Duitse laagvlieger ontslaat middenvelder wegens banden met jihadisten

Donderdag, 26 januari 2017 om 14:10Chris Meijer

SV Darmstadt 98 heeft per direct afscheid genomen van Änis Ben-Hatira. De middenvelder had zijn steun uitgesproken aan een organisatie die in verband wordt gebracht met jihadisten. Daarop heeft de Duitse laagvlieger besloten om Ben-Hatira per direct de laan uit de sturen.

/

“Na een analyse van de hele situatie zijn we tot de conclusie gekomen dat een verdere samenwerking geen zin heeft. De club beschouwt de humanitaire steun van Ben-Hatira als verkeerd vanwege de organisatie die hij daarbij helpt”, zegt voorzitter Rüdiger Fritsch op de website van Darmstadt. De steun van Ben-Hatira aan Ansar International kon volgens de club niet door de beugel.

Die organisatie wordt in Duitsland namelijk in verband gebracht met extremisme. Het was voor Ben-Hatira zijn eerste seizoen in Darmstadt. De middenvelder heeft zowel een Duits als een Tunesisch paspoort, maar speelt zijn interlands voor Tunesië. “Er zijn weinig mensen die een grote verantwoordelijkheid dragen, toch dagelijks in de spiegel kijken en zichzelf met trots herkennen. Godzijdank kan ik dat”, reageert Ben-Hatira via Instagram.

Es gibt wenige Menschen, die eine große Verantwortung tragen, dennoch täglich in den Spiegel sehen können und sich mit stolz selbst erkennen. (HAMDOULILLAH) Gott sei Dank, ich kann das. ??????????? ??Ich danke euch vom ? für die unzähligen Nachrichten, die meinen Rücken stärken. Ich versuche, so viele wie möglich zu beantworten und werde mich auch sehr bald zu diesem Thema öffentlich äußern?? #NeverBeAnother #ABH10

Een foto die is geplaatst door ???Änis Ben-Hatira Official??? (@a.b.h.10) op
Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door capis)

Groot gelijk hebben ze.
Dat hij dan nog zegt zichzelf te kennen, hoe kan je nou in een wereld als voetbal leven en dan Jihadisme supporten?
Zo'n goede speler is het ook niet dus hopelijk kunnen ze hem vervangen.

Welke grote verantwoordelijkheid, een speler van een club in de 2e divisie nou nou? Goed gehandeld van deze club, je moet helemaal niks met dit soort gastjes te maken willen hebben.

26 januari 2017 om 15:11

In de Bundesliga, hij is een van de beste spelers van een team dat voor handhaving strijdt.

26 januari 2017 om 15:16

Dit soort gastjes? Ik vermoed dat jij, net als ik overigens, noch de organisatie noch de speler kent dus je moet geen oordeel vellen zonder enige achtergrondinformatie. Voetbalzone meldt dat de organisatie "in verband gebracht wordt met jidahisme" maar dat is weer zo vaag. Al zal Darmstadt hem vermoedelijk niet zomaar ontslaan.

Mensen linken alles aan jihadisme. Een moslim die tegenwoordig 5x per dag zijn verplichte gebeden verricht, een baard laat en een broek boven de enkels draagt is tegenwoordig extreem. Wat is een jood dan met pijpkrullen die de zionistische staat israel steunt? Mensen moeten als zij over de islam praten, praten met kennis en niet elkaar napraten als domme schapen...

26 januari 2017 om 15:22

Typisch weer die ingeprente haat tegen Israel. En dan over napraten spreken.. Staat er trouwens allemaal volledig los van. Snap werkelijk waar niet dat je hier likes voor krijgt.

26 januari 2017 om 15:44

Mwah dat is heel goed te begrijpen, verdiep en heb me tijdens mijn studie heel veel in deze materie verdiept. Ik sta hier toch behoorlijk objectief in, ik heb geen enkele band met Palestina of Israel en ben ook geen jood of moslim. Maar het huidige Israel is werkelijk een boevenstaat, lappen ze de mensenrechten aan hun laars en is het het enige land ter wereld waar de regering zich al jaren op rij volgens de VN en Amnesty international (onafhankelijk geachte organisaties) schuldig maakt aan misdaden tegen de menselijkheid.

Dit wil overigens niet zeggen dat elke Israã£â«liet of elke jood slecht is, integendeel. Ook een groot deel van de Israelische en Palestijnse bevolking kunnen prima met elkaar door een deur. erikdejong, doelt op dat deel van Israel wat extreemrechts is en waar nu natuurlijk Netanyahu het uithangbord van is. Daar heeft hij absoluut gelijk in, dat is een hele enge club mensen die ik persoonlijk niet beter acht dan IS volk.

Het is toch veelzeggend dat tot op heden alleen (en nu met Trump weer wel) Amerika het enige land ter wereld is dat Israel openlijk steunt.

ON: Ik ken de organisatie niet. Maar volgens mij zit het juridisch systeem in Duitsland best rechtvaardig in elkaar. Daarom neem ik aan dat Darmstadt deze jongen echt niet enkel op basis van vermoedens kan ontslaan.

26 januari 2017 om 15:54

erikdejong zegt toch het volgende:"als een moslim leeft volgens zijn geloof is het extreem, maar waarom is dat bij joden niet zo?"

Ik vind dat er wel erg weinig informatie bij het bericht staat om te oordelen over deze situatie. Ik vind het nog wel heftig om iemand te ontslaan, dan moet je wel dondersgoed weten dat de persoon echt niet deugd en niet op basis van vermoedens of vaagheden handelen.

26 januari 2017 om 15:55

Het wahabisme is gesteund vanuit Israel, Saoudi-Arabie en VS. In werkelijkheid is het een 'satanische' geloof net als de elite religies gebaseerd op Aleister Crowleys Thelema. Mensen die het wahabisme aanhangen geloven in een valse profeet dus niet in het werkelijke geloof. De niet aan een staat verbonden religies hebben hiervoor gewaarschuwd. Geloof hoort iets persoonlijks te zijn en geen politieke stroming.

26 januari 2017 om 16:24

@Rugu Oh ik ontken ook zeker niet dat er slechte dingen gebeuren in Israel. Al zou ik als ik jou was ook niet alles wat de VN naar buiten brengt geloven nu je je toch aan het verdiepen bent. Ook niet een geheel objectieve club namelijk. Zo zijn er landen die niet of nauwelijks onder de loep worden genomen om diverse redenen en politieke belangen. Wat mij echter stoort is dat mensen niet verder kijken dan hun neus lang is en hun mening baseren op de feiten die ons dagelijks door het 8 uur journaal en Facebook worden voorgeschoteld. Er zijn veel betere en veel objectievere bronnen. Maar dat is een andere discussie. Wat ik echter gewoon niet snap is de vergelijking van Erik in deze context waarin uberhaupt nog weinig van bekend is. Mocht het allemaal waar zijn dat desbetreffende speler zich bezighoudt met extreemrechtse activiteiten en/of deze steunt dan snap ik de club heel goed. Hedendaags is moslimextrisme hier namelijk wel een maatschappelijk probleem om het kort door de bocht te benoemen en het Jodendom niet.

26 januari 2017 om 16:35

@rugu, mooi verhaal! lekker kort ook.

Maar is geen antwoord Tukkerst zijn vraag. Wat heeft dit met Joden en Israel te maken? Gaat over Islam en extremisme. Zie na jou verhaal dus nog steeds niet wat Joden er mee te maken hebben.

Is gewoon maar wat roepen over iets anders. Wat volgens " Erikdejong " niet over de Islam mag.

26 januari 2017 om 18:49

@ Tukkerst,

Daarom zeg ik ook ''wordt geacht objectief te zijn''. Ik zeg niet dat dat ook altijd zo is. Echter neemt de VN in hun beslissingen een veel breder scala aan humanitaire, maatschappelijke en culturele bezwaren mee in hun beslissingen/standpunten. Ik denk dat erikdejong gewoon een random voorbeeld aanhaalde. Of zijn aangesneden onderwerp ook relevant is in deze discussie kan je betwijfelen. Echter heeft hij wel een punt in hetgeen hij zegt.

26 januari 2017 om 19:03

@ Capis,

Ik ben soms wat lang van stof. Verder weet ik ook niet wat het Jodendom hier mee te maken heeft, ik haakte in op een beginnende discussie. Iets wat wel vaker voorkomt op fora.

Met jouw laatste punt snap je ook wel wat erikdejong hiermee bedoeld. Wat het is natuurlijk een feit dat er over de islam de laatste jaren de meest walgelijk vuiligheid wordt verkondigd op social media en door bepaalde politici die niet eens in de buurt van de waarheid komen. Ook daar had erikdejong zeker een punt.

99% van de bevolking heeft vrijwel geen inhoudelijke kennis over deze materie, echter heeft wel 99% van de Nederlandse bevolking hier een mening over. Ik heb altijd geleerd, als je ergens geen verstand van hebt, niet over meepraten. Daarbij alles wat vreemd is hebben we toch al snel de neiging dat als iets slecht te zien. Hoe kan het dat wij Hezbollah bestempelen als een terroristische organisatie en het verzet (tijdens Woii) als iets positiefs zien? Feitelijk gezien streven ze dezelfde doelen na. Dat is wat erikdejong ook probeert te zeggen, als puntje bij paaltje komt verschillen we allemaal erg weinig van elkaar.

26 januari 2017 om 15:42

Wat is de relevantie van Israel? Altijd maar zionisten dit, dat, word je daar niet moe van?

26 januari 2017 om 16:04

Dat is onzin. Je hebt altijd doemdenkers die in alles een potentiele ramp of terrorist zien. Ik mag toch aannemen dat de club niet bij het eerste telefoontje direct zijn contract ontbindt zonder zelf eerst research te doen of met de speler te praten. Als de naam Pietje Janssen gelinkt werd aan een jihadistische beweging, kreeg hij dezelfde behandeling.

26 januari 2017 om 16:32

Mensen moeten als ze over Joden praten, parten met kennis en elkaar niet napraten......

De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet!

Klagen over mensen die het met Islmaieten doen, en vervolgens het zelf weer over Joden doen hahaha

26 januari 2017 om 17:08

Gelukkig hebben we jou dan voor al onze 'jodenvragen'.
Ondanks dat ik ook niet van vergelijken houd neem ik aan dat je het eens bent dat de jihadistische en zionistische organisaties vergelijkbaar zijn. Momenteel niet in hun acties, maar de doelen, gedachtegoed etc zijn praktisch identiek.

27 januari 2017 om 09:03

Je snapt mijn punt niet of wel..

26 januari 2017 om 17:04

Hier in zie je maar weer dat die Extremisten alleen maar voor verliezers zorgen. Ik hoop maar dat iedereen dit ook in de gaten heeft. Moslims die er niks mee te maken willen hebben zijn er ook de dupe van want die worden anders behandeld of bevooroordeeld. Wij westerse mensen kijken hierdoor met een andere blik naar de moslimwereld geheel onnodig maar het gebeurd. Hoe je zoiets kunt bestrijden ? Ik heb geen idee helaas. Het is alleen treurig.

26 januari 2017 om 18:02

@erikdejong
Volgens mij ontbeert jou juist de kennis. Iemand als Hans Jansen kon in het verleden haarfijn de vinger op de zere plek leggen.

Ik ken de organisatie die hij steunt niet, maar als dat een twijfelachtige is dan snap ik Darmstadt volledig.
Goeie foto ook trouwens. Hij heeft er zelfs zijn shirt voor uitgetrokken voor extra coolness en eerst de douche aangezet voor condensvorming.
Ik hoop dat hij later denkt: misschien had ik me toch meer met het de mooiste bijzaak van de wereld bezig moeten houden.

26 januari 2017 om 15:04

En niet te vergeten de foto door iemand anders laten nemen. Of camera met timer op een statief gezet, dat maakt het helemaal af. Ach ja, hij heeft nu toch tijd zat.

26 januari 2017 om 15:54

Ik ga er vanuit dat de club ook met deze jongen om de tafel is gaan zitten. Als dat is gebeurd, is het toch wel vrij ernstig. Ik snap dit soort jongens sowieso nooit. Ze zijn opgegroeid in Europa, maken gebruik van de relatief luxe voorzieningen, worden hier in dit geval zelfs profvoetballer en dan krijg je het toch voor elkaar om jezelf te laten linken met een jihadistische beweging. Ik ben het verder ook volledig met je eens.

26 januari 2017 om 15:55

Het is een Islamitische hulporganisatie, maar of dit klopt? Ik vind het volkomen normaal dat dit soort organisaties nu grondig worden onderzocht en het zal niet verzonnen worden dat er misschien banden zijn met extremisme. Vind ook dat de club prima handelt en er zal echt wel meer achter zitten dan wat er nu staat.

Vind de term ook wat gek. De idioten die geweld plegen in naam van een god weten niet wat de godsdienst inhoudt. Het zijn doorgedraaide mensen die je eigenlijk los moet zien van bv de Islam. Natuurlijk is het hun drijfveer, maar als je iets totaal verkeerd interpreteert (en zo verschrikkelijk handelt) mag je zo'n geloof niet in een adem noemen met die idioten.

26 januari 2017 om 15:59

Het probleem is vooral dat we het hier over een profvoetballer hebben. Deze jongen heeft in ieder geval genoeg geld en een netwerk dat groot genoeg is om zelf humanitaire steun te verlenen voor bijvoorbeeld vrouwen en kinderen in oorlogsgebieden.

Het is gewoon ontzettend dom om jezelf in te laten met zo'n dubieuze organisatie als je zelf ook de middelen hebt om hulp te verlenen aan onschuldige slachtoffers in oorlogsgebieden. Deze jongen kan dus alleen zichzelf een verwijt maken.

Ook mag ik aannemen dat de club genoeg research heeft gedaan en voldoende redenen heeft om deze jongen om deze redenen te ontslaan. Mocht dat niet het geval zijn, is dat erg kwalijk te noemen en dan zal deze speler ongetwijfeld aankloppen bij de Fifa.

26 januari 2017 om 16:16

Bewijs van direct contact is niet eens nodig voor zo een schorsing. Als hij dus via social media duidelijk zijn steun betuigt aan zo een organisatie, dan hoort er geen twijfel over te bestaan dat hij zou moeten worden weggestuurd. Als ik op twitter Adolf Hitler en zijn bijbehorende beweging bejubel, is dat toch ook genoeg reden om mij te schorsen? Ik hoef er niet perse voor in contact te komen met organisaties die zoiets steunen.

Toch altijd leuk hoe men pas iets aanhangt als het in hun voordeel werkt. In de eerste plaats in overvloed gebruik maken van het Europese kapitalisme en de commercialisering in de voetballerij en vervolgens datgene aanhangen wat er volledig tegen is.

Even een kanttekening: Ik heb het niet over religie, maar over individuen die van alles een beetje meepikken ook al pakken ze het van twee tegenpolen. Hoe kan je bijvoorbeeld gebruik maken van de Europese voorzieningen en dan iets aanhangen wat daar compleet tegen is?!

Verder weet ik niet of de club een beetje research heeft gedaan, maar ik mag aannemen dat ze met de speler om de tafel zijn gegaan om zijn kant van het verhaal te horen. Als de club dat niet heeft gedaan, is dat behoorlijk kwalijk te noemen. Vanuit het perspectief van de club geldt natuurlijk weer dat je als profvoetballer geen enkele link hoort te hebben met jihadisten.

Volgens Anseer.de is het een (salafistische) organisatie die ziekenhuizen, madrassa's ((islamitische) scholen), watervoorzieningen bouwt ten behoeven van hoe hun het noemen ''ummah'' (islamitische gemeenschap) over de hele wereld.
Althans zo doen ze zich voor. Uit eerdere onderzoeker is echter gebleken dat veel van deze stichtingen of organisaties een verborgen agenda hebben en veelal banden hebben met personen/andere organisaties die verder gaan dan salafisme alleen.

26 januari 2017 om 16:12

Word jij dan niet moe van hetgeen jij andere van beticht? Practice what you preach, zou ik zo zeggen, zeg ik zo.

26 januari 2017 om 16:17

Haha probeer jij dit nu te bagatelliseren ayach?? Dan ben jij niet op de hoogte van deze organisatie. Wake up! zou ik zo zeggen. Veelte veel spelers en ook fans uit het midden oosten staren zich blind op deze zogenaamd 'humanitaire' organisaties. Wanneer doen zij hun ogen open zoals het westen dat doet?

Soldaat je ziel is het belangrijkste niemand die je kan omkopen plus je kan altijd terecht in qatar voor het voetbal als je nu misschien geen club kan vinden. Sterk gedrag ben hatira meer spelers zouden is moeten opstaan met al dat geld over hun broeders en zusters in nood in het midden-oosten.

Shit, ik dacht dat ik op een voetbalsite zat...ik ga wel op een politieke of religieuze site over voetbal praten dan

Ik heb net de hele site van Ansar doorgelezen. Lees vooral dat ze projecten wereldwijd steunen, zowel in Christelijke en Islamitische landen. Verder had ik voor deze berichtgeving nog nooit van Ansar gehoord. Dat had ik wel als het daadwerkelijk terrorisme zou steunen. Waarschijnlijk lag hij niet in groep of drukte hij teveel op de begroting waardoor er gezocht is naar iets om hem op staande voet te ontslaan.

26 januari 2017 om 17:32

Christelijken landen, ja, maar enkel voor de Ummah in die christelijke landen, kijk de filmpjes maar. Zoals het bouwen van moskeeã«n in Cuba, helpen van de moslim Roma's in Macedoniã« etc. of Dawah activiteiten om zieltjes te winnen.

''dat had ik wel als het daadwerkelijk terrorisme zou steunen. Waarschijnlijk lag hij niet in groep of drukte hij teveel op de begroting waardoor er gezocht is naar iets om hem op staande voet te ontslaan.'' Zal ik het je vertellen? De zionisten zitten achter zijn ontslag. (sarcasme)

Die heeft wel moeite gedaan voor zn foto.. Waar zou die andere hand zitten? 😮

Erikde jong heeft gesproken.. weinig zoals jou. Meeste praten elkaar maar na. Ik denk wel eens waarom zoekt men het niet bij de bron. Ipv elkaar na te praten.. Dikke like voor jou bijdeze Erik

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Darmstadt 98


1 fan
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
S. DursunAanvaller3327
F. PlatteAanvaller212
A. SeydelAanvaller141
C. KlausKeeper20
M. SchuhenKeeper320
J. SesayAanvaller00
M. BaderVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina Darmstadt 98.

0 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Larissa 11 0 1 0
2019/2020 Honved Boedapest 8 1 2 0
2019/2020 Karlsruher SC 11 1 1 1
2018/2019 Honved Boedapest 12 3 1 0
2017/2018 ES Tunis 8 1 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 12 juni
Joachim Löw is door Barcelona benaderd om na het EK met Duitsland de nieuwe hoofdtrainer van de club te worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren