Aanpassen bij Roda JC: ‘De ene spreekt Grieks, de ander Frans of Bulgaars’

Donderdag, 2 februari 2017 om 07:25Yanick Vos • Laatste update: 08:55

Roda JC trok de afgelopen transferperiode negen nieuwe spelers aan nadat de club deels in handen was gekomen van de Zwitserse Rus Aleksej Korotajev. Door zijn beschikbaargestelde miljoenen was de club uit Kerkrade in staat de selectie te vernieuwen in de strijd tegen degradatie. Daryl Werker, kind van de club, erkent dat het wel even wennen is, met al die nieuwe gezichten.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Handhaaft Roda JC zich dit seizoen in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door yatsemata)

Roda JC is echt een gedrocht van een club door al die vele aankopen elk jaar. En dan raar opkijken als het financieel ineens slecht gaat...

2 februari 2017 om 11:18

Wat een onzin! Voor Roda is een goede opleiding haast onmogelijk: Limburg heeft niet zo heel veel inwoners, veel grote clubs dichtbij in 3 landen ook nog eens en voor zulk soort clubs is het financieel vaak lastig. Ze hebben nou een nieuwe eigenaar en dan is het verstandig dat ze wat nieuwe spelers halen. Je gaat mij niet vertellen dat Verboom(Jeugdinternational Belgie) slechter is dan van Peppen, El Makrini slechter is dan Rutjes, van Velzen slechter is dan Rosheuvel etc. Naar mijn mening doet Roda gewoon wat het kan met hele beperkte middelen. Daarnaast hebben ze genoeg jongens binnen gehaald die voor sterke landen zoals Belgie, Duitsland en Frankrijk jeugdinterlands hebben gespeeld en is van Velzen een van de grootste talenten uit de jl.

Leuke woorden van Ton Caanen, maar Roda is altijd al een vreemdelingenlegioen geweest. Ze staan nu onder de streep, en het is maar zeer de vraag of ze met dit team (dat niet op elkaar ingespeeld is) boven die streep gaan komen. En straks weer huilen als er geen Limburgse club meer in de Eredivisie zit.

2 februari 2017 om 07:40

De kans dat Roda het niet gaat redden dit seizoen is inderdaad groot. Maar stel dat ze degraderen, ga ik er van uit dat er alsnog een Limburgse club in de Eredivisie speelt, aangezien VVV Venlo & MVV er heel goed voorstaan in de Jupiler League.

2 februari 2017 om 07:55

Dat zou goed kunnen, volg de Jupiler League niet. Zie na de Play-Offs wel wie er bij komen. Zou het zelf overigens veel leuker vinden als Nac, Volendam, RKC of De Graafschap terugkeren. Al begrijp ik dat die laatste eerder moeten uitkijken dat ze niet nog verder afzakken.

2 februari 2017 om 08:01

Klopt inderdaad. VVV staat 8 punten voor op Volendam (ajax kan niet promoveren) en kans is groot dat zij inderdaad dan promoveren. MVV gaat ook wel de play-offs halen, maar die komen ze eigenlijk nooit goed door.

Roda zie ik het op zich wel halen, als ze snel een team kunnen smeden van deze nieuwe spelers.

2 februari 2017 om 08:04

NAC hoort gewoon in de eredivisie maar Roda is gewoon een grotere club met een mooier stadion als de rest terwijl VVV en MVV net zo groot zijn als de Graafschap.

Volendam en RKC zijn dorpsclubs die hun jaren in de eredivisie boven hun stand hebben geleefd.

2 februari 2017 om 10:28

rkc is volgens mij aardig opgeklommen, maar die hebben de laatste jaren onderin de pils league gestaan. Denk dus dat eredivisie voorlopig nog te hoog is voor rkc

2 februari 2017 om 12:49

Even wat cijfers voor het vreemdelingenlegioen-argument: Op dit moment zitten er negen spelers in de selectie die geen Nederlander, Belg of Duitser zijn. Dat is er een meer dan Ajax (Ziyech niet meegerekend) en twee meer dan PSV en Feyenoord (El Ahmadi en Basacikoglu niet meegerekend). Van die negen zijn er vijf in de afgelopen maand gehaald, en die negen man zijn ongeveer dertig procent van de hele selectie. En tuurlijk zie ik als Roda-supporter ook spelers met wie ik me kan identificeren maar wanneer ze goed spelen is het mij om het even of hij Jansen of Raykov heet.

Tja hopen dat het goed uitpakt. Kan juist heel goed gaan of helemaal fout. Als je grote ambities hebt om binnen 2 jaar europees te spelen komt het toch vaak voor dat je veel nationaliteiten hebt. Kijk maar naar Vitesse ofzo. 9 spelers aantrekken is natuurlijk wel erg veel.
Dat zo'n spelers die Caanen noemt is logisch. Die komen niet in de winter, pas als ze echt al een tijd geen basis hebben gespeeld zullen ze in de zomer over kunnen komen!

2 februari 2017 om 11:54

Bij Vitesse bleef er altijd een kern van zelf opgeleide spelers staan en brak er elk jaar wel minimaal 1 talent door. Verder had Vitesse vaak huurlingen die twee jaar bleven ipv slechts een jaar of zelfs maar een paar maanden. Dus dat is onvergelijkbaar.

Dit moet een roda supporter toch pijn doen. Waar is de jeugd gebleven? Voetbalt daar niets leuks? Leuk om een nieuwe speler erbij te krijgen maar 7 slaat nergens op! Dit gaat geen collectief opleveren. Het zijn stuk voor stuk broodvoetballers en die intresseren zich echt niet of dat Roda er in blijft of niet!

2 februari 2017 om 08:16

Natuurlijk is een Paulissen of Van Hyfte (geen eigen jeugd maar wel jonge uit de regio BE Limburg) leuker voor het publiek dan een willekeurige Griek of Bulgaar maar handhaven staat nu voorop. Broodvoetballers hebben minder met een club maar zullen evengoed alles geven om goed te voetballen.

2 februari 2017 om 09:27

Valt echt wel mee. Alsof Roda de enige club is die weinig jeugd in de basis heeft staan. Daarnaast hebben we Pauli en Werker die weldegelijk veel spelen. 9 spelers halen is belachelijk veel maar die gaan natuurlijk nooit alle 9 tegelijk spelen. Dus het valt reuze mee. De achterhoede en de doelman ( Van Leer, waar we ons trouwens ook prima mee kunnen identificeren ) blijven al intact.

2 februari 2017 om 09:33

Ik las bij de nos dat ze er zelfs 44 hebben gehaald in 1,5 jaar tijd.

2 februari 2017 om 11:36

Het is een komen en gaan bij Roda, dus dat aantal kan best wel kloppen.

2 februari 2017 om 10:47

Vitesse 134, hoe zit het met de publieke belangstelling bij jullie club? Zie vaak veel lege plekken, heeft dat te maken met die overname toen der tijd of...? Voorheen was er toch meer publiek. Groet een Roda supp.

2 februari 2017 om 11:57

Dat komt deels doordat het stadion te groot is en deels doordat de camera verkeerd staat. Bij jullie, Utrecht of zelfs Groningen of Twente zit het echt niet voller, maar lijkt dat wel zo. De toeschouwersaantallen lopen gewoon overal terug, ook bij die zogenaamde populaire clubs, maar daar hoor je niemand over helaas. Vitesse trok voor de overname gemiddeld 16000 a 17000 man, dat is nu rond de 15000, wat voor een club als Vitesse prima is. Alleen omdat er 21000 man in het stadion past valt het zo op.

2 februari 2017 om 12:10

De capaciteit bij Vitesse is 21.000 na 2 verkleiningen. Een tijd geleden paste er nog 26.000 in..

2 februari 2017 om 14:50

Verkeerde stand van de camera? Ik ben afgelopen week bij Vites geweest tegen AZ. Ik kan me niet voorstellen dat de camera van fox dermate verkeerd staat dat het leeg lijkt. Het ís er gewoon leeg. De harde kern is vol, tegenover de businesszijde is engiszins gevuld, maar waar ik zat (naast uitvak) en onder businessgedeelte was gewoon zeer leeg. De overname heeft er in mijn ogen voor gezorgd dat minder mensen een band krijgen met de club. En het is Vitesse (Ik ben afgelopen jaren vaak zat geweest), niet gelukt dat daadkrachtig te verbeteren. Dat aantal van grote clubs teruglopen klopt ook niet, vooral niet bij top 3. Vitesse heeft gewoon minder aantrekkingskracht op regio dan Twente ofs.

2 februari 2017 om 18:03

Officieel inderdaad, maar onofficieel kon er nooit meer dan 25000 man in. Overigens is het vooral verminderd doordat de tijdelijke tribunes voor de vaste tribunes verwijderd zijn (van die tribunes die je nu bij o.a. PEC ziet)

2 februari 2017 om 18:13

Met die camera bedoel ik dat hij bij Groningen en Twente enkel de onderste ring laat zien, niet de (vrijwel lege) bovenste ring en bij ons wel de volledige tribune. Het is inderdaad leeg bij ons, maar bij veel andere clubs ook. Alleen valt dat dus niet op.

Ik ben dit jaar bij zowel jullie als Groningen als Twente geweest en bij alle drie was het op sommige stukken net zo leeg als bij ons. Bij AZ zat de lange zijde voller dan bij ons, maar was de harde kern juist weer leger. Dus ja, het is leger bij ons, maar dat is het overal (op de top 3 na). Dat komt niet door de overname maar vooral door hoe de club zelf jarenlang zelf met de supporters om gegaan is. Zo mochten bijvoorbeeld misdragende uitsupporters alles, maar werd er hard opgetreden als thuissupporters daarop reageerden.

p.s. Twente is officieel wellicht vol, maar gemiddeld zit er maximaal 18000 a 20000 man ipv de opgegeven 300000 man. Dus daar leeft het ook minder dan voorheen...

2 februari 2017 om 12:30

Sterker nog, een verdediger van Jong Roda die naar mijn mening tegen het eerste aan zat (Kortstam) is naar Achilles gegaan. Kreeg z'n kans in het eerste niet. Doorstroom vanuit de jeugd is absoluut niet onze sterkste kant. Paulissen en Werker zijn twee voorbeelden waarbij het wel uitpakt, derde keeper Wolters en verdediger Stassar zitten tussen het eerste en Jong Roda in. Daar houdt het dan ook wel een beetje op voor de huidige selectie.

Maakt me ook blij dat Korotaev aangaf in de jeugd te willen investeren. Misschien dat dat die duw in de rug is die ervoor zorgt dat talenten niet meer voor de opleiding van een PSV of een Gladbach kiezen.

Die Caanen kan lekker lullen toen Van Geel TD was kwamen Nederlandse en Belgische spelers wel. Maar ja wie heeft er hier in Griekenland en Cyprus gewekt en heeft daar zijn netwerk... Juist Caanen ben benieuwd hoeveel hij pakt per transfer

Oh nee Kerklaar zegt ie...maar die komt toch van Luik?!?!
Als ie nou uit Cyprus kwam okee,maar Luik en Kerkrade liggen toch echt dicht bijelkaar...

Ik ben helaas mijn sympathiek voor de club Roda verloren. Dan begon vorig winter al, en dat is nu bevestigd. Ik kan gewoon niet voorstellen dat je zo een club kunt leiden. Ik zou als supporter hier ook zeker niet blij mee zijn.

zijn het huur spelers van wat grotere clubs of zijn het koop spelers uit de braziliaanse competitie die denken dat ze kunnen doorbreken in Europa?

Maakt me ook niet zo veel uit of het nu Nederlanders zijn of andere nationaliteiten, als ze maar willen spelen voor de club. 9 spelers halen is veel te veel en dat is tekenend voor het beleid van Caanen. Die moet echt een gaan kappen met zijn ''netwerk''. Overigens moet ik wel opmerken dat het wel zal meevallen in de praktijk. Die 9 nieuwelingen gaan natuurlijk niet allemaal spelen. Ik denk zelf dat de basis maar op 2 a 3 plekken gewijzigd zal worden. De achterhoede inclusief doelman zal sowieso blijven staan. Denk dat Van Hyfte ook blijft staan aangezien die de band heeft, samen met Ajagun uiteraard, en voorin zal Schahin ook wel blijven staan. De rest weet ik niet, maar zal me niet verbazen als ook Pauli erin blijft na zijn goede wedstrijd afgelopen week.

En als ik dan die reacties lees van mensen die de sympathie hebben verloren voor Roda of het een gedrocht van een club vinden, dan kan ik alleen maar lachen, want voor zo ver ik me kan herinneren hebben mensen altijd wel wat te zeiken gehad op Roda. Dus het feit dat mensen opeens doen alsof ze Roda een prachtige club vonden maar nu niet meer is gewoon grappig.

Roda JC is een club zonder visie, elk jaar worden er weer veel spelers gehuurd die het jaar erop weer vertrekken. Eigen spelers zijn er zowiezo bijna niet, men kan zo een elftal met reserves van de buitenlanders opstellen.
Misschien moet men een keer degraderen om het licht te zien!

2 februari 2017 om 09:43

Wat zijn eigen spelers? Zo veel huurlingen heeft Roda nu ook weer niet. De meeste nieuwelingen zijn gewoon overgenomen en niet gehuurd. En wat dan nog? Toen Roda degradeerde in 2014 was dat met bijna alleen maar Nederlanders. Zal me echt een worst wezen, als ze maar 100% geven voor de club.

En dan zeggen ze dat ze een koempel club zijn. Vroeger kwamen die mijnwerkers pikzwart terug van het werk, die voetballers tegenwoordig hebben geen eens modder aan de poten. Van dat Russische geld hadden ze van mij wat dat betreft wel echt gras in het stadion mogen leggen. En wat is de binding met de club van de 9 nieuwelingen? Veelal spelen alleen voor zichzelf.

2 februari 2017 om 10:11

Niet om het een of ander maar bijna alle voetballers spelen voor zichzelf. Ook voetballers waarvan je wel enige binding met de club kan verwachten. Ook Nederlandse voetballers zullen als puntje bij paaltje komt voor zichzelf kiezen..

Er is wat mij betreft genoeg gezegd over het beleid van Roda en ik doe er dan ook geen schep kritiek bovenop, maar nu er weer geld is kunnen ze wat mij betreft ook snel weer een echt grasveld aanleggen.

2 februari 2017 om 12:19

Hoewel geld onderdeel is van de keuze voor kunstgras is de belangrijkste reden het wegvallen van Kaalheide als trainingscomplex. Gras kan je nou eenmaal niet zo goed belasten. En dan ligt er bij Roda eigenlijk nog een prima mat, niet het plastic zoals bij veel oude velden.
Uiteindelijk zal een vorm van kunstgras de toekomst zijn, ook niks mis mee, maar het moet wel een goede variant zijn. Dus inderdaad niet dat pure plastic, ofzoals hockeyvelden waar je voet direct stilstaat als het een droge plek is.

2 februari 2017 om 13:02

Een veld dat volledig uit kunstgras bestaat heeft geen toekomst. Alleen Nederland doet er aan mee. En een aantal Scandinavische clubs maar bij hun zijn de weersomstandigheden wel een stuk anders. In Engeland en Duitsland is het zelfs verboden en dat zal ook niet veranderen.

Wat wel toekomst heeft is de hybridegrasmat, een grasveld met zo'n 5% kunstgras. Die hoeveelheid is verwaarloosbaar. Ik denk dat je dat onder 'de goede variant' verstaat. Wat dat betreft zitten we op éã©n lijn. Mijn club beschikt over zo'n veld sinds afgelopen zomer en het ziet er prachtig uit.

Kijk tuurlijk is zoveel huurlingen niet goed, en ziJn ontzettend veel mensen klaar met caanen. belangrijkste is nu gewoon erin blijven.

En team opbouwen met wat je hebt.

Als t aan mij ligt zijn er 3 goeie middenvelders bij gekomen. Hopelijk laat roda zich al niet zo aftroeven door andere teams.

Aussaur speelt belabberd net als v hyfte. Rutjes is een club held en doet t redelijk alleen zie ik hem liever als centrale verdediger.

Die Savic groot talent voor op 10.
Die jongen wat bij Cambuur heeft gespeeld is gewoon een Nederlander en speelt V Hyfte en Aussar er wel uit.

Hopelijk is die Bosnische Griek wat. Als die goed spelen heb je al een goed middenveld

Verdediging en keepers zijn het probleem niet.

En aanvallend nu ook wat versterkingen die ik hopelijk t goed gaan doen.

En daarmee dan een team gaan bouwen en wat Nederlanders erbij. Kan me nog Vitesse herinneren. Minder club historie als roda. En kijk eens waar ze nu staan. En dat met ontzettend veel hulp van Chelsea. Zou toch mooi zijn als Roda dit ook zou redden.

En tuurlijk doet mij dit als fan veel pijn. Hoofdzaak is nu eerst niet degraderen en volgend jaar een team bouwen.

Trouwens die houri is gehaald voor in de jeugd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Excelsior4318
5.Jong Ajax4315
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. JensenVerdediger231
G. JoppenVerdediger230
R. de BoerKeeper230
S. MarzoVerdediger233
P. PflückeMiddenvelder239
N. VossebeltMiddenvelder232
A. AbsalemVerdediger230
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

Nederland
0 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 26 januari
Een overgang van Álvaro Morata naar Barcelona is uitgesloten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren