‘Ajax verkoopt VfL Wolfsburg ‘nee’ en zet streep door transfer’

Woensdag, 18 januari 2017 om 07:45Gijs Freriks

Ajax is niet van plan om Jairo Riedewald te laten gaan. De Telegraaf meldt dat VfL Wolfsburg een poging heeft gedaan om de verdediger annex middenvelder over te nemen, maar de Amsterdammers hebben laten weten niet te willen onderhandelen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Jairo Riedewald volgend seizoen nog voor Ajax speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

66 reacties (laatste reactie door scepticus)

Ik verbaas me er toch echt over dat jonge gasten als Bazoer en Riedewald bij de eerste de beste tegenslag gelijk weg willen? Bazoer is speciaal van PSV naar Ajax gegaan omdat hij zich daar beter zou kunnen ontwikkelen en als het dan even tegen zit is meneer gelijk verdwenen en nou ook niet direct naar de absolute top van Europa.....

18 januari 2017 om 08:04

In het artikel staat toch niet dat Riedewald weg wilt? Alleen dat Ajax hem niet wil verkopen. Goed nieuws dus.

18 januari 2017 om 08:05

In het artikel staat inderdaad niet dat Riedewald weg wil maar in eerdere artikelen heeft wel gestaan dat Riedewald open stond voor een vertrek naar het buitenland.

18 januari 2017 om 08:07

Openstaan staan alle prof voetballers anders gooien ze hun eigen glazen in stel dat er echt een prachtige club voorbij komt.
Zegt niet dat ze ook perse weg willen natuurlijk.

18 januari 2017 om 08:09

Zou je die artikelen kunnen laten zien? Het is wel makkelijk om dit soort dingen te vermelden zonder bron vermelding...

18 januari 2017 om 08:28

@leopart
Volg jij het voetbal pas sinds gisteren? Als je zo geã¯nteresseerd ben in die artikelen zou ik zeggen zoek ze even op, zo moeilijk is dat niet.

18 januari 2017 om 08:55

Waarom moet hij ze opzoeken Tornado72, als jij verkondigt dat Riedewald weg zou willen naar het buitenland. Ik heb dat ook nergens gelezen. Verzin je het of heb je ook goede bronnen? Let us know!

18 januari 2017 om 09:14

@myvision
Ik kan er niet zoveel aan doen dat andere mensen het voetbalnieuws/ voetbalroddels niet bijhouden. Als mensen nieuwsgierig zijn naar deze berichten zou ik zeggen zoek het zelf even op, waarom zou ik moeten gaan zoeken? Omdat andere mensen te beroerd zijn om even hun best te doen?

18 januari 2017 om 09:20

Als jij een bewering doet moet jij die onderbouwen met een referentie Tornado. Zo werkt de wereld nou eenmaal

18 januari 2017 om 09:59

Ik zou zeggen heren: bekijk het filmpje wat bij dit artikel staat even daar wordt het ook in benoemd.

18 januari 2017 om 10:01

Bijvoorbeeld in item http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=296424 staat dat Riedewald een vertrek niet uit wil sluiten.

18 januari 2017 om 10:14

Kijk even bij Ajax showtime of hoe dit soort clubgerelateerde fan site's allemaal heten. Ik had de eerste vertrekwens van Riedewald binnen een paar toetsaanrakingen te pakken. Heel simpel allemaal dat internet, als je het tenminste goed gebruikt.........
Tevreden Contralateraal? Of is dit ook nog te moeilijk?

18 januari 2017 om 10:22

@tornado72'

'ik houd van Ajax en mijn tijd komt nog wel. Zoals Kenny Tete al eerder zei in een interview: er zijn veel jongens die in jouw schoenen willen staan. Zo moet je het benaderen. Op zo'n manier moet je het ook benaderen en gewoon stinkend je best blijven doen. Aan de andere kant ben ik ook helemaal niet bezig met een vertrek, want ik heb het naar mijn zin bij Ajax en het is lekker dichtbij.'

Bron At5, 17-12 j.l.

'natuurlijk is het weleens door mijn hoofd gegaan om te vertrekken, maar je moet altijd rustig blijven. We hebben nu vakantie en ik ga overleggen. Maar er is niets dat ik nu op het oog heb, hoor.'
'ja natuurlijk, de transferperiode komt eraan, dus het kan voor iedereen de laatste wedstrijd zijn geweest. Ook voor Davy Klaassen of Joel Veltman'
'ik kijk aan hoe groot mijn kansen zijn voor de tweede seizoenshelft om zoveel mogelijk te spelen.'

bron: De Telegraaf, 19-12 j.l.

Dat Riedewald open staat, dus uitspreekt gelijk weg te willen, is jouw interpretatie (en die van enkele media) Het enige wat hij doet is op suggestieve vragen van de Telegraaf antwoorden (uit de tent laat lokken) over open staan voor vertrek en het in algemene zin door trekken ook Klaassen en Veltman te benoemen.

vraag: 'Is het weleens door je hoofd gegaan om te vertrekken?' antwoord: 'natuurlijk, maar je moet altijd rustig blijven.'

vraag: 'De transferperiode komt eraan, kan het voor jou de laatste wedstrijd zijn geweest?.'
antwoord: 'ja natuurlijk, maar dat geldt voor iedereen, ook voor bijvoorbeeld Davy Klaassen of Joel Veltman'

Afwegen is iets anders dan van plan zijn te willen vertrekken. Het is door zijn hoofd gegaan, logisch als je even niet speelt en collega's om je heen willen vertrekken. wegen is de mogelijkheden en opties tegen elkaar afzetten, meer niet. Hij heeft geen directe vertrekwens.

Zeker in het interview uit bij AT5 twee dagen daarvoor, spreekt hij zich duidelijk uit over zijn voornemen om bij Ajax te blijven. Dat lijkt me duidelijk.

18 januari 2017 om 10:23

@ Tornado72

Als je even goed leest zie je overal dat Riedewald alleen zegt een vertrek niet uit te sluiten, wat nogal logisch is als je op de bank zit, maar dit is heel wat anders dan dat hij zegt weg te willen. Er bestaat helemaal geen vertrekwens, maar dat hij liever speelt lijkt me logisch en dat mag hij uiteraard best zeggen, betekent nog niet dat hij daadwerkelijk een vertrek probeert te forceren.

18 januari 2017 om 10:27

@ Tornado 72

En even voor de duidelijkheid; wie stelt bewijst!

18 januari 2017 om 10:34

@Tornado en vrienden. Jahoor, dankjewel! Nu met bron erbij kan ik het checken en zien dat je gelijk had. Zo werkt het! Hopelijk heb je er wat van geleerd en doe je het een volgende keer ook. Scheelt een hoop (onnodig) commentaar op je

18 januari 2017 om 10:42

@contralateraal.

In het huidige tijdperk van het internet is het zo simpel om te factchecken. Beetje jammer dat er veel mensen zijn die niet even de moeite nemen om dat te doen.

18 januari 2017 om 10:47

@tornado72

Blijft staan, dat Riedewald nooit heeft gezegd gelijk weg te willen na de eerste beste tegenslag, zoals je in je eerste post stellig beweert. Dat was je stelling en dat klopt gewoon niet. Dat je het daarna afzwakt door er van te maken, dat hij er open voor stond en zo een duidelijke vertrekwens zou hebben uitgesproken, doet daar niets aan af. En is dubieus. Hij stond stond slecht open voor de afweging tussen blijven of vertrekken in zijn antwoorden in de Telegraaf, niet open voor een zeker vertrek.

18 januari 2017 om 11:21

@ Tornado72

Het gaat er niet om dat mensen niet de moeite willen doen, het gaat erom dat jij iets beweert dat gewoon niet waar is, en als mensen vragen hoe je eraan komt zeg je 'zoek het zelf maar op', zo werkt dat uiteraard niet.

18 januari 2017 om 18:39

Tornado72
Daar is het verschil al. Eerst nieuws, nu wordt het woord roddels er bij inbegrepen. Ik heb het vermoeden dat je roddels hebt verheven tot nieuws en het dan ook zodanig vermeldt.
Ik kan echt niet herrineren dat Riedewald heeft verkondigd graag weg te willen. Juist het tegengestelde is wat mij meer is bijgebleven.
Zou hij nooit weggaan? dat zal ik ook niet zeggen. Er zal altijd een ideale club zijn die het hart van een speler sneller zou kunnen laten tikken. Maar dat hij daarmee bezig zou zijn lijkt niet echt te spelen bij Jairo.

18 januari 2017 om 18:44

Tornado
Buitenspelval heeft de moeite genomen om wat artikelen aan te halen die zijn commentaar bevestigen.
Het zou leuk zijn als jij dat ook zou doen, maar je komt waarschijnlijk met een dooddoener van: zoek het maar op. er zijn genoeg artikels die je kunt Googelen. Maar als je het opzoekt zijn die er niet, dus zul je er ook niet mee op komen draven.
Niet erg sterk in je schoenen sta je kerel.

18 januari 2017 om 08:06

Wie zegt dat Riedewald weg wilt? Ik heb Riedewald nog geen 1 keer gehoord over dat hij zo ontevreden is en weg wil.. en logisch dat ie niet blij is dat hij op de bank zit maar je hij gedraagt zich toch goed? Bazoer heb je helemaal gelijk in, toonde niet bepaald karakter..

18 januari 2017 om 08:14

Zal maatje Bazoer ze dat bij Wolfsburg niet hebben ingefluisterd? Tevens is Wolfsburg, met sponsor Volkswagen, natuurlijk niet te onderschatten. Zo klinkt het hier wel af en toe.

18 januari 2017 om 08:47

Als Wolfsburg niet te onderschatten is, neem ik aan dat ze met een bod van 20+ miljoen kwamen voor een speler van een contract tot medio 2020.

18 januari 2017 om 08:57

Sja, of een uitgerangeerde bankzitter, tis maar hoe je er naar kijkt....

Eigenlijk zie ik ook Tete nog vliegen als ik eerlijk ben, niet dit seizoen. Maar dan is toch een hele generatie gekortwiekt daar als je niet oppast. Puik

18 januari 2017 om 08:31

Als Riedewald zo'n enorm talent is hoe kan het dan in Godsnaam zo zijn dat Bosz Viergever boven hem verkiest, Viergever is echt pure middelmaat.
Ik denk dat het voor Riedewlad inderdaad verstandig is om geduld te hebben net zoals dat erg verstandig geweest was voor Bazoer. Ook Bazoer heeft de mogelijkheden om door te groeien tot de top alleen zal hij dan niet bij elke tegenslag gelijk gaan koeten jammeren.

18 januari 2017 om 09:40

Hierboven vraag jij je af of iemand de berichten niet gevolgd heeft. Maar ik vraag me af of jij Ajax wel gevolgd hebt. Ik ben ook niet zo'n fan van Viergever, maar die draait gewoon een prima seizoen tot nu toe. En met Sanchez en Viergever staat het de laatste maanden gewoon goed. En Riedewald komt er echt wel. In Ajax 1.

18 januari 2017 om 10:07

Viergever is een modaal voetballertje die het momenteel naar behoren doet niet meer en niet minder. Als Riedewald echt zo'n toptalent geweest was had hij de toch erg beperkte Viergever zo uit de basis moeten kunnen spelen. Blijkbaar is het verschil tussen de beperkte Viergever en de talentvolle Riedewand toch niet zo heel groot.

18 januari 2017 om 11:41

@tornado72

Viergever is van nature een lcv en Riedewald een controlerende middenvelder. Riedewald komt vooralsnog tekort als centrale verdediger, qua snelheid en concentratie vooral. Bovendien vullen de ervaren, nuchtere Viergever en de jonge, impulsieve Davidson Sanchez elkaar prima aan. Twee jonkies in het centrum van de verdediging is wat instabiel. Viergever heeft daarnaast de nodige leidinggevende en organisatorische kwaliteiten. Zo beperkt als jij hem omschrijft is hij niet.

18 januari 2017 om 08:38

Ik denk dat Bazoer bij Ajax ook gewoon veel meer betaald kreeg dan bij Psv. Als je het contract van Nouri zag, die al op 3 ton zit op dit moment, exclusief premies (een ton bij bereiken CL, 50.000 per 10 wedstrijden Jong Ajax), dan kan ik me voorstellen dat Bazoer ook met een dergelijk salaris is gelokt. Bij Wolfsburg kan je weer meer verdienen, dus is de stap snel gezet. Voetballers zijn sowieso geen supporters met clubliefde, maar een jeugdspeler die je op zijn 16e bij de concurrent vandaan haalt, daar kan je sowieso geen spatje loyaliteit van verwachten. Als Bazoer echt een jongen was geweest die hart had voor de club die hem heeft opgeleid en die club daarvoor wil terugbetalen, dan had hij in eerste instantie al nooit bij Ajax getekend. You reap what you sow.

18 januari 2017 om 12:48

En bij de Engelse interesse had hij nog meer kunnen verdienen, dat zou je betoog al bijna volledig onderuit halen. Hij kon vorige winter nog veel en veel meer verdienen maar stond niet open voor een vertrek. Dit heeft niets met clubhart te maken, dit zijn jonge mannen die hun carrière zo goed mogelijk willen laten verlopen en daarmee zowel sportief als financieel hogerop komen. Ik geloof direct dat Ajax Bazoer een aardig dik contract heeft gegeven, dat weet ik bijna zeker, maar niet zo dik als dat van Nouri. Dat was namelijk het grootste jeugdcontract dat de club tot dan toe had vergeven had ik gelezen. Iemand als Malen tekende met 16 bij Arsenal een contact ter waarde van 1.8miljoen pond over 3 jaar, daarmee zou je bij Ajax 1 ergens in het midden zitten, bij Ajax zou hij normaal met eerste contract onder de 200k op jaarbasis blijven. Denk dat Bazoer daar iets overheen is gegaan maar zeker niet in de buurt van het bedrag dat hij in Engeland zou kunnen verdienen. Ik geloof best dat hij bij Ajax meer vertrouwen in een mooie carrière had dan bij PSV, slecht heeft het zeker niet uitgepakt. Hij kreeg zijn plekje op het middenveld waar ik al langer voor wilde gaan, heeft voor zijn 20ste in het Nederlands elftal gespeeld en is Europees redelijk bekend geworden wat hem ondanks zijn rol als reservespeler naar een van de beste competities van de wereld heeft gebracht bij een mooie club. Dit heeft weinig met loyaliteit te maken en neem Bazoer hier niets kwalijk.

18 januari 2017 om 14:01

Ik neem hem ook niets kwalijk, hij kiest gewoon voor de portemonnee, niets mis mee, we doen het vrijwel allemaal. Dat hij in UK eventueel nog meer had kunnen verdienen zegt me niet veel, wellicht wilde hij per se in Nederland blijven, en bovendien ben ik niet op de hoogte van de interesse en de voorstellen die Engelse clubs deden.

Ik denk dat ajax gewoon veel meer betaalde dan Psv, en dat PSV er geen rekening mee heeft gehouden dat Ajax hem zou halen. Daarom vind ik het ook zo logisch dat Bazoer zo makkelijk Ajax verlaat, hij heeft weinig met de club, hij wil gewoon een goed gevulde bankrekening. En daar heeft hij gelijk in.

18 januari 2017 om 16:35

Er was Engelse interesse van ik meen Man City ( ben er bijna zeker van dat het Man City was maar pin me er niet op vast ) en Bazoer wilde weg bij PSV en dat wist PSV ook, was Ajax niet er tussen gekomen had hij met 16 de stap naar het buitenland al gemaakt. Zijn zaakwaarnemer - en broer - had samen met zijn moeder en hem besloten dat het buitenland te vroeg was en dat hij in Nederland nog genoeg bij te leren had, hij wilde per se naar het middenveld ( geef ik hem ook helemaal gelijk in, zal daar zijn kwaliteiten beter kunnen tonen verwacht ik. ) En dat was bij PSV op dat moment niet aan de orde, bij Ajax zou hij eerste half jaar alle onofficiële wedstrijden in jeugdteams meespelen. ( zo stond hij bij de Future Cup met Nouri en vd Beek op het middenveld en Cerny deed toen ook mee maar die was nog 15 toen, stond niet onder contract ) Meererdeel van de wedstrijden seizoen erna was Jong Ajax maar in de YL met de A1 mee, 1,5 jaar later stond hij in het eerste. Buiten zijn bankrekening lijkt me dit ook sportief gewoon een heel lucratieve stap te zijn geweest, ik zou als ik een jeugdspeler van 15 bij Ajax B1 zou zijn, een CV, en eigenlijk denk dat ik meer kans heb als een Cm maar Ajax me die kans niet wilt geven en Feyenoord komt langs en wilt me dat wel bieden, tja, dan zou ik als Ajacied het zeker overwegen. Los van het geld om zou ik op sportief vlak die stap altijd hebben gezet, boeit niet of het dan naar Ajax of Feyenoord of AZ of wie dan ook was.

18 januari 2017 om 09:00

Correctie: Bazoer is naar Ajax vertrokken omdat hij niet als Centrale verdediger wou spelen.

18 januari 2017 om 09:03

Vergeet niet dat beide spelers vorig jaar de hemel en binnen drie jaar basis bij Barcelona zijn geprezen. Bazoer heeft bewust een transfer afgeslagen zodat ie zich kon blijven ontwikkelen bij Ajax en vervolgens wordt hij op de bank gezet als hij een tijd slecht presteert. Op zich niets mis mee natuurlijk, echter heb ik hem erna vrij weinig zien invallen en dat werd steeds en steeds minder (ook voordat Wolfsburg langskwam al). Die jongen is ook gaan nadenken en zag dat zijn kans op speeltijd bijzonder klein was, Wolfsburg hem blijkbaar iets goeds bood en heeft aan zijn eigen ontwikkeling gedacht. Een blinde kon ook wel zien dat je bij dit middenveld van Ajax er niet meer tussen zou komen, Ziyech is de topaankoop, Klaassen de captain, en om de een of andere reden moet Schone zich ieder seizoen weer bewijzen en dan tweede seizoenshelft staat ie steevast basis.

Je hebt te maken met jonge jongens die allemaal te horen hebben gekregen hoeveel potentie ze wel niet hebben. Hoe je het ook wendt of keert, ze hebben dus een egoboost gekregen en het is moeilijk te verkroppen dan op de bank te komen zonder veel kans op in de basis terugkomen. Kortom, de spelers weten dat ze een jaar waarschijnlijk gaan weggooien wat natuurlijk funest is voor hun ontwikkeling gezien de leeftijd. En najah, dan kiezen ze voor zichzelf. Volkomen logisch dan ook, de mens is een egoist en daar is niet echt iets mis mee.

18 januari 2017 om 09:55

@tornado72

Om je te kunnen ontwikkelen moet je spelen of op zijn minst uitzicht op speeltijd hebben. Bazoer kwam de laatste maanden niet eens meer aan warmlopen toe en was zelfs al door Donny van der Beek voorbij gestreefd in de pikorde. Het was duidelijk dat Peter Bosz het niet in Bazoer zag zitten en dan ben je kansloos hoe hard je ook traint. Ik begrijp niet dat jij niet begrijpt dat een speler dan voor zichzelf kiest. Ik geef hem in ieder geval het grootste gelijk van de wereld dat hij zijn heil elders is gaan zoeken en denk dat iedereen dat zou hebben gedaan als hij in de positie van Bazoer terecht zou zijn gekomen. Die jongens zijn niet voor niets op voetbal gegaan, maar omdat ze het spelletje zo leuk vinden. Het zijn liefhebbers en die willen iedere week spelen. En als het niet bij de ene club kan dan maar bij de andere.

Peter Bosz is door Ajax aangesteld als coach en het is derhalve zijn taak om de opstelling te maken. Er valt hem in principe niets te verwijten als hij Bazoer daarbij over het hoofd ziet, maar het is volstrekt belachelijk om te verwachten dat een speler gezellig op de bank gaat zitten, terwijl het uitzicht op speeltijd volkomen is verdwenen. Dan heeft hij het volste recht om voor zijn eigen carriere te kiezen en dan moet je als club niet dwars gaan liggen als hij weg wil. Dat heeft Ajax ook niet gedaan en hem voor een schappelijke prijs laten gaan. Alleen al uit de transfersom blijkt dat Ajax het niet meer in hem ziet zitten, want normaliter laat je een talent als hem niet voor een dergelijk bedrag gaan.

Als Riedewald het bank zitten beu wordt, is hij de volgende die gaat. Als een speler zijn zinnen heeft gezet op een vertrek, is hij niet meer tegen te houden en is het enige dat een club nog kan doen er zoveel mogelijk geld uit te slepen. Ik zie de kansen op veel speeltijd voor Riedewald echter somber in, tenzij Viergever ernstig geblesseerd raakt. Ik verwacht dan ook niet dat hij volgend jaar nog bij Ajax speelt. Onder Peter Bosz wordt het Plan-Cruijff door Ajax langzaam ten grave gedragen en dat is bijzonder pijnlijk omdat er zoveel Ajacieden door het slijk zijn gehaald in naam van de Revolutie en dat achteraf allemaal voor niets blijkt te zijn geweest. Het wordt steeds duidelijker dat ze bij Ajax kennelijk nog steeds geloven dat ze weer aansluiting kunnen krijgen bij de Europese top en daar inmiddels ook weer hardop durven dromen, hoewel dat natuurlijk volstrekt onrealistisch is en de Europese top in werkelijkheid steeds verder uit het zicht raakt. Die trent zal na 2018, als ook de kampioen van NL voorrondes moet gaan spelen om in de groepsfase van de CL te mogen spelen, vanzelf duidelijk worden. Door die hernieuwde ambitie is Ajax weer een gewone voetbalclub die in de eerste plaats gaat voor het resultaat, ook als dat ten koste gaat van de ontwikkeling van de eigen jeugd. Dat is op zich een legitieme keuze, maar het doet wel de wenkbrauwen fronsen als je in ogenschouw neemt dat een paar jaar geleden de club zich in alle geledingen met de volle honderd procent achter het ideeengoed van Cruijff heeft geschaard. Het kan verkeren, sprak Bredero eens.

18 januari 2017 om 12:41

Ik snap dat bij Riedewald en Tete wel hoor. Als je niet speelt en ziet wie er op jouw positie in de basis staat... Dat Bazoer op de bank zat was nog wel te begrijpen , met een erg sterke Schã¶ne op zijn positiie.

Nou in de zomer kunnen ze gewoon nog een keer aankloppen, zeker als Riedewald het zal blijven moeten doen met de weinige speelminuten. Je ziet het bij meerdere spelers. Bazoer wilt eerst blijven en drie kwart jaar later vertrekt hij, el ghazi wilt vechten voor zijn kans en half jaar is hij zo goed als weg.
Nu is er interesse in Riedewald....
Het is wachten op nieuws rondom Tete.

18 januari 2017 om 10:02

@ninjakai

Tete wil niet verlengen en zijn contract loopt volgend jaar af. Het wachten is derhalve alleen nog op een aanvaardbaar bod. Hij heeft een goede naam en is al international en het is daarom best opvallend dat er nog geen bod is binnen gekomen. Tenzij zijn zaakwaarnemer hem heeft ingefluisterd dat hij beter nog tot de zomer kan wachten omdat tijdens de zomerse transferperiode de kans op een lucratieve aanbieding veel groter is en zijn transfersom weer iets naar beneden zal worden bijgesteld.

18 januari 2017 om 11:36

@scepticus

Je weet dat tete degene is geweest die bij de eerste contractverlenging tegen zijn zaakwaarnemer zie, zorg dat het in orde komt (toen was er ook heel lang en veel gezeur en duurde het lang voordat die handtekening kwam).

Maar toen had die jongen perspectief.

19 januari 2017 om 10:04

@ninjakai

De onderhandelingen lopen al sinds eind 2015! en toen had hij onder FdB nog gewoon een basisplaats. En in de tussentijd heeft zijn zaakwaarnemer overal met hem lopen leuren. Het is al lang duidelijk dat hij niet wil verlengen en of dat is omdat hij de aanbieding van Ajax te laag vindt of zijn heil elders wil zoeken, is wat mij betreft irrelevant. Ajax heeft het aanbod inmiddels weer ingetrokken, dus is een vertrek aanstaande. Wat mij betreft zo snel mogelijk zodat Ajax verder kan. Het is zijn goed recht om de aanbieding van Ajax te weigeren, maar doe dat dan resoluut en houdt je club niet aan het lijntje als je weg wil. Dat hij weg wil, kan ik nog wel begrip voor opbrengen, dat hij zoveel tijd nodig heeft om tot een besluit te komen, echter niet. Daarom vind ik het logisch en verstandig dat Ajax dat voor hem beslist heeft en de aanbieding heeft ingetrokken. Het is te hopen dat er zo snel mogelijk een club voor hem komt en Ajax nog wat aan hem kan verdienen.

Ik vraag me af hoeveel Wolfsburg heeft geboden, kan niet echt een inschatting maken wat hij waard zou zijn. Maar wellicht dat hij in de zomer alsnog vertrekt als hij zo weinig speeltijd krijgt? Ik zelf vind het wel goed dat hij ernaast staat, Viergever doet het gewoon beter. Jammer voor de restwaarde, dat wel.

18 januari 2017 om 09:33

De Ajax-verdediging is een eeuwige discussie, maar ik zou persoonlijk nooit met Viergever spelen. Dat je Viergever boven Riedewald kiest kan ik me nog voorstellen, maar in dat geval zou ik altijd Tete - Veltman - Sanchez - Dijks/sinkgraven doen.

Maar goed, aan Bosz nu de taak om een jongen als Riedewald wã©l te motiveren, iets wat hem met Bazoer, Tete en El Ghazi in ieder geval niet lukte.

18 januari 2017 om 10:03

Dan speel je met twee rechtspoten centraal. Veel coaches willen een linkspoot en een rechtspoot centraal hebben staan.

18 januari 2017 om 13:34

Dat is waar, maar Feyenoord speelt bijv. ook met twee linkspoten. Als die twee rechtspoten nou eenmaal veel beter zijn dan Viergever..

Ik blijf me toch afvragen wat deze jongen is. Hij is niet fel genoeg en geconcentreerd genoeg voor een verdediger. Voor een middenvelder is hij te vertragend. Teveel opzij voetballen en te weinig vooruit denken en voetballen. Voor een linksback heeft hij niet de juiste felheid, positionering en aanvallend brengt hij niet veel.

En je zou kunnen denken concentreer je op 1 positie en wordt daar beter in. Probleem is dat hij een tijdje centrale verdediger was en ik verdomd weinig progressie zag. Ook op het middenveld vond ik er bijzonder weinig progressie in zitten.

Dit blijft een jongen waarvan ik niet helemaal weet wat we er nou mee aan moeten.

18 januari 2017 om 09:43

Onzin, speelde echt prima als CVM en denkt juist altijd vooruit en snel, was echt een mysterie waarom Bosz hem daar opeens weghaalds.

18 januari 2017 om 10:32

Ook extra lomp hoe Bosz hem zijn nr.6 genoemd heeft. Bosz hakt met de botte bijl bij jongens waar wij vorig nog lyrisch over waren. En nu opeens kunnen ze er niets meer van en hebben ze een waardeloze mentaliteit. Blijf het vreemd vinden dat er een hele generatie de deur uitgaat straks waarvan iedereen kon zien dat het minimaal subtop materiaal kon worden. Tete is de volgende, maar volgens velen hier hebben die jongens geen mentaliteit. Schone zou een voorbeeld moeten zijn, Schone is geen 20 meer en weet als geen ander waar zijn plafond ligt.

18 januari 2017 om 16:39

Bos geeft toch aan door hem niet te willen verkopen dat hij het in de toekomst zeker ziet zitten. Ik zie in hem echt een hele goede cv en hij heeft daar ook dit seizoen goede wedstrijden gespeeld. Hij mist alleen de ervaring. Ik zeg verhuren aan een Italiaanse degradatie kandidaat daar leert hij wel echt verdedigen.

18 januari 2017 om 09:44

@filip: Daar heb je wel een punt. Zijn veelzijdigheid is ook zijn valkuil. Hij kan op meerdere posities uit de voeten, maar op al die posities staat ook iemand die minimaal net zo goed is. Wellicht Viergever vervangen, maar daar krijgt De Ligt nu ook al een aantal keren de voorkeur. Ik denk dat Bosz hem meer als een optie voor het middenvelder ziet, dan als verdediger. En zijn pech daar is gewoon dat Schone het weer prima doet op die plek.

18 januari 2017 om 10:31

Zeker een veelzijdige speler. Ik zie in Riedewald meer een Cvm, momenteel dus als back-up voor Schã¶ne. Heeft toch een aantal prima wedstrijden gespeeld in de voorbereiding als Cvm.
Als centrale verdediger vind ik het net niet, ook al was hij onderdeel van éã©n van de minst gepasseerde verdediging van Ajax in jaren onder Frank de Boer. Dit heeft natuurlijk ook meer te maken met de verdedigende speelstijl van Frank.

Onder Bosz zal Riedewald zich voornamelijk op de CVM positie moeten richten verwacht ik.

Dus Bosz ziet toekomst in Riedewald maar niet in Bazoer? Wat is dat voor een rare constatering? Of mis ik hier een stukje info omtrent Bazoer? Kan wat voorgevallen zijn maar volgens mij heeft Bazoer minstens zoveel toekomstperspectief als Riedewald, zo niet meer.

18 januari 2017 om 09:47

In de ogen van Bosz blijkbaar niet.. En Bazoer heeft aangegeven dat hij weg wilde en Riedewald niet. Maakt ook een wereld van verschil..

18 januari 2017 om 10:02

Bazoer heeft pas aangegeven weg te willen toen duidelijk werd dat Bosz het totaal niet in hem zag zitten door oa steeds minder speeltijd te geven. Dus de situatie is niet zo heel verschillend van Riedewald.

Je kan niet een legio talenten dat vorig jaar nog de hemel in werd geprezen en international werd het jaar erop op de bank zitten zonder veel perspectief op speeltijd. Nu kunnen we wel zeggen dat ze niet zo moeten zeuren en dat ze niet presteren en dergelijke, maar het blijven mensen. Ze krijgen geen nieuwe kansen meer en dat zien zij ook. Het zegt genoeg dat Bosz nog steeds niet Younes en Traore uit de basis heeft gehaald. Dolberg er nog steeds in staat, want die raakt ook al twee maanden geen bal meer.

18 januari 2017 om 10:12

Ik denk inderdaad dat je info mist, mijn info zegt me dat Bazoer de laatste twee jaar geen goed heeft geraakt op meerdere posities..

18 januari 2017 om 13:33

Volgens mij scoorde hij vorig seizoen nog het doelpunt van het seizoen van Ajax.

Ik vind hem veel te flegmatiek, gaat geen topper worden. Koop maar een drietal spelers uit Zuid-Amerika en haal Huntelaar maar terug want al dat geld levert toch geen rente op.

Omdat Riedewald er al 50+ wedstrijden in Ajax 1 op heeft zitten vergeten veel mensen dat hij pas 20 jaar is. Het is totaal geen schande dat hij op dit moment even op de bank zit bij Ajax. Ook omdat hij al zoveel wedstrijden gespeeld heeft zal het voor hem ook erg lastig zijn om niet in de basis te staan. Ik hoop dat hij dit geduld op kan brengen, want ook bij andere clubs zal hij niet direct in de basis staan als 20-jarige speler.

Als hij inderdaad geduld heeft dan zal hij schone binnen 2 jaar op kunnen volgen als Cvm, de positie waar ik hem het liefst zie spelen. Ik vind dat Ajax nog steeds de juiste club is voor hem, een club waar hij echt uit kan groeien tot een vaste waarde.

18 januari 2017 om 10:42

Hij mist tov schone wel heel veel voetballend vermogen hoor. Hij zal verdedigend beter zijn, maar aanvallend vele malen minder.

18 januari 2017 om 10:55

Ik vond hem juist verrassen op voetballend gebied. Zeker in de voorbereiding heb ik hem wedstrijden zien spelen waarin hij voetballend uitmuntend was. Zowel in zijn passing vooruit als duelkracht op de CVM vond ik hem verrassen. Ik vond hem als CV namelijk maar een slappe zak.

Ja hij is zeker een stuk minder creatief t.o.v. Schone, maar dat stukje creativiteit zal wat minder van belang zijn voor hem, aangezien we dat met andere spelers kunnen opvangen.
Tegen die tijd dat hij schone vervangt zal een van de beek bijvoorbeeld ook de plek van Klaassen innemen (meer creativiteit).

18 januari 2017 om 10:54

Maar als Riedewald nog twee jaar op de bank moet zitten voor hij Schone op kan volgen lijkt het mij beter dat ie minstens een jaar verhuurd gaat worden. Nu wordt ie alleen maar slechter door het bankzitten en op het moment dat ie eindelijk zijn kans mag grijpen staat er weer een jonger iemand klaar die wel aan spelen toekwam in Jong Ajax en zich daardoor beter heeft kunnen ontwikkelen.

18 januari 2017 om 10:59

Ik denk niet dat het 2 jaar gaat duren voordat hij de plek van Schone overneemt. En ook een jaar verhuren lijkt mij niet verstandig aangezien hij de eerste back-up is van Lasse.
Hij komt ook dit jaar aan een wedstrijdje of 15 waarin hij dus rustig in zijn nieuwe rol kan groeien.

Wat betreft concurrentie vanuit de jeugd; daar zal je als speler van Ajax ten allen tijden mee te maken krijgen en zal je alleen maar beter maken. Jaã¯ro heeft op dit moment gewoon de pech dat Lasse met zijn ervaring zo belangrijk is voor dit Ajax.

Misschien dat ik te hoge verwachtingen heb van het geduld van Jaã¯ro want als ik zijn interviews zie dat komt hij zeer ontevreden over. Ik hoop dat ik me vergis.

Begrijpelijk dat Ajax hem nog niet kwijt wilt. Is toch een multi inzetbare speler die nog van waarde kan zijn met invalbeurten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. MazraouiVerdediger84
E. ÁlvarezMiddenvelder82
R. GravenberchMiddenvelder81
S. BerghuisAanvaller82
S. HallerAanvaller85
D. TadićAanvaller84
J. TimberVerdediger71
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

38 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 15 oktober
Liverpool heeft zijn oog laten vallen op Raphinha. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren