'Man van 220.000 euro per week: 'Ik kon toen het driedubbele verdienen'

Zondag, 5 februari 2017 om
/

Odion Ighalo maakte afgelopen maand de overstap van Watford naar Changchun Yatai. De financiële kant van het verhaal was min of meer de enige reden voor de aanvaller om in China aan de slag te gaan. Ighalo, die voor ruim twintig miljoen euro getransfereerd werd, verdient naar verluidt liefst 220.000 euro per week.

Ighalo genoot vorige maand ook interesse van diverse Premier League-clubs. "Toen de opties voorbijkwamen, lag mijn prioriteit bij een langer verblijf in Engeland. West Bromwich Albion kwam, maar de eisen van Watford maakten het onmogelijk om daarheen te gaan. Crystal Palace toonde ook concrete interesse, maar na het horen van de vraagprijs haakten ook zij af."

"Alleen China kon Watford datgene geven wat ze wilden. Ik weet dat voetbal een zakenwereld is",vervolgt de Nigeriaan. "Clubs verkopen en kopen, en moeten winst maken. Persoonlijk verdien ik nu veel geld, maar ik was liever in de Premier League gebleven. De stabiliteit voor mijn familie is ver te zoeken. Maar wat doe je eraan. Het leven gaat verder."

Ighalo genoot in het verleden al interesse uit China, maar Watford verleende toentertijd geen toestemming en zelf had hij ook geen trek in een dergelijke transfer. "Ik wilde blijven en spelen in de Premier League. Ik was van mening dat ik nog veel meer te bieden had. Destijds was er veel meer geld mee gemoeid. Ik kon toen het driedubbele van nu verdienen. Ik was niet geïnteresseerd, maar dit seizoen speelde ik niet regelmatig. Dat was frustrerend. Ik ben 27 jaar, ik wil elke wedstrijd spelen."Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door ypuh)

Eerlijkheid, en nu vind ik het persoonlijk ook minder erg. Ik snap zijn keuze en had waarschijnlijk het zelfde gedaan. Alleen hij is nu gewoon eerlijk geweest en kwam niet met een tweedehandse lulverhaal aanzetten.

5 februari 2017 om 12:21

Op een bepaalde leeftijd ga je inzien dat heel veel geld verdienen niet hetzelfde is als gelukkig zijn. Persoonlijk vind ik de motivatie "het geld" een hele domme, zo slecht zal Watford ook niet betalen. Maar goed hij doet maar , net als die anderen die alleen voor het geld gaan.

5 februari 2017 om 13:14

Nu doe je alsof naar China gaan een vorm van mentale zelfmoord is. Ik ben zelfs op eigen kosten naar het Verre Oosten vertrokken, de cultuur, de ervaring, noem het allemaal maar op en vond het geweldig daar. Ik werk nu weer 'thuis' in Nederland en verdien 2x zo veel (en kan 2x zo weinig) maar ben niet per se gelukkiger.

Dit zijn de betere reacties dan het geneuzel over sportieve uitdaging, maar gewoon voor het geld. Wel jammer dat die andere clubs dan niet aan de vraag van Watford konden voldoen, want hij wilde dus wel in de premier league blijven

Ondanks de aardige salarissen die PL-clubs uitbetalen, is zijn keuze wel te begrijpen. Hij speelde dit seizoen echt niet goed en kiest nu eieren voor zijn geld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

1 fan
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren