Update: PSV herkent zich niet in berichtgeving over voormalig Ajax-doelwit

Maandag, 23 januari 2017 om

PSV overweegt zich te versterken met Andrei Ivan, zo meldt ProTV. Een delegatie van de Eindhovenaren zou op het trainingskamp van Universitatea Craiova op Malta onderhandeld hebben over de voorwaarden om de twintigjarige rechtsbuiten over te nemen. De vraagprijs bedraagt naar verluidt vier miljoen euro.

/

Als Universitatea Craiova de drievoudig international van Roemenië voor dat bedrag weet te slijten, dan wordt Ivan de duurste uitgaande transfer aller tijden voor De Studenten. Via de officiële kanalen heeft Craiova overigens al laten weten dat er niet is gesproken over een vertrek van Ivan en dat men ook niet bereid is om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen.

Het is niet de eerste keer dat Ivan wordt gelinkt aan een overstap naar de Eredivisie, want een jaar geleden bracht Ajax een bod uit. Althans, dat zei Ivan sr. in de Roemeense media: “Hij gaat niet zomaar weg. Ajax bood 1,7 miljoen, maar de club eist 3 miljoen en een doorverkooppercentage van dertig procent. Ook een bod van 2 miljoen van Zenit Sint-Petersburg werd afgewezen.”

Ivan speelde voor CSM Moreni (2003-2012) en Sporting Pitesti (2012-2014) alvorens hij de overstap maakte naar Craiova, dat momenteel op de derde plaats staat in de hoogste afdeling van Roemenië. Ivan is een van de smaakmakers van de ploeg, want hij was dit seizoen goed voor zes doelpunten en drie assists in 22 officiële wedstrijden. In totaal staat zijn teller op vijftien treffers en tien assists in 83 optredens.

Update 23 januari 19.33 uur - PSV herkent zich niet in berichtgeving over voormalig Ajax-doelwit
PSV heeft geen interesse in Andrei Ivan. Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. De club zou zich niet herkennen in de berichtgeving van ProTV, dat meldde dat de twintigjarige rechtsbuiten van Universitatea Craiova serieus in beeld is in Eindhoven. Een jaar geleden meldde de vader van Ivan nog dat Ajax een bod van 1,7 miljoen euro had uitgebracht.


Poll

Zou Andrei Ivan een geschikte aanwinst voor PSV zijn, denk je?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door narsingh)

De spoeling is doen denk ik dan bij PSV in de voorhoede.
Narsingh is weg dus heb je Pereiro over wat eigenlijk een aanvallende middenvelder is?

Waar haalt psv toch al dat geld vandaan? Er word best veel gehaald en relatief weinig verkocht.
PSV is van de top 3 toch wel de grootste koopclub.

23 januari 2017 om 08:14

Gelukkig zal het mij een worst wezen of Psv de grootse of kleinste koopclub is, laat staan dat het uberhaupt een koopclub is. Het blijft altijd en dingetje voor supporters van een andere club. Belangrijkste is dat er een selectie staat die kampioen waardig is en op het veld strijd voor de punten. Als daar een speler uit de jeugd bij staat is dat geweldig, voor de herkenbaarheid en voor de toekomst van Psv. Gezien de selectie is dat ook dit seizoen weer en is het dus prima als je een speler aantrekt die werkelijk een versterking is. Ik ken deze jongen niet, dus daar ligt dan meer mijn vraag? Hoe goed is deze jongen?
En geld is helemaal geen issue, ook zo'n vraagstuk die bij de concurrentie ligt. PSV heeft voldoende middelen en is gezond om een aankoop te doen. Daarbij is Narsing net vertrokken voor 5 miljoen en zijn er aardig wat miljoenen binnen gestroomd van de CL.

23 januari 2017 om 08:15

Ik doe dit even uit mijn hoofd: zomer 2015-> Depay en Gini weg voor 50 miljoen -> herinvesteringen in spelers voor 20 miljoen. Zomer 2016: maximaal 6.5 miljoen voor Ramselaar betaald (incl. bonussen), verder nauwelijks in-en uitgaande transfers. Winter 2017: Narsingh voor 4.5 miljoen pleite. Mocht het geld van de transfers van Gini en Depay al op zijn (weet ik niet zeker, er zijn namelijk flinke investeringen in de Herdgang gedaan), dan kan deze jongen zelfs nog met het geld van de transfer van Narsingh worden betaald. Daarbij heeft PSV nu 2x de CL gehaald achter elkaar. Dit levert nog eens 2x dik 20 miljoen euro op (!), dit geld is natuurlijk ook niet zomaar verbruikt. Conclusie: vgm had/heeft PSV aardig wat geld.

23 januari 2017 om 08:53

PSV heeft dat geld niet gebruikt om spelers te kopen.

PSV had dat geld al op de bank staan door de verkopen van Dzudzak Lazovic etc, PSV heeft het geld van de verkoop van de grond gebruikt om de club weer gezond te maken en bepaalde leningen af te lossen en/of te herfinancieren.

Dit is al 2000x uitgelegd maar blijkbaar zijn er nog steeds mensen die een bord voor hun kop hebben.

23 januari 2017 om 10:12

Je vergeet Bruma, die nog een slordige 15m opleverde. Als vervanging werd er een transfervrije Schwaab voor aangetrokken. Dat potje zou dus zeker ook nog deels moeten bestaan.

23 januari 2017 om 10:15

Wat een onzin Panerai. Allemaal leuk dat ze dat zogenaamd ergens anders voor hebben gebruikt maar dat andere geld van Dzudzak etc. ga je dan gewoon voor andere dingen gebruiken dan dat je er bijvoorbeeld leningen mee zou af betalen, geld van de gemeente heeft jullie sowieso flink flink geholpen. Wijnaldum werd in die periode ook gekocht volgens mij maar dat weet ik niet zeker?

Echt lachwekkend om eerlijk te zijn hoe jullie dit telkens goed praten. Hetzelfde als ik 1000 euro over heb en ik heb nog bedragen ergens open staan. Maar ik krijg een extra bedrag van mijn ouders, dan gaat mijn uitgave patroon er toch sowieso anders uitzien, dan los ik mijn schulden af maar door dat extra geld kan ik dingen doen die ik eerst niet kon. Maar goed, geloof maar wat je zelf wil.

23 januari 2017 om 10:49

@panerai

Het klopt volkomen wat je zegt. Wat PSV met het geld heeft gedaan, is oude dure leningen zoals de hypotheek op het stadion afkopen en nieuwe leningen afsluiten tegen een lagere rente. Daardoor zijn de uitgaven, die voor een significant deel bestonden uit aflossingen, gedaald en is het eenvoudiger voor de club om de begroting rond te krijgen. Ook is een deel van het geld gebruikt om het eigen vermogen te versterken zodat de club bij tegenslag niet opnieuw bij de gemeenschap hoeft aan te kloppen. In de overeenkomst met de gemeente is afgesproken dat het geld niet gebruikt mag worden voor aankopen. Met het geld is er echter wel ruimte vrij gemaakt op de begroting dat wel gebruikt kan worden voor aankopen. Dus indirect zou een deel het geld wel gebruikt kunnen worden voor aankopen. PSV heeft de afgelopen transferperiode echter vooral spelers gehuurd en dat is niet alleen het bewijs dat ook in Eindhoven de bomen niet meer tot in de hemel groeien, maar doet tevens vermoeden dat de club zich niet opnieuw wil stoten aan dezelfde steen en heeft ingezet op een verantwoord en gezond financieel beleid waarin niet meer geld wordt uitgegeven dan er binnen komt.

23 januari 2017 om 11:17

Fr0n010

De feiten liggen open en bloot op tafel, PSV heeft alle fianciele gegevens en details openbaar gemaakt en verklaringen geven omtrent de transfers.

Het enige wat lachwekkend is ben jij hier, allerlei zaken ontkennen en verdraaien terwijl de waarheid al lang en breed bekend is.

En ja PSV kon door die deal meer geld uitgeven maar dat lijkt me vrij logisch gezien ze voorheen in een financiele ''crisis'' zaten en ineens een enorme impuls aan kapitaal kregen.

Daarnaast slaat je voorbeeld slaat kant nog wal wan khebt het over krijgen en PSV heeft niks gekregen, ze hebben een eigendom verkocht waar ze nu 2,5 miljoen per jaar aan ''huur'' voor moeten betalen.

Verdiep je eerst eens in de zaken en probeer dan een discussie aan te gaan want nu kom je niet bijster slim over.

23 januari 2017 om 12:08

Niet slim? Blijkbaar snap je er zelf geen bal van met je gekleurde bril maar goed, simpele economie hier maar dat gaat veel al hier te ver, maar wat verwacht ik ook bij een PSV artikel...

Het is gewoon triest om te ontkennen dat dit jullie niet dik geholpen heeft, maar goed mijn simpele voorbeeldje van hiervoor snap je zelf al blijkbaar niet of je wilt het niet zien dat zal het wel zijn.

En wat ontken ik precies? Jullie psv'ers gaan altijd zo los als iemand ook maar iets over die deal zegt, te triest.

23 januari 2017 om 12:35

Panerai, dit is echt al veel vaker dan 2000 keer uitgelegd....zet er nog maar 2 of 3 nullen achter. Echter voor de jongens en meisjes die net 10 zijn geworden moet het natuurlijk nog een keer uitgelegd worden want zij waren vorig jaar nog te jong om dit te begrijpen, denk ik.
Dus met alle liefde uit blijven leggen!

23 januari 2017 om 13:25

Het is 2017 en nog steeds hebben we met z'n allen geen tijd om de feiten te checken rondom een deal in 2011 maar wã©l tijd om te klagen over de koopdrang van Psv.

23 januari 2017 om 13:28

Fron010

Ik snap er alles van en ik ken alle details, ik noem alleen maar feiten op die je makkelijk kan natrekken.

Leg me dan eens uit hoe PSV ''geholpen'' is? PSV heeft gewoon een eigendom verkocht waar ze veel geld voor hebben gekregen en de gemeente wordt er zelf ook beter van.

Als jij je auto verkoopt aan je buurman voor een marktconform bedrag helpt hij jou dan ook? En kom niet met het bedrag aanzetten dat PSV ontvangen heeft en dat dat te hoog zou zijn want dat is een kul argument.

PSV betaald 2,5 miljoen per jaar, dat bedrag heeft PSV in 18 jaar afgelost, ze zullen een keer van stadion moeten wisselen en dan komt de grond waar het stadion nu staat (hartje eindhoven centrum) beschikbaar die de gemeente weer kan gebruiken voor projectontwikkeling.

Daarnaast is dit ook maar de halve waarheid want de gemeente heeft feitelijk geen euro uitgegeven, ze staan slechts garant voor een lening bij een bank die PSV indirect aflost met hun erfpacht dus niemand is hier slechter van geworden.

Roepen dat iemand een lesje economie nodig heeft terwijl je er zelf geen bal van snapt, grapjas!

23 januari 2017 om 15:42

Panerai Ik snap dat in feite het geld van de gemeente voor het stadion niet is gebruikt in het transferbeleid van PSV. Het bood hen echter wel de ruimte om het reeds aanwezig geld te besteden aan transfers, wat volgens mij het oorspronkelijke punt van discussie wel ondersteunt: het geld van de gemeente werd indirect namelijk herinvesteerd. Niet dat hier iets mis mee is, maar dan zin er toch ook een kern van waarheid in het verhaal van FRon010 of niet?

23 januari 2017 om 16:31

@liefhebber123

Het geld is ook indirect ergens anders voor gebruikt gebruikt maar hij doet net of PSV iets fout doet of geholpen is en dat slaat natuurlijk nergens op.

PSV heeft gewoon flink gecashed voor de verkoop van dure grond en was daardoor in een klap uit de financiele problemen waardoor het transferpotje wat ze achter de hand hadden ook daadwerkelijk gebruikt kon worden voor nieuwe spelers.

Feyenoorders als Fr0n010 kunnen het gewoon niet hebben dat ze jaren in de financiele shit hebben gezeten en dat PSV dans is ontsprongen door deze fantatsische deal.

PSV was de enige topclub met uberhaupt nog eigengrond en is volgens mij de enige met nog een eigen stadion dus waar hebben we het over.

Niks mis mee, niks geholpen, gewoon een mooie deal gemaakt, er valt niks goed te praten want het is allemaal goed.

23 januari 2017 om 08:24

PSV de grootste koopclub ? In de "normale" basis van Ajax staan 2 volledig zelf opgeleide spelers. De rest komt over vanuit andere clubs. Ajax koopt ook heel veel spelers zelfs veel meer op jonge leeftijd.

23 januari 2017 om 13:17

Normale basis m'n neus. Kijk naar de gehele selectie voordat je dom blert. Bosz kan een geheel opgeleide basis opstellen als hij wilt. Wat heb je d'r aan? De beste moeten spelen.

23 januari 2017 om 09:02

Grootste koopclub houdt toch op. Ajax koopt ze wanneer ze 16-17 zijn en PSV wanneer ze 20-21 zijn. Maakt dat PSV een grotere koopclub? Slap geouwehoer over die eigen jeugd altijd. Persoonlijk vind ik het wel leuk als er een aantal Nederlanders in het team staan, maar ik geniet net zoveel van Propper (gekocht) als van Hendrix (eigen jeugd). Het enige dat ik dan wel nog iets speciaals vind hebben, is als er een jongen uit de eigen stad in het 1ste staat.

23 januari 2017 om 09:20

Niet om vervelend te willen doen, maar van oudsher is PSV gewoon simpelweg meer een koopclub. Puur en alleen om de simple reden dat ze er een neusje voor hebben. Je zou het eigenlijk meer als een compliment moeten zien dat de scouting de juiste aankopen doet. Bij Ajax mislukken 8/10 aankopen.

23 januari 2017 om 15:20

Van oudsher heeft weinig met nu te maken. Van oudsher was Ajax een Europese topclub, maar ik zou het ze nu toch niet meer willen noemen.

23 januari 2017 om 10:13

@bliek:

"waar haalt psv toch al dat geld vandaan?"

Eens kijken... Ze hebben de afgelopen twee seizoenen bijna 50 miljoen aan Champions League-premies ontvangen. Depay is verkocht voor 30 miljoen, Wijnaldum voor 20 miljoen, Bruma voor 13,5 miljoen en laatst Narsingh voor 4,5 miljoen. Er is een nieuwe hoofdsponsor, terwijl Philips ook flink blijft betalen. Dan moet een speler van 4 miljoen kopen wel lukken, zou ik denken...

"psv is van de top 3 toch wel de grootste koopclub."

Ajax heeft dit seizoen al voor 21,5 miljoen gekocht. PSV maar voor 4,8 miljoen.

"Er word best veel gehaald"

Valt best mee. Dit seizoen zijn alleen Jurjus en Ramselaar gekocht. Schwaab was transfervrij, S. de Jong, Van Ginkel en Zinchenko zijn gehuurd.

23 januari 2017 om 14:20

Hoe kun je dit zeggen als Ajax veruit het meeste heeft gespendeerd en de meeste spelers heeft gehaald. Daarnaast doet Ajax bijna geen enkel jaar onder in het aantal aankopen t.o.v. Psv. Daarbij reken ik spelers van 16 jaar en ouder. Trollen noemen ze jouw reactie.

Hij werd op FM een goede speler, voor wat het waard is. Persoonlijk denk ik dat PSV meer behoefte heeft aan versterking op de vleugels.

23 januari 2017 om 08:33

Dit is een vleugelaanvaller hoor, goed lezen!

23 januari 2017 om 20:11

Ik zou hem geen vleugelaanvaller noemen van wat ik heb gezien, zie hem wel eens in het centrum eindigen. Leuke speler om te zien, dat zeker. Kan aardig voetballen maar als je dan een vleugelaanvaller wilt halen moet je Henry Onyekuru oppikken, nu misschien nog net niet ver genoeg maar vanaf volgend jaar zal hij er staan.

Is dit, gezien zijn statistieken, wel de vleugelspeler waar PSV op zit te wachten? Anders kun je evengoed de jeugd een kans geven (mits er wat leuks rondloopt natuurlijk).

23 januari 2017 om 10:41

Vind inderdaad de statistieken niet erg indrukwekkend. En dat is dan nog wel de Roemeense competitie, die kwalitatief toch echt een stuk lager is dan de Eredivisie.

23 januari 2017 om 12:47

Cocu heeft vorige week aangegeven in de jeugd te hebben gekeken. Hij vond echter dat er geen spelers rondliepen die op dit moment van een dusdanig niveau zijn dat ze kunnen aanhaken. Dan ga je automatisch buiten de deur kijken.

2 Dagen geleden: We hebben geen buitenspeler nodig. Dit kun je toch niet serieus meer nemen, precies hetzelfde wat Ajax afgelopen zomer deed.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4743
2.AZ4126
4.PSV3519
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder192
C. GakpoAanvaller194
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller133
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Roemenië
0 fans
Aanvaller, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 CS U Craiova 13 2 5 0
2019/2020 Krasnodar 0 0 0 0
2019/2020 Krasnodar II 1 0 0 0
2018/2019 Rapid Wien 24 1 1 1
2017/2018 Krasnodar 7 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 22 januari
Douglas Costa staat voor een terugkeer bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren