‘Je kunt spelers halen die je kleedkamer vergiftigen’

Maandag, 23 januari 2017 om 20:45Dominic Mostert • Laatste update: 21:12

/

PSV moet zich volgens Aad de Mos niet meer roeren op de transfermarkt. Na het vertrek van buitenspelers Luciano Narsingh en Luiz ‘Beto’ da Silva roepen sommige supporters om een nieuwe vleugelaanvaller, maar De Mos denkt dat PSV genoeg heeft aan de winterse komst van Marco van Ginkel.

"Omdat je weinig tijd hebt om spelers in te passen, moet je in de winterstop alleen spelers halen die direct een meerwaarde voor je zijn", doceert de analist voor de camera van PSV TV. Wat dat betreft is Van Ginkel volgens De Mos een uitstekende aanwinst: PSV kende zijn kwaliteiten van een eerdere verhuurperiode en Van Ginkel was zelf bekend met de omgeving en zijn ploeggenoten. Hij voelde zich daarom meteen thuis in Eindhoven.

"Maar je kunt ook spelers halen die jouw kleedkamer vergiftigen", voegt De Mos daaraan toe. "Ze worden gehaald en krijgen het niet voor elkaar. Of andere jongens staan raar te kijken, want er komt concurrentie. Ik vind dat je nu niets meer moet halen. Je hebt genoeg jongens uit de jeugd die nog een kans zouden kunnen krijgen. Je moet verder doorselecteren met die eigen jeugdspelers."


Poll

Als de selectie bij elkaar blijft, moet PSV niemand meer halen


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door yoda)

Aad heeft zeker een punt, maar wie uit de jeugd zou het kunnen opvangen behalve Bergwijn die al bij de selectie zit. Alleen die gehuurde Zinchenko nog en Jozefzoon haha...

24 januari 2017 om 02:04

Aad vertelde een week geleden nog dat van Ginkel het verschil niet zou maken. Nu opeens wel... Analist zijn is toch oh zo makkelijk

Mag nog wel een vleugelspeler bij toch? Wie heb je nu voor op de vleugel als echte buitenspelers? Jozefszoon, die heeft geen basisniveau en Bergwijn zou eigenlijk ook nog ervaren concurrentie moeten hebben.

24 januari 2017 om 00:35

Perreiro en locadia als die terug komt over een paar weken. Natuurlijk is locadia een spits maar vond hem het niet slecht doen als vleugel, daarbij is ook nog de vraag hoe hij terug komt van zijn blessure maar anders evt zonder vleugel aanvallers en 2 diepe spitsen

24 januari 2017 om 00:43

Met locadia hangend op links en bijsluitend in de spits..... gaat luuk de jong ook beter renderen.
Tevens was willems met locadia ook n prima koppeltje.
Zonde dat locadia zo lang out is geweest en nog.

Haal Larsson nou gewoon, Ramselaar is geen linksbuiten, en die assist bij de 0-1 van Reza 👌🏼 Dan kan je wel wat

23 januari 2017 om 21:10

Ramselaar is geen linksbuiten maar doet het wel prima daar. Hij voetbalt meer als een linkermiddenvelder en aanvaller tegelijk. Lijkt op een goede creatieve oplossing van Cocu.

23 januari 2017 om 21:36

Ja opzich wel, maar de spoeling is qua buitenspelers ook gewoon heel dun, als je zelfs Jozefszoon erin moet brengen..

23 januari 2017 om 21:33

Als zijn hakjes beter worden, wordt het nog wat. Maar zonder gekheid, hij moest 11 miljoen kosten? Serieus, voor dat geld haal je twee buitenspelers van goede kwaliteit elders.

23 januari 2017 om 21:35

Jaa 11 miljoen is te veel, zat aan 6 7 miljoen te denken

24 januari 2017 om 04:25

Vrees dat Larsson zo speler is die bij de subtop (Heerenveen) de sterren van de hemel speelt, en bij een stapje hoger op onzichtbaar is.

23 januari 2017 om 21:36

Ze mogen hem zeker halen, alleen nu? Ten eerste zal hij nu wel duur zijn. Bovendien ben ik het Aad eens, het spel is exponentieel toegenomen t.o.v. de eerste helft van het seizoen, dus nu een nieuwe speler binnenhalen heeft een even grote kans op slagen als falen.

23 januari 2017 om 21:39

Als Pereiro nu wegvalt (die ik ook niet denderend vind spelen) is er een groot gat.

Als je absolute garantie voor stabiliteit wil, doe je het niet. Heb je nog titelaspiraties, dan haal je iemand voordat je straks met een paar ongelukkige blessures louter middenvelders op de vleugels moet zetten bij gebrek aan daadwerkelijke vleugelspelers.

23 januari 2017 om 21:38

Als Locadia en Bergwijn (die is toch ook nog gebleseerd?) terug zijn hebben ze toch voldoende spelers, of niet dan? Locadia, Pereiro, Bergwijn, de Jong en in het uiterst geval de Jong (Siem natuurlijk).

23 januari 2017 om 21:56

Je gaat toch niet met Siem op de flanken spelen? Dan kun je nog beter Willems of Ramselaar daar neerzetten. Je hebt ook wel een beetje snelheid nodig aan de zijkant, anders wordt het volledig statisch met Pereiro en de broers

23 januari 2017 om 22:33

Locadia is van origine geen echte buitenspeler. Prima speler hoor, maar geen specialist. Bergwijn heeft nog te weinig rendement. Pereiro kan wel op buiten, maar is eveneens van origine geen echte flankspeler. Beide broertjes de jong zijn ook geen flankspelers. Het zijn allemaal gevallen van ''net niet'' op de flanken. Er moet minstens 1 echte vleugelspeler bijkomen.

Dat is een zijde van de medaille.. de andere is dat er een speler komt die psv weer wakker schud en prikkelt te vlammen..

Welke jongens staan nu raar te kijken dan? Er zijn nauwelijks buitenspelers meer.

Tsja, het is een beetje wat je wilt - als je het seizoen al als verloren beschouwt dan kan je de eigen jeugd wel laten spelen, maar heb je nog titelaspiraties dan is de bezetting nu toch wel heel mager. Bovendien, dan haal je ook Van Ginkel niet. Wie weet kan je voor een half jaar nog iemand huren die bij een topclub op een zijspoor is beland, dan kan je in de zomer rustig kijken naar een lange termijn oplossing.

Ligt eraan welk systeem wilt Cocu gaan spelen? 4-4-2 of toch 4-3-3. Bij 4-4-2 dan zal ik nog een spits halen als concurrentie voor de Jong.

23 januari 2017 om 22:01

Wat maakt het uit? Ik zit elke 2 weken in het stadion en iedereen is het er mee eens: de Jong moet worden gewisseld. Dit gebeurd gewoon niet. Je kan dus wel een leger aan spitsen halen maar als ze toch niet gaan spelen heeft het geen zin.

23 januari 2017 om 22:59

Voor wie moet die dan gewisseld worden. Daarnaast heb je gister denk ik niet in het stadion gezeten dan denk ik. Kijk weer hoeveel duels hij won, goal van Pereiro was puur door hem, een penalty dankzij hem, Pereiro een kans gegeven die maar net van de lijn afgetikt werd en daarnaast had die ook een paar keer kunnen scoren maar Mulder keepte sterk. De Jong is zo veel meer dan alleen doelpunten. Voetballend is hij vrij matig maar hij houd altijd verdedigers bezig en is daarnaast gewoon een goed aanspeelpunt.

23 januari 2017 om 23:00

Voor wie zal je de Jong dan nu wisselen? Locadia is nog niet fit. Die was de concurrent voor de Jong. Dan heb je alleen nog jeugdige spelers als Lammers.
Dus een goede spits zal voor PSV nu niet slecht zijn

23 januari 2017 om 23:19

Volledig mee eens. De Jong ontbreekt nu echt het beetje geluk dat de goal gewoon niet valt..

23 januari 2017 om 23:26

Je kan steeds wel een reden blijven verzinnen om de Jong op te stellen maar uiteindelijk word een spits afgerekend op zijn doelpunten. Ja, hij won zondag een aantal duels. Maar mogen we met zijn allen niet wat meer verwachten van hem. Bovendien stonden er allemaal kabouters op het veld bij Heerenveen. Luuk was minimaal een kop groter dan elke speler. Dan verwacht je toch zeker dat hij zijn duels wint in de lucht. In 10 a 15 wedstrijden 1 goal en een wedstrijd waar hij zijn duels won zijn geen prestaties die bij een topclub horen. Zo simpel is het. Je hebt voor de spits positie Pereiro, S. De Jong en eventueel nog Lammers. Ze horen in ieder geval een kans te krijgen. Pereiro heeft dat min of meer ook gehad maar niet in een serie van 3 tot 5 wedstrijden. Lammers is ooit 1x ingevallen toen de Jong er zelf ook nog in stond en S. De Jong heeft al een aantal belangrijke doelpunten gemaakt.

23 januari 2017 om 23:31

De Jong gisteren gewoon een puike pot gespeeld. Twee gevaarlijke kopballen, waarvan eentje ook zonder toedoen van Pereiro erin was gegaan en dan nog een fraai schot eerste helft. Verder heel veek duels gewonnen waardoor andere spelers beter kunnen renderen. Dat eeuwige gezeik op de Jong wordt ook een beetje vermoeiend.

Ben toch van mening dat je zeker een vleugelspeler moet halen, of je moet een ander systeem gaan spelen. Bergwijn en Josefzoon zijn niet van het juiste niveau en Pereiro is niet echt een vleugelspeler.
Welke spelers de Mos bedoeld die raar zouden kijken als er nieuwe vleugelspelers komen vraag ik me ook af. Bergwijn is voor de toekomst en Josefzoon weet ook goed dat hij tekort komt.

Ja Aad de mos heeft er verstand van. Was hij niet degene die het halen van Marco van ginkel maar niets vond. Denk dat psv zou prima in balans is. Mooi middenveld guardado, propper en van ginkel.

Totaal mee eens. Iedereen zag dat PSV zondag worstelde met Heerenveen. Er staan gewoon geen spelers op het veld die zelf wat kunnen creeeren. Ja, Pereiro kan dat, maar die speelt al weken slecht. Ik zou echt voor Larsson of Zeneli gaan. Zeneli is een goedkopere optie die het nog niet zo erg zal vinden om op de bank te beginnen.
Wat ook een optie is: voor een ervaren speler gaan, een buitenkansje. Zegmaar een Bryan Ruiz of een Jefferson Farfan (is clubloos en pas 32 jaar oud).

23 januari 2017 om 22:57

Ze schijnen bezig te zijn met een Roemeen Ivan
Wat dacht je anders van Coulibally van AA Gent?

Hopelijk leest elke VZ bezoeker de volledige tekst en niet alleen de kop en de foto. Zou niet de eerste keer zijn dat Brands (ten onrechte) voor leugenaar wordt uitgemaakt dankzij een foutje (laat ik daar maar vanuitgaande) van de redactie.
Een buitenspeler is echt gewenst. Cocu is al van armoede 4-4-2 gaan spelen. Nu Narsingh en een eventuele opvolger vertrokken zijn, moet Brands actief worden. Of wanneer Cocu echt door wilt zetten met 4-4-2, dan zou een snelle, behendige spits ook een optie kunnen zijn. Echter, het is duidelijk dat een versterking gewenst is, anders is de derde plek echt het hoogst haalbaar.

Jozefzoon is onmogelijk! Die zou voor het Championship nog tekort komen. Dus het is wel tijd voor actie Brands! Of er moet een spits komen en je gaat over tot 4-4-2.

Dat vind ik juist het punt. PSV vind ik de jeugd nog te weinig kans geven, kijk eens naar die spits van Jong Psv, laat die gewoon een paar keer invallen en aan het grote PSV ruiken.
Zelfde geldt voor Hendrikx, ok lang geblesseerd, maar zie hem in dit overvolle middenveld niet terugkeren, zonde! Ik vond Hendrikx het voor zijn blessure toch goed doen, maar denk dat hij hier toch de dupe van wordt.

En ik vind dat Aad geen gelijk heeft, ze hebben wel degelijk spelers voor de vleugel nodig!
Jozefzoon is niet van het niveau PSV en Locadia is eigenlijk meer centrumspits en buiten zijn blessure ook te wisselvallig.
Dan heb je nog wel Bergwijn, dat is er een die misschien nog wel door kan groeien.
Maar ben zeker van mening dat ze nog een vleugelspeler moeten halen.

Als Aad nog trainer was geweest had hij waarschijnlijk moord en Brands geschreeuwd om versterkingen!

"of andere jongens staan raar te kijken, want er komt concurrentie"

Op rechtsbuiten is er geen concurrentie, er is nauwelijks een speler die voldoet daar.
Op t middenveld was de concurrentie er al wel, met Guardado, Propper, de Jong, Ramselaar, Hendricks. Dus die theorie van Aad, daar heeft PSV zich dan niet aan gehouden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2230
2.PSV2110
5.Feyenoord1611
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. GakpoAanvaller93
E. ZahaviAanvaller93
R. SchmidtUnknown
Y. VertessenAanvaller81
J. DrommelKeeper80
N. MaduekeAanvaller72
BrumaAanvaller72
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

74 jaar
11 fans
Coach

In de wandelgangen

Maandag 18 oktober
Barcelona beschouwt Alexander Isak als alternatief voor Erling Braut Haaland. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren