‘Als iemand kritiek heeft op Messi, is het gesprek wat mij betreft voorbij’

Woensdag, 25 januari 2017 om 16:20Robin Bruggeman • Laatste update: 16:16

Lionel Messi beleefde in 2016 niet het meest succesvolle jaar uit zijn loopbaan en dat kwam de Argentijnse superster hier en daar op de nodige kritiek te staan. Collega-international Mariano Andújar wil echter niets weten van het commentaar op de aanvaller van Barcelona.

/

“Als iemand kritiek heeft op Messi, of op een van mijn ploeggenoten, is het gesprek wat mij betreft direct voorbij”, liet de doelman van Estudiantes optekenen door TYC Sports. “Messi is binnen en buiten het veld een leider. Hij doet alles goed. Zelfs als hij boos wordt, doet hij dat op een goede manier!”

Andújar, die in Europa voor Palermo, Catania en Napoli speelde, kent Messi van hun gezamenlijke periode bij het Argentijnse nationale elftal. De doelman kwam tot nu toe elf keer in actie voor zijn land.


Poll

Denk jij dat Lionel Messi in 2017 weer de Ballon d'Or gaat winnen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

41 reacties (laatste reactie door gutihaz)

Ik word er langzaam aan zat van dat (ex)-voetballers en voetbalkenners Messi als God behandelen en je niet slecht over hem mag spreken. Het is gewoon een voetballer die alleen net even iets meer kan dan een gemiddelde speler.

25 januari 2017 om 16:36

Zeg gerust een speler dat iets veel meer kan dan vele spelers. Messi is van uitzonderlijk niveau.

25 januari 2017 om 16:41

Niet zo vreemd dat die spelers dat doen. In Argentinie krijgt Messi veel kritiek. Af en to terecht, maar vaak ook niet. Als et Argentijnse elftal slecht speelt, is et de schuld van Messi. Spelen ze goed, dan is Messi 'slechts' deel van het team.

25 januari 2017 om 16:51

Als ze hem wekelijks zien schitteren bij Barcelona, en het er dan bij Argentinie heel vaak niet uitkomt, dan hebben ze alle recht gefrustreerd te raken. Zo simpel als je het uitlegt ligt het ook zeker niet.

25 januari 2017 om 16:59

Ietsje meer ja, houd toch op. Ik vind dat hij gelijk heeft, want scoort Messi dit jaar 30 doelpunten ipv 60, krijgt hij kritiek. De beste man heeft geen mindere periode gekend in zijn carriere. Ja een mindere periode voor hem persoonlijk, maar zijn mindere periode is voor velen het hoogtepunt. Hoe wil je Messi bekritiseren? Dat ken enkel door hem te vergelijken met Messi zelf.

26 januari 2017 om 09:12

Precies dit.

Mensen zijn eraan gewend dat hij 40/50 doelpunten per seizoen scoort.

80% van de spitsen/aanvallers die er rond lopen halen de 30 doelpunten niet eens. En als ze het wel halen, is dat maar 1 of 2 keer in hun loopbaan. Messi doet dit al 10 jaar aan een stuk door zowat. Om maar niet te beginnen over de assists die hij levert. Hetzelfde geldt voor Ronaldo. Op deze twee mannen kun je haast geen kritiek hebben, want ze bereiken statistieken waar de rest van de voetballers op de wereld alleen van kunnen dromen.

26 januari 2017 om 09:50

@lemessias

Nou ja, op Ronaldo mag je best kritiek hebben. Die moet het vooral hebben van goals die hij uit penalties en vrije trappen scoort en een heel team dat in dienst van hem speelt. Goeie voetballer ja, maar uitzonderlijk en immuun voor kritiek is hij zeker niet.

Messi is van een totaal ander niveau, je mag hem en Ronaldo niet eens met elkaar vergelijken. Je ziet het ook nu Ronaldo ouder wordt, dat het fysieke gedeelte waarvan hij het grotendeels moest hebben achteruit gaat, dat zijn algehele spel ook niet om aan te zien is.

Lionel Messi kende wat mij betreft gewoon weer een prima jaar met een landstitel en finale Copa America in 2016. Het was alleen jammer van die strafschop in de finale tegen Chili. Dan hoor je er wat mij betreft te staan en dan gelijk bedanken voor de nationale ploeg was een beetje een te emotionele keuze. Messi is ook wel wat veranderd in gedrag. Ik kan het eigenlijk wel hebben met zijn emotionele uitbarstingen plus uiterlijke verandering. Het kaarten vragen vind ik iets minder.

De poll is voor mij duidelijk dat Messi weer volop in de race is. Hij speelt sinds de winterstop weer fenomenaal en staat er ook duidelijk. Zoals bijvoorbeeld tegen Sevilla in de beker en Villareal uit.
Zijn rivaal en gerespecteerde tegenstander Ronaldo ken echt een belachelijke slechte start. Misschien wel zijn slechtste in zijn loopbaan. Januari is altijd wel een moeilijke maand voor Ronaldo. Nee wat mij betreft is Messi veruit de beste voetballer aller tijden, maar goed ik heb voor beide respect en het is een pure schande dat Ronaldo bijvoorbeeld word uitgefloten door eigen supporters,

25 januari 2017 om 16:49

Real speelde tegen Sevilla in de beker. Barca speelde tegen Bilbao. Verder ben ik het helemaal met je eens

25 januari 2017 om 16:58

Ik raak altijd in de war met die twee clubs. Je hebt helemaal gelijk. Excuses.

Messi, geweldige speler... Maar het zijn de commentaren van degenen om hem heen die maken dat je van hem kan walgen. Commentaren als: als hij een verdediger of keeper was, was hij ook de beste, hij kan niets fout doen, het maakt niet uit hoe hij speelt hij doet nog steeds alles perfect, hij wordt boos op een geweldige manier...

Wow. Dus iedere vorm van kritiek, op Messi of een ander, is bij voorbaat verkeerd.

Zou dat dan de oorzaak zijn dat ze nooit prijzen winnen in Argentinie? Kritiek krijgen en er iets goeds mee doen is namelijk een absoluut kernpunt in de topsport. Alles succesvolle ploegen zijn keihard naar elkaar. Daar word je beter van.

25 januari 2017 om 16:59

Naar elkaar is wat anders dan van buitenaf. En dit is iemand van buitenaf die zegt geen gesprek hierover te willen voeren. Messi zegt hier helemaal niks. En dat argentinie geen prijzen won afgelopen jaar is, qua kansen in de wedstrijden, wel enigzins op een speler te wijzen. Maar dat is niet messi.

50 goals en 30 assist in clubverband in 2016 volgens mij. Als je dan nog kan spreken over een "matig" jaar, dan snap ik dat niet zo goed.
Buiten het veld en eventuele emotionele reacties horen bij een mens, daar oordeel ik niet zozeer over. Maar voetballend gezien begrijp ik dat niet.

Onzin. Voetballers krijgen riant betaald om te presteren en daar is Messi geen uitzondering in. Als hij een mindere periode heeft of een mindere wedstrijd speelt, mag je dat dus best aankaarten. Het wordt tijd dat men voetballers weer als mensen gaat behandelen.

25 januari 2017 om 23:11

50 goals en 30 assists is een mindere periode?
Denk dat 99 procent van de voetballers hier elk jaar voor zouden willen tekenen!
Voetballers worden constant als mensen behandeld, dus dat is onzin wat je zegt.
Messi is buitencategorie en de beste speler ter wereld, en tuurlijk mag je kritisch zijn..maar kijk ff naar zijn spel en naar zijn cijfers..waar moet je dan kritisch op zijn?
Zelfs bij Argentiniã« was hij dit jaar weergaloos..dat ze dan het toernooi net niet winnen zegt mij niet zoveel..hij speelde een veeel betere toernooi dan Ronaldo..die dan wel wint..

26 januari 2017 om 14:10

Ik heb het ook niet over een tijdsbestek van een heel jaar. Kritiek kan zelfs door 1 slechte wedstrijd komen. Als een speler in die wedstrijd totaal niet thuisgeeft, mag je daar best iets over zeggen, hoe goed de speler normaal ook is. Elke speler heeft daar last van en Messi is daar geen uitzondering in.

Ik heb het niet over cijfers, toernooien of jaren. Als je zo ontzettend veel betaald krijgt om jouw hobby/werk uit te oefenen, mag je best kritiek krijgen als je een wedstrijd niet goed speelt. Ze krijgen jaarlijks tientallen miljoenen. Ik snap dus ook niet waarom je een andere speler in de discussie betrekt.

Dit geldt namelijk voor elke voetballer op elk niveau in het betaalde voetbal. Elke speler heeft een prijskaartje en als men dat een wedstrijd niet waarmaakt, krijgt zo'n speler kritiek, ongeacht welke speler het is.

26 januari 2017 om 18:43

''het wordt tijd dat men voetballers weer als mensen gaat behandelen.''

Zou dat niet ook zo moeten zijn qua verwachtingen dan? Je kan moeilijk enkel de prestaties en lof gaan relativeren en dan wel weer verwachten dat hij iedere wedstrijd iets fenomenaal op het veld laat zien.

Daarnaast zegt het toch veel meer over Messi dat mensen om heen de speler en persoon Messi zo bewonderen, dan dat jij en ik hem wel of niet geweldig vinden. Tuurlijk is het onzin dat je niets negatiefs over Messi kan zeggen, maar het feit dat hij zo opgehemeld wordt door de mensen met wie het maken krijgt geeft toch juist aan dat hij bewonderenswaardig is.

27 januari 2017 om 10:36

Als voetballer is Messi geweldig. Dat ontken ik ook niet. Die kwaliteiten mag je ook best bewonderen. Het punt is vooral dat hij met zijn huidige contract 40 miljoen euro per jaar verdient exclusief bonussen. Dan mag je een geweldige voetballer zijn, maar als er zoveel geld bij komt kijken, mag je vervolgens best kritiek krijgen als je een wedstrijd niet goed speelt.

Belachelijk hoe er wordt gedaan over kritiek op Messi. Het lijkt wel of mensen hem als een God zien, hij is slechts een voetballer uit Rosario. Iedereen kan minder presteren en daar kan je van wat vinden én zeggen. Bij Barcelona hadden ze laatst ook al iemand ontslagen omdat die zich beschaafd uitliet over een mindere periode van Messi. Waar gaat het heen met deze sport..

25 januari 2017 om 18:43

''bij Barcelona hadden ze laatst ook al iemand ontslagen omdat die zich beschaafd uitliet over een mindere periode van Messi. Waar gaat het heen met deze sport.''

Zo simpel is het allicht niet. De meneer was het hoofd van de PR op het hoogste niveau, dan is het uit den boze een dergelijke fout - want dat is het - te begaan gedurende onderhandeling. Het is dus begrijpelijk dat zijn functie hem is ontnomen (niet ontslagen).

27 januari 2017 om 10:41

Ik vind het anders behoorlijk lachwekkend dat je iemand om die reden uit zijn functie ontheft. Natuurlijk is het niet slim, maar dat is geen reden zo'n persoon te ontslaan. Messi is onaantastbaar geworden in Barcelona en dat is wel kwalijk te noemen, al kan Messi daar zelf natuurlijk weinig aan doen.

27 januari 2017 om 18:53

Het is gemakkelijk het lachwekkend en belachelijk te vinden, maar op zo'n niveau in de zakenwereld gelden geheel andere principes en (ongeschreven) regels dan bij de normale man. Ik vind deze kwestie heel begrijpelijk.

Ook Messi heeft wel eens een mindere periode. Blijft een feit dat hij zijn barca niveau bij Argentinie nooit haalt. Ook is afhankelijk van goede spelers om zich heen. Dit seizoen zat wedstrijden waar hij ondermaats was met name in de top wedstrijden.

Mensen praten elkaar alleen maar na. 2 grote prijzen, copa finale en veruit de beste individuele statistieken van 2016...Mag je toch wel redelijk succesvol noemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4947 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sevilla4618
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
GaviMiddenvelder171
M. DepayAanvaller168
L. de JongAanvaller123
Riqui PuigMiddenvelder100
A. EzzalzouliAanvaller101
M. ter StegenKeeper190
Jordi AlbaVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

3782 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Paris Saint-Germain 12 1 0 0
2020/2021 Barcelona 35 30 4 0
2019/2020 Barcelona 33 25 4 0
2018/2019 Barcelona 34 36 3 0
2017/2018 Barcelona 36 34 3 0
Laatste voetbalnieuws

Argentinië wint mét Tagliafico en Martínez: ‘We kregen niet eens water’

Argentinië heeft donderdagavond lokale tijd een zwaarbevochten overwinning in en tegen Chili afgedwongen. Het WK-kwalificatieduel in Calama eindigde in 1-2 dankzij onder meer een schitterend doelpunt van Angel Di María. Lisandro...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 29 januari
Brentford hoopt Christian Eriksen dit weekeinde nog te presenteren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren