Twente wil tijdens deze winter afscheid nemen van overbodig viertal

Woensdag, 18 januari 2017 om 13:57Chris Meijer • Laatste update: 13:46

Voor Kyle Ebecilio, Torgeir Börven, Tim Hölscher en Georgios Katsikas ligt er voorlopig geen toekomst bij FC Twente. Het viertal is dit seizoen overbodig in Enschede en Voetbal International meldt dat de club tijdens de huidige transferwindow afscheid van hen wil nemen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij het logisch dat Twente afscheid neemt van dit viertal?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door silaz)

Blijf het opmerkelijk vinden hoe Ebicilio naar beneden blijft kelderen. Was in zijn eerste seizoen bij FC Twente gewoon een heel degelijke voetballer, zo niet een van de uitblinkers. Vorig jaar kon hij zich al niet eens bij ADO in de basis spelen. Hopen dat hij ooit nog op zijn oude niveau kan komen.

18 januari 2017 om 14:05

het is idd zeer opmerkelijk. Het begon met schreuder waar ebecilio ruzie mee kreeg, toen verhuurd aan nottingham en ado waar er niks uitkwam. Waarna die ziekte kwam, wellicht dat het hier iets mee te aken heeft?

Ebecilio speelde in zijn eerste seizoenen bij Twente echt uitstekend. Echt jammer dat hij dit niet kon vasthouden of doorgroeien. Zelfde geldt trouwens voor Eghan. Ook die begon toen uitstekend en voetbalt volgens mij nu ergens in Noorwegen.

18 januari 2017 om 14:06

nee die voetbalt niet meer in noorwegen. zit thuis nu hij bij twente geen werkvergunning heeft.

Wordt nog een hele klus, dit is namelijk niet de eerste keer dat er van ze af is geprobeerd te komen.
Wat wel in voordeel is, dat de contracten nu minder lang duren dan de vorige transfer periodes.

Die Tim Holscher had daar zeker meer van verwacht, paar jaar geleden kwam daar regelmatig dreiging vanaf. Helaas maar dan zou een VVV of een NAC wellicht hem kunnen oppikken

Gek dat Ebecilio het niet heeft gered! Speelde uitstekend in dat eerste seizoen. Ook van Hã¶lcher had ik meer gehoopt... Maar de concurrentie is nu ook wel groot bij Twente

Met Kyle is een politiek spelletje gespeeld bij Twente en aan het begin van het seizoen had hij gewoon een kut blessure en het zelfde gold ook voor Eghan als ze bepaald aantal wedstrijden spelen moet hun contract opgewaardeerd worden en dat geld heeft twente niet dus het ligt niet aan de kwaliteit maar aan het politieke gebeuren in de Veste

18 januari 2017 om 15:15

Dat met die wedstrijden geldt mogelijk wel voor Ebecilio, maar niet voor Eghan. Eghan heeft met de werkvergunning te maken. Voorheen kreeg men een werkvergunning voor de duur van het contract en dus kon Eghan aangenomen worden met het salaris van een 18-jarige van buiten de EU (wat de helft is van een speler van boven de 21) met contract en een werkvergunning voor 4,5 jaar.

Echter zijn tussentijds de regels veranderd en loopt een werkvergunning niet meer gelijk met het contract. Twente zou dus een werkvergunning kunnen aanvragen voor Eghan, maar daarbij moet er sprake zijn van een contractverlenging en aangezien Eghan inmiddels als 21 jaar of ouder is, zal Twente dan 2x zoveel moeten gaan betalen en dat kan men schijnbaar niet opbrengen.

Overigens zijn de salariskosten van een speler van buiten de EU anderhalf keer het gemiddelde loon in de Eredivisie. Dat ligt ergens ronde 266.000 euro per week.

18 januari 2017 om 15:36

eghan is werkvergunning(niet eu) en ebecilio zit ook niet meer in het doyencomplot dus is ook geen spelletje. Bij nottingham en ado gefaald en later kreeg hij die ziekte. Meneer is zelf donders aks.

18 januari 2017 om 20:13

Eghan kunnen ze geen werkvergunning voor verkrijgen want hij zou dan te veel kosten. Maar qua prestaties zou ik hem graag zien. Iemand die alles in elke wedstrijd gooit, dat is precies wat Twente nu nodig heeft.

Ebecilio die maakt er echt een puinhoop van. Weet zich na 1 goed seizoen nergens meer in de basis te spelen. Misschien doet hij het expres omdat hij bij een Doyen deal zit.

Ebicilio en Borven hebben gewoon te dure contracten, Twente is in dat opzicht momenteel een vervelende club.

18 januari 2017 om 14:38

Leg 'vervelende club' even uit, als je wilt.

18 januari 2017 om 16:32

Nou Protukker dat is vrij simpel, er zijn contracten uitgedeeld waar je U tegen zegt.

Die spelers worden nu omdat ze een enorme last zijn voor de club op financieel gebied natuurlijk met de nek aangekeken en toch niet altijd even net behandeld.

Het is ook gewoon een knauw voor de reputatie van een speler als de club elke transferperiode zich publiekelijk van hem probeert te ontdoen.

De keuze om die contracten uit te delen heeft Twente zelf gemaakt, de speler is daar logischerwijs op ingegaan maar dan ligt de issue van de hoogte van het contract echt niet bij de speler.

18 januari 2017 om 17:01

Misschien niet netjes naar bepaalde spelers toe om ze elke transferperiode zo in de etalage te zetten, maar je weet zelf denk ik ook wel welke enorme salarissen deze spelers krijgen. Daarbij weet je ook dat Twente in de financiele problemen zit. Dus erg verbaasd over deze 'handelswijze' hoeft niemand te zijn.

Je geeft als club zijnde daarbij aan dat deze spelers voor een appel en een ei (gratis?) op te halen zijn, en een signaal aan de spelers dat ze hun heil beter ergens anders kunnen zoeken.
Klinkt niet netjes, maar deze jongens verdienen ook gewoon bakken met geld. Dankzij de foute handelswijze van Twente, dat wel. Maar medelijden hoeven we met deze jongens niet te hebben.

18 januari 2017 om 15:17

Inderdaad, Twente is dan een vervelende club. In ieder geval om daar nu te zitten, omdat men dankzij Munsterman in de financiele problemen is gekomen. De club zal het het liefst anders hebben gezien en de spelers hadden waarschijnlijk niet getekend als men het toen had geweten. Dan is het inderdaad vervelend voor die spelers.

18 januari 2017 om 15:37

die spelers zijn voor twente ook vervelend. Ze bakken er niks naar ze zoveel betaald krijgen. Wat een ellende dat je jongens als oosterwijk holscher marsman borven hebt lopen die er geen kut van kunnen maar wel duur betaald krijgen.

18 januari 2017 om 16:27

@twente199 Uit jou antwoord blijkt dat jij die jongens ook wat kwalijk neem? t; "ze bakken er niks maar ze zoveel betaald krijgen" , dat is te makkelijk.

18 januari 2017 om 16:34

Twente199 dat die spelers nu voor Twente vervelend zijn dat snap ik best maar dat maakt de handelswijze er niet mooier op, Twente heeft die contracten uitgedeeld aan spelers die vaak niet eens in potentie echt zomaar naar die prijs zouden voetballen.

Zo zijn ook de grotere wel succesvolle spelers gelokt natuurlijk, maar om je nu simpelweg van die jongens te ontdoen?

18 januari 2017 om 17:17

Je moet wel even bedenken dat t huidigtwente met handen en voeten gebonden is.
Er zij door t"'oude Twente inderdaad contracten uitgedeeld die niet betaald kunnen worden en daar plukt de club en ook deze twee spelers nu de zure vruchten van.
Moet eerlijk zeggen dat ik met Eghan meer medelijden heb dan met Ebecilio. Ebecilio is door meerdere clubs teruggestuurd met aanmerkingen op z n instelling dus dat ligt niet alleen aan Twente .
Voor spelers als ter Avest Bijen enz is Twente helemaal niet vervelend omdat ze nu eindelijk de kans krijgen. Daarbij krijg Ebecilio wel z n salaris gewoon door betaald.
En als een speler zich kan verbeteren kan en bij een betere club meer salaris kan krijgen hebben ze doorgaans ook geen medelijden met de club

18 januari 2017 om 20:38

Tja, hoge bomen vangen veel wind. Ze krijgen veel betaald, als je dit niet met je voeten terugbetaalt, gaat het knellen wanneer je bij een club zit die in de situatie verkeerd zoals Twente.

Ik denk volledig valide dat Twente zich nu van die jongens wil ontdoen. Als die jongens omgekeerd, toe waren aan de volgende stap zouden ze ook niet "vanwege een mooie handelwijze" bij Twente blijven.

Zijn ebecilio en Egan geen versterkingen voor clubs als az en heerenveen? Was altijd zeer onder de indruk van deze twee 2 a 3 jaar geleden dacht ik zo. Nieuwe frisse start zou ze nog wel eens goed uit kunnen pakken denk ik zo.

18 januari 2017 om 17:34

Als het voor Twente al geen versterkingen zijn, dan al helemaal voor AZ of Heerenveen

18 januari 2017 om 17:44

Ebicilio als breedteversterking?

18 januari 2017 om 19:38

Ook niet. Twente speelt voorlopig nog wel onder AZ en Heerenveen, dus als het voor Twente al in de breedte niets toevoegd, dan daar al helemaal niet.

18 januari 2017 om 20:24

Denk dat Eghan voor elke club een versterking is. Zelfs voor Twente, maar hij heeft geen werkvergunning en kan dus niet spelen. Ze kunnen wel regelen dat hij een nieuwe werkvergunning krijgt maar dan moet zijn salaris ook aanzien omhoog. Hier heeft Twente het geld niet voor.

Ik lees net in de tubantia dat ze ook afscheid willen nemen van veel spelers van Jong Twente. Het technisch beleid van de afgelopen jaren schijnt dramatisch te zijn en los van het aantal jeugdspelers dat nu in het eerste zit schijnt er bijzonder weinig talent bij twente rond te lopen.

Het slechte beleid heeft dus niet alleen invloed gehad op het eerste met toch wel een aantal overbodige grootverdieners, maar betreft een groot gedeelte van de club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ3416
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller1711
Q. MenigAanvaller156
D. RotsAanvaller20
J. DrommelKeeper170
D. DumićVerdediger81
T. EbuehiVerdediger170
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

21 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren