‘Dankzij Raiola kunnen we spelers halen die we normaal niet kunnen halen’

Vrijdag, 27 januari 2017 om 13:04Yanick Vos

PEC Zwolle zorgde deze en eerdere transferperiodes voor een aantal verrassingen. Afgelopen zomer kwam Hachim Mastour op huurbasis over van AC Milan, terwijl vorig seizoen Ouasim Bouy gehuurd werd van Juventus. Deze maand werd de Franse aanvaller Hervin Ongenda overgenomen van Paris Saint-Germain. Een goede relatie met zaakwaarnemer Mino Raiola heeft ervoor gezorgd dat deze spelers in huis gehaald konden worden.

/

De afgelopen drie jaar haalde PEC Zwolle zo’n tien spelers die nauw verbonden zijn met Raiola. “Ongenda heeft een andere, Franse zaakwaarnemer”, zegt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met De Stentor. “Wel heeft Raiola voor ons deuren geopend bij PSG, waardoor ik nu goed contact heb met sportdirecteur Olivier Letang, de rechterhand van Patrick Kluivert.”

Andere namen die door Raiola naar Zwolle werden gebracht zijn Tomas Necid, Thomas Lam en Sheraldo Becker. Ron Jans houdt zich buiten de deals. “Zelf heb ik Mino nog nooit gezien of gesproken”, laat Jans weten. “Maar dat de club een goede band heeft met Raiola, is wel helder. Dankzij hem kunnen we spelers halen die we normaal niet zouden kunnen halen, al is het maar omdat intensieve scouting in het buitenland te duur is voor een club als PEC. Hoe die constructies in elkaar zitten? Geen idee. Daarvoor moet je bij Gerard Nijkamp zijn.”

“Ik ontken niet dat we een goede relatie hebben met Raiola”, aldus Nijkamp. “Maar de sleutels van het stadion houden wij echt wel op zak, hoor. We hadden bijvoorbeeld ook Bouy opnieuw kunnen huren, maar dat hebben we niet gedaan, mede omdat we de balans tussen huurlingen en eigen spelers goed willen bewaken. Het is niet zo dat elke speler uit de Raiola-stal hier zomaar binnenkomt.”


Poll

Handhaaft PEC Zwolle zich dit seizoen in de Eredivisie?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door chapko1)

Het is ook gewoon een uitstekende zaakwaarnemer. Voor de club vast niet altijd even goed maar spelers lopen met hem weg en dat zegt alles. Die docu over hem vond ik ook leuk om te zien. Hoe doet die Mastour het eigenlijk?

27 januari 2017 om 15:59

Of hij uitstekend is lijkt mij lastig in te schatten ! Hij is in ieder geval uitstekend voor zichzelf , wat er aan de achterkant gebeurd weet je niet . Het zijn voornamelijk de succesverhalen van Zlatan en Pogba die het nieuws halen , maar die jongens brengt Patricia Paay ook wel weg hoor. Voor wat betreft Zwolle , ik weet niet wanneer hij zich ermee is gaan bemoeien , maar volgens mij staat ze momenteel 16e hoor dus om dat nou een succes nummer te noemen.....

27 januari 2017 om 16:16

Het is een arrogant mannetje, maar als je slaagt doe je inderdaad toch iets goed

27 januari 2017 om 16:25

Master heeft amper gespeeld en is weer terug naar zijn eigen club.

27 januari 2017 om 18:03

O.a. dankzij namen als deze man, is het hele financiã«le aspect van het voetbal op hol geslagen. Belachelijke salarissen, bizarre premies. Om over de bedragen dat ze opstrijken maar te zwijgen.

Spelers lopen met namen als deze man weg omdat hij het onderste uit de kan haalt in financieel opzicht. En daar gaat het bij minstens 80% van de hedendaagse voetballers om; het geld. Dat zijn ook vaak net de spelers waar je passie en 100% inzet en concentratie mist op het moment dat er toe doet.

Ik zou persoonlijk heel graag zien dat zaakwaarnemers verboden gaan worden. Dat zou het spelletje alleen maar ten goede komen; clubs hebben alleen maar met elkaar te maken, en een speler is zelf wel oud en wijs genoeg om te beslissen of een contract goed voor hem is of niet. Wel zou dan de totaliteit van de financiã«le inbreng in het voetbal omlaag moeten; wat alleen maar ten gunste is voor ons, de supporters. Weer normale prijzen in stadions, schappelijke prijzen voor het nemen van TV-voetbal-abonnementen etc.

Maar ja, dat gaat never gebeuren met deze mensheid en diens instelling.

en toch is beter om Raiola op afstand te houden, want op het moment dat het minder gaat maakt hij je club kapot.

27 januari 2017 om 13:23

Kom op zeg hij is slechts een zaakwaarnemer! Slim van PEC dat ze vriendjes zijn met hem want dit is een man die toch vrij invloed rijk is.

27 januari 2017 om 13:46

Misschien wel te invloedrijk!

27 januari 2017 om 13:57

Dat is voer voor discussie. Ik ben van mening dat deze man een geweldige zaakwaarnemer is. Hij brengt zijn spelers goed onder en sleept er de beste deals uit. Ik heb ook nog nooit een speler horen klagen over Mino.
Dat clubs gek genoeg zijn om de astronomische bedragen neer te leggen is niet zijn probleem of fout.

Hou toch op die man denkt alleen aan zijn eigenbelang en heeft helemaal geen band met Pec.

27 januari 2017 om 13:52

Dat staat er ook niet. Alleen dat een goede relatie met hem ervoor gezorgd heeft dat deze spelers in huis gehaald konden worden. Lijkt me logisch dat beiden een belang hebben, anders ga je zo'n samenwerking niet aan.

Jammer alleen dat ze niet zoveel lijken toe te voegen dit seizoen. Wist niet dat Necid en Becker ook onderdeel waren van deze constructie, dus het heeft wel eens goed uitgepakt.

Ik blijf minder enthousiast over huurlingen, ook al komen ze uit de stal van Raiola. Vaak is het belang van de speler en de zaakwaarnemer groter dan van Pec/de club. De macht van zaakwaarnemers binnen clubs is volgens mij veel te hoog. Bovendien ontrekken ze heel veel geld aan de sector ,,voetbal''. De omzet van makelaars is vaak groter dan begrotingen bij Bvo's. Bemiddelings/provisie-kosten e.d. zijn vaak kosten die voor rekening komen van de clubs!
Heb het idee dat tegenwoordig nagenoeg niet meer gescout wordt, maar zaakwaarnemers en youtube er aan te pas komen om een speler te huren. PEC heeft toch zelf altijd een aardig netwerk met Hendriks, Nijkamp en Jans gehad. Schutten en Van Dam, een een team van scouts voor de jeugd/amateurs. Wat daar nog van over is, ik heb het idee dat daar flink op is bezuinigd. Misschien noodzakelijk, wel jammer.
In ieder geval goed om te horen dat PEC wel baas in eigen huis blijft en zelf inziet dat het eindeloos huren van spelers niet voor continuiteit in de club zorgt en er toch ongewild veel invloeden van buitenaf zijn. Hoe meer huurlingen, hoe groter de invloed van zaakwaarnemers in je club, of je dat nu wilt of niet.
Huren prima, maar dan altijd om te kijken of de keuze goed genoeg is voor een (langlopend) contract. In de huurperiode moet volgens mij dan een optie tot koop opgesloten zitten. Menig en Warmerdam ontwikkelen zich goed, maar het is maar de vraag of Ajax ze straks voor een reeel bedrag over wil doen. Dat had ook de constructie moeten zijn met Achabar, waarvan je mag hopen dat hij zich nog ontwikkelt, maar waar je wel nog 3 jaar aan vast zit.
Nogmaals, blij met de twee contracttransfers, nu eerst in de eredivisie blijven en conform beleid Heracles alle spelers onder contract en financeell kern gezond worden.

27 januari 2017 om 14:02

wat een huurcontract van een jaar wel oplevert, zijn spelers die normaal gesproken niet haalbaar zijn voor pec. Dus de kwaliteit van de ploeg gaat omhoog. Wanneer je een goede relatie met Raiola hebt, betekent het dat je dus elk jaar wel paar spelers hebt rondlopen die boven het niveau PEc zijn.
Dit kan voor pec serieus schelen in de strijd om degradatie en dus inkomsten

Veel negatieve reacties hier. Maar vind het een erg slimme beslissing van Pec. Je hoeft die man niet je hand te geven, maar het is wel een man met een uitstekend oog voor talent.
Zo lang je de relaties met zo'n man puur zakelijk houd kan je er als een PEC Zwolle heel goed van profiteren, natuurlijk is het ook een zak die, zodra de speler ergens meer kan verdienen, er op los toetert. Maar op dat moment sta je als PEC Zwolle waarschijnlijk 9 van de 10 keer tegenover een transfersom die toch niet te weigeren is zoals bij een Necid gebeurt is.
Jongens als Necid en Bouy waren gewoon een enorme toevoeging aan het team van Pec, zo lang je er maar geen relatie tegenover houd als tussen Lemic en Psv. dat zo'n man grootheidswaanzin tegenover de club krijgt. Maar ik denk dat als je een beetje mee speelt in het spel van Raiola en top spelers ook op tijd weer verkoopt je toch genoeg er voor terug krijgt.

Was PEC niet in gesprek met een terugkeer van Necid? Als zo'n jongen dan z'n carriere weer een jaar kan oppompen bij PEC heb je er voor een halfjaar weer een speler bij die normaal buiten de vijver valt waarin PEC kan vissen.

Het is goed voor een club als Pec Zwolle om zulke connecties te hebben. Hierdoor zal het veldspel beter verlopen en het niveau omhoog gaan waardoor de spelers van eigen komaf ook beter worden. Ik zie hier aan alle kanten pluspunten wat we gewoon moet aanmoedigen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.PEC Zwolle38-9
14.Willem II31-28
15.RKC Waalwijk30-22
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. NakayamaVerdediger322
D. HuibertsMiddenvelder290
E. ReijndersMiddenvelder293
I. PheraiMiddenvelder272
T. LamMiddenvelder263
M. SaymakMiddenvelder243
R. StriederMiddenvelder240
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

68 fans
Coach, 62 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren