Update: Ongenda verlaat Paris Saint-Germain voor PEC Zwolle

Dinsdag, 24 januari 2017 om

Hervin Ongenda gaat aan de slag bij PEC Zwolle. De 21-jarige linksbuiten wordt maandag medisch gekeurd en neemt via Instagram alvast afscheid van Paris Saint-Germain, de club waarbij hij nu nog tot de zomer van 2017 vastligt.

/

“Mijn avontuur in Parijs eindigt, toch wel tot mijn spijt, vandaag. Maar: ook dat hoort bij het leven. Ik bedank alle mensen die ik sinds 2005 hier ben tegengekomen: van leraren tot trainers en van medespelers tot supporters. Ik bedank jullie met heel mijn hart. #parisienunjourparisientoujours”, aldus Ongenda.

De voormalig international van Jong Frankrijk speelde voor Paris FC en Les Lilas alvorens hij de overstap maakte naar PSG. Hij werd beschouwd als een groot talent, maar kwam in het eerste elftal niet verder dan zestien wedstrijden. Daarin was Ongenda, die ook nog even op huurbasis voor Bastia speelde, nog wel goed voor twee doelpunten en drie assists.

Update dinsdag 24 januari 13.38 uur – Ongenda verlaat Paris Saint-Germain voor PEC Zwolle
PEC Zwolle heeft de komst van Hervin Ongenda bevestigd. De 21-jarige Franse aanvaller tekent tot medio 2020 bij de Eredivisionist. “PEC Zwolle kende ik vanaf het moment dat de club Hachim Mastour op huurbasis overnam van AC Milan. Ik kijk er naar uit om met PEC Zwolle in de Eredivisie te spelen”, laat Ongenda weten via het clubkanaal. “Een competitie, waarin ik de volgende stap wil zetten. Daarnaast is de overstap naar Zwolle voor mij een mooi avontuur, waar ik veel zin in heb.”


Poll

Een goede aanwinst voor PEC Zwolle?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door pecz038)
23 januari 2017 om 12:59

Club Brugge was ook geïnteresseerd in hem, dus het is best wel knap dat PEC dit voor elkaar heeft gekregen. Hopelijk voor PEC een gevalletje Necid...

Moet toch wat kunnen als je bij PSG tot 16 wedstrijden en zelfs een aantal goals/assists komt. Is nog erg jong en zou voor Eredivisie-begrippen een prima niveau moeten hebben.
Zou leuk zijn voor Pec, benieuwd wat we van hem gaan zien.

Ik mag hopen dat hij deze medische keuring gewoon doorkomt en dan tekent hij voor 3,5 jaar!

Een jonge, snelle buitenspeler die, naar ik heb horen zeggen, best doelgericht is.
Eindelijk iemand voor op de plek van Kingsley (ondanks dat hij afgelopen zaterdag weer eens belanggrijk was)

Ik zou als PEC zijnde met deze 11 gaan spelen. Hier heb je de meeste kansen mee.
Dan heb je op de bank nog jongens als V/d Pavert, Verdonk, Dekker, Marinus, Menig, Ehizibue, Achahbar en Brock-Madsen.

Materiaal waar je niet mee zou mogen degraderen

V/d Hart
Van Polen
Marcellis
Schenkeveld
Warmerdam
Holla
Saymak
Ongenda
Thomas
Mokhtar
Nijland
23 januari 2017 om 13:33

Hij is wel voornamelijk doelgericht als hij op zijn beste positie als linksbuiten of als spits speelt. Is een typische moderne buitenspeler die ook als spits kan spelen waarbij rechtsbuiten duidelijk zijn minste positie is voorin.

24 januari 2017 om 14:28

Wat vindt je van Verdonk? Maakt hij een goeie ontwikkeling door?

25 januari 2017 om 09:54

@pimpelman:

Verdonk valt mij tegen. Speelt de laatste tijd ook veel minder. Je ziet vaak dat hij tekort komt als linksback in de eredivisie.

Mooi dat PEC nu toch overgaat op contractspelers in plaats van huurlingen. Heracles heeft met het beleid van Smit bewezen dat het kan met allemaal contractspelers met een begroting die niet veel anders is dan bij Pec.
Ken deze speler weliswaar niet, maar als het een RB of RH is, dan lijkt dat op voorhand prima. Het is helaas wel stil geworden rondom Bouy. Dat is jammer. Met name zijn wedstrijden als CV met zijn opbouwende kwaliteiten en geweldige pass kan PEC nu goed gebruiken.
Misschien nog Menig en Warmerdam contractracteren en een oplossing vinden voor Achabar! Ben bang dat die niet veel gaat spelen. Wanneer gaat Israelson debuteren?

23 januari 2017 om 13:17

Klopt helemaal Peinke. De tijd van de huurlingen kan ik persoonlijk missen als kiespijn. Het zijn vaak net de mindere jeugdige goden van een Psv/feyenoord/ajax die even een jaartje er tussen uit knijpen en vaak ook niet veel met de club hebben. Kortom, je kan er niet op bouwen en al helemaal niet het seizoen erop. Helaas is het allemaal geen garantie voor lijfsbehoud uiteraard.

23 januari 2017 om 13:27

Ik denk niet dat ajax warmerdam zomaar laat gaan na zijn 1e verhuurperiode. Misschien dat ze in het geval van Menig weer eens gul zijn, maar ben persoonlijk van mening dat Ajax daar ook eens mee moet gaan stoppen...

23 januari 2017 om 13:37

Ik denk dat Menig niet goed genoeg is voor Ajax 1, zeker niet door het grote aanbod uit aanstormende jeugd. Zo'n kluivert is vele malen beter toch! Menig is een aardige speler voor PEC waar ik graag naar kijk en in ieder geval nog wel progressie heeft.

23 januari 2017 om 13:44

Dat klopt, maar het stoort mij nogal dat Nederlandse clubs twee keer zoveel vragen voor hun speler wanneer Ajax langs komt, maar vervolgens wel altijd gratis jeugdspelers van Ajax aan willen trekken "omdat ze bij Ajax toch niet het 1e halen".

23 januari 2017 om 14:11

2x zoveel vragen als Ajax langs komt? Wat een onzin. Alsof Feyenoord en PSV korting krijgen. En (bijna al) die jeugdspelers halen het 1e elftal ook niet dus dan is het toch logisch als je verhuurd word.

23 januari 2017 om 14:23

Maar we hebben het hier over Ajax en PEC en niet over Feyenoord en PEC of PSV en Pec...

En daarbij ging het om het contracteren van zo een speler en dus niet op huurbasis weg doen.

Misschien moet je voortaan even iets beter lezen.

Het ging om Ajax die spelers voor niets weggeeft aan andere clubs dmv een transfervrije status bijvoorbeeld als een club interesse heeft.

23 januari 2017 om 15:10

@ afcasander:

Je kan het ook anders zien.

Als een speler bij Ajax niet goed genoeg is betaal je hem wel salaris. Doordat je een transfersom verlangt kan het zijn dat dat een drempel is waardoor andere clubs hem niet willen kopen. Als je hem een transfervrije status geeft word hij eerder opgepikt, waardoor je wel op je salariskosten bespaart. Aan het eind van zijn contract kan dat misschien om hetzelfde bedrag gaan.

En mocht Ajax en speler willen hebben van een kleinere club, dan is het logisch dat Ajax daarvoor moet betalen, net als alle andere clubs. Deze speler is daar vaak een belangrijke speler, waardoor je die, logischerwijs, geen transfervrije status gaat geven. Ajax zal hun topspelers ook voor de hoofdprijs willen verkopen aan grotere clubs in Europa.

23 januari 2017 om 16:36

Spelers worden heus niet voor niets weggegeven. Kijk bijvoorbeeld naar Becker, die heeft gewoon 2 ton gekost voor Den Haag. Bovendien wordt er een behoorlijke huursom betaald voor een huurspeler aan Ajax + het salarisdeel! Dus, gratis weggeven is niet aan de orde, mits het contract afloopt. Maar zo dom is Ajax niet hoor!

Is dit net zo'n fantastisch talent als Mastour? Van de zomer aangekondigd als de verlosser. Nu afgeschreven.

23 januari 2017 om 13:24

Hij is nooit aangekondigd als verlosser, "wij geven Hachim graag de kans zich bij ons verder in de kijker te spelen" klink toch echt wat anders dan de verlosser. Gewogen en te licht bevonden.

23 januari 2017 om 16:27

@calhoun84. Lees de PEC zwolle fansite's maar is even na dan. Meneer werd binnen gehaald als de nieuwe ronaldo van Zwolle, en zou mede omdat die bij AC Milan zat toch wel wat kunnen.

23 januari 2017 om 17:46

Het is altijd maar afwachten wat deze mannen kunnen brengen, is het proberen natuurlijk waard! Mastour was inderdaad zoals je zegt een drama, maar dan heb je het ook wel over een gevallen grootmacht die sinds dit jaar weer eens wat probeert in de competitie.

Laten we hopen op een sensatie, alleen maar mooi voor PEC en natuurlijk ook voor het Nederlandse voetbal!

23 januari 2017 om 21:41

Dat valt ook wel redelijk mee. De meesten kenden hem niet of nauwelijks en onder het mom van "hij komt van AC Milan, dus hij moet toch wel iets kunnen" werd hij binnengehaald. De meeste ophemeling van die jongen kwam vooral van de media en van mensen die buiten PEC stonden. Dat zijn diezelfde mensen die onder elk PEC-gerelateerd artikel vragen waar die jongen is gebleven.

23 januari 2017 om 16:52

Mastour was vooral bij Milan een groot talent met 16 jaar. Maar niet ieder wonderkind gedijt tussen de kerels.

23 januari 2017 om 19:11

Hij is van het kaliber Elvis Manou! Maar wij nemen afscheid, jullie trekken het aan
Maar goed, je hebt gelijk dat die Mastour en ook Hebling werden aangekondigd als supertalenten. Dan vraag ik mij al af.... waarom naar Zwolle? En het is gebleken dat het weer een voordeeltje is geweest voor die Raiola! Ik geloof een paar keer ingevallen en dat is het dan!

Dit was in de jeugd echt de ster van zijn generatie, waar ook Rabiot, Coman en Dembele van Celtic bij zaten. Ongenda was de grote man. Zeer beloftevol begin bij het eerste elftal, ik herinner me een doelpunt tegen Bordeaux in de Supercup en een fenomenale wedstrijd tegen Bastia in de competitie. Daarna is het stil gevallen. Veel blessures, een huurperiode die op niks uit liep en het duidelijk verloren zijn van zelfvertrouwen. Mocht deze jongen weer terug komen in zijn oude ritme zie ik hem binnen nu en 2 jaar bij Ajax, PSV of Feyenoord spelen. Voetballen kan hij zeker.

23 januari 2017 om 15:18

Precies dit. Hij kan echt wel voetballen alleen heeft hij wegens gebrek aan vertrouwen helaas weinig kunnen presteren de laatste tijd. Ik schrijf hem ook zeker nog niet af en vind dit een sterke aankoop van Pec. Zal bij PSG ook niet weinig hebben verdient dus vraag me af of hij veel heeft ingeleverd. In dat geval helemaal voor zijn eigen ontwikkeling gekozen en dat getuigd van de bereidheid om in zichzelf te investeren.

Las op de PSG fora dat het een typisch geval is van veel talent, weinig instelling. Destijds zou men bij PSG getwijfeld hebben tussen Kingsley Coman en Hervin Ongenda, waarbij voor laatstgenoemde gekozen is. Coman ging naar Juventus en de rest is geschiedenis. Het kan dus een schot in de roos zijn, aangezien hij toch veel meer talent zou moeten hebben dan Kingsley, Mokhtar en Menig. Maar ja.

Ongenda: 27 wedstrijden in de Ligue 1 en daarbij 1 goal en 3 assists. Het zegt niet veel natuurlijk, maar gezien de situatie bij PEC zou dit zomaar een speler kunnen zijn die wat "schwung" in het elftal brengt. Het échte pijnpunt vind ik echter de spitspositie. Brock-Madsen is zo slecht niet, maar komt toch bij lange na niet in de buurt bij een Necid of Veldwijk! Toch wel tekenend dat wanneer je als kleine provincieclub één keer mis zit met je scouting, je meteen in de problemen komt.

Ik denk dat het heel lastig gaat worden voor een aantal jongens bij pec.
Spelers als Karagoenis, Dekker, Marinus, Kvida en Ashabar gaan waarschijnlijk weinig speeltijd krijgen

Menig club in de eredivisie zal jaloers zijn op de wissels van Pec Zwolle op dit moment
Zie bijvoorbeeld de opstelling van jong Pec tegen jong FC groningen van vanmiddag:
Opstelling Jong #peczwolle: Begois, Schenkeveld, Sandler, Kvã­da, Verdonk, Van Wijnen, Israelsson, Marinus, Mokhtar, Nijland, Ongenda

Toch leuk voor de Eredivisie. Met Odergard, Ogenda en Mastour heb je toch al 3 talenten rondlopen (ik hoop voor Mastour dat hij het goed gaat doen 2e seizoenshelft)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.PEC Zwolle12-4
12.FC Utrecht11-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
M. ZettererKeeper110
S. KerstenVerdediger110
S. van WermeskerkenVerdediger110
J. DrostMiddenvelder111
E. ReijndersMiddenvelder112
M. SaymakMiddenvelder101
M. van DuinenAanvaller102
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

0 fans
Aanvaller, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 4 december
Chelsea is in januari bereid om te luisteren naar aanbiedingen voor Antonio Rüdiger, die in de belangstelling staat van Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren