‘Trainingen waren amateuristisch, spelers kwamen met kop koffie het veld op’

Zaterdag, 28 januari 2017 om

Youness Mokhtar keerde vorig jaar na een avontuur bij Al-Nassr terug in de Eredivisie. De aanvaller was zes maanden actief in Saudi-Arabië, alvorens hij ervoor koos een contract te tekenen bij PEC Zwolle. Mokthar zegt nog altijd te wachten op een groot deel van zijn salaris.

/

"De FIFA heeft de mond vol van respect in het voetbal, maar clubs maken voetballers tot slaven. FIFA moet echt ingrijpen", foetert de 25-jarige buitenspeler in gesprek met De Stentor. "Ik ben niet de eerste speler die het overkomt en zeker niet de laatste. Dat clubs er mee wegkomen is schandalig."

"De training leek soms wel een speelkwartier", gaat Mokhtar verder over zijn ervaringen in Saudi-Arabië. "Heel amateuristisch. Spelers kwamen met een kop koffie het veld op óf zelfs helemaal niet opdagen. Maar dat begreep ik steeds beter toen ik zelf mijn geld niet kreeg. Dan gaat de motivatie om te presteren snel weg."Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door reservebank)

Maar je verdiept je toch wel een beetje in de club voordat je de transfer maakt? Je weet wel: paar trainingen bezoeken, paar wedstrijden bekijken en misschien de meningen van oude/huidige spelers aanhoren? Of keek hij louter naar het geld dat hem geboden werd? Want die indruk krijg ik namelijk bij elke zin in dit artikel.

28 januari 2017 om 13:41

Ik wou precies hetzelfde zeggen, daarnaast vraag ik me dan ook af hoe proffesioneel zijn ploeggenoten dat waren..

28 januari 2017 om 13:46

Geld maakt blind zeggen ze wel eens.

"maar dat begreep ik steeds beter toen ik zelf mijn geld niet kreeg. Dan gaat de motivatie om te presteren snel weg."

Dat segment zegt mij genoeg. Meneer Mokhtar kwam puur om te cashen.

28 januari 2017 om 14:18

Moest wel om die zin lachen. Al kan ik me voorstellen dat je dan niet de volledige 100% geeft.

28 januari 2017 om 14:25

Hij ging puur om te cashen omdat hij zegt dat zijn motivatie afneemt als hij zijn geld niet krijgt? Hoe leuk ik voetbal ook vind, als ik het doe om mijn brood te winnen dan ga ik inderdaad minder graag naar mijn werk als ze mij niet betalen zoals we in een contract hebben afgesproken. sorry @toetertje, maar je slaat de plank helemaal mis.

28 januari 2017 om 14:39

Natuurlijk ging hij alleen om te cashen, je gaat niet voor het sportieve aspect in de zandbak voetballen. En als ik mijn geld dan niet zou krijgen, dan zou mijn motivatie ook afzakken.

28 januari 2017 om 16:47

Dit argument altijd Geld is zeer zeker een motivator, laat staan als je niet tot de Ãâ©chte top behoort. Ik denk dat er bar weinig mensen zijn die bij PEC gaan spelen met als idee die club de CL in te spelen ofzo.

Een carriã£â¨re als profvoetballer duurt niet al te lang dus tenzij je achternaam Messi is ofzo kun je net zo goed elke kans aangrijpen flink betaald te krijgen.

Als je de deksel dan op je neus krijgt omdat je bij een louche bende terecht komt is dat niet jouw schuld maar die van de club. Vind je niet?

Edit: ik had deze page blijkbaar anderhalf uur ofzo open staan voordat ik op reactie klikte dus de twee heren boven me hebben inmiddels hetzelfde gezegd

28 januari 2017 om 13:52

Google eens op Al Nassr. Buiten het financiele plaatje ook geen verkeerde club. Verder denk ik dat iedereen in zo'n positie die keuze gemaakt had: hij ging zo'n 4 Ãƒâ  5x verdienen van wat die bij Twente verdiende. Daarmee was die direct financieel onafhankelijk.

Jullie zouden die stap natuurlijk nooit maken!

28 januari 2017 om 14:12

Of ik de stap ook zou maken heeft er weinig mee te maken. Waar het wel om gaat is dat hij bewust de keuze heeft gemaakt om zijn sportieve ambities opzij te zetten om geld te gaan verdienen. Dat mag, maar ga dan nu niet zeuren over het gebrek aan professionaliteit. Zeker omdat je dus gewoon zelf kan kijken hoe het eraan toe gaat.

28 januari 2017 om 14:26

Hoezo sportieve ambities opzij zetten? Alsof Mokthar een geweldenaar was die buiten de eredvisie de contracten voor het oprapen had.

28 januari 2017 om 14:38

Daarvoor zijn ambities he. Al ga je naar een Groningen of Heerenveen. Als je geld boven een kans op een betere club kiest, dan noem ik het zo ja.

28 januari 2017 om 13:59

Geld zal net als bij jou en mij zeker van belang zijn geweest. Maar ik denk dat de druk om te vertrekken bij Twente ook een rol gespeeld heeft.

Daarbij werd Al Nasr voor zijn komst twee keer kampioen, dus zo gek was die keuze nu ook weer niet.

En gezien het feit dat ie nu weer gewoon bij PEC speelt geeft toch aan dat het hem niet om het geld gaat. Want dan zit je in Zwolle namelijk verkeerd.

28 januari 2017 om 14:15

Gezien het feit dat hij nu weer bij Pec speelt kan net zo goed komen, omdat hij 1: geen opties meer over heeft, en 2: zijn prioriteiten zijn veranderd. Dat hij het nu niet voor het geld doet, betekent niet dat hij het daarvoor ook niet deed.

28 januari 2017 om 14:17

Hij is wss wel voor het geld gegaan, maar heeft nu voor stabiliteit gekozen. Daar verlang je dan snel naar in zo'n situatie. Dan zit je dus bij Zwolle wel goed.

28 januari 2017 om 14:35

Dat is volgens mij wat ik bedoelde.

28 januari 2017 om 14:39

Als dat is wat je bedoelde, was het dus overbodige informatie. Ik zei namelijk dat hij destijds de overstap maakte voor het geld. Niet bij de transfer naar Twente.

28 januari 2017 om 15:06

Sorry, maar mijn reactie had betrekking op die van scclwd085. In reactie op jouw reactie (rare zin): 1. Dat betwijfel ik. Vorig seizoen mocht hij niet meer worden opgesteld omdat hij al voor twee clubs had gespeeld. PEC nam dat voor lief en bood hem toch een contract. Om denk dat vele clubs hem nu alsnog vast zouden willen leggen. 2: dat zal vast, maar doet in de discussie niet ter zake.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.VVV-Venlo28-27
14.FC Twente27-12
15.PEC Zwolle26-18
17.ADO Den Haag19-29
Voor de complete stand: Eredivisie
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PEC Zwolle.

46 fans
Aanvaller, 28 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 7 juli
Dat Barcelona bereid is om de vraagprijs voor Ivan Rakitic te laten zakken, heeft de aandacht van Manchester United getrokken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren