‘Zenit vergeet Pröpper en legt contract voor tweeënhalf jaar klaar’

Zondag, 29 januari 2017 om 07:40Gijs Freriks

Zenit Sint-Petersburg heeft afgezien van de komst van Davy Pröpper, zo meldt Match TV. De Russen zagen een bod van circa veertien miljoen euro exclusief variabelen afgewezen worden en gaan volgens de televisiezender geen tweede bod uitbrengen op de 25-jarige middenvelder van PSV.

/

De huidige nummer twee van de Premjer Liga heeft de interesse naar verluidt verlegd naar de 31-jarige Christian Noboa van FK Rostov en zou de 74-voudig international van Ecuador ook al een aanbieding voor tweeënhalf jaar hebben gedaan. “Of Zenit een bod op Noboa heeft uitgebracht? Ja, dat klopt. Maar niet alleen Zenit”, bevestigt directeur Ali Uzdenov.

“We vinden Noboa erg belangrijk voor Rostov, maar zijn bereid om hem onder bepaalde voorwaarden te laten gaan. Noboa is de aanbieding van Zenit serieus aan het overwegen en over een paar dagen komt daar waarschijnlijkheid duidelijkheid over”, aldus de bestuurder van Rostov in gesprek met Sport-Express. Noboa, die nog tot medio 2017 vastligt, zou ook naar Mexico, Qatar, China en de Verenigde Arabische Emiraten kunnen.


Poll

Denk jij dat Zenit nog een tweede bod gaat uitbrengen op Davy Pröpper?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door asroma8)

Noboa is een hele goede speler en een prima back-up mocht Propper inderdaad niet komen. Een slimme en mooie speler. En in mijn ogen zeker niet minder dan Propper.

Goed nieuws dan als Propper niet vertrekt.
14 miljoen variabelen is natuurlijk ook lachwekkend, hadden ze verwacht dat PSV daar akkoord mee ging?
PSV moet hem alleen tussen de 25 / 30 miljoen verkopen. Anders gewoon blijven.

We hebben hem dit seizoen nog wel nodig en voor Davy zelf is het ook beter om zich hier door te ontwikkelen.

29 januari 2017 om 09:46

Ondanks ik hem nog geen 20 miljoen waard vind, ben ik het er wel mee eens dat ze niet akkoord gaan met die variabele 14 miljoen.

29 januari 2017 om 10:24

Dat ze niet akkoord gaan met de variabelen oké, maar deze speler is toch niet meer waard dan 15miljoen. Dat geld pakken en investeren in de vleugels, middenvelders zijn er genoeg van dit niveau bij PSV

29 januari 2017 om 14:38

Tegenwoordig is een speler als Propper zeker meer waard als 15 miljoen. Wen er maar aan.

29 januari 2017 om 10:16

@Peskens-PSV
Lijkt mij toch beter voor zijn ontwikkeling dat hij naar een club als Zenith zou gaan. Hij is "al"25 jaar en zou nu toch meer weerstand moeten krijgen. In de eredivisie is die minimaal, maar in de Russische competitie veel groter en dat is dus ook beter voor zijn ontwikkeling. Bovendien is Zenith toch ook verder dan Psv.

29 januari 2017 om 10:25

Vergeet niet dat Propper nog maar 1,5 jaar speelt bij PSV. En nu PSV uit vorm is vind ik hem nog erg vaal onzichtbaar. Ik denk dat het beste is als Propper nog een jaar wacht. Hij is de Eredivisie nog niet ontgroeit.

29 januari 2017 om 11:37

Waarom altijd die praat dat de Russische competitie 'veel' groter is en meer weerstand biedt? Alleen omdat daar Zenit, Spartak en CSKA spelen? In de Eredivisie staan zowaar niet de beste defensieve spelers maar bij veel clubs toch wel mensen die aardig wat weerstand kunnen bieden. Zenit mag financieel dan wel verder dan PSV zijn maar sportief gezien zijn ze onderling wel aan elkaar gewaagd. Datzelfde geldt voor een Ajax of Feyenoord in huidige vorm. AZ won thuis van Zenit.

29 januari 2017 om 11:48

Omdat de Russische competitie naast CSKA, Spartak en Zenit ook nog clubs zoals Lokomotiv, Rubin Kazan, FC Krasnodar en Rostov heeft rondlopen. Je rept nu alleen maar over dat AZ thuis van Zenit won(terwijl Zenit al lang door was, maar dat laat je buiten beschouwing), maar ik kan me nog herinneren dat Rostov zowel Ajax als PSV uit de CL knikkerde. Weerstand genoeg in Rusland dus lijkt me.

29 januari 2017 om 13:02

je doet de prestatie van AZ hier af met dat Zenit al door was, maar Bayern was ook al door toen Rostov nog tegen ze moest en speelde met een (gedeeltelijk) B team. Van PSV heeft Rostov niet gewonnen. PSV had de pech dat Bayern nog voor alles speelde toen ze tegen PSV moesten.

29 januari 2017 om 14:05

Dus dat PSV twee keer niet van Rostov kon winnen is de schuld van Bayern? Dat Bayern besloot om een B-elftal op te stellen is hun keuze geweest, maar dat doet niks af aan het feit dat Rostov nog in Europa actief is ten koste van PSV.

29 januari 2017 om 14:23

ah man ga toch weg, Zenit veegde AZ thuis helemaal van de mat waar heb je het over. haha AZ won van Zenit.

29 januari 2017 om 13:00

Als je een leuk bedrag (20 miljoen) voor hem zou kunnen krijgen, is dat deze winter. In de winter zijn clubs wat strikter in het verkopen van spelers waardoor andere clubs wel eens flinke bedragen neertellen. Momenteel is 14 miljoen qua waarde een reeel bedrag. Het is een goede speler, maar zal een ploeg als PSV toch op sleeptouw moeten gaan nemen, wil hij zich echt door kunnen ontwikkelen in een grote competitie.

Hij doet het goed bij Psv, maar ik heb het gevoel dat er nog genoeg in het vat zit bij hem. Dat zal er een keer uit moeten komen, wil PSV echt flink op Propper kunnen verdienen. Speelt nog te vaak een matige wedstrijd en kan nog veel dwingender spelen naar mijn mening. Hij heeft de kwaliteiten en het talent, maar lijkt zich toch zijn hele carriere al langzamer te ontwikkelen. Maargoed, hij is nog relatief jong en ik ben wel fan van de speler Davy Propper.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

37 jaar
1 fan
Middenvelder

In de wandelgangen

Donderdag 30 juni
Neymar zou enorm blij zijn als hij terug mag keren naar Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren