Nijland hoopt dat miljoenenaankoop Neres ‘bloedhond’ voor Ajax is

Dinsdag, 7 februari 2017 om 07:00Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 09:58

/

Hans Nijland hoopt voor Ajax dat men met de Braziliaanse miljoenenaankoop David Neres een nieuwe Luis Suárez of Bruno Silva in huis heeft gehaald. "Bloedhonden, in de goede zin van het woord", zo vertelt de algemeen directeur van FC Groningen dinsdag in De Telegraaf. Suárez en Silva startten hun loopbaan in Europa bij de noorderlingen en maakten vervolgens de overstap naar Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door mayarood)

Elke voetballer is weer anders, de ene zal zich makkelijker en sneeler aanpassen dan de ander. Het is dan ook belangrijk naar de mentale weerbaarheid van zo'n speler te kijken. Hoe zit het in het koppie van de speler.
Hopelijk voelt Neres zich snel thuis en wordt die goed opgevangen. En niet ergens 5 hoog in een flat gestopt....gelukkig zitten er al een aantal Zuid-Amerikanen in de selectie, daar kan hij zich dan een beetje aan vast houden. Maar ja een Braziliaan is toch weer net iets anders dan een Colombiaan, we zullen het wel zien .... :-)

Het wordt tijd dat ze bij Groningen weer eens een beetje gaan scouten....de laatste jaren is het bar slecht. En alles wordt gezet op dat topsportcentrum.... Ik geloof best dat daardoor betere jeugdspelers komen, maar ik denk dat de toppers voordat ze echt doorbreken in het 1e elftal al worden weggekocht door (sub) topteams. Een team als Ajax kan haar jeugdspelers een paar jaar vasthouden, ik denk niet dat Groningen dat lukt.

7 februari 2017 om 07:43

Het helpt voor Groningen niet dat Ajax het hoofd van de scouting heeft overgenomen

Bruno Silva??? Wat bedoelt Nijland daarmee haha

7 februari 2017 om 08:24

Naja Bruno Silva was in zijn groningen periode toch echt een hele goede speler.

Ja Hansje Nijland, dat waren nog eens tijden bij Groningen! Nu is jouw club een grijze muis in het moeras van de middenmoot! Doe-er-wat-aan!

Die inburgering en begeleiding vrees ik een beetje voor. Aangezien ik in het verleden vond dat Ajax zijn talenten niet goed begeleid heeft en een beetje aan het lot heeft over gelaten. Als je als Ajax zijnde zo'n investering doet moet je ook investeren in begeleiding. Huur dan een Wamberto of een David Endt of weet ik veel in om zo'n jongen zich thuis te laten voelen en te aarden.

7 februari 2017 om 08:24

Wamberto, dat was toch wel een held hoor

7 februari 2017 om 08:38

Ja fantastische gozer was dat. Alhoewel ik vrees dat hij in Utrecht en omstreken minder populair is.

7 februari 2017 om 10:12

Wamberto zelf niet hoor, grensrechter Kloeg daarentegen.....

Maar inderdaad de inburgering en begeleiding moet voor zo'n jonge jongen wel goed geregeld zijn, want anders kan het natuurlijk helemaal verkeerd lopen, maar goed laten we hem het voordeel van de twijfel eerst maar geven, dan kunnen we daarna altijd nog oordelen.

Hij heeft het over de 'Zuid Amerikaanse' mentaliteit maar volgens mij zit er wel een vrij groot verschil tussen - voor zover je al van iets kan spreken als een volksgebonden mentaliteit - een Uruguayaanse en een Braziliaanse mentaliteit.

Bloedhond in combinatie met Suarez, hoe toepasselijk....

Verder geef ik Nijland wel gelijk, maar het zou ook leuk zijn als we dit soort spelers konden houden.

Psv heeft die zuid-amerikaanse mentaliteit wel een beetje vind ik. Arias, Guardado en Moreno spelen op het scherpst van de snede en vinden een overwinning met dramatisch voetbal net zo lekker als een overwinning met oogstrelend voetbal. 3 punten is 3 punten. Daarnaast sprak iedereen schande over Guardado tegen Ajax, maar dat is toch precies wat Nijland er een beetje mee bedoeld.

Apart, Nijland heeft iets met Ajax. Verder vind ik dat Sanchez echt wel wat van een bloedhond heeft. Maar ik ben zeer benieuwd naar Neres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. GravenberchMiddenvelder201
D. TadićAanvaller207
S. BerghuisAanvaller195
D. KlaassenMiddenvelder173
R. PasveerKeeper170
S. HallerAanvaller1712
AntonyAanvaller167
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

1016 fans
Aanvaller, 35 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren