en gewoon meteen begint te juichen

11 februari 2017 om 17:05

Als de bal via de hand in de goal gaat is het altijd niet geldig

11 februari 2017 om 17:21

Ik besef dat ik niet geheel objectief ben maar ik vond niet dat zijn armen zich op een onnatuurlijke positie bevonden. Hij beweegt naar de bal toe, wat voor een stijve hark houdt er in die fase zijn armen tegen zijn lichaam? En het is moeilijk zichtbaar maar zonder die hand vliegt de bal wellicht ook wel binnen, maar dan via zijn hoofd.

Maar goed, wellicht heb je wel gelijk haha, ik heb de regel even opgezocht en ik ken ze blijkbaar zelf niet volledig. Nogal dom van me dus.

11 februari 2017 om 21:22

Dat zeg jij overal stellig maar zo staat het niet in de spelregels

Hull is bestolen, maar ben wel blij met de drie punten. Jammer dat wenger weer besloot om een wengertje te doen , door zijn beste speler van het veld, te verplaaten naar de vleugels. Gelukkig voor ons werd hull niet echt gevaarlijk meer in de slotfase. Ik zie wenger straks gewoon ox weer opofferen voor zijn lievelingtje ramsey. Voor de rest loopt sanchez erbij alsof ie weg gaat (wat terecht is). Normaal zie je hem achter elke bal lopen deed ie vandaag gewoon niet.

11 februari 2017 om 16:00

Vond het geen onlogische wissel. De enige cm die je nog overhebt is Elneny en hij heeft minuten nodig. Je haalt je zwakke schakel eruit, Chambo naar een plek waar hij ook sterk op kan zijn, wat extra zekerheid met Elneny en je laat hem weer wennen aan het team. Het irriteerde mij meer dat Perez zo laat erin kwam of zelfs niet begon, evenals Welbeck.

11 februari 2017 om 16:15

Met die redenering was het een goede wissel ja. Maar laten we dan ook kijken naar het duo dat Elneny samen met Coq vormde. Wat moet je daarmee? Enorm verdedigend, en geen van de 2 is nou echt een goede link tussen de verdediging en de aanval.

11 februari 2017 om 16:17

Als je het zo stelt kan ik de redenatie van wenger begrijpen. Alleen je zag toen ox naar de wings ging het echt minder liep op het middenveld. Ja ik dacht echt van wanneer komt welbz erin, want iwobi zat er helemaal door heen. Perez viel btw ok in net als welbz. Dit was een wedstrijd die niet lang op me netvlies zal blijven het was echt saai.

11 februari 2017 om 16:10

Heb de pot niet kunnen zien. Hoe speelde Ox? Hoop dat die jongen lekker in de basis blijft.

11 februari 2017 om 16:16

Misschien wel de beste op het veld. Goede dribbels, prima in de passing en zorgde voor aardig wat gevaar. Verdedigend ook niet verkeerd.

11 februari 2017 om 16:19

Zoals arsenal al zei de beste man op het veld. Passeerde mannen heel gemakkelijk was fysiek ook niet te kloppen en verdeelde het spel heerlijk. Het liep veel minder toen hij naar de vleugels moest.

Match was zo saai dat meneer Smith begon te zeiken dat Walcott korte (of opgerolde) mouwen had i.p.v lange mouwen (zogenaamde traditie bij Arsenal). Ach ja dit soort wedstrijden heb je in Engeland. Scheidsrechters zijn een drama, een keer heb je van alles mee en daarna twee wedstrijden niet en dan zeurt men wel. Saaie pot maar Arsenal deed wat het moest doen en loopt weg met de 3 punten.

Ox op het middenveld was weer genieten. Fijn om een goede vervanger te hebben voor Santi. Verder zag de defensie er niet goed uit vandaag. Ook voorin was er teveel geklungel. Het is dat je tegen een degradatiekandidaat speelde, anders was het geheid puntenverlies geworden.

Alexis momenteel topscoorder met 17 goals. Vraag me echt af wat er momenteel door zijn hoofd gaat. Zag er weer regelmatig gefrustreerd uit, iets aan zijn houding zegt me dat hij wil vertrekken.

Elneny voor Walcott was wel echt weer een lachwekkende wissel, waar ben je mee bezig Wenger?

Perez had die penalty moeten nemen, het was zijn doelpunt!

Eerste helft speelde Arsenal best aardig. Wel geluk bij het doelpunt, maar ze hadden een aantal goede kansen waar meer mee gedaan moest worden. Tweede helft was wel echt ondermaats en vond ik Hull gewoon beter. Oxlade-Chamberlain was voor mij man van de wedstrijd. Die moet gewoon meer kans krijgen centraal op het middenveld. Ik denk Ox samen met Coquelin of Xhaka. Wanneer Cazorla terug is, zien we dan wel weer. Alexis kan wel gefrustreerd zijn maar was zelf vandaag ook niet goed. Hij scoort dan wel twee keer maar de eerste was een gelukje en die penalty was niet echt goed ingeschoten. Ik hoop wel dat ie blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Arsenal30-2
12.Everton30-7
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
P. AubameyangAanvaller2214
B. LenoKeeper240
L. TorreiraMiddenvelder211
N. PépéAanvaller213
M. GuendouziMiddenvelder200
G. XhakaMiddenvelder180
A. LacazetteAanvaller175
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

231 fans
Aanvaller, 31 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Internazionale 5 1 1 1
2019/2020 Manchester United 0 0 0 0
2018/2019 Manchester United 20 1 3 0
2017/2018 Manchester United 12 2 1 0
2017/2018 Arsenal 19 7 4 0
Laatste voetbalnieuws

‘Alexis Sánchez keert hier terug en hij zal jullie ongelijk bewijzen’

Manchester United ging begin 2018 ver om Alexis Sánchez over te nemen van Arsenal en de Chileen kwam uiteindelijk dankzij een ruildeal waar ook Henrikh Mkhitaryan in werd getrokken naar Old...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 januari
Leroy Sané is nog altijd van plan om Manchester City aankomende zomer te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren