Veerkrachtig Marokko voorkomt uitschakeling, titelhouder stelt weer teleur

Vrijdag, 20 januari 2017 om 21:50Dominic Mostert • Laatste update: 22:31

Marokko heeft vrijdagavond de eerste overwinning geboekt op de Afrika Cup. Met Karim El Ahmadi in het basiselftal won de ploeg van Hervé Renard met 3-1 van Togo, nadat Marokko vroeg op achterstand was gekomen. Door de zege grijpt Marokko de tweede plek in Groep C. De eerste plaats is voor DR Congo, dat een 2-2 remise bijschreef tegen Ivoorkust. ADO Den Haag-verdediger Wilfried Kanon deed de hele wedstrijd mee bij de Ivorianen.

/

Marokko - Togo 3-1
Mathieu Dossevi liet de Togolese supporters al na vijf minuten opveren. De vleugelspeler van Standard Luik rondde een uitstekende aanval af met een inzet in de linkerhoek, waardoor Marokko ruw wakker werd geschud. De Noord-Afrikanen zouden bij een nederlaag immers uitgeschakeld worden. Zover kwam het niet, want het team van Renard toonde veerkracht. Aziz Bouhaddouz kopte de 1-1 tegen de touwen en halverwege de eerste helft greep Marokko de leiding. Na een indraaiende vrije trap van Fayçal Fajr stond Romain Saïss volledig vrij voor het doel en ook hij was trefzeker met het hoofd. Emmanuel Adebayor liet na de score in evenwicht te brengen en tiener Youssef En-Nesyri zorgde achttien minuten voor tijd voor de beslissing.

/

Ivoorkust - DR Congo 2-2
Titelhouder Ivoorkust begon met een teleurstellend gelijkspel tegen Togo en had vrijdagavond dus eigenlijk een overwinning nodig, maar de ploeg van Michel Dussuyer kwam tweemaal op achterstand. Een fraaie uithaal van Neeskens Kebano betekende na tien minuten de 0-1. Wilfried Bony zorgde voor de gelijkmaker, door na een hoekschop te ontkomen aan zijn bewaker en vervolgens binnen te knikken in de rechterhoek. De 1-2 viel even later: Junior Kabananga mocht volledig ongehinderd binnenkoppen na een voorzet van Ndombe Mubele. De eindstand werd bepaald door Serey Dié, die opstoomde en zijn afstandsschot van richting veranderd zag worden. Salomon Kalou leek in de blessuretijd de winnende te maken, maar zijn treffer werd geannuleerd wegens buitenspel.


Poll

Komt Marokko de groep door?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door arnout108)

Aub heel snel afgelopen laten zijn die Afrikacup! Het enige wat hier gebeurd is competitievervalsing. Niemand kijkt ernaar. Voetbal is niet om aan te zien. Lekker is de zomer laten plaatsvinden van de oneven jaren! heeft niemand er last van!

20 januari 2017 om 21:58

Ik weet niet wat je wil zeggen maar er waren gewoon mooie affiches Algerije Tunesie, Congo Ivoorkust etc

20 januari 2017 om 22:06

Ja sorry, voor jou zijn dat misschien mooie affiches. Ik vind het niveau echt schrikbarend. En ik heb niks met het Afrikaanse voetbal. Heb nu 2,5 wedstrijd geprobeerd te kijken. Ik stop ermee. En vele clubs worden hierdoor benadeeld. Jammer

20 januari 2017 om 22:21

Dat jij het niet leuk vind is prima toch? Het is een Afrikaans kampioenschap voor met name de Afrikaanse landen. Die inwoners supporten toch ook hun land en dat is hun goed recht ook. En wat je suggereert met competitievervalsing? Waarom zou een Europees kampioenschap wel gehouden mogen worden en een Afrikaans kampioenschap niet?

20 januari 2017 om 22:21

Sorry Kraai301. Namens alle Afrikaanse voetballiefhebbers die wel kijken bied ik jou onze nederige excuses aan. Wat dachten wij wel niet. Een Afrika cup te organiseren zonder toestemming van jou kant. Dat wij het wel leuk en spannend vinden doet er natuurlijk helemaal niets aan af. Je hebt het nog wel geprobeerd. Sorry dat we niet geleverd hebben wat JIJ wilt.

20 januari 2017 om 22:24

Als je het niet interessant vind hoef je niet te kijken hoor er is niemand die je daartoe dwingt

20 januari 2017 om 22:44

Heb je helemaal gelijk in. Iedereen zijn plezier. Mag absoluut. Ik ben het alleen absoluut niet eens met het tijdstip van dit toernooi.

20 januari 2017 om 22:57

Laten we het allemaal volgens jou regeltjes doen.. Wat ben jij een egoïst zeg. De Afrika Cup is in mijn ogen het mooiste landentoernooi op het WK na.

20 januari 2017 om 23:12

Egoã¯st? Ik geef net als jij mijn mening. Daar is een forum toch voor? En meningen verschillen nou eenmaal. Maar TOP dat je persoonlijk wordt.

20 januari 2017 om 23:29

Ik ben het met je eens. Laat je niet op de kast jagen door al de moraal ridders hier.

21 januari 2017 om 00:00

En de Eredivisie heeft wel niveau? Ook afschaffen dus want voetbalzone.nl lid Porque vindt dat het niets voorstelt.

20 januari 2017 om 22:02

Het begin was slecht maar nu begint het toch los te komen op de Africa Cup en er worden aardig wat doelpunten gemaakt nu.
Competitievervalsing is het al helemaal niet.

20 januari 2017 om 22:03

Kraai301 Waarom kijk je dan ernaar. Buiten dat om, je doet net of de eredivisie geweldig voetbal te zien is. Ga wat nuttigs doen ipv van landen afkraken.

20 januari 2017 om 22:14

Ik kraak geen laden af. Ik zei niks over de eredivisie. Ik keek ernaar omdat ik hoopte leuke wedstrijden te zien. Maar het doet mij niks. Is maar een mening he!!! Maar als je toch over de eredivisie hebt.... Die trekken geen spelers weg bij andere clubs om een toernooi te houden tijdens alle grote competities.

20 januari 2017 om 22:22

De meeste spelers actief op de africa cup spelen bij Afrikaanse clubs dus die hebben er geen last van. Europa is ook niet het centrum van de wereld hoor dat alles daarop aangepast moet zijn

20 januari 2017 om 22:22

Voor het overgrote deel van het Afrikaanse continent is het hartje winter tijdens onze zomermaanden. De Afrika Cup moet daarom wel in december, januari of februari gehouden worden. Dat zijn namelijk de Afrikaanse zomermaanden.

20 januari 2017 om 22:48

Geen competitievervalsing, maar het risico dat een club neemt wanneer ze een Afrikaanse speler contracteren. Een club is niet verplicht om Afrikaanse voetballers te kopen.

20 januari 2017 om 23:02

Met andere woorden. Je kan beter geen Afrikaanse voetballers in dienst nemen, want voor je het weet zitten ze op de Afrikacup.

21 januari 2017 om 13:38

Dat ligt eraan of de lusten beter zijn dan de lasten. En als je als club een speler niet vier weken kan missen, dan is ook je selectie niet in orde. Spelers kunnen langer niet beschikbaar zijn wanneer ze geblesseerd raken.

21 januari 2017 om 01:19

Het EK van 2016 was dan zeker wel een wereldtoernooi?

Pech voor Feyenoord.

20 januari 2017 om 22:33

Vind ik niet. Vond ze vorige week lekker spelen bij Roda.

21 januari 2017 om 07:47

Vond ik niet.

Lekker hoor, een gelijk spel is al genoeg dus ik zie Marokko gewoon doorgaan. Ik vind wel erg jammer hoe ze de eerste wedstrijd zo makkelijk hebben weggegeven.

20 januari 2017 om 22:03

Gelijkspel is niet genoeg want als Togo wint van Congo komen ze alle 3 op 4 punten en gaat doelsaldo tellen want ze hebben allemaal van elkaar hewonnen

20 januari 2017 om 22:09

Het gaat geloof ik om het onderlingd resultaat

20 januari 2017 om 22:12

Ja en togo maakt geen kans tegen congo

20 januari 2017 om 22:13

Als Togo van Congo wint en Marokko speelt gelijk, eindigt Marokko als eerste of als tweede. Congo en Marokko hebben een doelsaldo van 1, Togo van -2. Marokko eindigt dus als groepswinnaar bij een gelijkspel tegen Ivoorkust en winst van Togo op Congo, tenzij Togo met 4 doelpunten verschil wint.

20 januari 2017 om 22:25

Heb 't ff opgezocht. Het gaat op onderlinge resultaat. Dus een gelijkspel is voldoende.

Nu komt Ivoorkust Marokko en wie de meeste discipline heeft gaat door en dat is uiteraard Ivoorkust.

Goede wedstrijd van Marokko tegen een stug Togo.

Weet iemand of wilfried kanon goed speelt bij ivoorkust zie wel dat die vandaag 90 minuten heb gespeeld maar hoe deed die het?

20 januari 2017 om 22:12

Minder

Toen het nog bij Eurosport uitgezonden werd, keek ik zowat iedere wedstrijd die ik kon. Jammer dat er verder zo weinig belangstelling voor is. Marokko gewonnen, moeten nu wel doorgaan.

21 januari 2017 om 00:08

nee man het is juist populairder geworden omdat foxsport het heeft opgekocht. dit betekend dat er meer interesse is

21 januari 2017 om 00:11

ja man egypte heeft gewoon nigeria uitgeschakeld tijdens kwalificatie echt niet normaal hahahaha. en senegal is als enigste 100% door en speelde ook tegen moeilijke tegenstanders heel knap van hun! en Mali ook ijzersterk!!
Als marokko gewoon speelt net zoals ze een doelpunt tegenkrijgen dus alerter en meer focussen op de wedstrijd dan komt het goed. marokko moet altijd eerst een keiharde klap krijgen voordat ze wakker worden. ze moeten meteen wakker zijn. geen domme fouten. geen ruimte geven aan je tegenstander zoals vandaag. en allemaal meeverdedigen dan komt het goed hoop ik

marokko speelt alleen goed wanneer ze een harde tik krijgen dus een tegendoelpunt. dan spelen ze 100% op precisie, 100% focus en 100% geen slordigheid. en wanneer ze scoren verminderd weer de focus en precisie. marokko moet constant hun hoofd bij het spel houden. en vandaag hebben ze geen ruimte gegeven aan togo waardoor ze niet aan te pas kwamen. zo hoort het. heerlijk gespeeld marokko!! volgende keer altijd je koppie elke minuut erbij houden. het duurt nou net die ene minuut dat je niet oplet dat de doelpunt om je oren vliegt. ivoorkust hebben we vaak tegen gespeeld. vaak gelijk gespeeld. dit keer kwamen hun met een gelijkspel verder naar het wk. dit keer komen wij met een gelijkspel verder naar de volgende ronde van de afrika cup. in sha Allah!

21 januari 2017 om 00:41

Inchallah broer......dima Maghreb

Ff serieus wat was Marokko slecht. Geen èèn aanvaller met een actie.niemand! Bij die derde goal, schoot hij gewoon. Wat een zeer slecht Schot was overigens, omdat hij zijn mannetje niet voorbij kon. JAmmer ik zie Marokko niet ver komen, omdat ze simpelweg geen vleugelaanvaller hebben met een actie, zoals ziyech of van mijn part assaidi of taarabt bijvoorbeeld had.

21 januari 2017 om 10:40

Boufal, Amrabat, Tannane en Belhanda zijn geblesseerd en Ziyech is niet opgeroepen. Wat verwacht je dan

Niet lullig bedoelt maar winnen van een team waarvan de beste speler niet eens bij een club onder contact staat is geen top prestatie hoor. Senegal gaat het toernooi winnen!

21 januari 2017 om 14:29

Wel hebben ze gelijk gespeeld tegen Ivoorkust, de regerend kampioen. Je weet het maar nooit met de Afrika Cup, veel verrassende wedstrijden, verrassende winnaars.

Wat een bedroevend niveau zie je altijd op die afrikacups trouwens. Je hebt nog een paar landen die als ze in goede doen zijn nog wel leuk kunnen voetballen met een paar leuke spelers maar het algemene niveau vind ik wel een beetje tegenvallen..

22 januari 2017 om 03:29

ja man maar dit is ook groepsfase dit is net als EK. daar heb je ook slovenie en oekraine die barslecht zijn maar ja die wedstrijden zie je ook op tv. hoort erbij. maar al kijk je naar marokko vs togo was hoog niveau druk zetten, tikken, fysieke duels, krachtige counters. elke minuut zat je op je puntje van je stoel. zelfde met tunesie vs algerije, congo vs ivoorkust, mali vs ghana. zeer fysieke duels. ja soms amateuristisch blunders maar ja dat maakt het nou zo spannend en onvoorspelbaar. afrika he. dat is veel leuker dan ek. ek is pas spannend in de halve finale en kwart finale. daarvoor is het hele tijd tijdrekken, hele dag tikken zonder aan te vallen. dat is pas saai. oke niveau is wat hoger maar stukke saaier dan de afrika cup. en in afrika stellen de clubs echt helemaal niks voor. zelfs aziatische clubs zijn professioneler en betalen 100 dubbele uit. gelukkig zijn er europese spelers anders was het helemaal chaos en niet om aan te zien

22 januari 2017 om 11:36

Het afgelopen EK was inderdaad ook niet om aan te zien maar daar had je nog wel een paar topteams die soms leuk speelde. En het EK is niet tijdens de competitiewedstrijden door dus toen had je niet echt een alternatief om voetbal te kijken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
396 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

89 fans
Middenvelder, 36 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Sam Lammers staat op het punt om Atalanta te verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren